Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Meguiars Ürünleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Daha öncede sitemizde böyle bir organizasyon yapılmıştı.
Meguiars'ın prof ürünleri bildiğiniz gibi 3.8 litrelik olarak satılıyor. Bu miktarda kendi aracına uygulama yapacaklar için fazla gelir.
Yıkama+Kil+Polish(çizik giderme) ve wax işlemini kendi uygulamak isteyen, detailing işine meraklı arkadaşların ilgisini bekliyorum.

Ben önümüzdeki ilk bahara girerken yaz öncesi bir bakım ve parlatma olayına girmeye niyetliyim. Aklımdaki uygulama yöntemi şöyle.

Önce meg şampuan ve yıkama eldiveni ile hortum ve ucundaki bir nozul ile arabayı yıkamak.

Register or Login" border=0>  Register or Login" border=0>

Sonra ince çiziklere işlemiş kirleri kil yardımı ile çıkartmak. Tabi kil uygulanırken yüzey UGD tarzı bir ürünle nemlendirilmeli. Tam bilmiyorum ama bir sprey şişesine dökülmüş meguiars m34 bu işi görür.

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

Sonraki aşama yüzeydeki astara kadar inmemiş olan kılcal ve derin çiziklerden kurtulmak. Bunun için yüzeyin durumuna göre aşındırma özelliği olan bir aşındırıcı kullanmak gerekli. artık üretimden kalktı ama meguairs m85,m83 gibi ürünleri bulmak hala mümkün. Tabi bu ürünler polisaj makinası ile uygulayınca çok daha iyi sonuç verir fakat el pedleri ilede uygulanabilir.

Çizik durumuna göre sadece m83 yeterli olabilir. Çizikler derinse m85 ile başlayıp m82 yada 205 gibi bir ürünle ikinci turu yapmak faydalı olur.

Register or Login" border=0> Register or Login" border=0> Register or Login" border=0> Register or Login" border=0>

Sonraki aşama ise boyanın üzerindeki parlak tabakaya koruyucu katman olacak ve su akışkanlığını sağlayacak wax işlemi. Bu makina ile uygulanabilecek olsada benim bildiğim el ile az miktar wax kullanılarak yapılan uygulama en sağlıklısı. Wax konusunda bildiğim sıvı wax'ı uygulaması kolay katı wax'ın kalıcılığı fazla.

Register or Login" border=0> Register or Login" border=0>

Kil sonrası, çizik giderme sonrası ve kuruyup toz olan wax'ı temizlemek için periyot aralarında silme işlemi gerekli bunun içinde. Meg fikrofiber bez düşünüyorum.

Register or Login" border=0>

Gördüğümüz gibi düşündüğüm ürünlerin tamamı aşırı büyük boyutlarda. Heralde hepsini alsam bir ömür boyu kalır elimde. Bildiğim kadarıyla bu ürünlerden her birinin 100-150 ml'si bir araba için yeterli. Ufak boyutlarda bölüşerek almak isteyen varsa düşüncelerinizi bekliyorum. Fiyat konusunda bize yardımcı olacak arkadaşlarıda bekliyorum

Ürünlerin kullanımı özellikleri hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar lütfen beni düzeltsin. Yukarıda yazdıklarım tamamen kendi bildiklerim.
Yine bu ürünleri aldıktan sonra şöyle topluca bir uygulama günü yapılırsa da tadından yenmez.

Edited by - tolga_ozhan on 13/02/2011  16:18:55

evrenalpar

Bu ürünler yok gerçi ama, meguairs'ın internet sitesinden satışlar yapılıyor, normal mağazanın yarın fiyatına, ben şampuan/deri koltuk temizleme-koruma/lastik parlatıcıyı çok uygun fiyata aldım..

Bilginiz yoktur belki söylemek istedim..

Bu proje güzel ancak nerde nasıl yapılır, herkes nasıl toplanıp yapar bilmiorum..

Bir de maaliyetleri nedir, bilginiz var mı?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Orhan Isvan

Fikriniz bana gayet cazip geldi ama Ziebart Diamond Gloss boya koruma yaptırdığım için Meguiars ürünlerinden sadece Ultimate Quik Detailer (UQD) ve Supreme Shine bezleri kullanıyorum. Her ikisinden de son derece memnunum. Bildiğim kadarıyla UQD ise galon olarak satılmıyor.

Ne var ki, topluca bir uygulama günü yapılırsa katılmak isterim.

Tuncay Nergis

Ben daha pasta işini yeni yaptığımdan bi daha aşındırıcı kullanmak istemiyorum. Baharda bi daha gözden geçirebilirim ama şimdilik bi planım yok. Bu ay maddi olarak kendimi aştım, havaların ısınması ve yağışların azalmasıyla bi daha girişicem ama daha var benim için. Yıkamaya bile üşeniyorum açıkçası.. Yıkadığımın akşamında kirleniyor daha.. Hem nemden, hem yağmurdan.. Her indiğimde 156'm leş gibi.

Ürünler konusunda You are not allowed to view links. Register or Login (skodaturkey)'deki insanların önerilerine bakabilirsiniz. Epey bilgili insanlar mevcut. Bence profesyonel ürün kullanmak amatör kullancı için pek doğru olmayabilir. Çünkü o ürünler genellikle polisaj makinesiyle uygulamak için hazırlanmış. El sıcaklığıyla ve biraz kalın kaçırarak uygulanınca nasıl etki yapar bilmem. O yüzden ben olsam hazır amatör ürünleri %50 ucuzlamışken onlardan alırdım web sitesi üzerinden. Örneğin UQD eskiden 53 lira mı neydi, şimdi 22 lira yanılmıyosam. Bir de skodaturkey'deki insanların farklı marka önerilerine bakıp bir sürü farklı ürünü kullanmak da doğru değil, çünkü firmalar kendi ürünlerine göre üretiyorlar bütün ürünlerini de. Yani Collinite 915 sealant'ın üzerine meg. ürünü uygulamak iki ürünün birbiri üzerinde "tutmamasına" sebep olabiliyormuş anladığım kadarıyla. O yüzden aynı marka ürünleri kullanmak iyidir.

Mikrofiber konusundaysa markanın çok farkedeceğini düşünmüyorum. Meg'in bezleri çok pahalı. Bence gereksiz. Çok kullanılan bişey zaten, carrefour'dan 5lisini 5 liraya alıp her cilada temiz sıfır bez kullanmak daha mantıklı.

Bu arada yine skodaturkey'de ürün satanlar da var epey. oralardan da ucuza alınabilir. yurt dışından getirenler de var.

Orhan Isvan

quote:

Mikrofiber konusundaysa markanın çok farkedeceğini düşünmüyorum. Meg'in bezleri çok pahalı. Bence gereksiz. Çok kullanılan bişey zaten, carrefour'dan 5lisini 5 liraya alıp her cilada temiz sıfır bez kullanmak daha mantıklı.

Marka, fiyata mutlaka malzemenin ötesinde yansıyordur. Bu her zaman böyle. Marka realitesi (isterseniz marka kazığı da denebilir:)). Ama pek de 5 lisi 5 liraya satılabilecek bir malzemeye benzemiyor bence. Bir zamanlar Migros'tan aldıklarımdan ÇOK farklı. Banyo havlusundan bile yumuşak, üstelik banyo havlusu yıkanırken yumuşatıcı kullanıldığı halde (bunlarda yasak). Çamaşır yumuşatıcı reklamlarında gördüğümüz, üzerine ağır birşey düşen havlular kıvamında. Dikiş yerleri lifler arasına gömülü oldukları için çizmiyorlar. Migros'tan aldıklarımın dikiş yerleri boya için çok tehlikeli. Onlarla sadece cam siliyorum.

Pahalı olduğu konusunda haklı olabilirsiniz. Sadece her mikro-fiber bezin aynı işi yapamayacağını hatırlatmak istedim. Aynı özelliklerde daha ucuz seçenekler aramak lazım çünkü özellikleri boya için bence hayati önemde.

ATA

Meg bezlerinin fiyatları düştü şu aralar, alacaklar varsa fırsatı kaçırmasın.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Detailingturkey'i daha önceleri takip ediyordum. Gerçektende çok faydalı bilgiler var ama genelde tüm ürünleri bir birine karıştırmayıda seviyorlar.
Meg 83 ve 85 üretimden kalktı ama hala piyasada bolca bulmak mümkün. 83 ve 85'in yerine 105 ve 205 çıkmış. Eskileri galonu 120 TL'ye bulabilirken yeniler 235 TL civarı. Belki yeniler daha iyidir ama daha önce meg'in eskilerini kullanıp memnun kalmayan yokki.  
UGD galon olarak satılmıyor doğrudur. Zaten benim yazdıklarımda UGD en son aşama. Önce epey bir detailing lazım.
Benim uygulamalar için uygun ortamım var ama eğer diyen olursaki benimde uygun ortamım var diye ben atlayıp oraya gitmeyede hazırım.
Zaten bu olay bu mevsimde pek yapılmaz. En iyi ihtimal Nisan ayı. Benim amacım sadece nabız yoklamak böyle bir ortak alım olsa kim katılır.
Polisaj makinası ve prof ürünlere gelince. Hepsinin elle uygulaması da mümkün. Evet meg'de poli ile daha iyi sonuç verir diyor ama ellede uygulanabilirliğini onaylıyor. Wax'ı ise onlarda elle uygulama daha iyidir diyor. Fakat onlar ticari çalıştığı için vakit dar olduğu için wax'ı da makinayla atıyorlar. Kimse katılmasa da ben kendim gireceğim bu işe. Belki o zaman prof ürünleri 350 ml civarı alıp daha fazla para vermek zorunda kalırım.

Tuncay Nergis

Ben detayla ilgili her işe varım, ama biraz zaman lazım bana da zaten maddi olarak toparlanmam için :)

Aykut

meguiers ın internet sitesi nedir

Tuncay Nergis

quote:

meguiers ın internet sitesi nedir

You are not allowed to view links. Register or Login

naxos

Yeri gelmişken söyliyim

M66>M21 şahane ötesi sonuclar veriyor...
(tabi ciziksiz ve haresiz araclarda)
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok