Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 ve 147 bagaj hacmi hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gekren

arkadaşlar herkese merbahalar.aranıza inşallah karar verebilirsem bir alfa ile katılacağım.ancak başımdaki soru işareti o kadar büyükki tam arada kalmış durumdayım ve kafamı kurcalayan en büyük sorun bagaj hacmi.her 2 modelin 2004 2006 yılları arasındaki modelleri için her site ayrı bir hacim gösteriyor ve insanın da kafası karışıyor tabiki.

arada kaldığım konu da hb mi sedan mı gibi bir sorun.evli ve çocuklu olarak bir tatile çıkınca eşyaların durumunu tahmin edersiniz.daha önceden de modlu bir megane coupe kullandığım için de spor görünümden vazgeçemiyorum.zaten beni buralara getiren de bu durum oldu.alfanın o önden görünüşü insan kendinden geçiriyor.eğer bagaj lt lerini bilirsem daha uzak baktığım sedan için alma sebebim olacak.yardımlarınız için teşekkürler.

erdem1904

156 nın bagajı 378 lt ile her ne kadar sınıfına göre hacim olarak az da olsa 147 ye (292 lt) göre evli ve çocuklu bir insan için tercih nedeni olabilir diye düşünüyorum... 156 lpg li olacak ise de kesinlikle simit depo tercih edilmeli aksi takdirde bagajda ki lpg tankı bagajı çok kullanışsız hale getirebilir...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

cengizcaliskan

Bagaj'ın sınıfına göre küçük olması ve arka koltukların sabit olması bazı evli ve çocuklu alfa sevdalılarını çok düşündürse de bir 156 kullanıcısı olarak bagaj hacminin sizin bahsettiğiniz kullanım için gayet yeterli olacağını düşünüyorum. Elbette Erdem bey'in dediği gibi lpg olacaksa kesinlikle simit olmalı zira bugün bostancıya aracımı bırakmaya gittiğimde kazan tipi lpg li bir 156 gördüm ve hemen hemen hiç yer kalmamıştı.

Ayrıca gerçekten spor görünüm ve içinizi gıcıklayan bir araç olması açısından alfa romeo düşünüyorsanız o valizleri o bagaja bi şekilde sığdırırsınız inanın. yahut kendi eşyalarınızdan vazgeçebilirsiniz yer kaplamasın diye :)
2000 - Seat Leon 1.6
2001 - Alfa Romeo 156 1.6 TS
2002 - Alfa Romeo 156 2.0 TS
2015 - Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair Dis. TCT

gekren

147 yi ağlaya ağlaya listemden çıkarıyorum maalesef. Ayrıca 2000 motorların lpg tüketimi hakkında bilginiz varmı acaba selespeed de tercih edebilirimde

Sportivo

156 bir kere en klas spor sedanlardan birisi. Yani 156 tercih ederek spor görünümden vazgeçmiş olacağınız anlama gelmiyor. Bagaj hacim olarak yetersiz gibi görünse de bence standart bir aile için yeterli. 4 senedir bu konuda bir sıkıntı yaşamadım( gerçi biz henüz 2 kişiyiz  )
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Kibitzer

Peki arkadaşlar bildiğim kadarıyla simit depo taktırmak artık yasak. Ne yapabiliriz bu durumda? Ben de 156 istiyorum ama bu durum kafamı kurcalıyor hep.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Tuncay Nergis

Benim bagaj bomboş, genellikle tek kişi biniyorum, bagaj ihtiyacım da yok. 156'nın iç hacmi sınıfının en küçüğü de olsa, bagajı "olmasa" bile, ondan vazgeçmem

Bence seçiminizde çok da pragmatik olmayın. Alfa alacak insan mantıklı düşünmeye kalksa almaması için 1000 türlü sebep çıkar zaten bagaja koyamadığınız eşyanızı arka koltuğa koyarsınız olur biter. Ağlaya ağlaya vazgeçeceğinize istediğiniz alfayı alın. Benim 10 yıl önce hayal ettiğim alfanın bire bir aynısı bugün kullandığım 156. Siz de seçiminizi böyle yaparsanız benim kadar mutlu olursunuz diye düşünüyorum

cengizcaliskan

quote:

Peki arkadaşlar bildiğim kadarıyla simit depo taktırmak artık yasak. Ne yapabiliriz bu durumda? Ben de 156 istiyorum ama bu durum kafamı kurcalıyor hep.

ilk defa duyuyorum bunu. benim aracımda simit tüp var yalnız zaten takılıydı aldığımda. acaba gerekçesi stepnelerin kullanılamamı olabilir mi yoksa başka bir sebebi mi var?
2000 - Seat Leon 1.6
2001 - Alfa Romeo 156 1.6 TS
2002 - Alfa Romeo 156 2.0 TS
2015 - Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair Dis. TCT

erman

bagajımla mutluyum :D

147BLACK

Kaç gündür 147'nin içinde benden başka bir kişi dahi oturacak yer yok. Doblo gibi kullanıyorum 147'yi. Müzik eğitimi veriyorum ve şu sıra müzik eğitimi yaptığım çocukların 23 Nisan ve sene sonu gösterileri yaklaştığından aracın içi müzik aleti vs dolu.
Ama yine de bir şekilde gözüm Doblo ve benzerlerine kaymadan ısrarla biniyorum. Alfa aşkına nelere katlanıyoruz.
Bu arada 147 mk1'ler 280 lt, makyajlı mk2'ler bagaja aldıkları hafif bombe ile 300 lt şeklinde hatırlıyorum.

Edited by - 147BLACK on 14/04/2011  08:27:51
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

gekren

Stepneler için lastik tamir kitleri var artık yani yarılma olmadığı sürece 50 km rahat götürüyor. Simit lpgnin yasaklanması zor bir ihtimal.

gekren

156 mantıklı seçim olacak benim için. Lpgli özellikle zavolli ile harika uyumlu olur. Birde bütçeyi biraz zorlayabilirsem selespeed çok istiyorum yakıt sarfiyatına rağmen.

murat

Kesinlikle 156 almalısınız
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Kibitzer

quote:

quote:

ilk defa duyuyorum bunu. benim aracımda simit tüp var yalnız zaten takılıydı aldığımda. acaba gerekçesi stepnelerin kullanılamamı olabilir mi yoksa başka bir sebebi mi var?

Nedenini bilmiyorum. Kesinlikle emin de değilim artık yasak olduğu konusunda. Sadece böyle birşeyler okumuştum sanırım DonanimHaber forumlarında. İyice araştırmak lazım. Ben lpg takılmamış araç alıp kendim taktırmak istiyorum. Benim de tercihim simit depodan yana olacak bu durumda.
2013 BMW 1.16i

gekren

yorumlar için çok teşekkürler. ayrıca yeni konu açmayayım bunun için kirlilik olmasın distinctive sanıyorum en üst donanımlı olan.progression daha düşük donanımlı ancak araştırdığı kadarıyla düşük donanımlı modeli distinctive olarak ilana koyuyorlar.ben bu aracı alırken veya ilanda araştırırken ikisinin arasındaki farkı görebileceğim bir nokta varmı?mesela vw tiguan ların sport style modelinin tamponunda far yıkama fıskiyesi olmazken fun function da donanım olarak var yani dış görünüşten anlaşılabiliyor.

Kibitzer

Benim distinctive donanımında farkettiğim en önemli fark hız sabitleyici. Direksiyonun sol tarafında sinyal kolunun altında bir kol daha var ise distinctive donanımlı diye biliyorum. Progression donanımda opsiyon olarak hız sabitleyici alınabiliyor mu bilmediğim için belki de bunlar hız sabitleyici alınmış progressionlar da olabilir.

Daha bilgili arkadaşlardan bu konuda yardım istiyoruz. Dış ve iç görünüşten nasıl anlayabiliriz distinctive ve progression farklarını?
2013 BMW 1.16i

Alfadanadam

quote:

Benim distinctive donanımında farkettiğim en önemli fark hız sabitleyici. Direksiyonun sol tarafında sinyal kolunun altında bir kol daha var ise distinctive donanımlı diye biliyorum. Progression donanımda opsiyon olarak hız sabitleyici alınabiliyor mu bilmediğim için belki de bunlar hız sabitleyici alınmış progressionlar da olabilir.

Daha bilgili arkadaşlardan bu konuda yardım istiyoruz. Dış ve iç görünüşten nasıl anlayabiliriz distinctive ve progression farklarını?

Dış görünüşte, Progression modelinde jant olarak ilk kasada kullanılan yuvarlak delikli jant kullanılır, onun dışında fark yok. Ancak bu tek başına belirleyici değil zira kullanıcı değiştirmiş olabilir. İçeride ise en kolay yöntem hız sabitleyici. Eğer arkadaşın dediği gibi oturma pozisyonunuza göre sol tarafta iki kol yoksa progression donanım denebilir. Bunlar dışında bilen kişiler koltuk döşemesinden bile anlayabilirler ancak en pratiği hız sabitleyici.

Dentist

Daha fazla spor görünüş ise bence 147,ama 5 yıla yakın kullanmış biri olarak özellikle bagaj hacmi önemli derseniz 156.Çocukla çıkılan tatillere gidilirken kısıtlanırsınız 147 de.156 ile daha rahat edersiniz.Ama tercih tabii ki sizin.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

zaferisgoren

147 için tavan üstü bagaj kullanmayı düşünüyorum.
Yeni bebişimizin sadece arabasını bile koysam bagaj iptal oluyor. 147'nin özel bir üst bagajı var mıdır? Yoksa herhangi bir modeli alsak olur mu? Fikir deneyim sahibi olan?

gekren

duymak istediğim cevap :) bir bebek arabası ile bagaj iptal oluyorsa gerçekten zor 147 almam. aslında böyle örnekler ile boyutunu örnekleyebilseniz gözümde oluşacak hacmi.

Gouki

Şöyle bir örnek var ama ne kadar açıklayıcı olur bilemiyorum

Register or Login" border=0>

gekren

aslında hiçte fena değilmiş.düşününce yılda bir kere çıkılacak tatil için modelden feragat etmeye gerek yok.çünkü 147 alırsam selespeed alabileceğim bütçe bakımından.Teşekkürler yardımlarınız için.

nqs

alfa rome 156 nın bagajı..
lpg li simit tank stepne yerinde ve yedek lastik sabitlenmiş halde bagajın görünüşü resimdeki gibi...

You are not allowed to view links. Register or Login

kusura bakmayın link verdim resim yükleyemedim

Alfadanadam

Yukarıdaki linkteki ürünü tavsiye ederim. Orjinal lastik ebatınıza göre sipariş veriniz ama. Özellikle yağmurlu çamurlu günlerde lastiğiniz patlarsa, patlamış lastiği nereye koyacağınız konusunda çok yardımı olacaktır.

nqs

quote:

Yukarıdaki linkteki ürünü tavsiye ederim. Orjinal lastik ebatınıza göre sipariş veriniz ama. Özellikle yağmurlu çamurlu günlerde lastiğiniz patlarsa, patlamış lastiği nereye koyacağınız konusunda çok yardımı olacaktır.

gerçekten güzel bir ürün ve fiyatıda oldukça makul.
ama cırt ile tutturulması pek mantıklı değil çünkü cırt bantlar küçük kalmış, yinede lastik ile sabitlenirse daha iyi olur kanaatindeyim. :)