Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

enjektör ışığının hiç sönmemesinin sebebi nedir.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Keox

aracı çalıştırırken enjektör ışı sönmüyordu ve ilk çalıştırma denememde çalışmıyor. çalıştığında kaputu açıp enjektörlere giren 2 hortum var onları kontrol ettiğimde üstteki hortumda sanki az yakıt gelirmuş gibi bir titreme var diğerinde ise daha hızlı bir akış olduğunu hissedebiliyorumdum sizce bu durum debi metre ile alakalı olabilirmi?
çünki fazla hava gönderiyormuş gibi hissettiriyor ve baya baya ses yapıyor.

Anıl

Bence lambda sensörünü bir kontrol edin,tabi bunun için sağlam bir tanesini takıp,ışığı kontrol etmeniz lazım.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Keox

geçen ay birmota expertis için soktuğumda lambdanın sorunsuz olduğunu debimetrede sıkıntı olduğunu söylemişlerdi.
peki enjektörlere giden iki hortumun bir hızlı gönderiyor diğeri az göndermesinin sebebi olabilirmi?

Anıl

Hortumları bilmiyorum ama birisi geri dönüşüm olmasın.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

A.S.GÜMÜŞ

Aracınız seyir esnasında sorun çıkartıyor mu ? Benim başıma geldiğinde gaz kelebek motoru arızalı çıkmıştı, zor çalışıyor, seyir esnasında üst üste kapaklanıyordu

07 DH 800

ku2

Sevgili Keox,
Sizde bir gaz kelebeği RESETleme yapın derim..

Şöyle yapacaksınız.
1. Anahtarı starttan bi önceki konuma yani MAR'a getirin ve 90 saniye bekleyin.
2. Anahtarı geri çevirin ve 90 saniye bekleyin. (anahtarı çıkarmayın)
3. Aracınızı gaz pedalına basmadan 10 dk çalıştırınız. Bu esnada, rölanti yükselip alçalabilir. Motor kendi ayarını yapacaktır. Gaz pedalına dokunmayın. Araç stop ederse, 1 nolu adımdan tekrar başlayın.
4. Daha sonra tekrar geri çevirip kapatın motoru.
5. Tekrar çalıştırıp rahatlıkla binin.. artık sıfırlanmış bir gaz kelebeğiniz var.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Keox

quote:

Sevgili Keox,

Şöyle yapacaksınız.
3. Aracınızı gaz pedalına basmadan 10 dk çalıştırınız. Bu esnada, rölanti yükselip alçalabilir. Motor kendi ayarını yapacaktır. Gaz pedalına dokunmayın. Araç stop ederse, 1 nolu adımdan tekrar başlayın.
5. Tekrar çalıştırıp rahatlıkla binin.. artık sıfırlanmış bir gaz kelebeğiniz var.

hocsm çok teşekkür ederim üşenmedim bu saatte gittim dediğinizi yaptım
işlem başarılı çok sağol gece gece sevidirdiğin için:D

ku2

quote:

quote:

Sevgili Keox,

Şöyle yapacaksınız.

Gece gece yapmışssınız..
İyi valla. İşe yaramıştır. Şimdi araç sizin kullanım şeklinize göre adaptasyona başlayacaktır. 100-200 km içinde bu oturur. Bu zaman zarfı içinde, normal kullanımınız dışında, yüksek devirli de kullanın..ynai basın biraz.. Araç hem normal, hem yükteki kullanımı görsün.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Keox

quote:

quote:

quote:

Sevgili Keox,

Şöyle yapacaksınız.

Gece gece yapmışssınız..
İyi valla. İşe yaramıştır. Şimdi araç sizin kullanım şeklinize göre adaptasyona başlayacaktır. 100-200 km içinde bu oturur. Bu zaman zarfı içinde, normal kullanımınız dışında, yüksek devirli de kullanın..ynai basın biraz.. Araç hem normal, hem yükteki kullanımı görsün.

Tamam tşk ederim dediğiniz gibi yapıcam :)