Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 ve 147 bagaj hacmi hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Lastik hiç oynamıyordu bende. Zaten belli bir ağırlığı var lastiğin, az bir sürtünme bile yetiyor yerinde tutmaya.

gekren

valla 156 nın bu fotoğrafı beni tatmin etti gerçekten gayet yeterli görünüyor. zaten stepne yerine lastik tamir köpükleri var onu taşımak daha iyi gibi görünüyor benim için.

Tuncay Nergis

Bence yakıt meselesinden değil, vergisini düşünerek selespeed'e karar verin. Ben daha temizini bulsaydım 1.6 yerine SS alırdım. Yakıtta 1 litre farkediyor. Şehir dışında ise aynı diyebiliriz. Açıkçası 1.6 almanın, çok temiz olması dışında, vergiyi de çok düşünmüyorsanız pek bir mantığı yok.

oknr

Selespeed vites'de sorun yoksa 2000 motor 156 155 hp kullanmak inanılmaz bir zevktir. Tavsiye ederim.

gekren

vergi dilimi olarak şöyle düşünüyorum.zaten aracı alacağım tarih temmuz ağustos ayları arasında olacak.şu anda 1.6 olan 156 nın vergisi 2005 aldığımı varsayarsak 523 tl.ancak aldığımda satıcının bu vergiyi ödemiş olması lazım ki aracın satışını verebilsin.bu sebeple benim ödeyeceğim vergi dilimi seneye geliyor ve seneye de araç 7-11 yıl dilimine düşüyor.böyle olunca da 2.0 aldığım zaman ödeyeceğim vergi 877 tl bir rakam oluyor ve açıkçası bu zevk için değer diyorum ben.tabi uygun fiyatlı ve temiz bir ss bulmak sorun.zaten o dönem de bayağı bir araştırmam olacaktır eminim.şimdiden sayenizde sağlam bir altyapım oldu.forumda çoğu şeyi araştırdım.selespeed in sorunlarını, varyatör sorununu (anladığım kadarıyla sorun bile değil bu).ss den tek korktuğum bir arkadaşın paylaştığı gibi bir anda boşa atıp yolda kalması.düşünün dağ başında bir yerde kalsanız alfadan anlayan bir usta değil usta bile bulmak zor.adama selespeed li desen uzay gemisi parçasımı o diye yüzümüze bakar :)

ATA

O çantanın maliyeti maksimum 3-4 tl civarında amabagajı düzenli göstermesi için çok kullanışlı.  =))

Ben stepne çantasını dükkanda bagaj halısı kumaşı ile yaptırdım, cırt hiç kullanmadım. Problem yaratmıyor.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

quote:

vergi dilimi olarak şöyle düşünüyorum.zaten aracı alacağım tarih temmuz ağustos ayları arasında olacak.şu anda 1.6 olan 156 nın vergisi 2005 aldığımı varsayarsak 523 tl.ancak aldığımda satıcının bu vergiyi ödemiş olması lazım ki aracın satışını verebilsin.bu sebeple benim ödeyeceğim vergi dilimi seneye geliyor ve seneye de araç 7-11 yıl dilimine düşüyor.böyle olunca da 2.0 aldığım zaman ödeyeceğim vergi 877 tl bir rakam oluyor ve açıkçası bu zevk için değer diyorum ben.tabi uygun fiyatlı ve temiz bir ss bulmak sorun.zaten o dönem de bayağı bir araştırmam olacaktır eminim.şimdiden sayenizde sağlam bir altyapım oldu.forumda çoğu şeyi araştırdım.selespeed in sorunlarını, varyatör sorununu (anladığım kadarıyla sorun bile değil bu).ss den tek korktuğum bir arkadaşın paylaştığı gibi bir anda boşa atıp yolda kalması.düşünün dağ başında bir yerde kalsanız alfadan anlayan bir usta değil usta bile bulmak zor.adama selespeed li desen uzay gemisi parçasımı o diye yüzümüze bakar :)

2.5 dusunurseniz..aracimi satiyorum su an. Duz 6 vites. Varyator derdinizde yok. Ayrica yillik vergisi 787 TL. Yakit olarak da 2.0 litre motordan 1-2 lt fazla yakar. Uzun yolda 9-10 lt yakar...tabi bu rakamlar 140-150 km/h ile giderken.. Daha asagi cekebilirsiniz. Sag ayaginiza hakim oldugunuz surece :)

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Jakomo

quote:

quote:

2.5 dusunurseniz..aracimi satiyorum su an. Duz 6 vites. Varyator derdinizde yok. Ayrica yillik vergisi 787 TL. Yakit olarak da 2.0 litre motordan 1-2 lt fazla yakar. Uzun yolda 9-10 lt yakar...tabi bu rakamlar 140-150 km/h ile giderken.. Daha asagi cekebilirsiniz. Sag ayaginiza hakim oldugunuz surece :)

Çok pazarlamacı gördüm seni selimim....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

ku2

Evet..sanki cok pazarlamaci agzi olmus.. :))

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Murat Sağlam

satana da
alana da
hayırlı olsun selim bey

fevzi ünsal

bahsedilen konularda eklemek istediğim iki şey;

ilki simit tanklar yasak değil ancak bazı şartları var şöyleki simit depo sadece renault 12 STW (toros) tipi araçlarda yasak, sebebi ise,
hiçbir şekilde aracınızın benzin deposuna tadilat yapamazsınız, yasalar buna izin vermiyor, benzin deposunu kesip-biçemez ya da yerinden oynatamaz sınız, bu şartları sağlayan her araca simit tank takılabilir, yani 156 için problem yok..

ikincisi yukarıda yazılan 2005 model 1.6 alfa 156 nın yıllk vergisi 523 tl değil 304 tl dir. ben 2005 156 mı ocakta aldım ve ocak vergisini ben yatırdım 152 tl... eğer 156 konusunda şüpheniz varsa hiç düşünmeyin derim ki benimde 1 yaşında bir kızım var tüm eşyalar felan gayet rahat sığıyor, bagaj çokta küçük değil....

gekren

çok teşekkürler değerli bilgileriniz için.2.5 şu an için beni sarsar.aslında biraz selespeed şanzımanı da araştırdım çok güzel bir şanzıman tam benim istediğim gibi kullanıcıyı özgür bırakan ancak yolda bırakma ihtimali ve fazladan mekanik aksam riski de fazla.o sebepten 147 ve 156 arasında bir kararım olacak.en azından marka bazında tek markaya indirebildim.model konusu da açıkçası parayı cebime koyduktan sonra son bir yorumları toparlayıp karar vereceğim.ikisi de muhteşem araçlar ancak 147 nin arka tasarımı, muhteşem ön tasarım ile inanılmaz uyumlu.156 da ise arka tasarımın, ön tasarımı çok iyi tamamlayamadığını düşünüyorum.arka taraf çok çok ince kalmış gibi bir görüntüsü var veya bugüne kadar hep hatchback ve coupe kullandığım için bana öyle geldi.

nqs

@gekren
size tavsiyem 156 yı canlı olarak iyice bi incelemeniz olacak.
çünkü bir araba bu kadar önü ve arkası uyumlu olabilir.. arabanın kasları bu kadar uyumlu olabilir ancak.. :)

Tuncay Nergis

quote:

çok teşekkürler değerli bilgileriniz için.2.5 şu an için beni sarsar.aslında biraz selespeed şanzımanı da araştırdım çok güzel bir şanzıman tam benim istediğim gibi kullanıcıyı özgür bırakan ancak yolda bırakma ihtimali ve fazladan mekanik aksam riski de fazla.o sebepten 147 ve 156 arasında bir kararım olacak.en azından marka bazında tek markaya indirebildim.model konusu da açıkçası parayı cebime koyduktan sonra son bir yorumları toparlayıp karar vereceğim.ikisi de muhteşem araçlar ancak 147 nin arka tasarımı, muhteşem ön tasarım ile inanılmaz uyumlu.156 da ise arka tasarımın, ön tasarımı çok iyi tamamlayamadığını düşünüyorum.arka taraf çok çok ince kalmış gibi bir görüntüsü var veya bugüne kadar hep hatchback ve coupe kullandığım için bana öyle geldi.

Gelmiş geçmiş en iyi sedan bence Ama siz mk2'den bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.

gekren

You are not allowed to view links. Register or Login

mesela bu.