Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yurtdışına ECU yollamak?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Yakın zamanlarda bana kaşıntı geldi, yakıt tüketimini düşürmek ve uzun yola çıktığımda daha güvenli gidebilmek adına chip tuning araştırmasına başladım.

Bu konuda hassas olduğum için "abi bi chip yaparız, araba uçar" ya da "bizim bi tanıdık var çok şahane yapıyo" tarzı yerlere itimat etmiyorum ve iyice araştırdım. Squadra'ya sorduğumda buraya gelmen lazım dedi o yüzden onu eledik, ancak referans olarak da güvenimden dolayı Squadra'yı alınca 180hp'yi üst limit olarak belirledim. Fakat yurtdışı forumlara bakınca Angeltuning denen bir İngiliz firmasının aracı 190hp yaptığını ve geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu gördüm.

Superchips'ten de şikayetin çok olması (motor kırma gibi) sebebiyle Angeltuning'e bir mail attım ve bana çok uygun bir fiyat verdiler, üstelik ECU'yu onlara yollarsam 2 gün içinde chipli halde geri yollayacaklarını söylediler. Aslında kafama çok yatıyor ancak kilit soru şu:

Yurtdışına ECU yollanır mı :) Yollanırsa gümrükten geri alabilir miyim?

Şimdi chip yapalım derken ECU'suz kalıp arabayı oldukça uzun vade kullanamamak var, o yüzden gümrükten geçirebileceğimin garanti olduğunu bilmeden bu işe girmek istemiyorum. Bilgisi olan varsa çok makbule geçer.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Menza

Yurt dışına göndermene gerek yok ki..
bireysel olarak bu işi çok iyi yapan tunerlar var Türkiye'de..
ben şahsen göndermem ecu mu yurt dışına

Alfadanadam

ECU geri dönüşü konusunda Anıl belki yardımcı olabilir. O bu konuda biraz daha şanslı resmi kurum adresi verebildiği için :)

Menza

Bahsettiğin bu firmalar belki avansı açıyorlardır sadece.Detaylı bilgi aldın mı?
Tüketim düşerken bg nasıl artacak bu nasıl yapıyorsunuz hangi parametrelerle oynuyorsunuz vb konularda detaylı bilgi almanı tavsiye ederim.
Ecu yazılımı hiç bir zaman araç aynı olsa bile aynı sonucu vermez, veremez.
Sağlıklı ve doğru olan şey aracın mekanik olarak düzgün durumda olması ve Tunerinle yan yana olarak aracın tepkilerini, değişikliklerini hissedebilmen.
Ecu yollayacaksın, adam aracın mekanik durumunu yerinde görmeden, kondüsyonu hakkında bilgi sahibi olmadan hazır "paket program" misali yazıp gönderecek.Bence çok yanlış yaparsın.

Menza

misal Q4 arjantinde'de çok popüler bir araçtır mesela.Arjantin çipi diye bir çip var jargonda.Avans başta olmak üzere herşeyi adamlar açmış sapıklık derecesinde.Ama tabi arjantindeki basınç farklı, sıcaklık farklı.
Bu çipi ben alıp taksam araba muhtemelen sapıtacak , sıhhatli olmayacak.
Hevesini kırmak hiç istemiyorum ancak bu işi aracının başında bizzat sen yaptırt derim.

agucba

Gönderirken her hangi bir şekilde sorun yaşanmaz.

Yurtdışından gelen eşyalarda 75 ?'ya kadar (ve fatura üzerinde "Sample/Muster" yazması durumunda) muafiyet vardır ancak belli başlı eşyalarda (elektronik gibi) bu muafiyet, gümrük muayene memurunun kontrolüne takılabilir.

///////////////

master

Mahmut Bey doğru diyorsunuz. Zaten ben de sallapati bir iş olsun istemiyorum.

İzmir'de Alfa Romeo üstünde bilgisi olan bildiğiniz iyi bir tuner var mıdır?

Oldukça detaylı bir araştırma yaptım, Türkiye'de olursa Dimsport'ta karar kılacağım gibi duruyor. Ama yurtdışında da dimsport ile ilgili hiçbir geri dönüş olmaması beni düşündürüyor. Çünkü uzun vadede DPF'yi yemek istemiyorum.

Angeltuning ile ilgili kafama yatan kısım ise herkesin çok memnun olması, Superchips'le 175hp civarı alıp problem yaşayanlar varken Angeltuning ile (remap + filtre) 195hp alıp çok memnun olmuş bütün kullananlar.

Kaldı ki zamanında rahmetli GTV'ye Squadra'dan chip aldım ve yine aracı görmemiş olmasına rağmen çok memnun kalmıştım. Bu yüzden güvenilir bir firma olduğu sürece yurtdışı da bana olur gibi geliyor.

Bir de Angeltuning her şey dahil 250 sterlin fiyat verdi, o da çekici geldi.

Ama dediğiniz gibi haklısınız, yine de Türkiye olursa daha iyi. Araştırmaya devam edeyim.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Menza

Tr de ecu yazılım işini en iyi yapan Dr.Ecu lakaplı Özgün'dür.Telini bulabilirsin forumlardan ya da internetten.

fevkalbeser12

Şimdi bu ecu dediğiniz şeyin boyutu ağırlığı ne kadar? İstersen benim çok yakın bi arkadaşım avanos nevsehirdeki DHL nin sahibi ben fiyat alabilirim ayrıca ürün sıfır olmadığından bi sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum ama bi ona sorarım genede.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tolga_ozhan

Bende squadra'dan gelme chip'e sahip Spider kullanıyorum. Normalde 150 olan HP squadra'nın verilerine göre 165 HP ve bir sıkıntım yok aksine memnunum. Tabi spider'ın ecu'sunun içindeki chip yani eprom değişebildiği için sıkıntı yok. Böylece kullanıcı istediği zaman elindeki orjinalleri takarak eskiye gidiyor. Malesef araba teknolojisindeki bu gelişimde dezavantaj :)

Anıl

ECU gönderilir sorun olmaz,onlar hazırladıktan sonra ulusal posta ile geri gönderirlerse yine sorun olmaz ama gelmesi 10 günü bulur. DHL-UPS konusuna girersek,takılma ihtimali %70 diyebiliriz. Daha önce buna benzer airbag beyni,birazda görgüsüzlük olarak 156 direksiyon havayastığı getirdim,hala daha ıvır zıvır getiriyorum. Ama bu işin sigortası yok,birde kendi ECU'n olunca insan tabi tedirgin oluyor,istersen yardımcı olabilirim ama bende bu konu ile ilgili squadra-autodelta'yı çok düşünüp yukarıda bahsettiğim mevzu nedeniyle burada yaptırdım. Araca özel yazılım herzaman daha verimlidir ama İzmir'de bu imkan olmayınca,paket program tercih ettim,memnun muyum? Diğeriyle kıyas yapamam ama bundan memnunum...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

agucba

Anıl Bey'de dediği gibi, DHL Express yerine, Royal Post ile gönderilmesi durumunda, paket doğrudan İzmir'dek Posta Şubesi'ne gelecektir. Orada ufak bir meblağ ile ECU'yu teslim alabileceksin. Bu işlem yaklaşık 10-15 gün sürebilir.

DHL Express gibi bir taşımacı ile gelmesi durumunda takılma ihtimali var, ama kesin değil.

///////////////

master

Valla düşününce vazgeçtim gibi. Hani telafisi olan bir parça olsa yollayacağım da, bir iki kişiyle de konuştum, gidip geldikten sonra bir de uyum sağlamazsa, ne bileyim bir problem çıkarsa tekrar İngiltere ile bağlantıya geçmek vsvs. Araç zaten chip esnasında yatacak, daha sonra da yatma ihtimali beni vazgeçirdi.

Söylediğiniz üzere Türkiye daha mantıklı, giderim tunerın yanına, birlikte yaparız.

Barış beni gaza getirdi zaten, eğer yaptırırsam Dimsport olacak gibi duruyor. Bir de arkadaşım Passat'ını 190hp yaptı, alet sabit kullanımda 4,5-5,5 lt arasında yakmaya başladı ve çok da güzel gidiyor. Bir de onun elemanla konuşacağım.

Siyah duman attırmayan, DPF dostu, uzun vadede aracı yormayacak güzel bir remap ile hallederiz inşallah.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolrath

bıraz daha gaz vereyım o halde :)

ecufast ıle 6.5 ın altına ınemeyen ortalamam ıstanbul donusu 5.3 gordu bugun. (s.ıclerı dahıl 90-110 arası ort. 615km. 4 defa mola verdık..)

hatta ... ulusoy outlet ıle menemen arası 4.9 gordum :)

sırketten tek sıkayetım BMC fıltreden ses seda gelmedı.(sıparıs verdık ama donmedıler hala.) ıscılık ıyı pazarlama kotu anlayacaqın. ozel mesajda yazdıgım gıbı. ıstersen burak vs beraber gıderız. hem gorursun degısımı hem de karar verırsın ;)

wolrath

bu arada yurtdısına orjınal parca gondermek hele kı aracın beynı vs yı gondermek benım acımdan ıntıhar. gelmemesı ya da gec gelmesı opsıyonları adamı cıldırtır. hele kı tek aracın varsa...

cario

Yurt dışına ECU yollayıp geri dönmesini beklemek insanı yaşlandırabilir. Çünkü gümrük sistemlerimiz halen Allaha emanet. Bu işe hiç girmeyin derim.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

agucba

Gümrük sistemlerimiz gayet iyi. Hatta zaman zaman gereğinden fazla iyi. Gümrüklerin bu hale gelmesine sebep olanlar ise bizleriz.

///////////////

fevkalbeser12

Ben arkadaşımla konuştum bugün DHL den o şöyle dedi bu işi beyanname ile yapman gerekiyormuş geçici ithalat ihracat belgesi alman gerekiyormuş burdan oraya gönderirken sorun çıkmaz ama ordan bu tarafa gelirken muhakkak vergi verirsin dedi hemde yüklü bi miktarda hani seve seve verirsin hesabı aynı zamanda sorma ver parası oluyor bu:) malesef gümrük sistemi çok insiyatif altında.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson