Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fakir başlığı LPG:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

Ya bu girişinde ve çıkışında vardı sistem. Şöyle açıklamaya çalışayım: Yaklaşık ankaraya giderken ve dönerken 100-150 km önce yolda radarlar var. Bunlar şu sekilde, yolda sen ilerlerken hem plakanı okuyor hemde hızını ve ekranda plakanı ve hızını yazıp hız limitlerindeysen teşekkürler yazıyor ama hız limitini aştıysan yavaş diye uyarıyor aşağı yukarı bundan 4-5 tane var ankara hem giderken hem gelirken iki yönde de. Şu ana kadar herşey normal e radarları karşıdan görüp hızımızı düşürürüz mantık olarak ama öyle değil burda bi ters köşe durumu var. Bu radarların hepsi birbiri ile bağlantılı o yüzden iki radarın arasında kaç dakikada gittiğini hesaplayarak senin asıl hızını hesaplıyor ve buna göre hızlıysan eve gelen pembemsi kağıtla devlete bi miktar bağışta bulunuyorsun:) ayrıca bunlardan 4-5 tane var yolda giderken en sonuncusu son 150 km ortalama hızınız şu kadar diyor ve ceza yiyip yemediğini ondan da öğrenebiliyorsun:) hani tek kaçıs yolu bundan durup beklemek ama madem durup beklicen o zaman niye hız yapıyorsun güzel bi radar sistemi olmuş emniyet güçlerimizi tebrik ediyorum:) umarım çok karışık anlatmamışımdır:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ismet

ben anladım

zaten geçen gün haber verdi, artık ortalama hızınıza göre ceza yazacak yeni radarlar geliyor diye.. artık radarı görür görmez yavaşlamak işe yaramayacak maalesef
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ATA

quote:
Türkiye dışında bir çok dünya ülkesi, akaryakıt yerine LPG kullanımını teşvik etmektedir. Sebebi ise açık, LPG çevre kirliliğini önlemek açısından, fosil kökenli akaryakıtların kısa vadede en iyi alternatifi olarak gözükmektedir.

Türkiye'de lpg'ye teşvik ediyor ama tarzı biraz farklı. seve seve takıyoruz. =)

Birde şu basında ki lpg'li araç patladı, yandı, tutuştu, alev aldı, kül oldu haberleride büyük teşvik. Çevreci yakıt olduğunu ancak otogaz reklamlarından duyabiliyoruz...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

cem_dogan

adamlar cevreyimi düşünüyor cevresini mi cık işin icinden.ben tüpe kesinlikle karşı deyilim lakin taktırmıyorum
alfa sevgisi

antihero

Haftasonu gerçekleşen Ankara-İstanbul-Ankara güzergahında, otoban ve İstanbul şehiriçi trafiğinde, toplamda 950 km yol yaptım. Yaklaşık olarak 100 lt lpg harcadım. Pek sakin gitmedim:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

tugrul

quote:

Haftasonu gerçekleşen Ankara-İstanbul-Ankara güzergahında, otoban ve İstanbul şehiriçi trafiğinde, toplamda 950 km yol yaptım. Yaklaşık olarak 100 lt lpg harcadım. Pek sakin gitmedim:)

100 tl ve 950 km... Vay bee... Hadi 150-200 olsun yine de vay bee...
Bende Lpg olsa böyle her hafta gelirim Ankara'ya...
Pardon ben 100 lt yi 100 tl olarak okudum nasıl olur diyorum
Cumartesi V6 ya lpg maliyeti hakkında fikir almak için tavsiye edilen bir yerle görüştüm.
BMD diye bir marka varmış 6 silindir olduğu için usta onu tavsiye etti.
Performanslı araç dedi o daha iyi olurmuş. 4 silindir olsa atiker takardık dedi.
Maliyet 2000 tl. O kadar... İyi rakam aslında... Başka masrafları olmasa düşünülebilir bir rakam..

Edited by - tugruld on 06/12/2011  17:35:25
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

fevkalbeser12

İşte bi tek lpg ile bitmiyor işlem sonra vizeyi tekrardan almak gerekiyor ve ruhsatın benzin yazan kısmına +LPG yazmak için 50 lira alıyorlar toplam maliyet 215 lira falan oluyor.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

antihero

Tuğrul öldürdün beni
Keşke ilk okuduğun gibi olsa:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ku2

quote:

Tuğrul öldürdün beni
Keşke ilk okuduğun gibi olsa:)

O zaman Punto dizel alıcan..ya da ford Fiesta dizel..
5.5 litre yakıp dolacaksın.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tugrul

quote:

İşte bi tek lpg ile bitmiyor işlem sonra vizeyi tekrardan almak gerekiyor ve ruhsatın benzin yazan kısmına +LPG yazmak için 50 lira alıyorlar toplam maliyet 215 lira falan oluyor.

Vize almayı ruhsata işletmeyi dert etmiyorum, sadece montaj maliyeti 2500 tl civarlarında diye konuşmuştuk daha önce ruhsata işletme hariç, ona istinaden 2000 tl iyi bir rakam, ruhsata işletmede 250tl olsun toplamda 2250 gibi biter olay.
Zaten satıyorum aracı, maksat araştırma olsun

@Özhan çok pis karambole geldim, kafa başka yerde olunca okuduğunu anlamıyor insan. Sende öyle bir yazmışsın ki kafa uçtu benim. Litreyi niye karıştırıyorsun yaz tl olarak..:)
Ben Ankara'ya git gel yapınca 450-500tl gidiyor, 100 tl nasıl olur diye sigorta attı
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

ku2

Tuğrulum..
Zaten gene öyle oluyor.. LPGnin litresi 2.20 TL desen..Adam 100 litre harcamış yani 220 TL :))
220 TL LPG ile 950 km yapmış.. Yani 110 TLya istanbul-ankara gidip gelmiş denebilir :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

fevkalbeser12

Tüp bazen kaçınılmaz son oluyor:) yoksa bu benzin fiyatlarıyla zor. Benzin pahalı bi zevk artık:)
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Adını sanını bilmediğiniz markaları asla taktırmayın. Yarın birgün ne yedek parçasını bulabilirsiniz ne de bakanını edenini.
Seneler önce Voltran diye bir marka vardı. Yerli marka. Fabrikaları Gebze tarafındaydı sanırım. LPG'nin tam para kazandırdığı yıllardı hem de. Battıları gittiler. Şimdi arabalarında Voltran takılı olanlar bir yerleri arıza yapana kadar kullanıyor sonra gidip komple başka marka taktırıyorlar.

fevkalbeser12

Benimde bi arkadaş var voltran takan o kadar söylemiştim ona en başta artık bütün voltrancılar tüplerini birleştirsin, gerçek voltran olur belki:)
                         jeremy clarkson

antihero

quote:

@Özhan çok pis karambole geldim, kafa başka yerde olunca okuduğunu anlamıyor insan. Sende öyle bir yazmışsın ki kafa uçtu benim. Litreyi niye karıştırıyorsun yaz tl olarak..:)
Ben Ankara'ya git gel yapınca 450-500tl gidiyor, 100 tl nasıl olur diye sigorta attı

Litre yazıyorum çünkü Ankara'da 2.15 e aldığım lpg İstanbul'da 2.4 falan:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

147BLACK

Geçen hafta sonu ben de İstanbul'a gittim geldim. İş maksatlı bir seminere katıldık annemle beraber Ömerli'de.
Cuma akşamı  Ankara'dan yola çıktık. Şile'de bir otelden yer ayırttırmıştım.
İzmit'e kadar otobandan gittim ve o sıra telefondan konuştuğum babama muhabbet arası "Kandıra'dan Şile'ye yol var mı?" diye sordum. Haritaya bakıp olduğunu söyledi. Kandıra'ya döndüm. Amacım aradan Şile'ye çıkmaktı ama çok ters bir karar vermişiz. Kandıra'ya kadar 30-40 km süper olan yol Kandıra'dan sonra inin cinin top oynadığı sapa bir dağ yoluna dönüştü ve 40-50 km hızla sis içinde Ağva-Şile yolunu geçtim. Annemin arabada ettiği bir dolu laf da cabası. Kimi yerde hızım 20-30 km'ye kadar düştü.
Herneyse, hesaplarıma göre totalde 90 TL'lik lpg ile o yolları aştım.
Kandıra-Ağva-Şile yolu yerine Kurtköy'den Ömerli-Şile yapsaymışım daha az yakarmışım herhal. Keza yol gayet iyi o tarafta ve ben, gidişte çok hız yapmadım.110 civarı...

Pazar günü dönüşte de 130-140 basıp geldim devamlı. Onda da  90-100 tl'lik, yanılmıyorsam lpg yaktım.
Arabada 2 kişiyiz ve arka taraf müzik aleti vs doluydu. Evet performans çok çok iyi değil ama o konfora, hıza, çabukluğa rakamlar gayet iyi.
Bir de babamın sürüş tarzı olan 80-90 km civarı ekonomik modda olsaymışım daha daha az yakarmış.
Araçta da geçen salı aldığım PETLAS SNOWMASTER'lar var. Michelin Energy'den sonra iyi geldi araca. 195-65-15'i peşin paraya tanesi 117,5 TL'den aldım. Şimdilik memnunum.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

fevkalbeser12

Ya ben kaçtır okuyorum bu michelin energysaver lastiklerinden pek memnun değil gibi sanki kullananlar? Bende onlardan taktırdım ama gayet iyi gibiler
                         jeremy clarkson

147BLACK

Michelin Energy'i hiç araştırmadan taktırdım 2 sene önce. Markadan ölesiye nefret ettirdi. Kesinlikle bir daha Michelin'in kapısından geçmem. Tamam, Energy Saver'lar en kötü modeli ama o kadar reklam yaptılar. Resmen işi halkı kazıklamaya götürmüş oldular. Energy Saver'lar tam prestij öldürücü. Arabayı yolda tutamıyordum. Kar lastiğiyle bile aracın karakteri yerine geldi.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

fevkalbeser12

Yol tutuşu konunusunda haklısın
                         jeremy clarkson

kemalkml

arkadaşlar bugün aracıma lpg takılıyor ,ustanın söylediğinie göre benim arabada lpg de çalışırken benzin enjektörleri ara sıra benzin kaçırıyormuş ve rolanti bozuyormuş,böyle bir şey varmıdır ? ustanın söylediğine göre kronik sorunuymuş alfa 156 nın . aracınm 2.0 ss

delimai

bende aldığüımda taktırdım yaklaşık n4 ay kadar önce -landirenzo -rolanti problemim yok-aslında kış geldigeleli ilk çalışmada var oda benzinde çalışıyor lpg yle ilgilideğil-çok memnunum şimdilik pek fark hissetmiyorum....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

ismet

benim araç 147 1.6ts ve lpg ile ilgili bir problemim yok, gayet memnunum
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alfadanadam

quote:

arkadaşlar bugün aracıma lpg takılıyor ,ustanın söylediğinie göre benim arabada lpg de çalışırken benzin enjektörleri ara sıra benzin kaçırıyormuş ve rolanti bozuyormuş,böyle bir şey varmıdır ? ustanın söylediğine göre kronik sorunuymuş alfa 156 nın . aracınm 2.0 ss

Öyle saçma şey olmaz. Nerelerinden uyduruyorlar böylesini hey allahım...
Adam gibi ayar yapamadıkları için bozulan benzin ayarlarına suçluyu böyle mi bulmuşlar akılları sıra...

delimai

yalnız benzin kaçırdığı doğru olabilri :)..diğer araçta da her gaz aldığımda 20 tl lik benzin alırdım aynı mesafe git-gel 13-14 gün götürürdu bunda 7-8 gün bilemedin9 gün götürüyor...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

dragut

benim aracım da 147 1.6 twin spark. yaklaşık 1,5 ay önce ankara'dan aldım. depoyu 2 kez tam doldurdum (170 tl lpg+30 tl lik benzin aldım) ankara'dan hatay'a yaklaşık 700 km uzun yol ve şehir içinde de 50 km, toplam 750 km gittim. uzun yolda da bayağı agresiftim! 120'nin altına nerdeyse hiç inmedim!

bu aralar sürekli soğuk motorda kısa mesafelerde kullanıyorum. o yüzden hem benzin hem lpg tüketimi arttı gibi geldi. bir de sanırım filtrelerin değişme zamanı da gelmiş.

yakıt olarak da aygaz euro lpg kullanıyorum. özellikle performansından çok memnunum.

"Alfa sevgisi"