Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta 1.4 TB (120 ps) Fikirler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

engin uzun

Aracımı 4-5 aydır değiştirsem mi değiştirmesem mi derken,artık değiştirme kararı verdim.159 jtd alayım dedim (bütceme göre olanlar)kazalı vs cıktı olmadı.Hevesim kursagımda kaldı.Tesadüfen Giulietta 1.4 TB ler ile karsılastım.Bu araclar o kadar sık gördüğümüz 170 ps lerden değil de 120 ps olanlar imiş.Kagıt üstünde verileri güzel.
120 ps/5000 rpm, 206 nm tork/1750 rpm.Alt devirler de You are not allowed to view links. Register or Login sorun ne o zaman dimi :)
1-Bugun forumdan arkadas Giulietta sorun diye baslık actı,azcık korktum :)
2-Arkadasa sordum,aman 120 lik lerden uzak dur, o motor kasayı cekmiyor,yakıtı içer..Fabrika verisi 8,4 lt / 5,3 lt olan bi arac sanırım dikkatli kullanıldıgında 10 lt yakmaz.Benim A150 sehir içinde 8,0 lt yakardı bu da 9 yaksın.
3-Hiç mi bir Giulietta da sessizlik mümkün değil.Ben Mercedes te alıstım sessizliğe,ama heyecan,motor sesi arıyorum..Ne etcez :)
Her türlü tavsiyeleriniz dikkatle dinlenir..
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

canunal

motor sesi arıyorsanız neden 120 hp olanı?? fazla fiyat farkı olduğunu sanmıyorum 170lık ile ama eğer imkanınız ve zevkinize uygunsa 235 lik almanız, You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - Can Ünal on 10/08/2011  17:25:41

tolga_ozhan

Konu ile çok alakalı değil ama giuli'de neden 1.6 dizeli Mito gibi 120 HP değilde 105 HP yaptılar. Sebebini bilen var mı. Giuli motoru Euro 5 normlarını karşılıyor acaba Mito'da farklı bir durum mu var.

Sorularınız hakkındaki fikirlerim şöyle.

Bence 120 HP benzinli motor çok güzel çeker o kasayı. Zaten amaç permormans olmadığı için 120 HP tercih ettiğinizi düşünürsek gaza çok basmayacaksınızdır. Böyle olunca benzini falan içmez.

Sorunlar ve sessizlik hakkında ben cevap verebilecek durumda değilim. Kullanan arkadaşlar en güzelini söyler.

emin

120HP alınca neden 170'lik almadım arada ciddi fark da yoktu diyeceksiniz. 170'lik alsanız 235'lik almadım diye yakınmanıza fazla fırsat yok fiyat farkı hacim farkı, tüketim farkı vesaire. ben olsam 170'lik olanını alırım, ama diğer markalardaki gibi ayağıma hakim olayım fabrika verisinin 1 litre fazlasını yaksın çok kolay sağlanan birşey değil. Sesler konusunda mitoda ben herhangi bir ses sıkıntısı yaşamadım. Giuliettalarında zamanla çözümlerinin bulunacağını düşünüyorum, en can alıcı mesele farların led sebebiyle buğulanma yapması bu olayı da spor paketsiz alarak çözebilirsiniz belki, bu sıkıntıyı yaşayanlara sormak lazım, ayrıca piyasa şuan çok şişkin kasım aralık gibi fiyatların baya bir gerileyeceğini tahmin ediyorum ama euro böyle giderse birbirini dengeleyecek.

hayırlısı olsun. 170'lik Giulietta ideal bir tercih olabilir.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ku2

Bence de 170lik..daha iyi bir tercih olur.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

engin uzun

Nerdeyse tüm arkadaslarım 170 likten yana.Ama gelin görün ki en ucuzu yaklasık 50.000 TL.benim alabilirim dediğim arac içinse 43500 TL için anlastık diyebilirim.Arada gercekten benim için cok fark var.
Su da aklıma geliyor,hani motor gücü yetersiz gelirse diye,chip e bi el atar 120 lik motoru 140 lara cıkarır,az da olsa tüketimde değişir diyorum.
Bu durumda fikirleriniz ne olur acaba..

emin

chip i ekonomi sağlamak için yaptığınızda istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Aradaki fark dediğiniz gibi biraz fazla, ama sene sonunu beklerseniz daha uygun fiyatlara 170'lik bulunabilir diye düşünüyorum. Fiyat içinize sindikten sonra hiçbirşeye kulak asmadan keyifle de binebilirsiniz o da sizin tercihiniz.

bado

8c kırmızı fena yakıyor ortalığı..
bu arada murat sağlam'dan aldığım bilgiye göre yukarıdaki ilandaki araç çok temiz kullanılmamış ve türkiye'nin en donanımlı giuliettası.. araç sahibi mafya imiş galiba içerdeymiş.. bu yüzden satılıyormuş.
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Murat Sağlam

bahadır'ın  dediği gibi link teki araç ile ilgili bilgiler doğru..
araç beylikdüzü birmottan çıkma...

bu arada 120 lik asla derim
kesinlikle 170 lik..
eğer mümkünse 235 lik..

çünkü
120 lik ara bi deger kalıyor giulietta için..
hatta yapılmış olması bile gereksiz bence.
ya dizel seçeceksin yada benzinli 170 lik gi..
paran varsa ise 235 lik..
olay budur..

agucba

Engin Bey, siz kendi bütçenize uygun olanı alın. En iyi performansı "sahip" olduğunuz (olacağınız) Alfa verecektir. 120 BG'lik ile 170 BG'lik arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. 170 BG'lik olanının farkı, MultiAir denilen teknoloji ki ilk defa MiTo'da kullanılan bu teknolojinin ne kadar güvenilir olduğu bence şu an için bir soru işareti. Belki inanılmaz güvenli ve sağlam bir teknoloji, belki de Twin Spark 16V motorların kronik sorunu varyatör gibi başağrısı olacak. Dayanıklılık sorununu kesinlikle Alfa ile bağdaştırmayın. Bunu tamamen genel olarak yazıyorum. Audi, BMW veya Mercedes de olsa aynısını yazardım.
Eğer 120 BG'lik versiyonun performansından memnun kalmaz iseniz, ileride ya özel yazılım ile veya adı sanı bilinen, bir firmanın yazılımı ile performans arttırımına gidersiniz. Sizin bahsettiğiniz rakamların arasında 6.500 TL'lik bir fark varki bu günümüz koşulları için azımsanacak bir rakam değil.
Ses konusuna gelince, bugüne kadar kulladığım Giulietta'larda böyle bir soruna rastlamadım. Ancak yine de Giulietta sahiplerinin tecrübesine de sahip değilim. Sizi rahatsız edecek kadar ses olması durumunda Ziebart'tan yardım alabilirsiniz.

///////////////

tolga_ozhan

1.6 TS 120 HP 156 kullandım 1.5 sene
Şuan 148 HP 2.0 TS 164 ve 165 HP Spider 2.0 TS (squadra chipli) kullanıyorum.
Geçmişte 2 sene kadar da V6 TB (chip, egzoz, filtre yapılmış bir araç) GTV kullandım.

Yapabileceğim yorum mevcut durumu birebir açıklamaz ama çok da alakasız kalmaz.

200 HP üzeri bir araç kullanmış biri olarak söyleyebileceğim kesin birşey varsa 1.6 ve 2.0 TS arasında performans farkı var ama uçurum asla yok. 1.6 için gitmiyor diyeceksek 2.0'da gitmiyor.
120 HP çok büyük performans beklemeyen standart bir kullanıcı için gayet tatminkar bir değer. Daha fazla verip QV alırım diyecekseniz onun için değer ama mevcut mali durumu siz açıklamışsınız zaten.
Yada en doğrusu test etme şansı bulmanız. İkisinide kullanın ve performans farkına göre kararınızı verin.
Ayrıca turbo bir motora performans için yapacağıız küçük ölçekli bir chip uygulaması yakıt tüketimini çok arttırmaz.

naxos

Bendeki
Dizel 105 hp standartı,biz ne yapalım şimdi

Aracı sevdiysenız alın 120 hp de az bır guc değil sonucta

Evet başlıgı acan murat arkadaşımızın başına hepsi geldi.Ancak onun ordakı maddelerden benım basıma sadece 1 tanesı geldı oda sağ kapıdakı kronık ses
Şunuda aklınızdan cıkarmayın,sakın mercedesdekı kaliteli işciliği Alfalarda aramayın sonuc husran olur sızın için.
İçinize siniyorsa,kalbınız ne diyorsa onu yapın
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

dr_no

Bir guli kullanıcısı olarak ben de yazayım fikirlerimi.

Rutin şehir içi kullanımda d moduna almadığınızdan 170 hp yi hissetmiyorsunuz. n modda 150 hp idi yanlış hatırlamıyosam bizim araçlar ve yetiyor fazlasıyla.

Şehir içi düşük devirli kullanımda gürültü diye bir durum söz konusu değil. Ancak yüksek devirli kullanacaksanız motor "ben burdayım" diyor o da işin keyifli kısmı zaten.

Önce tam olarak nasıl bir araç istediğinize karar vermeniz daha önemli bence. Dizel mi benzinli mi? 120 hp mi 170 mi? Hem spor keyfi versin hem az yaksın derseniz öyle bir durum pek yok :) 170'liği kesinlikle öneririm. Ses rahatsız etmez, spor kısmı tatmin eder, benzin de ayağınıza biraz hakim olursanız (ben 7.5 gibi tutabiliyorum ortalamayı) çok üzmüyor. Zaten o tadı aldıktan sonra "boşver bugün ortalamam 9 olsun hehe" gibi bir düşünce hep aklınızın köşesinde kıpırdanıyor.

Ufak problemlere gelirsek, trim sesi konusunda genel alfa durumunu forumu biraz incelediyseniz görmüşsünüzdür. Kulağınız trim seslerine konsantre olacaksa sizi kesinlikle rahatsız eder mercedes sonrasında.

Bu kadar problemli olduğu söylenen guli için henüz bir kişi bile motor, şanzıman veya yürüyen aksamda sorun yaşamadı. Hepimizin ortak sıkıtısı ufak işçilik problemleri ve servisin bunları çözmede nispeten beceriksiz davranışları.

Chip uygulaması konusunda da şahsi yaklaşımım aracın sınırlarını zorlamanın ne kadar anlamlı olduğu konusunda tıkanıyor. Halen garanti süresi devam eden bir araç alıp garantiden çıkaracak bir uygulama ne kadar baş ağrıtır? Ekonomik anlamda çok rahat değilseniz bunu da 2 kez düşünmek gerekir diye düşünüyorum. 120 hp + chip = olası masraflar yerine orjinal 170 hp + garanti= rahat kullanım rahat 2. el satış fikrindeyim.

Umarım biraz yardımı dokunur.

engin uzun

:) İşte buu..Gercekten istediğim yanıtları aldım.Vuruldugum aracı almam için artık cok daha fazla sebeplerim var.En güzel Alfa, sahip oldugun Alfa mantıgıyla sanırım ben bu aracı almalıyım.
Uzun zaman arac baktım dediğim gibi ama gariptir baska bi marka inanın içimden gelmedi.Ben resmen takıldım buna(önce 159 sonra Giulietta).Baskasını arastırmak bile istemez oldum.Psikolojik olarak rahat etmem için almam sart.
Aracta sıkıntı olmaz değil,olur tabiki.Olcaksa da dediğiniz gibi kıl-tüy seyler olsun.Razıyım valla..:)Olsun varsın..En azından ruhu var dimi:)

dr_no

Nazlı bir ruhu var.. Ama var :)

Şimdiden hayırlı olsun o zaman.

agucba

Yazılım güncellemesi ile performans arttırımına gidilmesinin bir sakıncası olacağını düşünmüyorum. Eğer işinin ehli tarafından ve belli sınırlar dahilinde olacak şekilde bir yazılım güncellemesi yapılırsa, başınız ağrımadan gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Novitec, Digitec veya Alfa Romeo konusunda uzman firmaların "Plug In" diye tabir edilen kutuların kullanabilirsiniz. Eğer eliniz yatkın ise soketleri doğru yerlere takmanız durumunda evinizin önünde bile kendiniz monte edebilirsiniz ki yanlış monte etme gibi bir şansınız olmaz.

Kendi kullandığım 145 QV'de de yazılım güncellemesi var ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadığım gibi alt devirledeki inanılmaz tork ile başka 145 QV'lerin ikinci vitese geçmeleri gereken yokuşlarda rahatlıkla üçüncü vites ile devam edebiliyorum.

Aşağıdaki linklerde görebileceğiniz gibi You are not allowed to view links. Register or Login sitesinde tanıtımı yapılan 2 güç ünitesi var ve denemesi bedava. Memnun kalmamanız durumunda da iade edebiliyorsunuz.

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

emin

Yazılım kutularılarını kullanırsanız araç garantiden de çıkmaz ancak en azından araçları test ederek almanız taraftarıyım. Aracı aldıktan sonra pişmanlık yaşamanız daha fazla maddi kayıp demek ya da içinize sinmeden bir araca binmeniz demek.

Hayırlısı olsun.

bussone

Motor gücü konusunda takıntılı değilseniz 1.4 L'den verimli olarak alabileceğiniz günlük kullanım performansı 120 hp motorda da tatminkar olacaktır. Sonuçta bu kadar küçük bir motordan gelecek ekstra güçler kısıtlı bir aralıkta olur, tork ise temel olarak strok ve yanma piston basıncı ile kontrol edildiğinden günlük kullanım için 120hp ya da 170hp önemli bir fark getirmez kanaatindeyim, ancak son hıza beygirin katkısı büyüktür (eğer sizin için önemli ise:))
Dr.Ingegnere Bussone

engin uzun

Anladıgım kadarıyla genel kanaat 120 de olsa kullanımda bi eksiklik hissedilmeyeceği yönünde.Bunda hem fikir olduk.Öyle yolda dipgaz yapıp adrenalin salgılamayı pek sevmem,bakarsınız Jülyetin gazına gelinir belki ama
Acaba tüketim değerleri 10 lt leri bulur mu.Bunu da irdeleyebilir miyiz.

dr_no

Eğer 170-180 gibi hızlarda kullanırsanız 11'i bile görebilirsiniz :)

Murat Sağlam

quote:

Anladıgım kadarıyla genel kanaat 120 de olsa kullanımda bi eksiklik hissedilmeyeceği yönünde.Bunda hem fikir olduk.Öyle yolda dipgaz yapıp adrenalin salgılamayı pek sevmem,bakarsınız Jülyetin gazına gelinir belki ama

hissedilir derecede kesinlik le fark var.. emin olun..
birmot a test e gidebilirsiniz..

evrenalpar

Yazılanlar çizilenler herkesin kendi kişisel görüşü, şahsen 170'lik Giulietta bile "N" modda bana ölü gibi geliyor, gerçekten hiç tatmin olmuyorum. İlk aldığım zamanlar iyi geliyordu ancak şimdi alıştım heralde.

Bursa'da kullanan bir arkadaş vardı bildiğim kadarıyla, daha doğrusu forumdan bir üyemizin arkadaşı, onun açtığı konuda 120 hp ile ilgili yorumlar vardı.

Tatmin olmazsanız arkadaşların dediği gibi chip uygulaması ile daha zevkli bir sürüş elde edebilirsiniz.

Ben herhalikarda aklınıza başka bir seçenek gelmiyorsa, pişman olmayacağınızı düşünüyorum. O paraya bence en iyisi.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

enginkablan

120 lik bir giulietta kullanıcısı olarak sunu söyleyebilirim çoğunlukla 170 likle arasında bir fark hissetmezsiniz. Belki son sürat ve üst devirlerde bir takım farklar olabilir temelde iki motorda aynı özelliklere sahip sadece ateşleme sistemleri farklı. Eğer ekonomi yapacaksanız neden bastan fazla para ödeyerek daha güçlü bir motor seçip daha yavaş kullanılsın ki. Bu arada sehir ici dikkatli kullanıldığında ortalama tüketim 8 lt civarı oluyor. Özellikle 170 lik de kullanmış birisi olarak gercekten normal kullanimda arada çok az bir fark var .
Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive

enginkablan

quote:

quote:

hissedilir derecede kesinlik le fark var.. emin olun..
birmot a test e gidebilirsiniz..

120 lik test aracı var mı?
Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive

Murat Sağlam

120 lik test aracı olmayabilir...
arkadaşımda 120 lik var
birbirimizinkileri  kullandık.
2 mizinde kanaatı fark var idi.