Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nedir Ne değildir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naxos

You are not allowed to view links. Register or Login

Donanım haberde gezerken gördüm entrasan geldi.?
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

agucba

quote:
Benzinli oksijen sensörsüz araçlarda: %20-40 tasarruf.Çekişte çok fazla artış

Yukarıdaki açıklamadan anladığım şey, lambda sensörünün olduğu motorlarda kullanılamaması.

///////////////

sp4rc0

Aynı sayfada, yazının İngilizce'sinde ise tam tersi yazıyor. Benzinli ve O2 sensörlü araçlarda %30-40  tasaaruf sağlar.  "Gasoline vehicles with oxygen sensor: a 30-40% savings. Too much increase in traction"

Acaba hangisi doğru?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

fevkalbeser12

Evet ingilizce ve Türkçesinde bi karışıklık olmuş. Peki nedir bu cidden böyle bi etkisi var mı fiyatı nedir acaba? Arıycaktım ama iletişim numarası yok maille size ulaşalım tarzı birşeyler var.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

Mesaj attım bakalım ne dicekler burda paylaşırım yazılanları.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

sp4rc0

Bir ara bu konuyu araştırmıştım, hatırladığım kadarı ile hidrojenin depolanması büyük sıkıntı yaratıyor. Ayrıca elektrolizle elde edilecek hidrojenin miktarı verim artışı sağlayacak ölçüde olmuyor. "Gaz çıkış kapasitesi maksimum 2,2 litredir." diyor. saniyede mi?, dakikada mı?, saatte mi? yoksa elektroliz sıvısı bitene kadar mı? belli değil.. Bilgiler çok eksik ve teknik anlamda desteksiz görünüyor.. bu yüzden bu aşamada alınabilirliği bence yok..
yine de takip etmekte fayda var.

Edited by - sp4rc0 on 01/02/2012  13:14:39

harf hatası

Edited by - sp4rc0 on 01/02/2012  15:19:07

sp4rc0

konu ile ilgilenenlerin bu linklere göz atmalarını tavsiye ederim.

fevkalbeser12

Fiyatı 550 imiş sık sorulan sorular arasında zaten biraz ciddiyetsiz bi firmaya benziyor tam güzel bi içerik yok internet sayfasında.
                         jeremy clarkson

adnan.geyik

Yıllardır bu muhabbet var. Gerçekten denildiği gibi başarılı olsaydı mutlaka çok satılırdı. Ama Hidrojeni yakıt kullanma olayını Honda başlattı. Gelecekte yakıt olarak öne çıkacaktır. Ama önce firmaların ARGE leri bu işi ekonomik hale getirip düzgün çalışan, yüksek performanslı motor haline getirmeleri gerekiyor.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Sportivo

bana tam bir saçmalık gibi geldi, %30 tüketimi düşür, %20 performansı arttır ve böyle bir çözümü 550 TL'ye piyasaya ver. Ticari ve pazarlama anlamında kendiyle çelişen bir durum görüyorum.

Düşünün şimdi aracınızda %20 performansı sağlamak için yapacağınız yatırımı ve bunu yakıt sarfiyatının artacağını bile bile yapıyorsunuz. Bu üstüne bir de tüketimi %30 düşürdüğünü iddia ediyor. Üste para verseydi bir de. Tam bir saçmalık.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

fevkalbeser12

Attığım maile az önce cevap verdiler verdikleri fiyat 800 tl montaj hariç.
                         jeremy clarkson

Anıl

Boşverin böyle şeyleri,hep böyle şehir efsaneleri türüyor, niye millet hibrit vs otomobil ile uğraşıyor taksınlar bir tane 800TL'ye değil mi! Şimdi 800 ileride 50TL olur,ilk başta satacak 800'e parayı vuracak,başka bir açıklaması olamaz bence.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB