Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kaliperlerin Boyanması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem

Bektaş abi  hazırlayıp eklemişti siteye,linkini veriyorum:
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - Cem on 12/07/2009  20:29:27

Ali

quote:

147/156 aynı kaliperlere sahip.

Ön 9,5cm
Arka 7,5cm ideal boytlar bana göre.

Mk1 156'ların arka kaliperlerine sticker yapıştıracak yüzey yok malesef...

Edited by - ATA on 22/05/2009  20:51:12

ata bey merhabalar
bu verdiğiniz ölçüler acaba font büyüklüğümü?
ayrıca verdiğiniz rapid linki silimiş...

ATA

Verdiğim ölçüler stickerların gerçek boyutları. Reklamcıya istediğiniz gerçek boyutu belirtirseniz ona göre hazırlayacaktır. Rapid linki bozulmuş, onu malesef ben nasıl rapide ekleyeceğimi bilmiyorum.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

savasy

Kaliperler hakkında bütün mesajları okuduktan sonra Milano Alfaya gidip, bu konularda adı geçen İsrafil Ustayı buldum, burada yazılanları anlattım.
(Bir arkadaş yazmıştı: Ustanın adı İsrafil'di, 2 yıl önce boyattım hala parlıyor...)
Kule gergisi, Çatlayan ön camın kaskodan orjinaliyle değişimi ve Kaliperler için ertesi gün almak üzere anlaştım.
Kaliperler mükemmel olmuş, Paslı bijonları bile yeni gibi yapmışlar...
Cam sorunsuz bir şekilde değişmiş...
Kule gergisi virajlarda farkını gösteriyor...
Ellerine sağlık, Helal Olsun...
Resimleri sonra ekleyeceğim.

Ertaco

Ben de başta söküp fırın boya yaptırayım dedim. Ancak sonra vazgeçtim. Araştırırken  You are not allowed to view links. Register or Login bunu buldum. Siparişini verdim bile. Arabam kırmızı olduğu için boyayı da kırmızı sipariş ettim. Sanırım 1-2 güne kadar gelir. Bir haftasonu garajda arabayı yatırıp boyamaya çalışacağım. Bu ürün forumlardan gördüğüm kadarı ile sprey boyadan daha dayanıklı geldi bana. Sadece stiker konusunda kararsızım. Alfa Romeo mu Giulietta mı yazdırayım diye. Giulietta yazısını bulabileceğim bir yer biliyormusunuz?

Ertaco

Sanırım linki bağlamayı başaramadım. You are not allowed to view links. Register or Login sayfasından BREMSSATTEL Lack olarak aratabilirsiniz.

ATA

Yazı olarak Alfa Romeo yazısı çok şık duruyor, Giulietta yazısıda hoş durabilir.

Bu arada benim kaliperler şu an fümeye boyalı, üzerinde vernik var. Kırmızıdan çok sıkıldım. Temiz zamanında resmini çekip, ekliyim buraya =)

Edited by - ATA on 11/03/2011  13:40:29
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Ertaco

Benimki ilk heves işte. Hep kırmızı bir kaliperim olsun isterdim. . Sıkılınca tekrar boyarım. Hoş inşallah becerebileceğim.

Tuncay Nergis

Hayırlı olsun. Uygulamadan sonra balata tozuna karşı dayanıklılığını da paylaşırsanız seviniriz.

Ertaco

Sonunda oldu. Biraz zamanımı aldı, ama sonunda becerdim.  Stickerlerı firmamızın çalıştığı bir matbaada yaptırdım. Resimleri eklemeye çalışacağım.
Register or Login" border=0>

Ertaco

You are not allowed to view links. Register or Login

Kutay

merhaba bende yeni katildim araniza  kaliperleri boyatmak istiorum bugun milano alfayi aradim  on ve arka boyama ve sticerlar hazirda varmis 200tl  fiyat verdiler sizce fiyat nasil..

Gouki

200 lira mı ? Benimkileri lastikçi bedavaya boyamıştı + 15 lira sticker parası.

Ertaco

quote:
merhaba bende yeni katildim araniza kaliperleri boyatmak istiorum bugun milano alfayi aradim on ve arka boyama ve sticerlar hazirda varmis 200tl fiyat verdiler sizce fiyat nasil..

Genelde yapılan uygulama kaliperin sıcağa dayanıklı sprey boya ile boyanması ve üzerine sticker yapıştırma şeklinde. Bu durumda bu işin maliyeti açıkcası 40-50 TL yi geçmez. Ben işin biraz fantastiğine kaçtım.
Bir yerde bu iş için en uygun boyanın Foliatec olduğunu okudum ve bu boyayı yurt içinde bulamadığımdan, internet üzerinden yurtdışındaki sayfasından getirttim. İddia edilen bu boyanın, fren tozlarına karşı en dayanıklı boya olduğu. Bana kargo dahil 100.-TL civarına mal oldu. Sticker ı da bir matbaada yaptırdım. 2 set yaptırmıştım. 30 TL verdim. Tabii uygulamayı kendim yapmak istediğim için, garajımda aracın krikosu ile önce bir tarafı kaldır, sonra lastiği sök, kaliperi temizle, sonra 1 kat boya, 15 dak.bekle, 2.katı boya, 2 saat bekle, kalipere stickerı yapıştır, tekerleği tak, aracı krikodan indir, sonra 2.lastiğe geç vs.vs. bayagı uzun ve zahmetli oldu.  Ama ne yalan söyleyeyim, çok keyif aldım. Boyanın tam kuruması için ise 24 saat aracı kıpırdatmadım. aracı bunun üzerine henüz çok az kullandım, bu sebeble de tozlara karşı olan başarısını test edemedim.
Bir lastikçide bu iş çok kolay, aracı sehpaya aldıktan sonra dört lastik birden sökülecek ve sprey boya ile uygulama yapılacak. Bu durumda aracın işi 1 saatte biter. Sprey boya olduğundan boyanın kuruması için beklemek de gerekmeyebilir diye düşünüyorum.
Bu açıdan düşünüldüğünde 200.-TL bu iş için açıkcası biraz fazla diye düşünüyorum.

Kutay

quote:

quote:
merhaba bende yeni katildim araniza kaliperleri boyatmak istiorum bugun milano alfayi aradim on ve arka boyama ve sticerlar hazirda varmis 200tl fiyat verdiler sizce fiyat nasil..

Genelde yapılan uygulama kaliperin sıcağa dayanıklı sprey boya ile boyanması ve üzerine sticker yapıştırma şeklinde. Bu durumda bu işin maliyeti açıkcası 40-50 TL yi geçmez. Ben işin biraz fantastiğine kaçtım.
Bir yerde bu iş için en uygun boyanın Foliatec olduğunu okudum ve bu boyayı yurt içinde bulamadığımdan, internet üzerinden yurtdışındaki sayfasından getirttim. İddia edilen bu boyanın, fren tozlarına karşı en dayanıklı boya olduğu. Bana kargo dahil 100.-TL civarına mal oldu. Sticker ı da bir matbaada yaptırdım. 2 set yaptırmıştım. 30 TL verdim. Tabii uygulamayı kendim yapmak istediğim için, garajımda aracın krikosu ile önce bir tarafı kaldır, sonra lastiği sök, kaliperi temizle, sonra 1 kat boya, 15 dak.bekle, 2.katı boya, 2 saat bekle, kalipere stickerı yapıştır, tekerleği tak, aracı krikodan indir, sonra 2.lastiğe geç vs.vs. bayagı uzun ve zahmetli oldu.  Ama ne yalan söyleyeyim, çok keyif aldım. Boyanın tam kuruması için ise 24 saat aracı kıpırdatmadım. aracı bunun üzerine henüz çok az kullandım, bu sebeble de tozlara karşı olan başarısını test edemedim.
Bir lastikçide bu iş çok kolay, aracı sehpaya aldıktan sonra dört lastik birden sökülecek ve sprey boya ile uygulama yapılacak. Bu durumda aracın işi 1 saatte biter. Sprey boya olduğundan boyanın kuruması için beklemek de gerekmeyebilir diye düşünüyorum.
Bu açıdan düşünüldüğünde 200.-TL bu iş için açıkcası biraz fazla diye düşünüyorum.

banada biraz pahalı geldi acaba resim koyabilirmisin ertaco nasıl duruyo merak ettim kaliperlerin ortası cukur oldugu icin stickerlar kotu durur gibime geldi..

Edited by - Kutay on 12/04/2011  22:24:54

Edited by - Kutay on 12/04/2011  22:27:39

coni-wayt

reklamları izlermiş gibi oluyo ama işlemin özeti bu

Ertaco

quote:
banada biraz pahalı geldi acaba resim koyabilirmisin ertaco nasıl duruyo merak ettim kaliperlerin ortası cukur oldugu icin stickerlar kotu durur gibime geldi

Özelden mail attım size. Siteye büyük resim koymayı beceremedim.

obasar

quote:

merhaba bende yeni katildim araniza  kaliperleri boyatmak istiorum bugun milano alfayi aradim  on ve arka boyama ve sticerlar hazirda varmis 200tl  fiyat verdiler sizce fiyat nasil..

bence kesinlikle Rosso Corsa Fırat Usta ile konuş.
maslak sanayi
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

RoAdbOy

quote:

bence çok iyi bir tercih yapmışsınız, foliatec kaliper boyasıyla 8sene önce bi aracımızın ve 6sene öncede başka bir aracımızın kaliperlerini kendim boyadım ve halen tertemiz duruyorlar, bunca zaman sonra bile ne ilginçtirki yağ tutma söz konusu değil. yeterki sabırlı olup özenerek temizleyip doğru boyamak lazım. umarım sizde uzun süre pisletemeden kullanırsınız :)
şuanda kullandığım araca ise (ki sadece haftasonları kullanıyorum)sanayiden bir boyacıdan sözüm ona 'kaliper boyamak için' 15TL'lik olan sprayden aldım ancak maalesef parlaklığını 2sene içinde yitirdi.
benim tavsiyem vakti olanın bu işlemi kendisinin yapmasından yana olur, cesareti toplayıp işe koyulunca nekadar eğlenceli olduğu anlaşılıyo birde bitince 'ben boyadım' duygusunu tarif edemem

Murat Sağlam

alfa romeo kaliper bulamıyoruz ya piyasada
bulan varmı aramızda

evrenalpar

Orijinal kırmızı kaliperlerden mi bahsediyorsunuz?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Murat Sağlam

ewet orginallerden bahsediyorum

Levent Yılmazoğlu

Herkese Merhaba,
Topkapı Sanayi de Murat Ekenler kaliper boyama konusunda bir numara. Fiyatı 500-600 TL arasında değişiyor. Biraz çok ama kesinlikle fabrika çıkışlı gibi oluyor. Ayrıca üzerine istediğniz herşeyi yazabiliyorlar. Herkese tavsiye ederim..

wolrath

600tl ye ebay'dan brembo alınır :)

Murat Sağlam

Çok pahalı imis