Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta JTD Chip

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lacivert

Giulietta JTD'ye chip taktıran var mı? Ben de taktırmayı düşünüyorum, ne dersiniz?

edith by agucba
s.v

naxos

Burda birkac arkadaşımız yaptırdı
Standartlarda kaldıgın sürece bı problem yok
Hatta hem yakıt hem ıvlenme düzeliyor
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

dnr1

yakıt duzelıyor !!dıyen yalan soyler..yol bılgısayarına aldanmayın..firmalar kendisi itiraf ediyor..ne kadar ivlenme o kadar yakıt diye..aldıgınız her hp size yakıt olarak geri döner bunu unutmayın..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

lacivert

Yakir tabiki artarda performanstan memnuuyuz
s.v

agucba

Yakıt, eğer sürücü ayağına hakim olamazsa tabi ki artar. Uygun kullanımda, yükselen torkun nimetleri kullanılarak yakıt düşürülebilir. Dikkat çekerim, düşer yazmıyorum.

Performans konusu ise tamamen görecelidir.
Kimisi yüksek güç ister, bu durumda azami sürat artabilir, tüketim artar.
Kimisi torkunu arttırır, bu durumda daha az vites değişimleri gerekebilir, yüksek vites ile gitme imkanı doğar ve buna bağlı olarak ekonomik bir sürüş yakalanabilir.

1.6 litre, 105 BG'lik dizel bir motora yazılım güncellemesi yaparak, ondan 2.0 litre atmosferik bir motorun performansını beklemek, gerçekci olmaz.

Sonuçta önemli olan, kişinin beklentisi.

///////////////

naxos

quote:

yakıt duzelıyor !!dıyen yalan soyler..yol bılgısayarına aldanmayın..firmalar kendisi itiraf ediyor..ne kadar ivlenme o kadar yakıt diye..aldıgınız her hp size yakıt olarak geri döner bunu unutmayın..

Himm benim bu konuda oldukca uzun tecrubelerim oldu ayaginiza hakim olduktan sonra yakiti dusurdugu kesin.
130 km yolu yillarca gittim geldim benim guili ile chip taktirmadan once 100 120 km arasi gittigimde 750 km anca gittim yol 1 depoyla simdi ayni aralikta hizlarla 1000 buluyor.bur arada tabiki hicbir zaman 2.0 motor nefesi alamiyorsunuz ancak kendi sinifindaki diger araclara gore torkunda vermis oldugu gucu hissediyorsunuz,en onemlisi sollama yaparken acabami diye dusunmuyorsunuz.
Ancak dip gaz kullanirsaniz karsiligini aldiginiz gibi,verdiginizde bir gercek.

Not:Kimseye yalan borcum yok burda insanlari kandirarak elime bir sey gecmez.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

asklepios

chip tuning ile performans artışı ya da yakıt tüketimi düşüşü sağlanır tabii ki...

ama; motor üreticilerinin yazılımı optimum şekilde ayarladığını düşünürsek, bence motor ömrünü (az ya da çok) azaltır...

naxos

Uygulama yapacağınız aracın moturunu iyi tanımanız başka bir şart

1.6 JTD için konuşacak olursak
Fiat grubunda aynı motorun 120 hp liği Euro4 normlarında mevcut

Chipbox değilde yazılımla 140 hp lere kadar cıkartılıyor ve işte o zaman motor ömründen calmaya başlanabilir bu motorlar için.

Ayrıca bizim aracların yürüyenı MA 170 ve QV ile aynı Sadece motorları değişik QV bildiğim kadarıyla doguştan spor paketli geliyor ve Fren dısklerı daha buyuk tek fark bu genel yapıda.

Bu Bağlamda aynı kasa 235 hp kaldırıyorken
Dizel seceneğinin ,grubun içindeki motora bakıldıgında 105 hp lik motorun 125 hp gibi güce eriştiğinde normal şartlarda gayet stabıl calışması gerekiyor.

Tabıkı herşey sızın elinizde yol ve hava şartlarıda buna etkendir

Sürekli olarak yuksek devirde kullanır ve anı frenleme yaparsanız chip hızlanmaktan başka bir görevi olmaz.

Kimin ne beklediğine göre değişmekte chip işi,Eski aracımın nefesını hiçbir zaman beklıyemem bu aracımdan ama fiyat performans olarak alabileceğim en iyi verimi alıyorum şuan.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

canunal

Bir diğer yalan borcu olmayan Giu. JTD kullanıcısı olarak, aracım 11 aylık 16 000 km de.

10 000 km dir Naxos ile aynı chip i kullanmaktayım. yakıt tüketimini yol bilgisayarından okumanın yanında aldığım mazot'un litresinden de hesaplayabilecek üstün matematik bilgisine sahip bir mühendisim...

Naxos'un söylediklerini tekrarlamamın yazımı kalabalıklaştırmaktan başka bir şeye yarayacağını düşünmediğimden sadece her kelimesine katıldığımı belirtmek istiyorum.

wolrath

Dusuk devırdekı tork artısı ozellıkle s.ıcı kullanımdakı tuketımı azaltır. (dur kalk vs.) Ayrıca s.dısı dusuk devır cruıse lerde de tuketımınız duser.
Lakın genısleyen bantla beraber yuksek devırlerde tuketımın artacagı asıkardır.

Kısaca ayagınıza soz gecırebılırsenız , yazılımlarla tuketımı dusurebılırsınız. Gecıremezsenız ; her daım aracınızı yuksek devır kullanırsanız, alacagınız perfromans artısı sıze fazla yakıt tuketımı olarak donecektır.

+kalıtesız yazılım - cıpler aracınızın sadece yakıt pompasına hukmeder. Yakıtla beraber optımum duzeyde artmayan havadan dolayı kara tren gıbı gezecek ve her daım zengn karısımdan dolayı sıyah duman atacaksınız. Sıze tavsıyem 100-200 lıralık fırmalarla ıs yapmamanız.

dean78

quote:

Dusuk devırdekı tork artısı ozellıkle s.ıcı kullanımdakı tuketımı azaltır. (dur kalk vs.) Ayrıca s.dısı dusuk devır cruıse lerde de tuketımınız duser.
Lakın genısleyen bantla beraber yuksek devırlerde tuketımın artacagı asıkardır.

Kısaca ayagınıza soz gecırebılırsenız , yazılımlarla tuketımı dusurebılırsınız. Gecıremezsenız ; her daım aracınızı yuksek devır kullanırsanız, alacagınız perfromans artısı sıze fazla yakıt tuketımı olarak donecektır.

+kalıtesız yazılım - cıpler aracınızın sadece yakıt pompasına hukmeder. Yakıtla beraber optımum duzeyde artmayan havadan dolayı kara tren gıbı gezecek ve her daım zengn karısımdan dolayı sıyah duman atacaksınız. Sıze tavsıyem 100-200 lıralık fırmalarla ıs yapmamanız.

,

O yüzden Turbo basıncını da izleyerek partikül filtresini korumak amacı ile rail basıncını turbo basıncı ile koordinasyon içinde ayarlayan modüller kullanmak daha sağlıklı olur.

lacivert

Bilgiler icin tesekkurler chip taktirip yada yazilim degistirip memnun olan varsa ne marka kullaniyosunuz arastirmalarima gore markadan markaya hem fiyat hemde performans degisiyormus.
s.v

zaferisgoren

K belgesi ihtiyacından dolayı kardeşime ticari araç bakıyorum. WV Caddy 1.6TDI DSG aracı kullandım, bayıldım. Dün de  Doblo'ya bakmıştım;  1.6 Multijet Premium olan modelde jülyet motoru oldugunu, sadece çip yazılımının farklı oldugunu öğrendim, bir yaşıma daha girdim...

wolrath

quote:

Bilgiler icin tesekkurler chip taktirip yada yazilim degistirip memnun olan varsa ne marka kullaniyosunuz arastirmalarima gore markadan markaya hem fiyat hemde performans degisiyormus.

dimsport

asklepios

şaşıracak birşey yok aslında;

mesela;  caddydeki 1.6 tdi motor;

polo,golf,jetta,passat,ibiza,leon,altea xl,fabia,octavia,superb de kullanılıyor...

böyle şeyler artık normal.

dnr1

chıpten sonra 0-100.. 1 sn kısalıyomu bari..ben pek sanmıyorum ama..kullananlara soralım..varmı ölçen..yoksa sadece ara hızlanmalarmı degişiyo.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

wolrath

0-100 surelerı azaldıkca sanıye kazanımları da zorlaşır.

12-13 sn 0-100'u olan 1.6 dızellerde 1sn ıyılesme olabılır belkı ama 10sn altındakı 1.9 dızeller veya 1.7 tbı lerde 1sn ıyılesme soz konusu degıl.

yazılımların (sadece yazılım yapılan araclarda.) asıl amacı yakıt tuketımını dusurmek ve dusuk devırdekı ıstegın artmasıdır.ara hızlanmalarda ozellıkle dusuk devırlerde aracınız sızı cok daha fazla tatmın edecektır.