Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Herkese merhaba...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Murat..Genç arkadaşa kızmıyorum..
Detaylı..açık seçik anlattı..Sorduklarıma cevap verdi.

Ama Zeki Usta böyle söylemiyor.. Ben de buna kızdım.. Zeki'yi arayıp ne diyim..?? Bilmiyordum dicek kapatacak telefonu..
Ha bu arada Metin Usta'ya durumu anlattım..Zaten kendisi telefon edecek Zeki Usta'ya..Bakalım ne dicek..Bunu da öğrenince paylaşırım.

Murat, ayrıca kötü birşey söylemiyorum.. Carium'a yüklenmiyorum.. Carium hakkında şöyle servis böyle servis demiyorum..Ben sadece dürüstlükten yanayım. Yazdım buraya..Paylaştım yaşadıklarımı.

Evet..haklısın telefonda bu kadar oluyor.. Ama beğenmiyorsanız yazdıklarımı..Silersiniz o zaman.. Ne diyim..!!

Forum kuralları dahilinde, illa sevdiğiniz şeyleri yazmak zorunda değilim neticede..

Edited by - selimgencoglu on 05/11/2011  14:21:44
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

Murat ve Erdem...
Mesajım editlenmiştir..ve aşağıdaki gibidir.

---------------------------------------------------

Mahmut haklısın..
Gel sana 2.5 alalım.. Benimki ile seninki dolaşırız..Rolling yaparız accık :))

Bu arada o mavi GTV 27.000 TL dediğiniz...19 civarı bir fiyata gitti..Satıldı diye biliyorum. Arabayı takas yapacağım GTV oydu.. Hani mart ayında İstanbul'a gelip takasda anlaşamadığımız araba..
Araba fena değildi..Kullandım. Ama bana göre içi bakım istiyordu..

Bu arada bomba gelişmeleri vereyim sizlere...
Bugün kırmızı GTVnin sahibi ile görüştüm. 21 yaşında bir arkadaş.. Dedim ne alaka 21 yaşında böyle bir arabaya ilgi..?? Dedi..aileden geliyor..Babasında 164 v6 tb varmış.. Alfa ile büyümüş..Babası özellikle diretmiş bu arabayı alması için.. Neyse Denizli'den almış...2 senedir biniyormuş.. Aldığında 96.000 civarındaymış..şimdi 112.000deymiş. Bakın dedim, Metin Usta sizin Zeki Usta ile konuşmuş..araba hakkında iyi demişler.. Dosta gidecek araba demişler.. Arka amortisörler ve balatalar değişmiş.. vs..vs.. Benim bilmem gereken başka şeyler varmı..? dedim..

ve...sillecek motoru arızalı.!! ABS çalışmıyor..!!!
202 bglik arabaya biniyorsun dedim.. ve ABSsiz biniyorsun.. Olmadı şimdi dedim.. Ya işte baktım parça..vs..vs..olmadı..yaptıracaktım..şimdi satıyorum..işte fiyattan düşerim.. Silecek motoru çıkma denedik..olmadı.. Yenisi lazımmış..Onu da buldum.. Almadım..vs.vs..Silecek ilk ayarda çalışıyor, ikinciye gelince çalışmıyor,,ya da durmuyor...!!!!
Peki dedim başka..??

Dedi, ön koltukta sökük var..tamir edilmesi gerek..!! Güzelim MOMOlar..
Ben sigara içmem benden önceki içiyormuş..Sol kapı tarafında yanık var..!!!

Amortisörler değişmiş doğrumu..? Evet arkaları değiştirdim. Arka balatalarda değişti.. Peki ya fren hortumları..?? Ya evet onlarda tıkalıydı, balatalar disklere sürtüyordu..fren hortumları da değişti. Peki ya önler..?? Önler iyi..Ön amortisörleri tamir ettirdim.. Garantisi var 2 sene.. Amortisör tamir edip takılmaz bu arabaya dedim.. Ama garantisi var dedi.. Ben nerden bileyim arka taraflarda kesin tamirlidir..kardeş..bu ne ya..!!!

Triger ne zaman dedim..? 2 sene olmuş. 4 sene gidiyormuş dedi.. Ben de 4 değil 3 sene ya da 60.000 km..Hangisi önce gelirse dedim..!!
Yani dedim bu aracın trigerinin de değişmesi gerekli dedim.. Ayrıca subap ayarıda yapılması gerekiyormuş duyduğuma göre dedim.. Evet dedi.. Peki debimetre, buji kabloları nasıllar..? İyi dedi..bir sıkıntım olmadı..!! Turbo ne durumda.. ?? İyi..sıkıntı yok.. Biliyorum gencim diye endişe duyuyorsunuz Selim Bey, ama gerçekten çok düzgün kullananan biriyim.. Arabayı yormadım hiç.. Sizin ilanı gördüm.. Aracınız çok temiz duruyor.. Çok titiz bir insana benziyorsunuz.. Evett dedim.. Ha şunu bileydin.. Anlattıklarından sonra..Ben bu arabaya 4000-5000 TL masraf yapmak zorundayım..!!!!

Bu ne ya..!!!
Dalgamı geçiyorsunuz benimle..
Ben nereden güveneyim..Arka amortisörler de belki tamir gördü.. Hortumu, balatası belki düzgün değil.. Kafadan 4 amortisörü değiştirmek gerek.. Belki buji kabloları nanayyy.. Belki fren merkezi nanayy..!! Bilemem..!!

Daha bunlar konuşulanlar..Ben istanbul'a gelsem..şu arabayı bi kullansam.. bi baksam daha kaç kalem problem bulurum...!!!

Bu ne ya..!!!
Bir de kalkıp araba çok temiz deniyor.. Alfistiden deniyor.. Bu iki etti valla..!!

Zeki Usta Cemal'e bile bunları anlatmamıştır..
Ha bilmiyordur desek.. o zaman arabayı nerden biliyor da..temiz diyor.. Bana telefonda, diyorki Zeki Usta, Selim..aracın trigeri değişir, bir de sübap ayarı yapılır, ondan sonra bin.. Temiz araba..!!
Yuh arkadaş.. Silecek motorunu, ABS'yi ne yapıcam??? Adamı konuşturmasınlar..
Ayıp denen bişey var..Yukarda Allah var.

Çoçukda diyorki..En son 18.600 olur Selim Bey..
Olur canım..Bir de eğileyim oldu olacak..

Paylaşayım dedim..
Hepiniz okuyun..ve görün..

Hadi herkese iyi geceler.

--

ku2

Umarım..herkes mutlu olmuştur..
Carium hakkında birşey yazmadım.. Zeki Usta'nın tutumunu eleştirdim..

Arabanın sahibi bana bunları söylüyor.. Danıştığımız adam bunlardan bahsetmiyor.. Ben buna sinir oluyorum.. Ha..!! Bilmiyordur ayrı konu.. Ama bunu da yazamayacaksam buraya..daha nereye nasıl paylaşayım bilemedim..

Kusurumuz olduysa affola dostlar.

--

erdem1904

Bence yetkili ve özel servislerle ilgili her şikayetimizi servisler ana başlığı altında paylaşabilmeyiz.

Ama bazı servislerden haklı veya haksız müşteri şikayetine önce ilgili servisle sıkıntını paylaşmalıydın buraya yazmamalıydın üstelik siteye üye olabilme gibi bir ayrıcalığı da !! varken diyebiliyorsak siteye üye olmayan senin rahatsız olduğun tavra karşı burada cevap veremeyecek bir servise cevap hakkı doğurmama taraftarayım..

İstanbul'daki hiçbir servisi ve ustayı tanımam sadece duruma objektif bakıyorum.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

Erdemcim,

Öncelikle yetkili ve özel servisle ilgili bir şikayetim yok. O yüzden o başlığa yazmadım.

Zeki Usta herhalde bilmiyordu..Bilse söylerdi diyorum..

Sonuç olarak durum hoş değil.
Bilmem anlatabildimmi derdimi..
--

erdem1904

Selim abicim,

Ben seni çok iyi anlıyorum Zaten bu sebepten özelden mesajının polemik yaratmaya çok müsait ilgili kısımlarını yumuşatmanı istemiştim ki sen afişe ettin

Anlayışın için teşekkürler iyi bayramlar...

Edited by - erdem1904 on 06/11/2011  08:14:27
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

agucba

quote:
Triger ne zaman dedim..? 2 sene olmuş. 4 sene gidiyormuş dedi.. Ben de 4 değil 3 sene ya da 60.000 km..Hangisi önce gelirse dedim..!!

V6'ların trigerleri TS 16V'lerin aksine 100.000 km'de veya 5 yılda değişmek gerekir. TS 16V'lerde bu periyot 3 yıl veya 60.000 km olarak belirlenmiş.

Gelelim servis konusuna.

Servisler sadece 3 veya 5 arabaya hizmet vermeyip, genelde nerede ise yüze yakın (fazla olabilir, az olabilir) arabaya hizmet vermekte. Bu sebeple, bir ustanın veya servis çalışanının servis verdiği tüm arabaların arızasını ayrıntısı ile bilmesine imkan yoktur. Adamlar her gün çeşit çeşit problemle uğraştığı gibi, bir de üstüne farklı farklı insanlarla da muhattap olmaktalar. Telefon ile servis arandığında, usta belki zor bir parça ile ilgileniyordur, belki bir müşterisi vardır, belki başka bir sebebi vardır. Kısa kesmesi gerekir ve her şeyi söylemez, söyleyemez.
Aslında bu yazdıklarım tüm servisler için geçerli. Sadece Alfa Romeo değil.

Denilebilir ki, şunun şurasında kaç tane Alfa var, kaç tane GTV var, kaç tane bilmem ne var. Ama modelden az sayıda olsa da her şeyi bilmelerini beklemek veya hatırlamalarını beklememek gerek.

Bunları yazmanın sebebi ne Selim'i tenkit etmek, ne de Zeki Usta'yı korumak için. Selim, benim az çok nasıl birisi olduğumu biliyordur. Zeki Usta ile de Sadık Usta zamanından beri tanışmışlığım var ama kendisine servise gitmem, sadece zaman zaman Hüseyin Abi veya Bülent geldiklerinde muhabete giderim.

Bunları sadece özelden genele yayarak örnek vermek için yazdım.

///////////////

ku2

Teşekkürler Serkan..
Gayet güzel anlatmışsın.
Katılıyorum dediklerine..

--

master

Selim Abi,

Benim rahmetlideki aklımda kalan modifiye listesi ekte:

2005 model görünüm , 17? Speedline Jantlar , 215/45/ZR 17 Michelin Pilot Sport lastikler , Zender spoiler , Ön taraf özel boya işçiliği ,
Beyaz sinyaller , Koni Sport amortisörler , Eibach GTV Cup yaylar ,
Custom-made son susturucu , Orta susturucu iptali , Katalitik
konvertör iptali , King Dragon açık hava filtresi , Custom-made
cold air intake , Blow-off valve , Boost Controller (1.5 bar?a kadar) ,
Squadra Motronic 4.1 & EZK212 , Sparco kule gergisi , Orta konsol
özel soft-touch silikon bazlı boya işçiliği , Greddy turbo basıncı
göstergesi 52mm , Greddy yağ basıncı göstergesi 52mm , Blitz FATT
Turbo Timer , Ignited Start Engine Button , Momo Air Leather vites
topuzu , Llumar orta koyulukta cam filmi , Osram Coolblue Beyaz
Renkli Sis Farları ve Beyaz Renkli LED Park Lambaları , Philips
4300K günışığı beyazı Xenon farlar , Alpine 9847 CD/MP3 Player ,
Hertz 5x7? (2 adet) ön oval komponentler , JBL 6506CE 16.5cm (2
adet) arka komponentler , Boss PD-3000 ve JBL 75.4 amplifikatörler ,
JBL W12GTI 30cm subwoofer

Şimdi de You are not allowed to view links. Register or Login'da ilanda, beli bükülmüş aletin :) Tabi bu modifiyelerin yarısından çoğu da yok :) Araç rahmetli olduktan sonra organlarını bağışladım ben de, chip şu anda Burak Abi'de mesela, spoiler falan evde duruyor, turbo timer'ı sökerken parçaladı servis o yüzden o işlevsiz, vsvs.

Muğla'daki satıldıysa geriye kalan seçenekler belli. Ya Sarp Bey'inki, ya da Selim Abi'ninki.

Ayrıca yine söylüyorum, tek araba olacaksa almayın :) GTV tek araba olarak kullanılacak bir araba değil.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ku2

quote:

Selim Abi,

Benim rahmetlideki aklımda kalan modifiye listesi ekte:

2005 model görünüm , 17? Speedline Jantlar , 215/45/ZR 17 Michelin Pilot Sport lastikler , Zender spoiler , Ön taraf özel boya işçiliği ,
Beyaz sinyaller , Koni Sport amortisörler , Eibach GTV Cup yaylar ,
Custom-made son susturucu , Orta susturucu iptali , Katalitik
konvertör iptali , King Dragon açık hava filtresi , Custom-made
cold air intake , Blow-off valve , Boost Controller (1.5 bar?a kadar) ,
Squadra Motronic 4.1 & EZK212 , Sparco kule gergisi , Orta konsol
özel soft-touch silikon bazlı boya işçiliği , Greddy turbo basıncı
göstergesi 52mm , Greddy yağ basıncı göstergesi 52mm , Blitz FATT
Turbo Timer , Ignited Start Engine Button , Momo Air Leather vites
topuzu , Llumar orta koyulukta cam filmi , Osram Coolblue Beyaz
Renkli Sis Farları ve Beyaz Renkli LED Park Lambaları , Philips
4300K günışığı beyazı Xenon farlar , Alpine 9847 CD/MP3 Player ,
Hertz 5x7? (2 adet) ön oval komponentler , JBL 6506CE 16.5cm (2
adet) arka komponentler , Boss PD-3000 ve JBL 75.4 amplifikatörler ,
JBL W12GTI 30cm subwoofer

Şimdi de You are not allowed to view links. Register or Login'da ilanda, beli bükülmüş aletin :) Tabi bu modifiyelerin yarısından çoğu da yok :) Araç rahmetli olduktan sonra organlarını bağışladım ben de, chip şu anda Burak Abi'de mesela, spoiler falan evde duruyor, turbo timer'ı sökerken parçaladı servis o yüzden o işlevsiz, vsvs.

Muğla'daki satıldıysa geriye kalan seçenekler belli. Ya Sarp Bey'inki, ya da Selim Abi'ninki.

Ayrıca yine söylüyorum, tek araba olacaksa almayın :) GTV tek araba olarak kullanılacak bir araba değil.

Güzelmiş yaptıkların...
Valla bizim bir araba daha var zaten..Biliyorsun Mazda 3 var eşimde..
Sıkıntı yok GTV olursa..

Ama büyük bir ihtimalle 2.5 ile yola devam..
Seviyorum bu arabayı..

--

Sercan Keklik

iyide selim abi kaç yasında araba, kac bın km de, orası burası bozuk veya tamırlı olması cok normal, 4 bınde masraf cıkabılır 10 bınde bu tamamıyle senın benım gıbı tıtız adamların meselesı sen gırersın 5 bıne bıter
ben gırerım 15 bıne, he acıl yapılması gereken abs ıdı amortisördü vs önemlı tabı ama zekı ustası onur ustası vs bunu bılemezkı adam servıse getırmez servısten cıktıgında saglamdır, sonra orası burası bozuk adamın bı sucu yokkı, sen dersın abı ben almak ıstıyorum gelıcem ama sen bı check yap arabayı okeyse geliyim.. O zaman problem cıkarsa bence bu kadar kız..

Ben burda servisi korumuyorum ama abı sen tıtız bı adamsın, ıkıncı el araba bakma bence baktıkca sınırlenıyosun, hepsi netıcede eskı araba 10 yasında mın arabalar.. tabıkı masrafı cıkcak ve bu masraf zaten 4-5 bınden aşagıya olamzkı.. bınen adamda bu yüzden zaten satıyo emın olabılırsın :)

durduk yere cok özel bı durum yoksa adam arabasını satmaz masraf cıkartıyodur problem yapıyodur verıyodur. baktıgın araba zaten sayısı adedı bellı, temızı bellı pısı bellı o yüzden bence aramaya degmez bakmaya degmez.. Iyısı ıyı para ıstıcek kötüsü normal para..

Bence sen cocugu ara bı ozur dile cocuk ne güzel söylemiş herşeyini eger tabı cocuga ters davrandıysan.

onun dısında zekı ustaya bence check ettırıp zekı usta bunları sölemese %100 sana hak verırdım ama ortada bı ekspertız durumu yokkı.. Ben bugun arabamı alrım servısten 100 mt ötede motor kırar ben gıderım mehmete yaptırırım zekı nerden bılır?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

147BLACK

Selim abi, bu sendeki GTV aşkı nedir bilmiyorum ama yanlış ata oynuyorsun gibi düşünüyorum hep. 2,5 hemen hepimizin hayali olup da cesaret edemediğimiz bir araç. Ben 2 günde bir İstanbul'daki Nuvola Mavi 2.5'a bakıp iç geçiriyorum. Ön tampon hariç araç çok güzel. Ama gerek model yılının şu an kullandığımdan eski olması gerekse de yakıt sarfiyatı cesaretimi kırıyor.

Hepimize ara sıra bir dellenme geliyor ve You are not allowed to view links. Register or Login'u açıp başka Alfa'ları didik didik ediyoruz. Biliyorum 166 sevmiyorsun veya 159 için çok daha büyük bir mebla vermen gerekiyor ama neden 166 Turbo denemiyorsun. GTV'ye göre daha işlevsel ve temiz bulabilme şansın daha yüksek.

Sen tam olarak ne düşünürsün bilmiyorum ama şahsi görüşüm, ya 2,5 ile devam et ya da 166 Turbo bak.

Bir yandan da şu Carium'a danışma meselesini ben 155 alırken yapmıştım. Telefon açtım ve sordum aracı. Henüz Ankara'ya geleli aracın 6 ay olmuş ve buradaki sahibi bir kaç bin km kullanmış.
Bana da "abi araç bizdeyken iyiydi" dediler.
Ama sonra aracın elektirik tesisatının bütünüyle bitik olduğunu ve neredeyse fabrikadan sıfır tesisat gelmeden toparlanamayacağını acı deneyimlerle anladık. Antihero-Özhan'ın ilgili konuyla alakalı koşurken söylediği gibi "çok Hardcore bir hareket" idi. Ama bir yandan da Serkan'ın yazısı çok doğru. Her gün onlarca sorunla uğraşıyorlar. Telefonda veya ayak üstü doğru bilgi verme imkanı da bazen düşüyor.

Edited by - 147BLACK on 07/11/2011  19:32:15

Edited by - 147BLACK on 07/11/2011  19:39:29
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

ku2

Arkadaslar teşekkür ederim hepinize.. Zaten çocuğa kizmadim hiç.. Açık açık anlattı herşeyi.. Sadece sansima kızıyorum.. Neyse gtv niyetlenirsem selim'in kine bakarım artık.. Ilanı cekicem zaten.. Herkese selamlar..
--

Anıl

quote:

Mahmut haklısın..
Gel sana 2.5 alalım.. Benimki ile seninki dolaşırız..Rolling yaparız accık :))

Bu arada o mavi GTV 27.000 TL dediğiniz...19 civarı bir fiyata gitti..Satıldı diye biliyorum. Arabayı takas yapacağım GTV oydu.. Hani mart ayında İstanbul'a gelip takasda anlaşamadığımız araba..
Araba fena değildi..Kullandım. Ama bana göre içi bakım istiyordu..

Bu arada bomba gelişmeleri vereyim sizlere...
Bugün kırmızı GTVnin sahibi ile görüştüm. 21 yaşında bir arkadaş.. Dedim ne alaka 21 yaşında böyle bir arabaya ilgi..?? Dedi..aileden geliyor..Babasında 164 v6 tb varmış.. Alfa ile büyümüş..Babası özellikle diretmiş bu arabayı alması için.. Neyse Denizli'den almış...2 senedir biniyormuş.. Aldığında 96.000 civarındaymış..şimdi 112.000deymiş. Bakın dedim, Metin Usta sizin Zeki Usta ile konuşmuş..araba hakkında iyi demişler.. Dosta gidecek araba demişler.. Arka amortisörler ve balatalar değişmiş.. vs..vs.. Benim bilmem gereken başka şeyler varmı..? dedim..

ve...sillecek motoru arızalı.!! ABS çalışmıyor..!!!
202 bglik arabaya biniyorsun dedim.. ve ABSsiz biniyorsun.. Olmadı şimdi dedim.. Ya işte baktım parça..vs..vs..olmadı..yaptıracaktım..şimdi satıyorum..işte fiyattan düşerim.. Silecek motoru çıkma denedik..olmadı.. Yenisi lazımmış..Onu da buldum.. Almadım..vs.vs..Silecek ilk ayarda çalışıyor, ikinciye gelince çalışmıyor,,ya da durmuyor...!!!!
Peki dedim başka..??

Dedi, ön koltukta sökük var..tamir edilmesi gerek..!! Güzelim MOMOlar..
Ben sigara içmem benden önceki içiyormuş..Sol kapı tarafında yanık var..!!!

Amortisörler değişmiş doğrumu..? Evet arkaları değiştirdim. Arka balatalarda değişti.. Peki ya fren hortumları..?? Ya evet onlarda tıkalıydı, balatalar disklere sürtüyordu..fren hortumları da değişti. Peki ya önler..?? Önler iyi..Ön amortisörleri tamir ettirdim.. Garantisi var 2 sene.. Amortisör tamir edip takılmaz bu arabaya dedim.. Ama garantisi var dedi.. Ben nerden bileyim arka taraflarda kesin tamirlidir..kardeş..bu ne ya..!!!

Yani dedim bu aracın trigerinin de değişmesi gerekli dedim.. Ayrıca subap ayarıda yapılması gerekiyormuş duyduğuma göre dedim.. Evet dedi.. Peki debimetre, buji kabloları nasıllar..? İyi dedi..bir sıkıntım olmadı..!! Turbo ne durumda.. ?? İyi..sıkıntı yok.. Biliyorum gencim diye endişe duyuyorsunuz Selim Bey, ama gerçekten çok düzgün kullananan biriyim.. Arabayı yormadım hiç.. Sizin ilanı gördüm.. Aracınız çok temiz duruyor.. Çok titiz bir insana benziyorsunuz.. Evett dedim.. Ha şunu bileydin.. Anlattıklarından sonra..Ben bu arabaya 4000-5000 TL masraf yapmak zorundayım..!!!!

Bu ne ya..!!!
Dalgamı geçiyorsunuz benimle..
Ben nereden güveneyim..Arka amortisörler de belki tamir gördü.. Hortumu, balatası belki düzgün değil.. Kafadan 4 amortisörü değiştirmek gerek.. Belki buji kabloları nanayyy.. Belki fren merkezi nanayy..!! Bilemem..!!

Daha bunlar konuşulanlar..Ben istanbul'a gelsem..şu arabayı bi kullansam.. bi baksam daha kaç kalem problem bulurum...!!!

Bu ne ya..!!!
Bir de kalkıp araba çok temiz deniyor.. Alfistiden deniyor.. Bu iki etti valla..!!

Zeki Usta Cemal'e bile bunları anlatmamıştır..
Ha bilmiyordur desek.. o zaman arabayı nerden biliyor da..temiz diyor.. Bana telefonda, diyorki Zeki Usta, Selim..aracın trigeri değişir, bir de sübap ayarı yapılır, ondan sonra bin.. Temiz araba..!!
Yuh arkadaş.. Silecek motorunu, ABS'yi ne yapıcam??? Adamı konuşturmasınlar..
Ayıp denen bişey var..Yukarda Allah var.

Çoçukda diyorki..En son 18.600 olur Selim Bey..
Olur canım..Bir de eğileyim oldu olacak..

Paylaşayım dedim..
Hepiniz okuyun..ve görün..

Hadi herkese iyi geceler.

Edited by - selimgencoglu on 05/11/2011  01:37:47

Edited by - selimgencoglu on 05/11/2011  20:01:43

Selim sende benim gibi titizsin,çoğu kişi bu tip araçları hava olsun,gösteriş olsun diye alıyor,o şekilde biniyor,bozukmuş,kırıkmış önemli değil önemli olan havası...Daha öncede söyledim,zaten benim aracı sahibinden'de zamanında herkes gördü en son fiyatı 15000'di geçen sene,ben 14750'ye aldım,alırken satan kişiyi senin gibi tarttım,alfa merakı yok ama mekanikten anlayan birisiydi,bana dediği debimetre ve cam krikosuydu ve dedikleride çıktı,ikiside bozuktu,esasında debimetrede pek birşey yok tu sonradan sapıtdı,herneyse araca gittim baktım,pek piyasada olmayan 98 modeldi,kasa çok iyiydi,kaza bela yoktu,parasıda uygun olunca tereddüt etmedim aldım,kafamdan düşündüm,o zamanlar bu aracın piyasası 20bin civarıydı,ben 5000 harcasam bu araç mükemmel olur!Bozuk olup yaptırdığım parçalar,parçaları kendim aradım buldum; debimetre 400TL,triger kafam rahat olsun diye değişti 350 TL,debriyaj kaçırmıyordu ama sertti 500'de komple debriyaj setine gitti,cam krikosu 100TL,buji kabloları 350TL,frende hissizlik nedeniyle komple hortumlar değişti 450TL....Tabi yağı suyu,chip+egzos sistemini saymıyorum!Lastikleri sıfırladım titizliğimden 850TL!!!Tabi neredeyse hergün parça kovalıyorum,ucuza denk getirdiğim için sağlam olmasına rağmen lambda sensörü aldım sıfır 140TL,yine ucuza rölanti ayar valfi buldum sıfır 140 TL....sende benim gibi titiz olduğundan iç aksamada el atacaksın deri direksiyon,vites topuzu,deri el freni körüğü ve vites körüğü 200TL,hoparlörler orjinalse kesin dağılmıştır,sistem hastası olmadığımdan orta karar markalarla onlarıda yeniledim, alpine,LG,JVC ile 400'de oraya,üst kapak contaları+komple contalar değişti 1750 oraya sonuçta dediğim çıktı ve araç tam istediğim hale gelmesi 20bine yaklaştı!!!Şimdi sen ise 20bine yakın rakamdan başlayacaksın ve yukarıda verdiğim fiyatlar ortada,şimdi sorun yok desende aracın yaşı ortada yarın biryeri bozulmayacak diye birşey yok!Bu rakamlar min rakamlar,çoğu yurtdışı azı yurtiçinde min bulabileceğin rakamlar,bunların altına değil üstüne çıkarsın...Bunu göze alıyorsan GTV kovalamaya devam derim! Sana söylenen sorunlara gelirsek, silecek olayı motordan değil direksiyondaki koldan bu gtv'nin kronik sorunlarından,airbag beynide kronik,videoları seyredersen çoğunda havayastığı ışığı yanıyor...bu beyinler yurtdışında var,getirilir ama sonuçta herşey duygusala bakıyor...
Daha önce bende 156 kullandım,GTV muhteşem bir araç dizayn,performans (ki seninkide gtv'yi aratmaz) çok iyi ama kullanınca 156'yı da ararsın,iç dizayn eski,parçalar eski,iç hacim+bagaj berbat,konfor diye birşey yok,yol tutuş ise bende sadece arkada spacer var,eski sahibinden kalma,156'ımda 3cm eibach vardı,156 yol tutuş ve direksiyon tepkilerinde bundan iyiydi,bu arkayı kolay bırakıyor ve direksiyon hissis vs ama GTV gerçekten bambaşka bir dünya,yukarıda söylendiği gibi GTV günlük bir araç değil,ilk zamanlar günlük kullanıyordum,kullanımı yorucu,tüketimi fazla ve sokakta bırakılacak bir araç olmadığından yazın başından beri kapalı garajda duruyor,sadece haftasonu yıkıyorum,gezip hevesimi arıyorum,sonra 1 hafta uykuya yatıyor,yolda giderken tedirginsin aman birisi çarpar-dokunursa ne yaparım vs diye,çünkü çoğu firma bu araca kasko yapmıyor,yapanlarda 1600-2500TL arası fiyat çıkarıyor bunuda düşün!

Edited by - Anıl on 08/11/2011  01:56:36
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Sercan Keklik

quote:

Arkadaslar teşekkür ederim hepinize.. Zaten çocuğa kizmadim hiç.. Açık açık anlattı herşeyi.. Sadece sansima kızıyorum.. Neyse gtv niyetlenirsem selim'in kine bakarım artık.. Ilanı cekicem zaten.. Herkese selamlar..

abi biz titiz adamız titiz adam bulamadıgım sürece araba sahıbı olmamız zor :) takma kafaya...

bide isin su yanı var emin olun..

servis sana kötü dese, adam dıcek nıye dedın alıcaktı vs vs vss..

ekspertiz yap diyince mecburen sana bılgı verıceklerı ıcın onlarda kendılerını kurtarıyolar..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

obasar

quote:

quote:

abi biz titiz adamız titiz adam bulamadıgım sürece araba sahıbı olmamız zor :) takma kafaya...

bide isin su yanı var emin olun..

servis sana kötü dese, adam dıcek nıye dedın alıcaktı vs vs vss..

ekspertiz yap diyince mecburen sana bılgı verıceklerı ıcın onlarda kendılerını kurtarıyolar..

işte bu yoruma cok katılıyorum.
bu arada sercan merhaba, ben onur.... senin jantlarını da ben aldım... yabana gitmedi :)
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ku2

2.5'un ilk adığım zamanki resmini hiç koymamışım buraya..bodykit vs..yoktu.

3 senenin bir resmini yaptım.. Arabayı aldığımdan bugüne...

Register or Login" border=0>
--

Alfadanadam

Far karartma ve mercek kalmış bir tek :))

ku2

@Bülent:
Doğumgünüm Ocak ayında..valla hayır demem bu tür hediyelere :)))
--

Alfadanadam

quote:

@Bülent:
Doğumgünüm Ocak ayında..valla hayır demem bu tür hediyelere :)))

Benimki de Nisan'da. Sen de bir yandan hazırla o zaman 400 lirayı :)
Hanımların "gün"ü gibi oldu biraz :)

ATA

Beyaz sinyal, plakalık iptali, far karartma + mercek derim bende. İlk günküne göre çok daha harika görünüyor...

Bu arada o yoncalardan bende istiyorum,parça numarası fiyatı hakkında bilgin varmı Abi?

Edited by - ATA on 17/11/2011  01:45:39
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

Ata:
Çiftini 100 TL'ye almıştım.. Beylikdüzü Birmot'tan..
Telefon ile arayıp istersen gönderirler.. Parça no'su olmadan aldım ben.
Ama torbaları evde duruyor..Akşam parça no'larını torbasının üzerinden bakıp yazarım istersen.

Biri soldur, diğeri sağ.

Bu sol / S harfi Sinistra
You are not allowed to view links. Register or Login

Bu da sağ / D harfi Destra

Edited by - selimgencoglu on 17/11/2011  11:48:05
--

obasar

quote:

Ata:
Ama torbaları evde duruyor..Akşam parça no'larını torbasının üzerinden bakıp yazarım istersen.

Biri soldur, diğeri sağ.

standart cevap olmuş :)
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ku2

quote:

quote:

Ata:

Biri soldur, diğeri sağ.

standart cevap olmuş :)

Onur..valla öyle oldu..
Tam üstüne geldi :)) Yapıştırdım bende.. :))
--

ATA

Boyadan sonra alayım takayım bari bende =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts