Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Servis Ücretleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

abıcım adam tabıkı alıcak oring kelepçe o bu su :) cünkü herkes sımdı servısle içli dışlı degil. özel serviste 950 lıra iscilik derken 150 lıra ıscılık dedıgı ıcın adam yazmak zorunda bunları sonucta 5 lıra olsa en pahalı kelepce 10 arabaya taksa 50 lıra para demektır. e kimse kimsenin babasının ogluda degıl yazılacak şeyler bunlar. Bence gayet iyi fiyatlar, ucuz degıl pahalıda degıl olması gereken.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

murat

Kağıdından anladığım kadarıyla Milano'da yapılmış bu işler..Genelde diğerlireni oranla bir miktar pahalıdır ancak yapılan işler tek tek incelendiğinde gayet normal bir fiyat çıkmış..

Bir de daha önemlisi, özellikle bizim sitedeki arkadaşların Birmotları tercih etmemesinin nedeni fiyatları değil ki..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Sercan, bahsettiğim O Ring'in tanesi 10 Kuruş, en pahalısı, en süper kalitelisi olsun 25 Kuruş. Ama KDV'siz 300 Kuruş'luk bir rakam yazınca, komik oluyor.
Dikkat edersen kelepçe yazmadım zaten, O Ring yazmıştım. Kelepçe tabi ki yazılacak masraf olarak.

///////////////

zaferisgoren

Garantisi biten arkadaşlar, Birmotta bakım yaptırmayı düşünen varsa önümüzdeki  haftayı bekleyin...

Edited by - zaferisgoren on 08/04/2011  16:37:53

madmax

Ufukta kampanya mı var yoksa
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

Sercan Keklik

quote:

Sercan, bahsettiğim O Ring'in tanesi 10 Kuruş, en pahalısı, en süper kalitelisi olsun 25 Kuruş. Ama KDV'siz 300 Kuruş'luk bir rakam yazınca, komik oluyor.
Dikkat edersen kelepçe yazmadım zaten, O Ring yazmıştım. Kelepçe tabi ki yazılacak masraf olarak.

abıcım derken genel olarak yazdım serkan abım :) herkes kelepce falan demıs ya ondan genel bahsetmıstım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Pardon Sercan, yanlış anlamışım...

///////////////

Aykut

alfa romeo nun marka değerininin düşmesinin tek nedeni birmot. 159 la takasa gireyim dedim 2002 tertemiz 156 ya 13000 tl verdiler. adama bana getirin o fiyata 10 tane alacam dedim , paşam bozuldu. ama beyefendi.. ama beyefendi diye diye.

zaferisgoren

Hortlattım konuyu ama daha önce burada bu konudan bahsetmiştik. Haziranda arabamın 105.000km'de bakımını yaptırıp 10w-60 MOBIL yağ kullanmıştım. Aracım şu an 112.000 km oldu ve hiç yağ eklemedim henüz. Kıvamı da güzel, tavsiye ederim.
Edit: Daha önce 10w-40 Shell kullanmıştım hep.

Edited by - zaferisgoren on 19/03/2012  23:25:49

alfin

Piyasa artık eskisi gibi değil 10 yıl önceki alfa romeo parça sıkıntısı bu yıllarda daha normal seviyelerde ve bir çok marka oluştu tabiki fiyatlar her servisde değişebiliyor.Servisde küçük parçalara bile fiyat yazılması garip fiyatların bazıları normal bazıları yüksek ancak fazla uçurumlar yok bizde zamanında yetkili servislik yaptıgımız için özel servislerin artık yetkili servislerden daha iyi işler çıkarıyor yetkili servislerde fiyatlar soygunculuk seviyesinde olmaya başladı örnek olarak herhangi bir yerde ücretsiz veya düşük bir işçilik ücretiyle değiştiriceniz fren balatasına bile 100 tl işçilik gibi bedeller hem sizi araçlardan soğutuyor hemde aracın pazarını öldürüyor.Özel servislere düşman gözüyle bakıp parça vermeyide reddetmeye başladılar ankara çevresinde duyum aldığımıza göre ankarada akotanın tofaşla iletişime geçip ankarada kendilerinden  başka orjinal parça satımını engellemeye çalıştığı ama çok şaçma bir şey oldugundan öyle bir karar geliceğini sanmıyorum rekabet açık birşey var.İyi forumlar

agucba

Yetkili servislerin özel servislerden yüksek fiyat alması normal, çünkü bunlar için belirlenmiş olan çalışma şartları ve saatleri, saat ücretleri ve parça fiyatları var. Özel servisi cazip kılan da ucuz olması.
Yetkili servisleri kullananlardan duyduğumuz ve okuduğumuz kadarı ile bazen olmadık işlerin başa geldiğine şahit oluyoruz. Özel servislerin kalitesi konusunda bir yorum yapamayacağım, çünkü zaman zaman özel servislerin de neler yaptıklarını görüyoruz, duyuyoruz.
Orijinal parça konusunda ise Akota ile ilgili çevreden aldığınız duyuma inanmadan önce, Ankara'da faaliyet gösteren özel bir servis olarak doğrudan Akota'ya giderek konuyu ilk ağızdan öğrenmeniz bence daha uygun olur. Zira öyle bir şey varsa, yedek parça temini konusunda onlar ile anlaşma yoluna gidebileceğinizi, özel servis olmanız nedeni ile sizlere iskonto uyugulanacağını düşünüyorum. İstanbul'daki servislere bu tip kolaylıkların sağlandığı biliyorum.

///////////////

Rddo

Herkese merhaba,

Benim ilk arabam ve ilk alfam. Çok hevesli ama az bilgiliyim. Hemen hemen tüm başlıkları okudum. Arabamın yıllık bakım gelmiş hatta 10 gün geçmiş. Kilometre bazında çok kullanılmadığından bakımın yıllık yapılması gerekiyormuş. Akota ile görüştüğümde bu bakım için 550 TL fiyat istediler. Ağır bakım değil yani triger vs değişecek bakım değil hava filtrelei vb şeyler değişecek. Fiyat bana biraz yüksek geldi. Tavsiyelereniz nedir acaba?

murat

Eğer km. geçirmediyseniz 10 gün 1 ay mühim değil..Hele ki nadir kullanıyorsanız..Hafif bakım tabir edilen bakımda. Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi değişimi, belki belki polen filtresi değişimi yapılır, suyuna cartına curtuna şöyle bir kontrol çekilir. Hepsi budur bu da özel bir serviste en fazla 250 liraya filan yapılır. Akota ne düşünerek bu fiyatı verdi bilemiyorum. Ama yetkili servislerde her servis periyodunda yapılması gereken şeyler vardır .Örneğin 50 bin km. de bir bujileri değişiyolardır onu da yazar size..Ama özel servislerde bu You are not allowed to view links. Register or Login lazımsa o değişir. Bence bir de özel servisten fiyat alın veya Akota dan detaylı olarak ne yapacaklarına dair liste isteyin ona göre tartışalım
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ihsany

Ben ocak ayında hafif bakım + arka park sensörü kdv dahil 700 tl verdim, yağ da 10-60 selenia kullanıyorum. Park sensörü yanlış hatırlamıyorsam 200 tl idi.. Zincirlikuyu birmot fiyatları..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Gouki

Akota'da hizmet güzel. Dün üretim hatası nedeniyle farlarımı değiştirdiler. İlgilerinden falan çok memnunum. Ama servis ücretleri tabi ki yetkili servis sınıfında. Bu yaptıracağınız yıllık bakım için Ankara'daki özel servislere gitmeniz daha iyi olacaktır, AR olur Alfaline olur Alfin olur artık seçim sizin.

Robbie

birmottan nefret ediyorum
147 1.6 TS Distinctive 2006

shadycome

fazla bence
ben öntakımcıyım salıncaklar bizde brüt 90 lira
bende radyatör değiştirdim.. işcilik dahil 150 lira
rot balansı hatır gönül için bile yapan var :)

agucba

Yetkili Servis ile Özel Servis arasında her türlü fiyat farkı olacaktır.
Geçenlerde denk geldiğim bir Selespeed'in bakımında, yetkili servisin yaklaşık 2.000 TL'lik ücretine karşılık özel serviste aynı tamir/bakım yaklaşık 700-800 TL'ye hallediliyordu.
Başka bir örnek vermem gerekirse. Kendi 145'imin fren hidrolik yağını değiştirmeyi düşünüyorum. Aramın iyi olduğu yetkili servise sorduğumda bu değişimi kendilerinde yaptırmam durumunda, yaklaşık 200 TL tutacağı bilgisini aldım. Özel servise gitsem herhalde 30-40 TL gibi bir şey tutar.
Yetkili Servisleri yüksek fiyatları sebebi ile suçlayamayız. Bu durum dünyanın her yerinde böyle. Araç üreticileri, satış fiyatlarını mümkün olduğu kadar düşük seviyede tutabilmek için yaptıkları düşümleri, bu tip şeylerden çıkartmak durumundalar.

///////////////

murat1oglu

Bana triger deyişimi triger set balans bilyası ve balans kayışı işçilik dahil 600 tl fiyat verdi bir özel servis

ArinFırat

radyatör su ve rot balans için fahiş fiyatlar bence.bu arada kelepçedir civatadır vidadır hiçbir yer bunlara para almaz..allahtan ısmarladığı çayı eklememiş hesaba :)