Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gtv V6 TB Sahiplerine Birkaç Sorum Olcak.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fiction

Öncelikle iyi günler benim önceden kısa bi süreliğine alfa 156'ım olmuştu şimdide gtv almak istiyorum ama birkaç kısa sorum olcak.

-Gtv sahipleri bana gtvlerine 'ayda kaç tl' harcadıklarını söyleyebilirlermi?

Yani şu tarz bir bilgi öğrenmek istiyorum. 'geçen ay şunu şunu değiştirdim şu kadar tuttu, ondan önceki ay sadece şu parçaı değiştirdim şu kadar tuttu, işte bakım yaptırdım şu kadar tuttu, bu tarz bilgiler öğrenmek istiyorum :)

-Şehir içinde 100km de ortalama kaç yakıyor?

-Kaskoya ne kadar veriyorsunuz birde duyduğuma göre 2 milyar civarıymış?

- (birde meraktan kısa soru: orta konsolu mk2'ya çevirebilen yer varmı acaba.. yabancı forumlarda yapanlar var o yüzden soruyorum)

cevaplar için şimdiden teşekkürler, yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın.
GTV 2.0 TS Phase 2

Anıl

Bakım masrafı çok değil,fazladan 2 buji ve 2lt yağ,filtreler,bujiler,kayışlarda tedarik sorunu yok,masraf tabi bu aracın durumuna göre değişir,motorun elektronik aksamında sorun yaşarsanız biraz sıkıntılı,ön takım sorunu yok olsada ucuz!
Alacağınız aracın durumuna göre masrafı değişir bunu da belirteyim,satılıklara bakıyorum,ucuz olanlar genelde bir eveliyata sahip,düzgün olanları da iyi para istiyorlar.
Ben genelde uzun yolda kullanıyorum ama şehir içi iyi yakıyor,1430kg ve böyle bir motordan başka birşey beklemek yanlış olur,uzun yolda ise 90-100km/h'de 100km'de 9-10litre...
Kaskom yok,çok uçuk rakamlar isteniyor,bazı firmalara zaten baştan yapmayız diyor,ben haftasonları kullanıyorum,sadece uzun yolda,diğer zamanlar kapalı garajda!
Ne orta konsolu,ne de ön tarafı mk2 yapmak istiyorum böyle çok memnunum,araştırmadım.
En son,ön balataları,ön-arka bütün fren hortumlarını,fren yağını değiştirdim ve diskleri düzelttirdim,370TL tuttu,sadece balatalar ötüyordu TRW'ler ses yapıyor bu araçta,bende 12 yaşında arac olduğundan komple sistemi kontrol edelim dedim,bu şekilde sıfırladık!
Motoru çok sağlam ve uzun ömürlü,okuduğum kadarıyla Alfa'nın en dayanıklı motorlarından ama bazı parçaları pahalı,mesela debimetrenin sıfırı artık yok,çıkması bile 300-400TL,diğer aksamları da zor bulunuyor ve pahalı!Hergün kullanılacak,özellikle şehiriçi aracı değil...

Edited by - Anıl on 06/02/2011  22:07:58
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

2 sene GTV V6 TB kullandım. Termostat 110 TL Triger kayışı işçilik dahil set olarak 600 TL 4 fren balatasını 220 TL  ve birde patlak turbo hortumunu 10 TL'ye değiştirdim.
Sakin kullanımda şehir dşında 9 litre civarı yakıyordum. Şehir içi hiç hesaplamadım ama en fazla 13 litre civarı olur. Bakım masrafları TS motora göre çok fazla değil hatta bazı parçalar daha ucuz bile. Yine TS motorlardaki sensör arızalarına daha az rastlanır bir motor. Debimetre bulunmaz ama kolay kolayda bozulmaz TS motordaki gibi.
2 milyara kasko yapan bir sigorta şirketi varsa hemen yaptırın derim. Çok makul GTV için. Ben 1 sene kaskosuz kullandım.
Zevk meselesi ama ben kesinlikle mk2 ön ve mk2 konsol diyorum. Kısmetse aynı işlemleri Spider içinde yapacağım. Mk2 kasaya çevirmek için ön tamponu ön ızgarayı ve kaputu almanız gerekli bunun dışındaki sadece 500 TL civarında tutacak bir kaporta boya işçiliği. Kaput 1 sene önce 3000 TL tamponda tüm aksesuarlarıyla birlikte 1800 TL civarı. Mk2 kasaya çevirme işi yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de yaygın bir işlem. Mesela muhtemelen bu hafta sonu bir spider bostancı'da mk2 kasaya çevrilecek.

Fiction

detaylı cevaplar için teşekkürler :)

-şehir içi kışın falan 16-17 civarlarına çıkma olasılığı varmı acaba?

-kasko 2 den demi fazla yahu?:D İndirimsiz başvurduğunuzda ne kadar istiyorlar.. ben bu işi anlamış değilim 96 gtv nin kasko değeri 14.500 TL nası bu kadar fazla isterler kaskoya anlayamıyorum.

@tolga_ozhan: valla 2 yılda gtv'nizin çıkarttığı masraflar buysa çok güzel:D ben 1 ayda böyle bir tablo oluşmasından  korkuyorum.

aracın dışının makyajlandığını biliyorum, fakat ben iç kısmın yani orta konsolun çevriminin olup olmadığını merak ediyorum, acayip hoşuma gidiyor makyajlı orta konsol. bu iç makyaj yani mk2 98 yılında yapılmış fakat TR de yok sanırsam...

Register or Login" border=0> bu resimdeki gibi yani.

Edited by - Fiction on 07/02/2011  19:54:46

Edited by - Fiction on 07/02/2011  19:56:20
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Zaten dış tarafı mk2 yapmak oldukça basit. 3-4 parça birşey. Fakat içi yapmak kapsamlı bir operasyon gerektiriyor. Yurt dışında yapan var. Özellikle ingilterede. Ben kendim GTV kullanırken içi yeniye çevirecek parçaları toplamaya başlamıştım %90 tamam. Şimdi kalan projeye spider ile devam edeceğim. Esas zor kısım klimada ortaya çıkıyor. Eski kasa manuel yeni kasa ise otomatik bir klima sistemine sahip yani flap motorlar falan elektirikli. Fakat arbanın tüm alt yapısı aynı olduğu için gerekli parçaları toplayarak 2000 lira civarına halletmek mümkün. Olurda GTV alırsanız yardımcı olurum bilgi konusunda. Zaten forumun modifiye kısmında orta konsol değişikliği diye benim açtığım bir başlıkta gereki detayları görebilirsiniz. 1 sene önce falan konuşulmuştu burda.
16-17 civarı bir tüketim ancak turbo devrede iken uzun süre bu şekilde kullanım sonucu ortaya çıkabilir. Ben açıkçası hiç bu şekilde görmedim.
Dikkat ederseniz benim 2 yılda yaptıklarımın tamamı bakım masraf olarak sadece lastik turbo borusunu söyleyebiliriz. İlk mesajımda unutmuştum. Birde sol rulmanı değiştirmiştim. 150 TL civarı birşeydi. Buda arıza sayılır.
Sonuçta 13 senelik arabanın trigerini ilk ben değiştirdim. Balatalar zaten sarf malzemesi. Zaten termostatı sağlam bir Alfa almadım bu güne kadar. ilk arabam 2004 156'ydı You are not allowed to view links. Register or Login GTV 3.sü 164 hepsinin termostatını alır almaz değiştirdim. Çünkü hepsi açık yolda 70 derecenin üzerine çıkmıyordu. Şimdi spider'ı aldım onunda problemi aynı mecburen onunda termostatını değiştireceğim. Çok kolay bozulan birşey değil ama nedense hep önceki sahipleri tarafından ihmal edilmiş.
Kasko konusuna gelirsek asıl problem arabanın kasko ederi değil, aracın yaşı. Model marka ne olursa olsun sonuçta kimse 15 yaşında bir arabaya kasko yapmak istemiyor. O yüzden prim değerleri bu derece fazla.

Anıl

GTV V6 TB kurcalanmamış ise arıza yapacak araç değil,motor da sorun yaşamazsınız,parça konusu da dahil,bozulacak elektronik aksamı fazla yok,bir sorun daha ekleyelim bu da kronik sorunlarından airbag ECU sorunu,ışık yakar! Bendeki 98 model,98 modellerde orta konsol yine eski sadece klima kontrol düğmeleri ve orta panel rengi farklı,birde 98'den itibaren 3 kollu direksiyon var. Bilmiyorum ama bence 2000TL verilip yapılacak bir değişim değil,onun yerine gerçekten gerekli parçaları alıp kenara koyardım,çok uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız,benim gibi:)Mesela cam krikosu,komple elektrik motoruyla odamda duruyor,İngiltereden kargo dahil sadece 80TL'ye aldım,burda bulması bile imkansız,kapı lastikleri vs de aldım,böyle kenara koyuyorum!Orta konsol sadece orta kısımla kalmıyor,vites körüğünün olduğu kısım,arka tarafa kadar farklı o da lazım,göstergeler,orta panel,flaplar,düğmeler vs vs bence şart bir uygulama değil,aynı ön görüntü de olduğu gibi...Uzun yolda 2000-2500 devir arası sabit giderseniz gerçekten 2.0 156'dan farksız yakıt tüketimine sahip,turbo 2800 civarı devreye girince işler değişiyor tabi.

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Benim bashettiğim değişimi biraz açmam gerekli sanırım. Mk2 iç yapmak için gerekli parçalar.
- Orto konsol çerçevesi
-Orta konsolun içindeki gri plastik kısım
-5 tane yeni tip havalandırma difizörü
-direksiyonun 2 kenarımdaki kumanda grubu
-3'lü göstergeler.
-Otomatik klima kontrol ünitesi ve tuşları (kontrol ünitesi hemen tuşların arkasındadır ve birebir mk1 156 ile aynıdır.)
- vites körüğü ve çerçevesi (beraber satılır zaten)
-küllük ve çakmak. (çakmak eskiside uyar)
-küllüğün gerisineki kumanda grubu (ayna ayarı ve sunroof'lu modellerde sunroof düğmesi, spider'da tente)
-Orta kol dayama
-Arka eşya gözü
- tek parça halindeki, arka koltuktan vites koluna kadar uzanan deri kaplı siyah parça, vitesten sonraki aksamların monte edildiği parça yani)
-Hava difizör kazanı (tam adını bilmiyorum, havanın dağılımını sağlayan esas parçadır 156 ile aynı)
-elektrik kontrollü flap motor (156 ile aynıdır)
-iç, dış sıcaklı sensörü ve hava karışım sensörü.
Bu saydıklarımın hepsini 2000 TL'ye bulmak mümkün. Tabi parçaları aldığını çıkmacıya kendi çıkardıklarınızı satarak fiyatı aşağı çekmekde mümkün.

Ben sadece direksiyonun iki kenarındaki tuş takımını ve küllüğün arkasındaki tuş takımını bulamadım.

Eski kasada direksiyonun solunda ön arka sis farı ve ekran ışığı parlaklık ayarı vardır. Yeni kasada far yükseklik ayar tuşu ve ekran parlaklığı ayarı vardır.
Sağ tarafta eskide arka cam rezistansı (spider'da ayna rezistansı) depo kapağı ve km sayacı sıfırlayıcısı vardır. Yenide ise dapo kapağı ve km sıfırlayıcısı vardır.
Küllüğün arkasındaki tuş takımında eskide far yükseklik ayarı, ayna ayarı ve sunroof tuşu, yenide ayna ayarı ve sunroof tuşu vardır.
Ayrıca yeni kasada sis farlarını, rezistansı orta konsolun ortasına koymuşlar. Ben sadece bu tuş yerlerinin değişimi yüzünden uzunca bir süredir bekliyorum.
Ne yalan söyleyeyim 916 kasa Alfa Romeo'ların mk1 versiyonlarının tek sevmediğim yanı aşırı boğucu ve siyah olan orta konsollarıdır. Tabiki maddi imkanlarınızı zorlamayacaksa ben değişimi tavsiye ederim.

Anıl

Bende orta konsol orjinalden füme beni boğmuyor ama 96-97 lere bakıyorum gerçekten kapkara ve sıkıcı bir görüntü,değişecek oynanacak çok yer var,parçalar çıkma,birde Alfa olunca riskli tabi zevk meselesi,bende öyle bir durum olsa tek yapacağım iş 3 kollu direksiyonu almak olurdu,tabi ECU'da gerebilir bunun için! Benim tek yapabileceğim olay hep içimde kalan bordo deri,ya da döşemelere uygun renkte açık renk deri,iç tarafından,kapı panellerinin ve arka oturma grubu tarafının plastik aksamı beni boğuyor,renk katmak lazım ama döşemelerde düzgün kıyamıyorum. Birde mk1 ile mk2 arasında ön panelde plastik kalitesi farklı,mk1 ler gerçekten kötü,şahin vs gibi bir plastikle üretilmiş yumuşak plastik aksamı.

Edited by - Anıl on 07/02/2011  23:28:53

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Gerçekten tam bir zevk meselesi
Benimde tek hoşuma giden 4 kollu direksiyon.

ku2

Sevgili Fiction (Onur)

Peki..aradigin GTV yi buldunmu..?
Hala bakiyormusun..?
Ben de 156 2.5 v6 var.. Bende bu aralar bir coupe sevdasina girdim..ve GTV bakiyorum.. Bakalim..Zaman ne gosterecek..?

Tolga tekrar hayirli olsun Spider...

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fiction

quote:

Sevgili Fiction (Onur)

Peki..aradigin GTV yi buldunmu..?
Hala bakiyormusun..?
Ben de 156 2.5 v6 var.. Bende bu aralar bir coupe sevdasina girdim..ve GTV bakiyorum.. Bakalim..Zaman ne gosterecek..?

Tolga tekrar hayirli olsun Spider...

gtv yi şuan düşünüyorum sadece. Bütçem fazla değil (15.000-16.000) + fazla masraf çıkartmasından, benzinden ve kaskodan korkuyorum genel olarak :D

birde zaten çok az gtv var , satılık olanların da çoğunun motoruyla oynanmış birçok motor parçası değiştirilmiş.. mümkün oldukça motoruyla oynanmamış bi gtv arıyorum. 15 milyara gtv olurmu demeyin birkaç ay önce 14.500 e satılmıştı You are not allowed to view links. Register or Login da. he tabi kazalı falan olabilir orasını bilemicem]

Edited by - Fiction on 08/02/2011  03:11:21
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Bence 15-16 liraya GTV olur. Bu arabanında illaki kazalı yada problemli olduğunuda söyleyemeyiz. Zor satılan bir araba ve sahibini yeter artık çıksın elimden diye bakıyorsa bu fiyatlara satılabilir. Fakat mk2 olması biraz hayal gibi.

Anıl

Ben geçen Ağustos'da 27-25-22 civarında gezen,neredeyse 1 senedir satılık GTV'yi 14750TL'ye aldım,hem 98 model,17"Alfa jantlı,değişeni,oynananı olmamış,meraklısından bir aracı....Ama denk getirmek lazım,çünkü benim aracın sahibi temelli yurtdışına gidiş yapınca,sıkıştığından bu fiyata sattı,yoksa ucuz olanların çoğu çatlak patlak,birşeyleri var!Tabi bu aracı aldığınızda mutlaka masrafı olacak onu göze alın,titizliğimden,ben aldığım gibi bakıma soktum,cam krikosunu yaptırdım,triger-termostad,yağ-su ıvır zıvır değişti 600-700birşey verdim,birde debimetre aldım.Yani 1000TL gitti,geçen kontrollerde fren hortumları pek içime sinmedi,birde TRW balatalar ses yapıyordu onları değiştirdim,tüm fren hortumları değişti 400 ona gitti.Başkada bir masraf çıkmadı,alacağınız araca göre masraf değişir,başkası olsa 300 verir tepe tepe binerdi ama ben yapmam.Yani bu iş şans işi,bundan önce 166 V6 TB bakıyordum,beğendiğim bir araç vardı 25'den bir gecede 15'e düştü,ben tel. edene kadar satıldı,bence bekleyin, ya da kafanıza takılanı arayın bir fiyatını yoklayın pazarlıkla filan...Yoksa 22-23 civarı bir fiyat vermeyin,zaten hepsi tanınan bilinen GTV'ler...Ben çok bekledim ama değdi.

1998 GTV V6 TB

selim

yaklaşık 3.5 yıldır gtv v6 tb sahibiyim.Yakıt konusunda eğer çok sıkışık trafik yoksa ve motor da sağlıklıysa ortalama 9-10 litre yakıyor.Tabi dip gaz yaparsanız trafik olmasa da artar.Alırken kazalı olmayanı yada hafif olanı tercih edin derim.Yedek parça konusunda e-bay ve benzeri siteler sayesinde parça sıkıntısı çekmezsiniz.
mk 2 iç konsol ve mk 2 ön görünüm çok da gerekli değil boşuna masraf etme.Bende alırken direk yok mk 2 yaparım yok içini yenilerim demiştim,ancak kullandıkça hoşuma gitti.Ön görüntü orjinal hali daha güzel bence.Hayırlı olsun tekrar.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

Fiction

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar :)

trafik azken 9-10 epey iyiymiş. ben genelde trafiğin yoğun olmadığı saatlerde kullanıcam gtv yi.

mk2 konusundada dışı o kadar önemli değil makyajlı-makyajsız dışı güzel gözüküyor. fakat içinin mk2 olmasını epey isterdim ama TR'de 99 dan sonraki gtvlerin iç kısmı makyajlı :(

selim bey birazda gtv nin son aylarda çıkarttığı masraflardan ve ne kadar tuttuğundan bahsedebilirmisiniz acaba :)
GTV 2.0 TS Phase 2

Anıl

Benim bildiğim yanlışsa düzeltin,Türkiye'de 98'den sonra 99 model olarak GTV V6 TB gelmedi,2.0TS geldi.
Sıkışık trafiğe girince gerçekten yakıyor karata,ama uzun yol dediğiniz gibi 9litre civarı,basarsanız 12 litre...
GTV'lerin çoğu mekanik parçası bir modelden ortak 155,164,146-145,156 ortak parçaları görmek mümkün...

1998 GTV V6 TB

Fiction

kasko sitelerine göre gtv 2.0 v6 tb 2000 yılına kadar satılmış, 2.0 ts de 2003 e kadar :)

ekşide biri yazmış ne kadar doğru bilemicem ama 36 v6 tb 18 de 2.0 ts satıldı demiş.. ne kadar acı rakamlar aklım almıyor yahu. bunların yarısı pert olmuştur
GTV 2.0 TS Phase 2

Anıl

Sayıların doğru olma ihtimali yüksek çünkü zamanında uçuk fiyatlara sahipti bu modeller,ben şimdiye kadar ne satılık ne de etrafta yürüyen 99-2000 model V6 TB görmedim,üretilmiştir ama Türkiye'ye gelmişmidir onu bilemem.

1998 GTV V6 TB

tolga_ozhan

Kasko listelerine bakmayın bence geçen bir tanesini gördüm 2010 model 156 vardı

selim

valla en son radyatörü su akıtıyordu.Onarım işçilik dahil 150 lira tuttu,Carium Bostancı'da.Parçaları pahalı değil ,164 166 lara ne ödüyorsan o civarda işte.Yani gtv alınca ekonomik olarak dengezilik olmaz bütçende.Normal bir alfa'ya göre benzin dahil bakım v.s için belki %20-30 daha fazla para çıkar ancak aldığın keyfe az bile,inan bana.Komple motor yaptırmaya kalksan 5000-6000 civarı.Burası biraz ürktücü olabilir.Ancak v6 diğer arkadaşların da katılacağı gibi oldukça sağlam ve dayanıklı bir motor.

Zaten motor yaptırma durumuna gelirsen orjinal parçalara o kadar para vereceğine amerikadan JE pistons gibi firmalara sipariş ver,segmandan pistona ve diğer elemanlara kadar forged yaptır.Turboyu da biraz büyüttün mü alsana iyi bir set-up'la rahatlıkla 350-400+ beygirlik alfa.Bilmiyorum ancak sıradan orjinal parçalara para vermektense istediğin gibi turbo basıncı ile oynayabileceğin daha dayanıklı malzemeler ile motor yapmak daha mantıklı geliyor bana.Tabii maliyet tam olarak ne olur benimki sadece tahmin.Bilenler varsa yardımcı olsunlar,en azından belki diğer v6 tb kullancı arkadaşların işine yarar.

Edited by - selim on 10/02/2011  23:22:23
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

tolga_ozhan

V6 TB'nin motor parçası olarak çok fazla korkulacak bir parçası yok zaten. sonuçta aynı motor 164 ve 166'da da var. Çıkma, yeni her türlü parçayı bulmak mümkün. Tabikide sıfır parça forged'den pahalı olacaksa forged daha mantıklı.
Kaldı ki konu dayanıklılık abidesi Arese V6 ise bu tür başlıklar altında uzun uzun yazmaya çok gerek yok.