Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fakir başlığı LPG:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

Arkadaşlar LPG ile araştırma yaptım fakat bulamadım sitede malum alfa biraz daha üst sınıfa hitab ediyor o yüzden genelde benzinde kullanıyoruz yada araçlarımız mazotlu ama muhakkak aramızda vardır lpg kullanan:) İnşalah tek değilimdir, yoksa kendimi çok kötü hissederim. Kullanan yoksa bile bari biriniz yarın gidip taktırsın:)Ben gezmeyi sevdiğimden dolayı tüp farz oldu benim için. Acaba hangi istasyonu tercih ediyorsunuz? Hangi marka tüp kullanıyorsunuz? Ortalama tüketiminiz nedir acaba? Önce ben kendi istatistiklerimi vereyim depom 42 litre, aşagı yukarı 98 liraya doluyor ve 550-600 km arası gidiyor ama süper ekonomik durumda hani yolda giderken 101 demiyor araba:) Buda sanırım 16 kuruş oluyor. İstasyon olarakta petrol ofisi ve totali tercih ediyorum ve tüpümde lovato tüpümü kendim taktırdım yaklaşık 14.000 km yaptım hazirandan bu yana sanırım 2.0 araç için gayet ekonomik rakamlar. Bakalım başka kimler var tüp kullanan.

Not: Ben tüpü ekonomik olsun diye değil sırf doğaya zarar vermiyim diye taktım:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ku2

Kullanan arkadaşlar var olmazmı..!!

Bu arada siz 101 km/s yapmıyorum, "süper ekonomik" kullanıyorum diyorsunuz ya...

Ankara'da sizin gibi "süper ekonomik" kullanan, gözü devamlı yol bilgisayarında olup sol şeriti ihlal eden bir sürü adam var..ve bunların arasından ve/veya "içinden" radyo kanallarımı ayarlarken "süper sonik" olarak geçmekten oldukça sıkıldım...

Teşekkür ederim.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

fevkalbeser12

Geçen kış ankarada yaşadım bi 6 ay bilirim ankara trafiğini hiçbir şeye benzemez hele ki bahara doğru motorumu getirmiştim, satmadan önce. Ankarada motor kullanmak intihar gibi birşey.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

cem_dogan

kullanmaz olurmuyum arada piknige giderken bagaja tüp atıyorum))ramazan bayramında 3 bin km katettim normal ekonomik modda750 tl mi yedi canavar))
alfa sevgisi

eddieirvine

benim arabaya göre gayet iyiymiş. 800 km de190 lira. aşağı yukarı senden %25 daha fazla yakıyorum.

obasar

quote:

Kullanan arkadaşlar var olmazmı..!!

Bu arada siz 101 km/s yapmıyorum, "süper ekonomik" kullanıyorum diyorsunuz ya...

Ankara'da sizin gibi "süper ekonomik" kullanan, gözü devamlı yol bilgisayarında olup sol şeriti ihlal eden bir sürü adam var..ve bunların arasından ve/veya "içinden" radyo kanallarımı ayarlarken "süper sonik" olarak geçmekten oldukça sıkıldım...

Teşekkür ederim.

Selim, bende senin gibi istanbulda aynı mücadeleyi veriyorum hiç merak etme yalnız değilsin :)
hatta tünellerde hız sınırı uygulamasına cezalar gönderilerek geçildiğini bizzat öğrendik bizim 2,5 ve GT ile benim tünelde 220 km.' de çekilmiş resimlerimiz var. çerçevelettim :):):)
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ismet

benim araçta da lpg var.. kendim taktırdım.. atiker kullanıyorum.. aslında brc taktırmayı planlamıştım ama biraz pahalı geldi. e amaç ekonomi olduğu için de atiker taktırdım bildiğim iyi bir ustada..

sonuç olarak, ne ekonomik ne de süper devirli, orta şekilde kullanıyorum ve 21-22 kuruş arası yakıyorum. gayet memnunum lpg'nin performansından.. genelde de opet tercih ediyorum. ama çok nadir de olsa po'ya uğruyorum.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

evrenalpar

Tünel iyi hoş da 70 km/h ile gitmek hakkaten çok zor, cruise olmazsa ayağım inanılmaz kasılıyor..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

obasar

quote:

Tünel iyi hoş da 70 km/h ile gitmek hakkaten çok zor, cruise olmazsa ayağım inanılmaz kasılıyor..

ilk tünelde cruise ' a bağlıyorum artık. ikinci tünele girerken de hemen cruise 'un düğmesine basıyorum... ama gerçekten tünele 100-110 ile girdikten sonra bir anda herkes 70 ' e düşünce sanki hayat yavaşlamış gibi oluyor ve tünel bitmiyor..
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

nikinik

Ben aracımı aldığımda üzerinde brc takılıydı. Ancak şehir içinde ne yaparsam yapayım 35 kuruşun altına düşüremedim. Kış gelmesiyle birlikte tüketimim 40 krş a kadar çıktı. Genelde 2-4 km gibi kısa mesafelerde motor ısınmadan kullandığım için tüketimin bu kadar yüksek olduğunu düşünüyorum. Şehir dışı 120 yi pek geçmezsem 20 krşa düşüyor. Benim kullanım tarzımda sehir içi tüketimini daha da aşagıya çekmenin bir yolu var mıdır bilmiyorum. LPG yi iptal edip benzine mi dönsem diye düşünmüyor değilim ama bu seferde kilometrede 65 krş yakar diye korkuyorum :)

fevkalbeser12

Ben bi kere sehir içinde denemiştim gazı tamamen bitirip 10 liralık gaz o gazla tekrar bitene kadar 36 km gitti hepsi şehir içiydi
                         jeremy clarkson

Hamzarabia

şuanda benzinde 65 krş falan yakıyor.
2 gün önce lpg için araştırma yaptım.%40 garanti %50 ayağına bağlı olarak tasarruf edersin dediler.lovato yu taktırcam sanırım bir iki güne kadar.1400 tl 10 taksik

ismet

bildiğim kadarıyla lovato ile atiker enjektörler dahil aynı malzemeyi kullanıyor. eğer amaç tasarruf ise, 400 lira fazla parayı boş yere vermeye gerek yok, atiker taktırmak daha mantıklı. üstelik servis ağı daha geniş ve garantisi de var.

sariertan

Arabam 2.0 V6 turbo. Şehir içi (karma desek daha iyi illaki çevre yoluna çıktığım zamanlar oluyor) 38-39 kuruş yakıyorum. Yada şöyle ifade edeyim, sakin kullanım, ara sıra agrasif kullanım ile 32-33 litre gaz ile 200km yol yapabiliyorum.ROMANO marka lpg kiti takılı.

Jakomo

Devir ekonomi devri; her ne kadar ilk başkarda aykırı geldiyse' de şu an için doğru hareket...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

ATC

gaz konusunda en az yakanı katkılı olduğu için OPET...en temizi ise ipragaz...20bin km sonra opet kullandınmı filtre simsiyah çıkıyo...ipragazda ise hiç bi şey yok...ama en basiti opetle po arasında gaz epiyi fark ediyo...opet gerçekten az yakıyo

murat

Bilenler bilir, taktıran arkadaşlara baya bi yüklendim ama şimdi hak veriyorum son zamlardan sonra artık
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

babi

LPG ye en karşı çıkanlardan biriydim. hayatta taktırmam diyordum ama SS SW de lpg var kullanıyorum ve çok memnunum. Yazın bodruma 1560 km yol yaptım klima devamlı açık çocuklarla 6 kişi 390 TL lpg yaktım. Kışın km dahada yükdeldi 1 depo lpg ile şehiriçi şehirdışı karışık 350 km yapmaya başladım. devamlı opet (aygaz) kullanıyorum. herkesede tavsiye ederim.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

sp4rc0

Opet istasyonlarındaki aygaz katkılı otogaz daha çok karbüratörlü araçlar için. Uzun vadede sorunla karşılaşabilirsiniz.. yaklaşık 3 yıl önce Bravo kullanırken sadece opetten (aygaz) lpg alıyordum. filtre değişiminde içinin tamamen yağ olduğunu gören servis tüm sistemi garantiden dolayı söküp temizledi ve bir süre aygaz almayın dedi. Opet ve aygaz'a konu hakkında mail gönderdim ancak geri dönen olmamıştı. Şu anda sistemde yağ birikmesi sorunu ile ilgili son durumu bilemiyorum ama hala aynıysa kesinlikle kullanmam ve tavsiye etmem.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

erdem1904

quote:

quote:

@jakomo'nun yazdığında kötüleme yok onu kastediyorsan.. Senin bir sürü mesajını bulurum abi ararsam kötüleme babında...

Bu kadar gerilmene gerek yok ayrıca sakin...

Aldığımız forkliftler Almanya'dan LPG'li olarak WW'nin 3,6 WR6 motorunun yüksek tork için turbolanmış haliyle geldiler ki tüm Dünya'ya bu şekilde satılıyor.  

100.000 Euroluk arabaya lpg taktırana dizelini niye almadı diye belki gülebilirim ama bu takıldığı gerçeğini değiştirmiyor. 20.000 tl lik Alfa'ya Alfa Romeo'ya tüp mü takılır kardeşim diyene her daim gülerim. Tercih etmemesi ayrı konu ama Alfa'ya bağlanmasını yadırgıyorum.

Kendi aracıma neden lpg taktırırımın cevabı tabii ki ekonomi.. Güçlü arabaya binme isteğini insanların fazla yakıt yüzünden köreltmemesi lazım.. Güç istiyorsan performans istiyorsan bir tuşun ucunda LPG sisteminde bu kadar basit...

LPG bu ülkenin ayıbı değildir tüm Dünya kullanıyor.. Dünya'da en çok LPG'li araç sırasıyla İtalya, Avustralya, Kuzey Amerika'da bulunmakta...

Edited by - erdem1904 on 25/11/2011  10:12:57

Erdem:
Ben jakomo'nun yazdığını değil.. Senin bana "LPGyi bu kadar kötülemeye gerek yok.." demene takılıyorum.. Hala anlamıyorsun.

Ben Alfa'ya tüp mü takılır diyenlerden değilim. Böyle birşey demiyorum. Yazdıklarımdan bu da anlaşılmıyor ayrıca.

Bir de,
"LPG bu ülkenin ayıbı değildir tüm Dünya kullanıyor.. Dünya'da en çok LPG'li araç sırasıyla İtalya, Avustralya, Kuzey Amerika'da bulunmakta..." bunun referansını paylaşırmısın burada..??
Nereden buldun bu bilgiyi..?

Dünyada Lpg Kullanımı
- Japonya/Tokyo'da 1980 yılından bu yana ticari taksilerde kullanımı zorunludur.
- İtalya'da LPG. dönüşümü yaptıran araçlar 3 yıl vergiden muaf tutulmaktadır. Ayrıca aşırı hava kirliliği olan günlerde ve bölgelerde uygulanan trafiğe çıkma yasağı LPG. kullanan araçlara uygulanmamaktadır.
- Belçika'da LPG. kullanımından vergi alınmamaktadır.
- Hollanda'da LPG. kullanımı 1955 yılından beri teşvik edilmektedir.
- Avustralya'da 1992 yılından beri LPG. kullanıcılarına 5 yıllık vergi muafiyeti uygulanmaktadır.

Benim bulduğum birkaç bilgi yukarıda...Devlet destek oluyor hepsinde... Biz de ise fiyatı ucuz tutulup, vergisi az alınıp vatandaşa veriliyor.. Benzinden az vergi alsın diyorum bende...? Neden almıyor..? Mazottan az vergi al..? Neden alınmıyor??

Ben bu karadüzene çok karşıyım arkadaş. Sorun bu.
1 varil ham petrol 150 dolarken bile 1 litre benzin 3.34 TL?ye satılıyordu. Petrolün varili 40 dolarlara kadar düştü ancak benzin Türkiye?de ucuzlamadı. Aradaki fark vergi artışı ile kapatıldı.

NEDEN::??

Makalenin tamamı:

Tüm dünya?da ekonomik ve çevresel nedenlerden ötürü hükümetlerin benzin ve türevleri yerine, alternatif yakıt arayışları özellikle 1970 ve 1980?li yıllarda patlak veren petrol krizlerinden sonra daha da ivme kazanmıştır. Bu gün ise LPG otomotiv sektöründe en önemli alter-natif konumuna gelmiştir.

Günümüzde dünya çapında 30?dan fazla ülkede yaklaşık 4 500 000 araç yılda 10 000 000 ton LPG tüketmektedir. Sadece 10 ülkede 23 000 dolum istasyonu bulunmakta ve bunlardan her biri ortalama 100 000 ton LPG satmaktadır.

Dünya?da motorlu araçlarda LPG?nin kullanımı yeni değildir. Bazı ülkelerde LPG kullanımı çok uzun süreden beri devam etmektedir. Örneğin, İtalya ve Hollanda özel araçlar ve taksilerde 40 yılı aşkın bir süredir LPG kullanılmaktadır.

Tüm dünyada LPG kullanan araç yoğunluğu bakımından ilk sırayı yaklaşık 1100 000 araç ile İtalya almaktadır. Onu 490 00 araç ila Avustralya, 400 000 araç ila Kuzey Amarika ve 360 000 araç ila Hollanda izlemektedir. İtalya?da hava kirliliğini azaltmak için uygulanan iki günde bir trafiğe çıkma kısıtlamasının yürürlükte olduğu 18 bölgede LPG kullanan araçlar, bu uygulamanın dışında tutulmaktadır. Ayrıca LPG dönüşümü yaptırılan araçlar, dönüşüm tarihinden itibaren, 3 yıl boyunca araç vergisinden muaf tutulmaktadır.

Dünya?daki en büyük otogaz kullanıcısı ise, yılda 1 800 000 tondan fazla LPG tüketimi ile Japonya?dır. Bu durum Tokyo ve Yokohama gibi büyük şehirlerin hava kirliliği ve nüfus yoğunluğu problemlerine çözüm getirmiştir. Japonya Hükümeti,Tokyo?daki taksilerin LPG kullanımlarını zorunlu kılan bir karar almıştır. Bugün Tokyo?da faliyet gösteren 270 000 her biri yılda 6 ton LPG tüketiyor ve bu Japonya?yı, dünyanın bir numaralı LPG pazarı haline getiriyor.

Viyana?da ciddi hava kirliliği problemleri yıllar önce başladı. Ve yetkililer hava kirliliğini azaltmak için 30 yıl önce toplu taşımada kullanılan otobüsleri LPG?li sisteme çevirdiler. Bu gelişme hava kirliliğini önemli ölçüde azaltmıştır. Viyana?da otogazla çalışan otobüs sayısı bugün 400 civarındadır. Çok enteresandır ki bu 30 yıl içinde LPG kullanımından kaynaklanan bir tek kaza bile olmamıştır. Bir km karayoluna düşen araç sayısı bakımından en yoğun ülke İngiltere?dir. Ancak bu ülke LPG?li araç kullanımı en düşük olan ülkeler arasındadır. (Sadece 7000 araç). Daha öncede bahsedildiği gibi, İngiliz Hükümeti LPG?li araç kullanımını teşvik etmektedir. İngiltere?de son beş yıldır benzin ve dizelden alınan vergi artırılırken, çevresel avantajlarından dolayı LPG?den alınan vergi, ya dondurulmuş yada düşürülmüştür. Mart 1999 bütçesinde diğer yakıtlarda alınan vergi %6 arttırılırken, LPG?den alınan vergi %29 düşürülmüştür. Benzin için litre başına 70 p vergi alınırken, LPG?den 35-36 p luk bir vergi alınmaktadır. Bu fikir Maliye Bakanı tarafından önerilmiştir. Ayrıca, Enerji Tasarrufu Vakfı?nın (EST) hazırladığı tasarruf projesi (Powershift Programme) sayesinde araçlarını LPG?li sisteme çevirenlere bağış adı altında bir miktar geri ödeme yapılmaktadır. Vakıf sadece bir yaşından küçük ve dönüşümü kurallara uygun olarak yapılmış araçlara geri ödeme yapmaktadır. Geri ödeme miktarı dönüşümü yapılması için harcanan mikterın %25?i ile %75?i arasında değişmektedir. Hangi araca ne kadar geri ödeme yapılacağı vakfın yayınlamış olduğu bir listede mevcuttur.

Belçika ise sıfır vergi ile LPG?den en düşük vergi alan ülke ola özelliğini taşımaktadır. LPG kullanımı açısından başı çeken ülkelerin, İtalya, Hollanda, A.B.D. ve Japonya gibi otomotiv sektöründe gelişmiş ülkeler oluşu LPG?nin yasaklanacak bir alternatif yakıt olmadığının en açık isbatıdır.

Türkiye dışında bir çok dünya ülkesi, akaryakıt yerine LPG kullanımını teşvik etmektedir. Sebebi ise açık, LPG çevre kirliliğini önlemek açısından, fosil kökenli akaryakıtların kısa vadede en iyi alternatifi olarak gözükmektedir.

Edited by - erdem1904 on 25/11/2011  14:20:45

Edited by - erdem1904 on 25/11/2011  14:47:31
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ATC

çevreciyiz :=))

ihsanakdas

Arkadaşlar konuyla tam alakalı değil ama merakettim. Hiç lpg li 159 görmedim ve duymadım. 1,9 JTS motora lpg olmuyor mu? yoksa 159 a binenler LPG ye ihtiyaç mı duymuyor?

ismet

jts motorlar lpg ile tam olarak uyum sağlayamıyor. belirli devirde lpg belirli devirde benzin ile çalışanlar var sanırım ama ben şahsen tercih etmezdim.

bildiğim kadarıyla 1.8 mpi motor ile lpg uyumu var.

fevkalbeser12

Birde ufak bi veri paylaşayım en son yolculuğumla alakalı. Ankarada, milangazdan aldım LPG yi malum Beşiktaşlıyım demirörenden alayım dedim biraz daha beşikaşı borçlandırsın diye, orda LPG nin litresi 2.03 tl idi depo 87 liraya doldu ve o benzinle toplam 552 km yol yaptım ve tüp bitti:) zaten izmire gelmiş olduk neredeyse, o yüzden hemen bi tüpçü buldum. Bu verdiğim veride 101 km hız yapmamışımdır. Birde ankaradaki radar sistemi çok değişikmiş kesinlikle hız yapamazsın güzel bi sistem oturtmuşlar.
                         jeremy clarkson

ismet

quote:
LPG nin litresi 2.03 tl idi depo 87 liraya doldu ve o benzinle toplam 552 km yol yaptım

km'de yaklaşık olarak 15 kuruş yapıyor. gayet iyi diyebiliriz ama sonuç olarak uzun yol ve hız da yapmamışsınız. sanırım şehir içi olsa 20 kuruş filan yapar.

ankarada radardan dolayı hız yapamadığım hiçbir yol hatırlamıyorum. radarların yerini bildikten sonra hiç problem olmuyor