Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sitenin Yenilenmesi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lbe

Aracımı satın aldığımda Alfa Romeo hakkında pek bir şey bilmiyordum hatta hiç bir şey bilmiyordum ve aracımı sadece araba olarak görüyordum.Fakat forumumuz sayesinde aracıma aşık oldum, Alfa Romeo aşığı ve fanatiği oldum, tarihine kadar her şeyi hakkında bir bilgi sahibi oldum.Aracımın başına ufak tefek şeyler dışında bir şey gelmedi inşallahda gelmez fakat olası bir durumda burada bütün abilerimin beni bilgilendireceğine ve yardım edeceğine adım kadar eminim.Bende yeni şeyler öğrenirsem kesinlikle burada paylaşırım fakat yaşım daha çok genç olduğu için yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri ve sizlerden çok çok geriyim.Sınav senem, tercihim, yeni okula alışmam, yeni bi düzen kurmam zor bir süreçti o yüzden aktif olamıyordum fakat son bir kaç haftadır sürekli takip ediyorum forumu.Bu forum bana çok şey katıyor ve o yüzden forumumuz için maddi ve manevi elimden bir öğrenci olarak ne gelirse yapacağıma dair söz veriyorum size.

Bence aidat üye sayısını azaltabilir.Buluşmalarda bağış toplanabilir, gelemeyenler ise havale ile gönderebilir istedikleri miktarı.Reklam konusunda ise benim düşüncem alfa romeo/fiat ile ilgili veya sonax tarzı firmaların reklamları alınabilir.Ama vergilerle ilgili bir sorun olabilir sanırım ondada sonuçta sitenin bir geliri olacak.Sitenin görselliği konusunda benim bir sıkıntım yok, son derece sade fakat bazı yeni özellikler eklenebilir Selim abinin bahsettiği gibi.

Biraz uzun yazdım ama benim görüşlerim bunlar yardım edebilirsem eğer ne mutlu

naxos

İçindeki var olan cok emek harcanmış bilgiler kaybolmasında,daha hızlı ve daha esnek bir yapıya sahip forumu bende isterım ,ama yok içindeki her ne kadarda ulaşılması zor bilgiler kaybolup gidecekse bence hiç bulaşılmasın
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

ihsany

Arama ile ilgili sorunları gidermek amacıyla mevcut veritabanına kelime analizi yapan bir sistem yapılabilinir. Bir de bu analizi rapor eden yeni bir sayfa eklenebilir. Böylece aranan içeriğe erişimi hızlandıracak bir arayüz olmuş olur.

Görsellik bir şekilde makyajlanır diye düşünüyorum.

Yeni bir sisteme geçmek zahmetli bir iş, ayrıca riskleri fazla. Geçmişte buna benzer sistem geçişleri yaptığım için mecbur kalınmadıkça yapılmaması iyidir derim.

Sitede benim gibi yazılımcı arkadaşlar var ise onlar da bu konuda fikir sahibidirler.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

eomer

sitenin görselliği ile şahsen bir problemim yok. önemli olan içinde bulunan bilgi. ayrıca burada tanışıp dostluk kurduğun insanlar, daha da önemlisi. bir alfa sahibinin forumda araması gerekenler bu olmalı bence. buluşup keyifli sohbetler etmek ve ihtiyacı olduğun bilgiyi bulabilmek.. sitenin görseli çok da önemli değil
Giulietta 1.4 MultiAir TCT 2012
35 AY 8444
159 1.9 JTDm 2007
35 KMC 66

fevkalbeser12

[/quote]
Sizin dikkatinizi çeken bir konu ile ilgili bir çok başlığın olması konsunun ne yazık ki önüne geçilemiyor. "Forumda ara" fonksiyonu olsa da, bunu bir çok kez belirtmiş olsak da yine mükerrer başlıklar açılmaya devam etmekte.
Forumda ara fonksiyonunun işe yaramadığı söylense de bir kaç kelime varyasyonu ile ilgili başlıklara ulaşılabilmekte.
[/quote]

Görsellikle alakalı bi sıkıntı yok hatta diğer forumlara göre daha orjinal bence ama arama konusunda ciddi şekilde problem var.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

volkanka

quote:

@ Tüm üyelerimize:
Bir çok üyemizin üstünde durduğu "görsellik" ile kast edilen nedir?

@ Volkan Kahraman (volkanka):
Sizin dikkatinizi çeken bir konu ile ilgili bir çok başlığın olması konsunun ne yazık ki önüne geçilemiyor. "Forumda ara" fonksiyonu olsa da, bunu bir çok kez belirtmiş olsak da yine mükerrer başlıklar açılmaya devam etmekte.
Forumda ara fonksiyonunun işe yaramadığı söylense de bir kaç kelime varyasyonu ile ilgili başlıklara ulaşılabilmekte.

Yaklaşık 38.000 üyesi olan You are not allowed to view links. Register or Login'te de istenen konular hemen bulunamayabiliyor. Daha önce sitede onlarca kez bahsedilmiş bir konu ile ilgili yeni bir başlık açılması durumunda da, üyelere yapılan uyarılar zaman zaman hakaret boyutlarına varabiliyor.

Ancak yine de sitede şikayet konusu olan hususları olduğu gibi kabullenmek yerine, iyileştirme yoluna gitmek, tabi ki de daha uygun bir hareket olacağından, bunu değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi gerekenler listesinde değerlendiriyoruz.

Görsellikten şahsen benim kastım mevcut forum altyapısının (sanırım phpnuke) eski olması. Sitede kulanılan imajları kastetmiyorum. Daha önce birkaç tane forum yönettim ve her zaman en son sürümü kullanmaya özen gösterdim. Bu sadece görsellik için değil, işlevsellik ve güvenlik açısından da çok yarar sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse aşağıdaki forum formatı bence gayet güzel.
You are not allowed to view links. Register or Login

Ya da yeni açılan ********.com'a bakarsak görsel olarak daha güzel olduğunu söyleyebilirim:
http://www.********.com/forum/index.php

Mükerrer başlıklar elbette her forumda açılır ve açılacaktır da. Bunun temelde iki sebebi vardır: Aramaya inanmayıp doğrudan başlık açanlar ve aramaya inanmasına rağmen teknik sebeplerle aradığını bulamayanlar. Ben şahsen kendi yönettiğim forumlarda mükerrer başlıkları bulup birleştiriyordum. Böylece takip çok kolay oluyordu.

Aidat konusuna kesinlikle katılmıyorum. Bu özgür internetin ruhuna tamamen aykırı bir şey. Ayrıca üye sayısını da epey düşürür.

@Lbe'ye kesinlikle katılıyorum. Alfa Romeo hakkında bildiklerimin %90'ını bu forumdan öğrenmişimdir. Zaten bu kadar üstüne düşmemin sebebi de bu.

Edited by - volkanka on 18/01/2012  22:20:32

emin

quote:

Görsellik olarak aslında benim bir isteğim yok, diğer forumlardaki görselliği hiç aramıyorum, çünkü nasıl Alfa Romeo markası içinde biraz "nostalji" barındıran bir marka ise, forumun bu halinin de onu desteklediğini düşünüyorum.

"Arama" butonu benim daha hiçbir işime yaramadı. Hiçbir zaman istediğim bir konuya ulaşamadım. Sonuç çıksa da konuyu açamadım bu sefer.

Bazı konuların da aktif olmasına rağmen, ekranımda görünmemesine ya da açtığımda "ilk sayfa"nın açılmasına uyuz oluyorum.

abi ilk siteye girdiğimde ankaradan gouki beyaz gta görünümlü 147si olan arkadaş söylemişti bana aramayı nasıl etkin kullanabileceğimi o zamanlar canavar gibi çalışıyordu, benim sitenin iyileştirilmesinden kastım ilk girdiğim günkü gibi bütün fonksiyonlarının sorunsuz çalışıyor olması. o haline dönsün yeter.

gerçi bugün bişeyler daha yapılmış galiba benim arabanın başlığı 13-14 sayfalardaydı 10'a düşmüş ama sanki bişeyler silinmemiş ya da çok gereksiz mesajlar silinmiş sayfa başına görüntülenen mesaj sayısı da artmış olabilir.

Görsellikle ilgili forum sayfalarında bir problemim yok ancak anasayfaya daha çok haber You are not allowed to view links. Register or Login bileyim sadeleştirilebilir ya da etrafındaki ufak tefek çalışmayan oyun fonksiyonları takvim vesaire kaldırılabilir ya da daha etkin kullanılabilecek bir hale getirilebilir.

ilk olarak arama konusundaki sıkıntı giderilmeli diyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Murat Sağlam

Birmot koskoca ceo yu bile degiştirdi....

Alfadanadam

Arama konusundaki sıkıntıyı ben anlamıyorum aslında. Aşağıya benim arama yapmadan önce tercih ettiğim seçenekleri gösterşr ekran görüntüsünü ekliyorum. Özellikle tarih kısmında "herhangi bir tarih" seçeneği seçilirse sıkıntı olmuyor diye düşünüyorum.

Ben bu şekilde olduktan sonra aradıklarım bulabiliyorum. Arama konusunda benim kaçırdığım başka bir nokta mı var?

Register or Login" border=0>

emin

abi mesele tam da senin belirttiğin noktadaydı, onu düzeltince zamanında aramanın tadına varmıştım.

mito diye deneme araması yaptım uzun süre bekledim. sonra altına baya uzun bir liste sıraladı sanırım fonksiyon çalışıyor ama daha yavaş çalışıyor buna da şükür.

ama şöyle bir hata verdi

Active Server Pages error 'ASP 0113'

Script timed out

/index/search.asp

The maximum amount of time for a script to execute was exceeded. You can change this limit by specifying a new value for the property Server.ScriptTimeout or by changing the value in the IIS administration tools.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ku2

Bülent çalışmıyordan kasıt bu zaten... time out veriyor.. ASP tabanı yerine ..php tabanlı.. daha hızlı çalışan bir server'a geçelim diyorum..

Bu kadar zor olmamalı bazı şeyler.
Vakit ayırabilecek, konudan anlayan birkaç kişi bu işi zaten çözer.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ihsany

Evet arama fonksiyonları çalışıyor ve sitede yılların içeriği olduğundan biraz yavaş olması doğaldır. Emin senin aldığın time out hatası da bu yüzdendir diye tahmin ediyorum. Veritabanına bakım yapmak da gerekebilir bununla ilgili.
Aramayı biraz daha etkin kullanınca sorun olmuyor bencede.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Alfadanadam

Garip olan da bu ya, bende arama yaptığım zaman o hata gelmiyor :)
Neyse, sitenin daha modern bir altyapı kazanması için bir süredir çalışıyoruz zaten arkadaşlar. Ancak Yönetimdeki kişilerin hali hazırda devam eden işleri ve projeler olduğu için çok hızlı yürümüyor sadece.

sp4rc0

arama motorunda gerçekten sıkıntı var, mesela sizin mesajınızın ilk iki kelimesi "Garip olan" olarak arama yaparsanız "Bir WW Passat hikayesi" adlı konudan başka bir şey çıkmıyor. Başka kelimeler arattığınızda da bazen konu bulunamadı yazıyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alfadanadam

Konu içlerinde aratınca yeterince hızlı arama yapamadığı için timeout hatası verebilir. O konuda yapacak şimdilik birşey yok.
Ama açılan konu başlıklarında arama yaparsanız aramada sıkıntı yok.

sp4rc0

deneme amaçlı olarak bu konunun başlığı olan "Sitenin Yenilenmesi" kelimelerini yazıp konu başlıkları içerisinde aratırmısınız?bende konu bulunamadı diyor.. acaba ben mi yanlış arama yapıyorum?

Edited by - sp4rc0 on 19/01/2012  09:40:46

evrenalpar

Ben de "sitenin yenilenmesi" yazdım örneğin ve bulamadım.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

agucba

"sitenin yenilenmesi" yazdım ve buldum!

"Garip bir durum" yazınca çıkan sonuçlar!

"Garip olan" yazınca çıkan sonuçlar!

///////////////

Alfadanadam

quote:

Aranacak yer: Konu Başlıklarında
Arama Tarihi: Herhangi bir tarih

diye seçince "Sitenin Yenilenmesi" aratınca şak diye çıkıyor.

Sportivo

Arkadaşlar, hemen hepimizin Alfa'ları biraz nazlı, site de birazcık nazlı oluversin canım ,  
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

sp4rc0

quote:

quote:

Aranacak yer: Konu Başlıklarında
Arama Tarihi: Herhangi bir tarih

diye seçince "Sitenin Yenilenmesi" aratınca şak diye çıkıyor.

aynen dediğiniz gibi yapıyorum ve çıkmıyor :)
agucba'nın yazdığı kriterlerin aynısını deniyorum bende sonuçlar boş çıkıyor.. başka bir problem var sanırım.

sp4rc0

"Garip olan" yazdım;

aramadan sonra çıkan ekran aynen aşağıdadır;

Alfadanadam

"garip olan" bende de çıkmıyor :))
Süper hisli bir sitemiz var, onu en çok sevene en çok sonuç gösteriyor. Serkanım en çok seven çıktı :))

sp4rc0

çok garip bir durum :)

agucba

Son olarak tekrardan "çok garip bir durum" tamlamasını da arattım ve çıkan sonuçlar aşağıdaki gibi;

Sanırım bu kadar örnekli resimden sonra sitemizin "Forumda ara" fonksiyonu rüştünü ıspatlamış oldu diyebilirim.

Ancak yine de yaşanan ve bir şekilde bizim gözümüzden kaçan sorunları bildirmenizi rica ederim.

///////////////