Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yardımm. LPG ve benzinde aşırı yüksek tüketim.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ejelibonum

Hayırlı aksamlar arkadaşlar...

Aracım cok fazla yakıyor sebebini çözemiyoruz.arabam lpg de 360ykr yakıyor lpg servisi çözemedi. alfa servisine de gittim bilgisayara bağlattığımdada hiçbir sorun gözükmüyor.Bujileride sağlam bakımlarıda tam lpg bakımlarıda aynı şekilde ve hiçbir şekilde düşme yok artı bu sarfiyat uzun yolda ve 100kmh gecmemek kaydıyla oluyor. artı arabayı ilk calıştırdığımda devir saatinde oynama oluyor ve bazande ani durmalarda stop ediyor aracım :( çözüm önerebilecekvarmı acaba?

sp4rc0

debimetre sağlammı?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

dnr1

Lambda olabilir direk rolantiye vurur arızası çok yakma sebebidir..zengin karışama geçirir..bilgisayarda belli olmaz.. çekiş zayıfmı..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

ejelibonum

debimetre sağlam ama lambda sansörü bir kez arıza vermiş onu sildirdim lpgli araclarda arada arıza verirmiş öyle duydum yanlışmı biliyorum.

A.S.GÜMÜŞ

Aynı sıkıntılarla karşılaşmıştım, debimetre, lambda sensörü ve son olarakta kelebek motoru değişti, sorun ortadan kalktı.

07 DH 800

dnr1

Lambda sensörü bence..aynısını banada yaptı..gönderdim garantiye..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Anıl

Lambda sensörü LPG'li araçlarda hatalı okuma yaparak hata kodu verir,bu sensörün bozuk olduğunu göstermez. Eğer arıza ışığı vermesini istemiyorsanız,kontağı hemen çevirip çalıştırmaktansa 5-6sn yarım kontakta bekleyip çevirin. Tüketimi LPG için yamışsınız,sorunlarda aynı şekilde,peki benzinde de tüketim yüksek mi ve bu sorunlar oluşuyor mu? Çünkü LPG'de yanlış bağlantı ve sorun olabilir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ejelibonum

benzinde de cok yakıyor :(

sp4rc0

verdiğiniz kısıtlı bilgilere göre o kadar çok kontrol edilmesi gereken nokta var ki, o muydu bu muydu derken bu konu uzayıp gider bir sonuca da ulaşamayabilirsiniz.. forumdan takip ettiğim kadarıyla İstanbul'da işi bilen doğru teşhis koyabilen gerçek ustalar ve servisler var. bence ilk olarak parça değiştirmekten çok bu problemi gideremeyen servisinizi değiştirin..

Alfadanadam

Benzinde de çok yaktığına göre suçlu direk lpg diyemeyiz.
Bir süre sadece benzin ile kullanın. Sonrasında tekrar bilgisayara bağlansın ve hata kodu var mı bakılsın. Hata kodu varsa sıfırlandıktan sonra gene lpg ile kullanmadan sadece benzinde bir süre kullanın ve tekrar bilgisayara bağlayın. Asıl suçlu bu seferde ortaya çıkacaktır. Ayrıca eğer bir servisten randıman alamıyorsanız niye ısrarlar aynı yere gitmeye devam ediyorsunuz. Bir sürü Alfa servisi var İstanbul'da, bir başkasını deneyin.

ferhat3535

benzinli bir alfa147 nin 215/45/17 lastikli şehir içi tüketimi nedir.ölçen varmı  kendi aracımın az mı çok mu yaktığını bilmek isterim.

sp4rc0

quote:

benzinli bir alfa147 nin 215/45/17 lastikli şehir içi tüketimi nedir.ölçen varmı  kendi aracımın az mı çok mu yaktığını bilmek isterim.

benim 147'm 215/45/17 lastikli, benzin tüketimim şehirler arası You are not allowed to view links. Register or Login ortalama 8,6lt ile 9,0lt arası kullanıma göre değişiyor. şehir içinde bu rakamlar 9,0lt ile 13,6lt arası değişiyor. şehir içi aralığı biraz geniş  ancak her zaman aynı trafik durumu olmuyor. bu rakamlar benim son 4 yıllık tüketim değerlerim.

ferhat3535

bu değerleri araçtakı yol bilgisayarındanmı ölçüyorsun.

sp4rc0

ve şunu da ekleyeyim; motor yağı değişiminden sonra kullanıma göre 3000-3500 km boyunca motor yağında hiç eksilme olmuyor, bu km.den sonra her You are not allowed to view links. Register or Login 0,5-1lt arası yağ eksiltmeye başlıyor ve yakıt tüketimi hissedilir şekilde artıyor, çekiş düşmeye başlıyor. yağı tamamladıktan sonra da hissedilir şekilde eski çekişi kazandığını ve tüketimin düştüğünü gözlemleyebiliyorum. Bu ölçümü şehirler arası kullanımda yapma imkanım oldu. You are not allowed to view links. Register or Login 8,6lt tüketim değerinin, yağ eskiyip eksildikçe You are not allowed to view links. Register or Login 9,2lt'ye çıktığını gözlemledim. Bence hangi marka motor yağını kullanırsanız kullanın en güzeli 5000km de bir değiştirmek..

ejelibonum

Aracda yol bilgisayari yok 2001 2.0ts benzinde 13.5lt yakiyor. Bilgisayara bagladigimizda hersey on numara gozukuyor.

sp4rc0

quote:

bu değerleri araçtakı yol bilgisayarındanmı ölçüyorsun.

hayır, yol bilgisayarı yakın değerler gösterebiliyor ama birebir tuttuğunu hiç görmedim. sürekli depoyu doldurarak litre bazında kendim ölçüm yapıyorum ve 4 yıldır kayıt tutuyorum.

ferhat3535

aracın kaç model km nedir.bendede siyahı var.2007 119000km de.lpg hiç istemiyorum ama nereye kadar ne dersin......

sp4rc0

2006 model 102bin You are not allowed to view links. Register or Login yaklaştı, lpg'ye bakış açısına göre değişir. Ben yaklaşık 70bin km.'dir zavoli sıralı sistem lpg kullanıyorum, çokta memnunum. Aracın, lpg ve motor olarak tüm bakımlarını zamanından önce ya da en geç zamanında yaptırıyorum. Tasarruf miktarına gelince karışık kullanımdan örnek vereyim; benzinde You are not allowed to view links. Register or Login 8,6lt olan tüketim lpg ile You are not allowed to view links. Register or Login 11,2lt olarak gerçekleşiyor. Bu da litre bazında yaklaşık olarak 1,25-1,3 kat fazla lpg tüketimine denk geliyor. Alfa haricinde Opel astra1,6, ford focus 2,0 sport trend, renault laguna 1,6 lpg tüketimlerini de denedim. Bu araçlarda Zavoli, Brc, Landirenzo kitleri de deneme fırsatım oldu. Bu tüm kitlerde, farklı araçlar olmasına rağmen tüketim değeri TL olarak %32'den fazla tasarruf yapanına denk gelmedim.
Ancak prins, teleflex viale gibi lpg'yi sıvı olarak püskürten sistemleri deneme fırsatım olmadı. Daha doğrusu lpg'yi sıvı püskürtmek bana mantıklı gelmediği için denemedim. Sıvı olarak püskürtmek mantıklı değil. Çünkü gaz olarak yanma odasına giren yakıt hava ile daha homojen karışarak, sıvıdan daha fazla yanmış ürüne dönüşür. Ancak yinede sıvı olarak daha fazla yakacağını iddia etmiyorum. tartışmaya çok açık bir konu. Şu şekilde daha az yakma ihtimali var, sıvı lpg sistemlerinde bildiğim kadarı ile emme manifolduna değil de direk aracın kendi enjeksiyon sistemine bağlanıyor, bu da bir ihtimal daha az yakmayı sağlayabilir.

Belki sıralı sistem ve sıvı püskürtme sistemlerinden sonra sırada bana göre daha da az yakabilecek olan aracın direkt olarak orjinal enjeksiyon sistemine bağlanabilen lpg'yi gaz halinde püskürten kitler çıkabilir. Tabiki bunun mümkün olup olmadığı da mühendislik açısından araştırılabilir. Lpg kiti üreten firmalar bunları zaten araştırmıştır mutlaka. ya mühendislik açısından uygun değildir ya da tamamen satış politikası da olabilir :)

ferhat3535

brc hakkında var mı söyliceklerin.italyan oluşu bana çok yakın oluşu cazip geliyor ama hiç bir fikrim yok.

sp4rc0

Forumun konuları arasında biraz araştırırsanız lpg ile ilgili konular ve güzel yorumlar var. Lpg taktıranların ve bilgisi olanların ve benimde katıldığım ortak bir konu var. O da lpg kitinin montaj işçiliği.
Ben bir işi yapmadan önce ustaya bildiğim şeyi bilmiyormuş gibi sorar kendime göre teknik bilgisini ölçerim. Sorduğum soruyu geçiştirirse veya akla mantığa, mühendisliğe uymayan saçma bir cevap verirse benim gözümde o kişi usta değildir.
Mekanik ve elektrik-elektronik konularında fazla bilginiz yoksa size tavsiyem lpg kitini manifolda nasıl taktıklarını sorun. Emme manifoldunu sökerek mi, yoksa motor üzerinde mi deliyorlar?
Birçok firma zaman kazanmak açısından bu işlemi manifoldu sökmeden, manifold içine basınçlı hava verip matkapla delerek yapıyor.  Bence son derece yanlış ve riskli bir yöntem, manifold içerisine çapak kaçma ihtimali çok yüksek.

Marka vermek doğru olurmu bilmiyorum ama şöyle söyleyebilirim; hangi marka olursa olsun bilinçli olup bayilerine eğitim verebilen firmaları tercih edebilirsiniz.

ejelibonum

Benim arabada delerek takmislardi oyle hatirliyorum. Arabanin cekisi felan cok iyi ama fazla yakiyo araba ;)

fastalone

2007 Selespeed 2,0
Lastikler - 215 /45 /17
sehir ici - 9,5 ile 10,20 litre arasında
uzun yolda - 8,6 ile 9 litre arasında kullanıma gore degisiyor.
97 oktan benzin kullanıyorum , arkadasların dedigi gibi aracın yag seviyesini mutlaka kontrol edin ufak bir eksiltme bile etkiliyor.

ferhat3535

2.0 için çok iyi ya.... benim aynı jant lastikler 1.6 daha çok yakıyo.sende tüp taktırmaya kıyamayanlardamısın.

kemalkml

quote:

2007 Selespeed 2,0
Lastikler - 215 /45 /17
sehir ici - 9,5 ile 10,20 litre arasında
uzun yolda - 8,6 ile 9 litre arasında kullanıma gore degisiyor.
97 oktan benzin kullanıyorum , arkadasların dedigi gibi aracın yag seviyesini mutlaka kontrol edin ufak bir eksiltme bile etkiliyor.

bu değerler gerçekten çok iyi.

fastalone

Yorumlar icin tesekkurler ,

aracı aldıgımdan beri BP ultimate 97 kullanıyorum.

En onemlisi , ozellikle sehir icinde cok ani gazlama veya kalkıs yapmamaya dikkat ediyorum yakısı cok ciddi etkiliyor.