Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

sonumuz SAAB'a benzer mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

En son üretilen opel vectra 1.9 CDTI ile saab 9-3 ile aynı platform ve motora sahip. Fiat-GM ortaklığı nedeniyle böyle kuzenleri de var
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Tolga033

Tabi ki yinede 159'u alırdım .Bizde 159'un hastasıyız..

Anıl

Tabi herkesin görüşü kendine, ben melez olmayan Alfaları daha çok seviyorum.

1998 GTV V6 TB

Tolga033

quote:

Tabi herkesin görüşü kendine, ben melez olmayan Alfaları daha çok seviyorum.

GTV V6 mesela .

Anıl

Hala daha sahibindeni açıp sprint,33,75 bakıyorsam eski Alfalara özlem duyuyorum demektir, GTV ayrı bir yerde benim için

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

Arkadaşlar başka başlıkta da yazdım ama kaynadı biraz, Giulia yaza doğru gelecek diyor Z.kuyu, sizce aslı var mıdır?

Çizelgelerde farklı tarihler yazıyordu..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Tolga033

Bence vardır ,gelmesi lazım .

agucba

147 ve 156 başarılı idi ama onların yerine gelen modeller sırf Türkiye'de satıl(a)madı diye buna "Alfa Romeo başarız" demek bir ağır olmakta. MiTo, belki de 33'den sonra Alfa Romeo'nun bir modeldeki en yüksek ortalamayı tutturmuş modelidir.

///////////////

Passione

Ayrıca yurtdışında insanlar 159, Brera ve Spider'a ayrı bir saygı duyuyorlar. Adamların showroomları bile bizimkilerin yanında 5 yıldızlı otel gibi. Türkiye'ye 159 un fiyatı yüksek geldi 156 dan sonra bu çok açık bir şekilde ortada. Bunun birçok sebebi var. teknoloji olarak, sağlamlık olarak, konfor ekipmanları olarak ve rakip olarak BMW 3 ve Audi A4 ün direkt karşısına çıkmasıdır. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Yoksa 159 o parayı hak etmiyor değil Alfa imajını biraz sarsan sağlamlık vs. gibi konular yüzünden ve Türkiye'deki TOFAŞ laneti yüzünden bu markaya o parayı vermek insana zor geliyordu.
"centocinguantanove"

Increase

Korkmayın batmaz, wv hazırda bekliyor ki o zamanda ele düşerde popilaritesi yok olurmu? esas soru bu bence.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

t_e_m

Batar batmaz kimse bilemez, evet Saab gibi sahipsiz değil, Fiat gibi sırtı yere kolay gelmeyecek bir grup bünyesinde kolay değil batması.

Ancak, 2005'de çıkardıkları 159'un üretimini durdurup halefinin 2014 civarında gelmesinin bekleniyor oluşu ilginç.

Eğer model planlaması böyle olacaksa ne Bmw ile rekabetten söz edilir ne de premium olma iddiasından.

Şu an orta sınıf bir araç almak isteyen biri ne alacak? 6 yıllık 159'u mu, yoksa bmw 3 serisi-a4-c serisi mi? İnsanlar nasıl ikna olacak bir Alfa almaya?  Her koşulda Alfa alacak olan alfistiler tamam onlar cepte, e ötesi?
Orta-üst sınıfta bir model yıllardır yok.

Nişe hitap eden bir marka olduğu sürece hep birilerinin arka çıkmasına ihtiyaç duyacaktır, gün gelir kimse arka çıkmaz ise de sonu Saab'a benzeyebilir.

asklepios

"her koşulda alfa alacak olan alfistiler cepte" demişsiniz ama onlar bile gidici olabilir

Tolga033

Abi ,Allah'ın izniyle Alfaya birşey olmaz ya Arkası sağlam bir kere bide birşey olacağını bilse bir çaresine bakar .