Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Disco Volante 2012

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bado

Cenevre Otomobil Fuarında Sergilenecekmiş.

Register or Login" border=0>

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

A.S.GÜMÜŞ

Çok şık

07 DH 800

Dentist

İlginç bir tasarım olmuş gerçekten de...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ATA

Bunları yapıyor olmaları gerçketen iyi. Pandion, diva, tz3 starlate, 2uettottanta, 4c gibi slogana uygun geleceğe dönük konsept araçlar ruhun ölmediğine dair bir işaret. 8c zaten yaşayan efsanemiz =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

Ya üretsinler artık...Rüyalar gerçek olsa :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Keox

harika bir tasarım bence ilk baktığımda  shelby yeni versiyonu sandım ne yalan söyliyim nostalji havası var birazda:D

asklepios

konsept denilince ben şunu anlarım;müteakip birkaç yıl içerisindeki tasarım anlayışı bu şekilde olacak...

ama bizim alfaların konseptler ayrı telden çalıyor,seri üretimler ayrı...

Alfadanadam

Bu araç Alfa Romeo'nun orta ve uzun vadede düşündüğü tasarım anlayışı olabilir. Benim bu tasarımda gördüğüm, birkaç yıl öncesinin tasarım anlayışından yukarıdaki tasarıma geçiş için mevcut mito ve giulietta tasarım anlayışı kullanılmış olduğu yani güncel modelleri tasarım dili anlamında geçiş modelleri olarak gördüğü ve ilerleyen yıllarda yukarıdaki tasarım anlayışının benimseneceği.

agucba

Bu araç 1952 yılında Touring firması tarafından tasarlanan Disco Volante C52'nin altmışıncı yıldönümüne istinaden tasarlanan ve yeni kurulan Touring Superleggera tarafından günümüze göre yeniden yorumlanan bir model. Tasarımcı Louis de Fabribeckers "Biz, günümüzün retro tasarımları tuzağına düşmek istemedik, bu sebeple Disco Volante'nin kendine ait bir tasarımı olması için çabaladık" demekte. Arka çekimlere dikkat edildiğinde zaten birinde Disco Volante 1952, diğerinde de Disco Volante 2012 yazmakta.
Günümüz modeli 8C'nin 4,7 litrelik 450 BG'lik ve altı vitesli bir aksam üzerine tasarlandı.
Touring Superleggera firması ne yazık ki Alfa Romeo veya Fiat tarafından desteklenmedi. Hatta Touring, bu modeli yapabilmek için kendisine bir adet 8C Competizione satın almak zorunda kalmış. Yani tasarım ile ilgili tüm sorumluluk kendilerine ait.

///////////////

ku2

1950'lerin tasarımı Disco Volante
You are not allowed to view links. Register or Login

Bu arabayı güncel çizgilerle yorumlamışlar.
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - selimgencoglu on 06/03/2012  13:42:53
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

emin

bana kalırsa eski hali oldukça öncü ve sıradışı zamanı için. Yenisi 4C farlarıyla kendisinden soğumama sebep oldu zaten. bana kalırsa bu müzelik. Tasarımın sahiplenilmemesi ve tasarımı kabul ettirmek için bir 8c alma muhabbeti de ayrı bomba olmuş.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Robbie

sürat teknesinin araba versiyonu :)

Edited by - Robbie on 07/03/2012  09:10:28
147 1.6 TS Distinctive 2006

cario

Tamam genlere sahip çıkalım, nostaljik birşeyler olsun tamam ama arkası iğrenç yahu..
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

asklepios

disco volante "uçan daire" demekmiş.

Gouki

Anıl

Prototipler, iyi hoş, güzel ama gerçeğe dönüşünü daha göremedik, bu sınıfta 8C'yi gördük yıllar sonra 4C ise prototipi çıktı,yola çıkacak,çıktı denildi seneler geçti hala bekliyoruz.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

tfnsmsk

Özgün döktürmüşsün yine.. ben 8c ye üzüldüm, hem de beyazmış :)
sportif ruh.

emin

muhteşem olmuş, ben çok beğendim tasarım oldukça özgün yorumlama başarılı :rock:
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

atilla

bado dostum bak bakalım beğenecekmisin

Alfa Romeo'nun sportif ruhu
yeni haberAAGiriş Saati: 06.03.2013 16:56
Güncelleme : 06.03.2013 16:56 Alfa Romeo'nun konsept modeli ''Gloria'', Cenevre Fuarı'nda tüm dünyaya tanıtıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Alfa Romeo'nun konsept modeli Gloria'nın dünya lansmanı bu yıl 83. kez kapılarını açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirildi. Alfa Romeo tasarım merkezi ve Avrupa Tasarım Enstitüsü (IED) işbirliğiyle geliştirilen Gloria konsepti, Alfa Romeo'nun sportif ruhunu ortaya koyuyor.

Alfa Romeo Tasarım Merkezi'nin yönlendirmesiyle IED'nin yüksek lisans programındaki öğrenciler tarafından tasarlanan Gloria konsepti, sahip olduğu tasarım unsurlarıyla markanın geçmişinden geleceğine doğru uzanıyor. 4 bin 700 milimetre uzunluğa, 1.920 milimetre genişliğe, 1.320 milimetre yüksekliğe ve 2 bin 900 milimetrelik bir dingil mesafesine sahip olan Gloria, yanlardan aracın arkasına kadar akan belirgin çizgilere sahip spor bir model olarak dikkat çekiyor.

Otomobilin kaputu, şeklinin üç boyutlu özelliğini vurgulayan araç çizgileri boyunca güçlü bir Alfa Romeo kalkanı hissi uyandırıyor. Ön kısımdaki deri şeritler ise markanın tarihe damgasını vuran modellerinin bagaj bölmelerinde kullanılan deri kayışları hatırlatıyor. Yol üzerinde ise bu sportif sedan otomobile son teknoloji ürünü V6 veya V8 çift turbolu benzinli motorlar güç verecek.

bado

:) biz halen göremedik gloria'yı ama :)

bado

bado

bado

atilla

biraz daha şık bir direksiyon simidi olabilirdi

eminpar

Orta konsolda ki ekran herşeyi bozmuş Apaçi modifiyesi gibi sonradan eklenmiş sanki tuslarin üzerine geliyor

Nexus 4 cihazımdan gönderildi