Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Maserati 250F

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bussone

1954-1956 yılları arasında Maserati'nin Formula 1 otomobili. Görüntüsü ve sesi ile halen bakmaya ve dinlemeye doyamadığım bir eserdir.

Register or Login" border=0>

Kısaca motor teknik özellikleri:

Configuration:    twin spark Straight 6
Construction:     aluminium alloy block and head
Displacement:     2.494 liter
Bore / Stroke:     84.0 mm  / 75.0 mm
Compression:     12.0:1
Valvetrain:     2 valves / cylinder, DOHC
Fuel feed:     3 Weber 42 DCO3 Carburettors
Aspiration:     Naturally Aspirated
Power:             240 bhp / 179 KW @ 7200 rpm
BHP/Liter    96 bhp / liter

Önce onboard kayıt bir sesini dinleyin:

Şimdi de efsane pilot "El Maestro" Juan Manuel Fangio'nun 250F ile bir pist turu

You are not allowed to view links. Register or Login
Dr.Ingegnere Bussone

Orhan Isvan

Teşekkürler. Nostalji de güzel, Maserati'nin estetiği de. Aluminyum motor bloğu ve DOHC silindir kapağı yapmışlar, hatta çift bujili, ama silindir başına 2 supaplı! Herhalde emme supabı daha büyük olsa gerek ama herşey ne kadar da adım adım ilerlemiş meğerse...

Otomobilin ağırlığı hakkında tahmin yürütebilir misiniz? Bir de, 50 li yıllarda 12.0:1 kompresyonla nasıl bir yakıt kullanılıyordu acaba?

bussone

quote:
Otomobilin ağırlığı hakkında tahmin yürütebilir misiniz? Bir de, 50 li yıllarda 12.0:1 kompresyonla nasıl bir yakıt kullanılıyordu acaba?

Otomobilin ağırlığı 650 kg civarında. Kompresyon gerçekten bugünün standartları için bile dikkate değer, yakıt tahminen oktan derecesini  yükseltmek için toluene ağırlıklıdır diye düşünüyorum.
Dr.Ingegnere Bussone