Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta İlk Bakım...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Selamlar,

Arabam 9.000km'yi geçti.
İlk bakım 10.000'deydi değil mi?
Bayramdan sonra K.yalı'dan randevu falan alıp gitmeyi düşünüyorum.

Arabada bu zamana kadar ortaya çıkan pek sorun olmadı;

- İlk aldığım zamanlarda olan ve forumda sizlere de sorduğum, VDA'nın, ESP'nin, diğer tüm sistemlerin kapanması sorunu bir daha tekrarlamadı. Ne olduğunu hala anlamadım :)

- Sağ arka taraftan bir ses geliyor ama kesinlikle yürüyen aksam değil. Sanki bagajın içinde amortisör kulesinin bağlı olduğu bakalitler ve döşemeden ses geliyor gibi. Onun haricinde sanki pandizot da ses çıkarıyor. Küçük tıkırtılar halinde... Yani aslında önemli bir problem değil ama sinir bozmaya yetebiliyor. Dün de bir tur attım, sesler kesilmişti, kafasına göre takılıyor sanırım :)

- Bunun yanında, bazı arkadaşlarda ortaya çıkan, kapılardaki hoparlörün tıkırdaması olayı bende olmadı.

- Vites topuzu da henüz elimde kalmadı ama değiştirmek için kendim sökmeye çalışırken bir tırnağını kırdım, diğer ikisi sağlam, topuzu da şimdilik değiştirmedim, belki serviste bakım sırasında takmalarını rica edebilirim.

Bunların haricinde üretim kaynaklı olarak hiçbir sorun yaşamadım şimdilik, inşallah ileride de yaşamam.

Tuncay Nergis

Ormancı, 10.000i bekleme illa, kafana esti mi git

scudetto

Murat Sağlam

ilk yağ değişimi önemli...
gerçi bende 10000 de değiştirdim..

Ertaco

bana yagina suyuna bak' sorun yoksa 15.000 demislerdi. Benimki bayramda Yunan yollarinda 10.000'i gecti. 12.000'e yalatik ve halen Yunan yollarindayim. Buralarda bir suru Alfa Romeo var, ama hic gullietta gormedim.

evrenalpar

Ya ben anlamadım bu işi, bana da 20000'de gel dediler, araç şu an 11000 falan.

Yağına suyuna bakıyorum, eksilme ya da yağ özelliğini kaybetme yok.. Sadece radyatör suyu eksilmişti, onu tamamladık..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Murat Sağlam

radyatör suyu eksiltme bende aldıgımddan beri var...
ortalama 15 günde bir su ilave ediyorum...
hortum delikmiş....
garantiden değişecek....

Baskan

Su eksiltme olayı bendede var ancak şöyle birşey keşfettim, max çizgisine kadar dolu depo 10 günde min seviyesine iniyor ancak min seviyesinden daha altada inmiyor.. 1 aydır hergün takip ediyorum hep min hep min..

Murat Sağlam

10 günde min a düşüyor.. ondan sonra beklemedim daha azalırmı diye..üzerine ilave ediyorum...

araç yatarkende azalıyor...

bado

benim 13.100 km'de araç senesi dolduğunda değiştircem.. normalde benim bildiğim 20.000 km 'de bir.
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Murat Sağlam

bahadır benimki 13098 km de

bado

beraber gidıyoruz ;)
sen geçersin beni :))
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Baskan

4 ay sonra senesi olacak daha 5700'de benim takomu bozuk ne

Ertaco

Servis ile konuştum. İlk bakım 20.000km de imiş. Ben yine de dün gittim. Yağına suyuna baktılar. sorun yoktu. Sağına soluna baktırdım. Kapıdan gelen sesleri düzelttiler. Araba 12.000km de sorunsuz ve sessiz olarak devam ediyor.

Ormanci

Yağ için 20.000km çok fazla değil mi peki?

Bakım değil de en azından yağ değişimi için çağırmaları gerektiğini düşünüyorum. Olmazsa yağı dışarıda değiştirir devam ederim, eğer bana da 20 bin derlerse tabi

Çok teşekkürler cevaplar için.
En azından sağ arkadan gelen ses için gideyim bari.

naxos

Ben Beylikdüzüne 10 bınde bir gidiyorum.
Öyle 20 bın beklemem ,tamam belki herşey değişti yağlar ileri teknoloji falan fesşman ama olsun ben eskı kafalıyım 10 bınde gider değiştiririm o yağı
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

coni-wayt

dizellerin 10binde bir gitmesi dogal da, benzinliler için senede bir veya  20binde bir servise bekleniyo

Ertaco

Benim aracın yağını inatla değiştirmediler. Araç 12.000km de. Yağı dışarda değiştireyim o zaman 5W-40 kullanıyorlar galiba değilmi?

Alfadanadam

Ben bu yağ konusunda eski kafalıyım sanırım. Özellikle yeni araçlardaki ilk yağ değişiminin erken olması gerektiğini düşünüyorum. Şahsen 10.000 kilometreyi bile beklemeden değiştirirdim.

Yağ değişimini dışarıda yaptırmayın ama bence. Zira yağ değişimi ile birlikte filtre de değişmeli ve servisin kullandığı filtrenin birebir aynısı dışarıda olmayabilir. Bu durumda sizin yağ değişiminizi dışarıda yaptığınızı görüp canınızı sıkabilirler...

Ertaco

haklısınız. ama inatla gerek yok deyip, değiştirmiyorlar.

Ben de sizin gibi düşündüğüm için araç 5000km ye geldiğinde de görüşmüştüm. Ama bu sefer gidip, zorla değişitreceğim artık

depeche101

Ben Zincirlikuyu Birmot'a gittim değiştirilmesini istedim, 10000 de değiştirildi yağı filtresi vs.

canunal

20 bin km de değiştireceğim.

evrenalpar

Benim km 20.000 olmadan 1 sene dolmuş olacağından, aralıkta götürmeyi düşünüyorum. Hala eksilme ya da özelliğini kaybetme yok, 12000km'de.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

Alfadanadam

İlk yağ değişimini erken yapmanın sebebi yağda eksiltme ya da yağın özelliğinin bozulması değil zaten. Yeni üretilmiş motorda üretim toleranslarının dışına çıkmış bazı metallerin sürtünme ile küçük parçalar halinde yağa karışması ve motor içerisinde bazen serbest bazen de biryerlerde sabit kalması hadisesidir.
Rodaj denen olay da budur zaten. Yeni teknolojiler ile bu rodaj ihtiyacı çok daha az gerekmekle birlikte %100 hassasiyetle "tüm" parçaların üretiminin mümkün olmadığını düşünüyorum ben.

evrenalpar

quote:

İlk yağ değişimini erken yapmanın sebebi yağda eksiltme ya da yağın özelliğinin bozulması değil zaten. Yeni üretilmiş motorda üretim toleranslarının dışına çıkmış bazı metallerin sürtünme ile küçük parçalar halinde yağa karışması ve motor içerisinde bazen serbest bazen de biryerlerde sabit kalması hadisesidir.
Rodaj denen olay da budur zaten. Yeni teknolojiler ile bu rodaj ihtiyacı çok daha az gerekmekle birlikte %100 hassasiyetle "tüm" parçaların üretiminin mümkün olmadığını düşünüyorum ben.

Evet haklısınız o konuyu biliyorum ama bir sakıncası olsa Alfa Romeo heralde tüm araçların ilk bakımını 5000 ya da 10.000'de yapardı heralde diye düşünüyorum, böyle bir durumdan bi haber değillerdir umarım.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

Alfadanadam

Artık neredeyse hiçbir firma sıfır araçlarda rodaj hadisesini ön plana çıkarmıyor. Kendi üretim teknolojilerine halel gelmesin diye neredeyse tüm markalar aynı yaklaşımda ve ilk yağ değişimi de dahil olmak üzere yağ değişim peryodu 15.000-20.000 km. aralığında.
Ben mutlaka yapılmalı demem zaten. Ancak -ben olsam diye belirttim- bir ağır sanayi tesisinde mühendis olarak çalışan ben, %100 kusursuz ekipman üretimini imkanlı görmüyorum.
Kaldı ki motor yağını vaktinden erken değiştirmenin tek zararı fazladan ödeyeceğiniz yağ ücretidir. :)