Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzin kaynaklı avans vuruntusu konusunda yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bussone

Arkadaşlar, Spider 2.0 TS otomobilim Squadra Tuning chipli olması nedeni ile en az 97 oktan benzin kullanmam gerekiyor. Geçen hafta aracın periyodik bakımdan (hava filtresi+yağ+yağ filtresi+yakıt filtresi+enjektör temizliği ve debriyaj seti) çıkmasının ardından 2-3 saniye süren, zamanlaması rastgele metalik titreşimli bir ses almaya başladım. Sesin düşük oktanlı bir benzin almış olmam nedeni ile avans vuruntusu olmasından şüpheleniyorum. Konuyu aşağıda sizler için açıklamaya çalışacağım.

Bu problem üzerine, herzamanki istasyonumdan aldığım Shell V-Power 97 benzine, başka istasyondan (Selamiçeşme Shell) 3/4 depo 97 oktan benzin ve SONAX oktan yükseltici ekledim ama nafile o ses yine var. Bunun yanında duyduğum ses boş viteste araç park halindeyken gaza bastığımda ve motoru 5000 d/dk ya kadar çeşitli devir bantlarında zorlamama rağmen gelmiyor. Yokuşlarda kalkışlarda da duymuyorum. Ama normal sürüş sırasında bir an duyuyorum ve kayboluyor. Hiç bir performans düşüklüğü de hissetmiyorum.

Konu hakkında tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Dr.Ingegnere Bussone

AytacFx

Takipdeyim

agucba

Aks sesi olabilir mi? Düşük devir yüksek vites kullanımında, torka güvenerek alt devirden çıkarken sanki akslarda boşluk varmış gibi bir "lakırtı" sesi olabilir mi?

///////////////

Anıl

Bence sesi duymadan,tahmin çok zor,servise götürün,sorun neyse söylesinler,burada da neresi iyi ve uygun fiyata yapar önerilerde bulunalım!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

bussone

İlginiz için öncelikle sağolun. Yılmaz Usta ilgilendi, avans vurması teşhisi koydu ve benzin istasyonunu değiştir uyarısında bulundu.

Bu zamanda bu kadar kontrol olduğu söylenirken hala mı benzinlerimizin oktanları tutmuyor, inanasım gelmiyor hakikaten, sene 2010 artık. Sinirlenmemek elde değil. Bu arada bu detonasyon sorunu öğrendiğim kadarı ile hemen geçen bir sorun değil, fakat oktanı düzgün benzin sonrasında (birçok kişinin Selamiçeşme Shell'in benzin kalitesine Shell'in kendi işletmesi olduğu için güveni olduğundan oradan aldım) bugün şeytan kulağına hiç duymadım (camı açıyorum yoksa duyulmuyor zaten), bu sıkıcı durum gittikçe azalarak yok olacak galiba.  Madem böyle bir sorunu tecrübe ettik, güvendiğimiz ve emin olduğumuz istasyonları şehirleri ile paylaşalım derim. İki tanesi başka arkadaşlarımın tecrübesine dayanarak benden:

1. Selamiçeşme Shell /İST (Shell'in kendi işletmesi)
2. Capitol Karşısı Total/İST (Total'in kendi işletmesi)      

Bu ses neye benziyordu derseniz çok kısa süre devam eden, tam tanımı ile "çırrrk" şeklinde çıkan bir ses:). Bazen büyük viteste yokuş çıkmaya zorladığınızda ya da erken vites büyüttüğünüzde gelen sesin daha tizi.
Dr.Ingegnere Bussone

n / a

Büyük ihtimal avans olabilir.  Tırttttt yapar sanki alttan yani motorun altında geliyormuş gibi bir sestir. Tavsiyem shellden enson benzin al çaren yoksa. P.Ofisi bence en iyisi. Benim aracımda avansı sıfıra indiriyo. Oktan yükseltici pek fazla tavisye etmem. Enj.ler için. BEnzindeki solvent de yapar onu. İyi biryerden şöyle 70 tl lik falan alın ve kesinlikle sıkıştırmadan bitirin onu o zaman düzelebilir vuruntu sensorde ömrünü tamalamış olabilir. Büyük ihtimla solventten aman diyeyim kol ve piston ikilisi o sesle beraber özgürlüğe kavuşabilir....:):):)O sesi duyunca hemen gazı kesin!!!!!

147BLACK

Bu, şirketlerin verdiği  kartlardan dolayı puan biriktirmek adına ben de devamlı Petrol Ofisin'den almaya başlamıştım benzini.
Benim motor kendini bir gün sağa sola atmaya başladı. Usta aynı tavsiyeyi bana da verdi.
Hatta 97 kullan biraz diye de ekledi.
Bir kaç kullanım daha yaptı ama sonra kesti.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

bussone

Aynen tanımladığınız gibi sanki motorun altından geliyor gibi oluyor ses. Shell konusunda siz de mi sorun yaşadınız? Vuruntunun azalması ya da yok olması ne kadar sürdü sizde? Paylaşırsanız sevinirim.
Dr.Ingegnere Bussone

bussone

Belki şirket bazında değil ama istasyon bazında sorunlar var ama, genel olarak Petrol Ofisi'ni tavsiye ediyor musunuz?
Dr.Ingegnere Bussone

147BLACK

Ben devamlı Petrol Ofisi'nden alıyordum benzini. Hediye kartına puan biriktireyim diye.
Sonra bir gün aracı çalıştırdım ve zangır zangır bir titreme vardı. Kaputu açtığımda motor kendini sağa sola atıyordu ve o şekilde eve kadar gittim. Sonra da servise.
Aracın beyni bozulmuş vs dediler serviste sorun ilk etapta düzelmeyince. Beyin tamiri için aracı servise götürecektim ama aradan 3-4 gün geçince sorun bir iki seferden sonra geçti.

Lojistik sektöründe çalışan bir arkadaşım var. O söyledi sonra. Hemen hemen her benzin istasyonu ayda (veya başka bir periyod da olabilir) bir kere kaçak benzin doldururmuş. Devamlı aynı istasyondan alınca da bu kaçak benzine rastgelmek daha olası oluyormuş.
O yüzden değişmeli almak gerekiyormuş.
Tabi ne kadar doğru bilemeyeceğim.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Increase

capitolun karşısındaki totalden 97 excellium aldım ama nafile avans vuruntusu devam ediyor. alfa 2004 1.6 ts
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

Tuncay Nergis

Aracınızda chip gibi sonradan yapılma, benzin oktanında değişme ihtiyacı yaratacak bir şey yoksa kitapçıkta yazandan farklı benzin almak çok gereksiz olduğu gibi tehlikeli de olabilir diye düşünüyorum. 1 kere 97 oktan alma gafletinde bulunmuştum.. Daha kontağı çevirdikten sonra insan bir şeylerin yanlış olduğunu anlıyor.. Kitapta ne yazıyorsa onu alın.

Increase

Tuncay bey kitapta ne yazıyorsa onu alalımda, 95 oktan diye bize ne verdikleri belli olsa tamam. Fakat kacakcılık konusunda ne kadar onlem alınsada ve tabı bilmediğimiz katkı maddeleri v.b seyler bize farklı seyler deneme ihtiyacı hissediriyor.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

Jakomo

Vallahi ben Shell konusunda tövbeliyim, özellikle E-5 Bostancı mevkiinde bulunandan asla v asla almam, kaldı ki benim olaydan sonra 2-3 kere kapanmıştı ve yine açıldı (hesapta tadilat ile ilgili ama yalan,satış durdurulmuştu)...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

alfistahakan

1.4 tS motorumda 95 ve 97 kullandım arada bu ikisinide karıştırarakda alıyorum çekişte olumlu yönde  farkediyor.Yanlız vuruntu ile hiç karşılaşmadım tüm benzin markalarından kullandığım halde.Eğer benzin problemliyse en fazla çekişte farklılık yarattı.Oradanda bir daha almadım.Tabii sulu benzin haricinde.Ama BP aldığımda çok farklı ..
Hakan
Forever Alfa

ismail

Bendede motoru stop ettiğim zaman ara sıra vuruntu oluyordu. Bir çok kişi ile konuştum. Motorun bir tur yada yarım tur geri dönmesinden kaynaklanır diyorlar. Bu neden olur sorusunun cevabıda oktan gene.

Bir süre sadece evimin yakıındaki istasyondan benzin alarak kullandım, sanki düzeldi gibi derken gene oldu. Bende artık umursamıyorum.