Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA ROMEO DERNEĞİ kurulsa nasıl olur......?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Muratım iyi güzel de, şu an zaten hali hazır da kulüp veya benzeri bir organizasyon durumdayız. Yani böyle indirimler almak için illa "kağıt üzerinde resmi" bir oluşum olmamız gerekmez diye düşünüyorum.  Buna yönelik bir çalışma yapılırsa hali hazır  durumda da bir sonuca varılır diye düşünüyorum ki örneğin bazı özel servisler kimi zaman sitemiz üyelerine indirimler ve kolaylıklar sağlamıştı.  Yani illa dernek olmak ve bunun defter kitap işleri içinde boğulmamıza gerek yok bana göre
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Murat Sağlam

bende seninle aynı kanıdayım. You are not allowed to view links. Register or Login  olarak gerekli indirimler alınabiliyor.

ama bunu bir derneğe dönüştürsek iiii olmazmıydı. hemde böyle bir forum sitesi olan bir markanın dernek oluşumu daha kolay olmaz mı?

ufak bir aidat karşılıgında sitedeki herkesinde üye ve destek olucağı kanısındayım..

dernek işinin angaryası tabiiiki çok olur, ama yorulmadan zaman ayırmadan fedakarlık yapmadan hayatta ne elde edilinebiliyorki....

Murat Sağlam

---------------------------------------------
Dernek kurabilirsiniz. Bunun için Alfistiturkey?den teyit alınması veya önayak olmasını beklemeye gerek yok....

-------------------------------------------------------

Ben dernegi kurabilirmiyim yönetimin izni varmı diye gibi birşeyler sormadım ki ....
niye böyle algılandı bu konu anlamadım...
tekil değil çoğul düşünerek bu konuyu açtım...

murat

Kardeşim, yönetim ne düşünür diye sormuşun ilk postunda Yönetim de fikrini söylemiş zaten isteyen kursun tabii ki demiş admin. Orda sorun yok da sen bir araştır o zaman madem bu kadar bu konuda kafa patlatmaya hazırsın, millet de gelir peşinden sanıyorum.
Benim konuyla ilglili başka bir çekincem de şu: Derneğin kurulduğunu ve bizlerin de üye olduğunu farz ediyorum, bu  bir bölünmeye yol açabilir ileride bana göre. Yani dernek yönetimi ile buradaki forumun yönetimi uyumlu çalışamazsa veya tam anlamıyla anlaşamazsa, dernek kendi sitesini kurar falan filan ..Bu da başka bir öngörüm kendi adıma
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Murat Sağlam

yanlış anlaşılmadan dolayı ilk postu değiştirdim...
anlaşmazlık niye olsun ki dernegi ben tek başıma kuracak değilim..
kurulucaksa You are not allowed to view links. Register or Login bünyesinde kurulsun...ayrıca bir forum sitesine gerek yok...

Edited by - Murat Sağlam on 16/01/2012  21:37:25

tolga_ozhan

Aklıma takılan yeni bir hususta şu. Derneği kurduk, üye olmak isteyen oldu vs...
Peki bu indirim,kampanya, etknlik, organizasyon, her ne olursa işte bundan başka şehirde ikamet edenler nasıl ve ne şekilde faydalanacak. Biz forum olarak Türkiye'nin her yerinden üye barındırıyoruz. Kabul edersiniz ki Anadolu'nun uzak şehirlerinde oturan arkadaşlarımız ne bu tarz bir oluşum içine girebilirler nede girseler bile avantajlarından ve ayrıcalıklarından faydalanabilirler. Buda ister istemez yine gruplaşma demek.
Kimse kusura bakmasın böyle birşey İstanbul'da kurulursa en fazla çoğunluk üyenin bulunduğu İstanbul,Ankara ve İzmir için birşeyler yapılabilir. Fakat diğerleri sizce ne olur?

Edited by - tolga_ozhan on 16/01/2012  21:56:46

Anıl

Bence şuan gördüğüm kadarıyla bu işle ilgilenecek,durumu müsait pek kimse yok bu siteden.
Avantaj olarak sayılanlar,herkesin yararlanacağı şeyler değil.
Dernek kurmak yürütmek kanuni yönden öyle kolay şeyler değil,babamdan biliyorum kendisi emekli ve bir derneğin başkanı sürekli resmi olaylarla ilgili bir yerlere koşturup duruyor.
Burada bulunmamızın amacı belli,bir araya gelmek,birşeyleri birbirimizle paylaşmak bunun daha ötesi ve gerekli ne olabilir, dernek kurarak yukarıda yazılan gerekçelerde buna ek birşey okuyamadım.
Biz daha şu gün buluşalım deyince hepimiz bir araya gelemiyorken,işin içine maddiyat vs gelince ya da karar alınması gerektiğinde nasıl bir araya geliriz!
Sitede bir takım teknik aksaklıklar olabilir,bu başka sitelerde de olan bir durum,görsellik dersek benim için içeride yazılanlar önemli,sürekli olarak şekil şemalin değişmesi değil. Şu internet yaygınlaştığı zamandan,ilk otomobille ilgili sitelerin çıktığı zamandan beri buralardayım,farklı farklı birsürü sitede üye olarak bulundum,yazdım yazdım,bazı sitelerde yanlış gördüğüm şeyi belirttim diye hakaret bile yedim ama böyle içeriği dolu ve seviyeli,düzgün insanların bulunduğu bir site daha görmedim,dediğim gibi önemli olan içerik ve güncellik,son haberler her zaman sitede yayınlanıyor mesela!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

bu çapta bir tartışma belki de bazı şeyleri daha derinlemesine tartışmamıza sebep olur, forumda emek verenler, forum etrafında organize olanlar pek çok şey katmış olanlar eyvallah. Forum için site için organizasyonlar için birşey yapmak isteyenler var.

Tamam reklam alınmamasını anlıyorum, dernek ile ilgili de dezavantajlar olabilir ama hepsi konuşulmalı, en faydalı karar neyse o çıkmalı...

başka sitelerle ortak organizasyonlar düzenlenebilir, bir çatı oluşturulabilir, bilmiyorum fikir jimnastiği bunlar.

Eğer alfistiturkey sitesi ciddi bir şekilde dikkate alınıyorsa bir potansiyeli varsa, bu her geçen gün eriyor gibime geliyor birşey yapılmalı.

Forumdaki arşivden vazgeçilemiyor belki ama ben arama bile yapamıyorum faydalı bilgilere ulaşamıyorum.

Önerim herkesin kullandığı modellerle ilgili bir form doldurmalı, bu formu yakında hazırlamayı düşünüyorum sizlerle de paylaşacağım, açık kaynak bir blog oluşturulabilir, bir aralar deneyip toparlamaya çalıştığım galerileri tekrar düzenleyebiliriz.

Forumda eksiklikler var, bunlar giderilmeli, ne yapabiliriz, tamam hadi dernek kurmadık ne yapabiliriz bir fon oluşturulabilir, evet sıkıntılı işler sticker bile huzursuzluk yaratıyor, tişört olsun sweat olsun bunların organize edilmesi bile başlı başına bir iş.

Ne yapılabilir peki? ******** toparlanmış ciddi paylaşımlarda bulunan arkadaşlar var, zaman zaman ben de göz atıyorum. Özellikle alfa romeo müzesinden kendi çektiği fotoğrafları paylaşmışlar bence hoş olmuş. Burada da vardır belki ama aramalar eskisi kadar etkin değil. Bütün bu arayışların sebebi de bu atalet olabilir.

Dernekle ilgili beklentiler için AROC'a baskı yapılabilir, herkesin beklentisini karşılayabilecek bir şeyler çıkabilir mi inancım az ama alternatif olsun.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 16/01/2012  22:31:45
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

naxos

Alfa'ların yogun oldugu bölgeler tabiki bu durumda daha avantajlı olacaklar.
Birde Şöyle bakın Kac tane Alfa sahibi bu oluşumdan haberdarki zaten yüzde 20 bile değiliz bence:))

Bu arada Bu işi bizden önce yapan başka oluşumlar var onlarada danışabiliriz.
burda Kimse kafasına göre dernek kurmamalı zaten Alfistiturkey catısı altında bu işi yapabiliyorsa yapmak en güzelidir bence.Mutlaka aramızda bu işleri bilen kişiler ve yakınları vardır.

Not:Eskı dargınlıkları,tartışmaları bu konunun üzerinden gecilmesi cok gereksiz ,herkesi memnun edemezsiniz bu gerceği bilirsek hepimiz daha sağduyu oluruz  bence...
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

fevkalbeser12

Siteye 3-4 aydır aktif üyeyim. Ben sitenin görselini beğeniyorum tek aksaklık arama kısmı bence sadece kendi yazdıklarımı bulabiliyorum.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

murat

Soner'in yazdığı son cümle son noktadır.  Kimseyi memnun edemiyorsunuz.  
Eski dargınlıklar vs. konusuna hiç girmiyorum, girenlere de itibar etmeyiniz.  Bunun özellikle altını çiziyorum. Forumda geçmişi olan olmayan tüm arkadaşlar,hepsi iyidir hoştur, farklı değerlere sahip insanlardır. Yanlış anlamalar veya anlaşmazlıklar olabilir. Bunlar hayatın akışı içinde doğal olan şeylerdir. O kişiler arasındaki konulardır.
Emin kardeşim, sana birçok kez yol verildi , iyi şeyler yapıyorsun, iyi niyetlisin, yap kardeşim dendi. Gel yönetime gir dendi. Toplantı oldu, birçok eski üyeyi kırma pahasına toplantıya çağrıldın. Bunlar sanırım yönetimin birşeyler yapmak isteyen kişilere nasıl baktığının bir göstergesidir. O yüzden seni seviyoruz , tüm forum seviyor. Gençlerin enerjisine her zaman inanıyoruz. Ben şu an yönetimde olmasam da bunları yazmak istedim. ******** toparlansın daha iyi olsun, görsel olarak bize 10 bassın oradakilere hayırlı olsun. Biz kendi sitemize bakıyoruz , daha iyi olması için önerilerinizi adminlere direk özel mesaj atarak paylaşabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum aklıma birşey gelince.

Hemen bir öneri getireyim mesela, madem böyle çok yoğun rahatsızlık var özellikle gençler arasında, bir "panel" buluşması yapılsın , Bülent de İstanbul'da olduğunda, eksiklikler yüzyüze masaya konulsun, çareler konuşulsun , tartışılsın. Bu organize edilsin, herkes notlarını alsın gelsin, uzakta olanlar, pm yoluyla admine yollasınlar fikirlerini, açıkça okunarak bunlar da tartışılsın Bu dernek alternatifi de yine orada tartışılır.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

evrenalpar

Sıfırdan dernek kurup, onun külfetlerine katlanmak yerine, yıllardır mevcut olan ama pek bir işlevsilliğinin olmadığı herkesçe bilinen AROC'un belki canlandırılması için Alfistiturkey ile bağlantısı sağlanamaz mı? AROC ile ilişkiler sıkılaştırılaz mı? Bu yönde görüşmeler yapılsa sizce ne sonuç çıkar yetkililerle yapılan görüşmelerden?  

Benim de aklıma gelenler bunlar arkadaşlar..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

tufanfb

bence de ilk olarak yeni bir site oluşumu sağlanmalı. yeni teknolojiye uygun daha hızlı ve görseli yüksek bir site olursa hem kullanımı zevkli olur hem de üye sayısı artar. arşivden vazgeçilemiyor anladığım kadarı ile ama arama kısmından bir şeye ulaşamıyoruz ki? bence aynı bilgileri barındıran bir siteye 4-5 ayda ulaşırız diye düşünüyorum. o da olmuyorsa para toplanır bu sitenin veritabanındaki bilgileri yeni bir siteye aktarabilecek yazılımcılar bulunarak bu iş yaptırılabilir.

emin

arsivle ilgili, iyi bir calisma yapilirsa, cok da rafine bir kaynaga sahip olabiliriz, bence siteyi yeniden yapilandirma surecine sokalim bir yandan sohbet paylasim devam etsin bir yandan da tek baslik altinda onemli bilgiler paylasilsin, ben onlari bir bloga aktarayim. Yeni siteye de gecis icin maddi kaynak yaratilir o surede.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

may-alfa

Bence de artık sitenin yenilenmesi şart. Bir ivlenme olması gerekiyor çünkü artık insanlar sitenin halinden gerçekten şikayetçi o kadar durağanlaştık ki insanlar birbirini kırmaya yine başladı, gereksiz anlamsız tartışmalar çıkıyor ve bu siteye yakışmıyor.
Atılacak her adımda varım; maddi ve manevi ne  isteniyorsa yapmaya hazırım. Yeterki bize yakışacak şeyler oluşsun.
Bir de üniversitede değerli Mustafa Eyriboyun Hocamın bir sözünü ekleyeceğim;
-Ülke olarak birbirimize saygı duymaya başladığımızda ancak gelişebiliriz.
Mehmet Arif

obasar

bence de öncelikle işe site güncellemesi ile başlayalım...
buluşmalarımızın çoğunluğuna ve kalabalığa göre ancak dernek düşünülebilir.
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

A.S.GÜMÜŞ

Dernek işi çok uzun ve meşakkatli bir iş, Serkan bey'in yazdıkları çok aydınlatıcı olmuş öne çıkması muhtemel arızalar hakkında.
Ayrıca sitemiz zaten bir dernek gibi neredeyse, parça alımında site üyeliğini söylediğiniz an işin rengi değişebiliyor mesela.
Bir görüşe daha katılıyorum ki, farklı şehirlerde yaşayan pek çok forum üyesi mevcut, işin içinde sadece İstanbul - Ankara ve İzmir yok. Bu üyeler için siteye ulaşmak ve paylaşılan bilgileri okumak dahi büyük bir kazanç bence. Sitenin formatını özellikle reklamsız oluşunu çok seviyorum zira ben girdiğim sitelerdeki reklamları hep engellerim.
Ufak tefek iyileştirmeler yapılabilir tabii ki hatta bunun için kaynağa ihtiyaç varsa daha öncede yazdığım gibi elimi taşın altına koymaya da hazırım

07 DH 800

erk1n

Derneğin amacı şu olabilir. Türkiye'de Alfa Romeo'nun kötü imajını yıkmak, Alfaların 2. el piyasasını yükseltmek için çeşitli etkinlikler, çalışmalar yapmak.

Gençlere alfa aşkı aşılamak..

Alfa Evi (Galerisi) kurulur, burada profesyonel olarak 1-2 kişi istihdam edilir. Tüm çalışmalar burası merkezli yapılır. Kağıt kürek işleri bu arkadaşlar yapar. Biz ise maddi yardım ve zamanımız oldukça etkinliklere katılım, gönüllü çalışmalar vs yapabiliriz. Ayrıca 2. el Alfa'lar buranın aracılığı ile satılır buradan gelen gelir derneğe kalır. Bizim aylık olarak vereceğimiz bağışlar finans sağlar. Diğer taraftan Birmot'dan, Alfa Özel Servislerinden düzenli bağış talep edilebilir..

Diğer taraftan bu dernekten her ay seçilen bir derneğe bağışlar yapılır. Örneğin bir ay Mehmetçik Vakfına, bir ay LÖSEV'e, bir ay .... gibi gibi gibi...
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...