Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Klimayı açınca hararet yükseliyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Malum yaz geldi. Sıcaklar bastırdı.  
1.6 156 aracımda klimayı açınca hararet 90 ile 130 arasındaki çizgiye kadar yükseliyor.
Genelde düşük hızla ve sıkışık trafikteyken oluyor. Bende tırsıp kapatıyorum klimayı.
Polen filtresini yeni değiştirdim yaza girmedende gaz bastırmıştım. Sizce normalmi bu. Yoksa gerçekten 1.6 motor kaldırmıyomu klimayı.
Başka arabalara bakıyorum mesela hyundai accent acayiip ii soğutuyo klima bunun için bi çözüm varmı bizim arabalarda.

Herkese iyi akşamlar.

Onur

uzun süre sıkışık trafikte kalıyorsanız vede öglen saatlerinde oluyorsa normal.ben bir kere bu şartlarda hafifte eğimli bir yolda yakaladım sıkışık trafige arabay oldukça yüklüyken hararet yapacak sandım :)

hyundai kaç model? koydukları gazı bilmek lazım?

n/a

valla 2005 modeldi öyle soğuk üflüyo ki kapatmak zorunda kaldım klimayı.

master

Bizim klimalar başta pek iyi soğutmuyor , beğenenler de var ancak genel olarak bir şikayet konusu özellikle eski kasa 156'larda. Şekil uğruna birkaç havalandırma deliğinden vazgeçilmiş sanırsam :) Mesela 166'da ortada da 3 tane var püfür püfür :)

Hararet konusunda da eğer fazla yükselmiyorsa korkmayın , benim de genelde 90-100 arası yaz mevsiminde.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

quote:

valla 2005 modeldi öyle soğuk üflüyo ki kapatmak zorunda kaldım klimayı.

eski olsa içindeki gazdandır dicem ama o da değil. heralde bizim zayıf klimalara göre daha verimli..

n/a

Normalde, 95'in üzerine pek çıkmaması lazım; ben o kadar ay Alanya'da kullandim, bi kere bile 100 derecenin üstünü görmedim. Termostata bir baktırın derim.

Onur

Alanyada girilcek sıkışık trafik var mı :)

n/a

O doğru tabi :)

rikizlerli

bende de  hareret 110 a kadar yaklaşıyor.tam olarak geldigi yerin fotgrafafını cep telefonuyla cekip ustaya gosterdim normal dedi.

Edit: Siteye resim eklemeyi You are not allowed to view links. Register or Login bakabilirsiniz. Resim kendi bilgisayarınızda değil, internet ortamında olmalı.

n/a

Yenilerde yok sanırım ama bu hararetin sabit kalmaması işi pek hoşuma gitmiyor benim.. Termostat denen alet ne işe yarıyor bizim arabalarda ?

agucba

156'da normalse, sanırım 145'te de normaldir herhalde. Haftasonu Adapazarı şehiriçinde hararet nerede ise 110'u geçecekti, durmak da mümkün değil. Sonunda dayanamadım, park yasağı olan bir yere park ettim. Polis başımda, "hararet yaptı, biraz müsade eder misiniz" dedim, kabul etti. Fan'a baktım çaılışıyor ama şehiriçinde motor kaputunu açmak da pek güzel bir duygu değildi. Hele eskiden beri var olan Alfa'ların sorunlu olduğu düşüncesi devam ederken.
Uzun yolda iyi ama sıkışık trafiğe girince hem hararet yükseliyor hem de klimanın soğutma performansı düşüyor. Klimanın soğutmasının performansının düşmesini ama yükselen hararete bağlıyorum. Neticede ısıtma ve soğutma için aracın soğutma sistemindeki su kullanılıyor ve sanırım yüksek hararet sebebi ile de içeriye üflenen hava o yüzden yükseliyor.

Umarım yazdıklarım doğrudur?

Edited by - agucba on 21/07/2006  10:55:10

///////////////

Alfadanadam

Isıtma için yazdıklarınız doğru ancak soğutmada klima gazı kullanılıyor. Hararetin yükselmesi sebebiyle performans düşüşü soğutma sisteminin yerleşimi motor bölmesinde olduğu ve bu bölgenin de ısınmasından kaynaklanıyor. Bunun yanında soğutma sistemi boruları da ısındığı için performans düşüyor.

alfisti

hararet klima açıldığı için o kadar yükseliyor olmaması lazım.. tam tersine hararet yükselme eğilimi gösterdiğinde klimayı açardık biz... ki radyatörün soğutulması aralıklarla devreye giren fan yerine sürekli çalışan bir fan ile olacağından hararetin yokselmesi engellenmiş olurdu...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

radyatör fanına da baktırdım çalışıyo normal acaba radyatörde olabilirmi sorun. radyatör petekleri nasıl temizlenir acaba. aklıma yıkamacıda su tutturmak geliyo.

master

quote:

hararet klima açıldığı için o kadar yükseliyor olmaması lazım.. tam tersine hararet yükselme eğilimi gösterdiğinde klimayı açardık biz... ki radyatörün soğutulması aralıklarla devreye giren fan yerine sürekli çalışan bir fan ile olacağından hararetin yokselmesi engellenmiş olurdu...

+1. Hararet yükseldiğinde klimayı açıyorum ve hararet hissedilir şekilde düşüyor.

Yalnız bende de şu sorun var , araç çalışırken iyi de , stop ettiğim zaman hararet 100-110 seviyesine kadar çıkıyor. O da bir garip.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

yıkamacıda sakın su tutturma.basınçlı su radyatörün peteklerine ve kanallarına zarar verir.aracının devridaim pompasına bir baktır.tam kapasite çalışmıyorsa motora yük bindiğinde suyu dolaştırmakta zorlanıyordur.