Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yakıt Tüketimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

tmm :))Register or Login" alt=""/>

Grandfather

Temmuz ayında İzmirden  Zonguldak'a , Zonguldak'tan-Ankara üzerinden tekrar İzmir 'e  döndüm  1850 km yol yaptım klıma yolculuğun %70 inde açık idi Ortalama yakıt tüketimim 7/100 lt idi. O zamanlar site açık olmadığı için ilerde tartışırız diye değerleri not almıştım kısmet bugüne imiş.

EKMEL YORGANCIGİL

35 EKY 06

Onur

quote:

Grandfather wrote:

Temmuz ayında İzmirden  Zonguldak'a , Zonguldak'tan-Ankara üzerinden tekrar İzmir 'e  döndüm  1850 km yol yaptım klıma yolculuğun %70 inde açık idi Ortalama yakıt tüketimim 7/100 lt idi. O zamanlar site açık olmadığı için ilerde tartışırız diye değerleri not almıştım kısmet bugüne imiş.

EKMEL YORGANCIGİL

35 EKY 06

benim için imkansıza yakın bir değer Ekmel abi tebrik ederimRegister or Login" alt=""/>

n/a

benimkini daha 10 lt aşağıya görmedim.

Grandfather

ONUR; arabada aile fertleri de olunca istediğin süratte gitme şansın yok bunu ileri de anlıyacaksın.Register or Login" alt=""/>

quote:

Onur wrote:

quote:

Grandfather wrote:

EKMEL YORGANCIGİL

35 EKY 06

benim için imkansıza yakın bir değer Ekmel abi tebrik ederimRegister or Login"/>

Onur

o konuda haklısınız Ekmel abi ama ben normal gitsem de klima açıkken 9 litrenin altına düşüremiyorum. acaba ben de değil de araçta mı bir problem varRegister or Login" alt=""/>

Grandfather

Ben  bu yakıt tüketimi konusunda AROC forumda iken de sormuştum benım şehir içerisinde ev ile işyerim arasındaki 3 km lık mesafede tüketimim 12 -13/100 lt oluyor. Ancak araba daha ısınmadıgı için bu denli yüksek değerler oluyor sanıyorum uzun yolda makul sürat ile seyredince 7/100 değerini yakaladım.

EKMEL YORGANCIGİL

35 EKY 06

n/a

kısa mesafelerde  fazla yakıt tüketmesi normal.6-7 km den sonra motor daha randımanlı çalışır.

n/a

Son iki depo benzini Shell'den aldım(95 oktan) ve bence gerçekten tüketimde düşüşler oldu. Daha önceleri şehir içi full depoyla en fazla dibine kadar kullanarak 550 yapabiliyordum. Bu sefer 600km'ye gelince ışık yandı. Yani daha benzin almasam 670km yapardımki bu oldukça iyi bir rakam.

İkinci depomda ise tekrar depoyu Shell'den doldurup uzun yola çıktım. Çook uzun ve sıkıcı bir Ankara- Bolu gidiş gelişinden sonra ( ekonomi yapıcam diye 100'e kitledim bütün yol boyunca). Yol nerdeyse hiç bitmicekl sandım. Fakat yarın depo benzinle yaklaşık 570km. yol yaptım. Eğer bu şekilde devam etsem 900'e yakın bir yol yapardım diye düşünüyorum.

Onur

Alper bey jantlar 17 diydi değil mi? verdiğiniz rakamlar 17 ye göre oldukça iyi , ondan merak ettim yanlış mı hatırlıyorum diye?

n/a

Evet 17 jant var...

Daha önceden OPET'ten alıyordum. Shell iyi geldi benim arabaya Register or Login" alt=""/>

Onur

bende sürekli PO kullanıyorum memnunum. bir ara bp ve shell den aldıgım benzinler arabada bir tür kesiklik yarattı ondan sonra bıraktım o 2 markayı

n/a

Bende senelerdir BP'den kullanırım ?? Shell böyle bir fark yapıyormu gerçekten ??

alfisti

shell v-power benzini 95 oktan olarak geçse de içeriden aldığım blgilere göre 96 oktan seviyesinde.... ama yıllardır her türlü benzini kullanırım bu şekil bir yakıt ekonomisi görmedim shellden kaynaklanan... sanırım farklı etkenler var...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

shell benim arabayı mafediyo kurum atıyo resmen egsozdan. shell yagdanda pek memnun olmuyor nedense

n/a

bende po dan alıyorum.memnunum.yurtsever benzin kullanıyorum.

cemiloz

Arkadaşlar sizi bilmiyorum ama benim araç Alfa 156 1.6 yazın Yazın klima açık pozisyonda ortalaması 11 litre civarindaydı. Altına pek düşmedi en fazla 10 litreye düştü ortalamasi

Şehir dışında da 8 litre civarinda yakıyor normal kullanımda

Bilmiyorum artik normal midir ama diğer araçlara göre fazla olduğu açık bence

Cemil Alfa 156 1.6

cemiloz

Ben de Bp den aliyorum benzini 98 oktan, 95 benim araçta performans düşüklüğü yarattı gibi geldi bana artık psikolojik mi orasını tam anlayamadim ama

sizce?

Cemil Alfa 156 1,6

n/a

quote:

cemiloz wrote:

Arkadaşlar sizi bilmiyorum ama benim araç Alfa 156 1.6 yazın Yazın klima açık pozisyonda ortalaması 11 litre civarindaydı. Altına pek düşmedi en fazla 10 litreye düştü ortalamasi

Şehir dışında da 8 litre civarinda yakıyor normal kullanımda

Bilmiyorum artik normal midir ama diğer araçlara göre fazla olduğu açık bence

Cemil Alfa 156 1.6

cemil bey şehiriçi 11 lt/100 km normal.şehirdışıda 8 lt normal gözüküyor.tabii basıyorsanız.

cemiloz

Bu söylediğim değerler için bastım diyemem ama yavaş ta kullanmadım Şehir dışı en fazla 140 km o da en fazla bir dakikadır genelde 100-110 gitmiştim.

cemi Alfa 156 1.6

Onur

Cemil bey diğer araçlardan fazla diyorsunuz bence bir nebze haklısınız ancak size şöyle örnek verim kullandıgınız araç üst orta bir araç ve sınıfında ki laguna avensis gibi araçlardan yaklaşık 50-100 kg hafif. bunu da avantaj sayarsanız ortalama 10 hp lik bir ekstra gücüyle aracınızın onlardan çok daha fazla yakması imkansız (normal kullanımda). ben 100 km lik kuşadasın yolu boyunca 1.6 laguna lı arkadaşımla aynı benzini yaktım ( otoban 120 km cruise control) . ancak dönüşte yüklenerek geldiğim için laguna dan daha fazla yaktım.

master

Servis bana 95 oktan kullan 98 gereksiz dediği için 95 kullanıyorum. Markadan çok istasyon önemli bence , mümkün olduğu kadar Altınyol'dan Karşıyaka'ya girmeden önceki Shell istasyonundan alıyorum ve çok çok memnunum. Sıkıştığım zaman da Balçova tarafında Agora'yı geçtikten sonra ilerdeki kavşakların birleştiği noktada BP var ordan alıyorum , ondan da memnunum. Uzun yolda ise BP tercih ediyorum daha çok.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

97 total cıkardı her depoda 3o km daha fazla diye iddaları var ;)

n/a

98 varken 97 ye ne gerek duymuşlar :))

Onur

95 PO dan şaşmam. 1-2 kere şaştım aldıgıma alacagıma pişman oldum...

Edited by - Onur on 28/09/2005  22:19:16