Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 teyp sesi ayarı yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevzi ünsal

arkadaşlar bi sorum olacak, yaklaşık 1 ay önce 156 aldım ama teybi kullanmayı tam öğrenemedim. sorunum şu ki kontağı açınca teyp açılıyor güzel ama ses çok az, her seferinde sesi 30 lara getiriyorum elle, 2 dakka atıyorum bakkala uğruyorum aracı stop ediyorum malum sonra tekrar teybi açtığımda teyp yine düşük sesten açıyor tekrar sesini açıyorum, eziyet oldu wallaa. şimdi bi çok teypte olan on volüme diye bi ayar vardır ilk teybin açılışında teybin o sesten açılması için, bizim teyplerde böyle bi özellek yok mudur?? teybi açtığımda ses 30 dan başlasın mesela. bunun ayaarı nerdedir acaba??

fevzi ünsal

kimse bilmiyor mu????

fevzi ünsal

Gouki

Değiştirmenin bir yolunun olmadığı yazıyor yabancı forumlarda.

Alfadanadam

Peki herkesin teybinde bu durum böyle mi arkadaşlar?

Sportivo

aynı dertten ben de müzdaribim 3 yıldır.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

cihan

bende de teybi kapatıp açtığımda yada aracı çalıştırdıktan sonra (aracı durdururken mutlaka kapatırım teybi nedense...) açtığımda hep 29 oluyor ses seviyesi, aslında çok kısık değil ama radyo için kesinlikle az, hep merak etmişimdir nedenini...

fevzi ünsal

hmmmm o zaman malesef çözümü yok, kötüymüş......

Tuncay Nergis

Benim teyp orjinal değil. Kontak kapalıyken de çalışıyor eğer açarsanız. Kısık ses problemi gibi bir şey de yok. Benden önceki sahibi ne yaptı bilmiyorum ama sizin probleminiz bende yok anladığım kadarıyla.

Orhan Isvan

Benim 156 da kontağın her açılışında volüm otomatik olarak 20 ye gelirdi. Genellikle biraz açarak (bazı CD lerde nadiren kısarak) ayarlardım.

Şikayetim yoktu çünkü kontağı kapatmadan önce çok yüksek volümde ise, hele de bu yüksek volüm "mute" ile susturulmuş ve unutulmuş ise, boş bulunup kontağı açınca bangır bangır başlamasın diye alınmış bir tedbir gibime gelirdi.

Şayet her seferinde 20 den değil de başka bir değerden başlaması için bir ayarı varsa, nereden ve nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Tuncay Nergis

Ben teybi taktığımdan beri en son hangi volümde bıraktıysam o volümde açılıyor.

fevzi ünsal

peki bir sorum daha var,
kontağı kapatınca teybin de kapanmasını ve kontağı açınca otomatik teybinde açılmasını nerden yapıyoruz. ben kurcalarken bu ayarı bozdum bidahada bulamadım :))))

emrahbaser

aslında kullanma kılavuzunda teyp ile ilgili baya bi bilgi var. bende 147 var o tarz sorunlar yok. klavuzu karıştırırken bulmuştum mesela hız arttıkça kendi kendi sesi yükseltiyo kabin içi ses arttığı için. tabi istersen bu özelliği açıyosun. bence bi klavuza bakın derim..

fevzi ünsal

sıkıntı orda zaten, aracın kullanma klavuzu var ama teybin yok...

whale

Benim daha önceki arabamda teybin ayarlarında "on volume" diye bir menü vardı. Muhtemelen ordan çözersiniz.

azatlı

Teyp açıkken aracınızı stop edin.Tekrar aracınızı çalıştırdığınızda teyp otomakikman açılacaktır.Teyp kapalıyken aracınızı stop ederseniz tekrar aracınızı çalıştırdığınızda teyp kapalı kalır.Diğer sorununuz teyp ayarlarınan ayarlayabiliyorsunuz.Bunuda tarif ederdim ama teype bakıp gelmem lazım bende aynı sorunu sesi 25 yaparak düzelmiştim.Şimdi her teyp her açılışında ses seviyesi 25.

azatlı 156 ts..

fevzi ünsal

quote:

Teyp açıkken aracınızı stop edin.Tekrar aracınızı çalıştırdığınızda teyp otomakikman açılacaktır.Teyp kapalıyken aracınızı stop ederseniz tekrar aracınızı çalıştırdığınızda teyp kapalı kalır.Diğer sorununuz teyp ayarlarınan ayarlayabiliyorsunuz.Bunuda tarif ederdim ama teype bakıp gelmem lazım bende aynı sorunu sesi 25 yaparak düzelmiştim.Şimdi her teyp her açılışında ses seviyesi 25.

azatlı 156 ts..

teşekkür ederim işe yaradı ama on volüme seçeneğini bulamıyorum menüde öyle bir seçenek yok, tarif edebilirseniz çok sevinirim