Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yakıt Zammı İçin 1 Hafta Protesto Yapılıcakmış

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Keox

ben bi yerden bişiy duydum bu yakıt zamanlarına karşı 1 haftalık yakıt almama protestosu yapılıcakmış diye ama öncelik olarak otobüs firmaların öncülük etmesi bekleniyormuş şahsen böyle bir durum olursa bende katılıcam merak ettim kimler destek verir.

Edited by - Keox on 29/03/2012  22:23:23

cem meric

Hep destek tam destek araçlarımıza kıyıp lpg taktırdık,litresi 2.50 oldu yazık...

erdem1904

Bu duyumdan benim yurdumda iş çıkmaz
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

AnilAlkan

"FULL" istasyonlarının pompa satış fiyatları ortalamanın baya altında. Kalite durumu ne alemde soru işareti tabi..
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

naxos

Bizim milletten bir cacık olmaz

Olacağını söyliyim böyle bir olay olsun
3 gun önceden gider mıllet deposunu doldurur yetmez bide bıdonla fazladan alır

aslında adam akıllı 1 hafta butun herkes arabasını bıraksa otobusler işlemese hatta işe gitmese  bakın bakalım nasıl düşüyor

He ne mı olur
bıber gazı ve copla kovalanırız son gunlerın modası oalrak
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

agucba

Sanırım hafta içerisinde yakıt tüketimini gerçekleştiren araçların çoğu şirketler tarafından kullanılan araçlar (hususi, personel, ağır vasıta...). Bunlar yakıtlarını aldığı sürece de hiç kimse protesto girişiminde bulunmaz, bulunamaz. Kaldı ki bu araçları kullanan insanların umrunda değil yakıt fiyatlarının yüksek olması veya değil. Nasılsa parası kendi ceplerinden çıkmıyor (veya belli bir orandan sonra çıkıyor). Bu tip araçları kullananların da yakıt ekonmosi yapacağını düşünmüyorum. Sonuna kadar bas gitsin, yetişmesi gereken yerler, terminler var. Bunlar olduğu sürece de bir cacık olmaz.
 Bence yapılması gereken, protestonun kişisel olarak değil, işletmeler bazında hayata geçirilmesi. Firmaların demesi gereken, "Arkadaşlar, yakıt fiyatlarını protesto edeceğiz bu hafta, bu sebeple görüşmelerinizi buna göre ayarlamanızı rica ederiz" gibi bir şeydir.
 Böyle bir şey mümkün mü peki?

* (Kendi sorduğum soruya cevap vermedim. Çünkü bu sorunun cevabının bir kısmını politik meseler de oluşturacağından ve politika ile ilgili tartışmaların sonucu da pek hoş olmadığından, cevabını vermedim.)

///////////////

murat

Otobüs firmaları 1 hafta yakıt almadan nasıl hizmet vermeyi düşünüyolar, uçak bileti mi hediye edecekler müşterilerine
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

fevkalbeser12

1 gün falan olsa neyse ama 1 hafta zor olur gibime geliyor
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Keox

Benimki bir duyum sadece şehirler arası otobüs firmalarının bu konuyla ilgilendiklerini duydum 1 gün veya 1 hafta bilemem gerçi ben zaten protestomu yapıyorum 20 gün önce aldığım yakıtı kullanıyorum ve hala yakıt almadım. (hala depomun %75 i duruyor Çok karlıyım)

özel şirketler bence işlerine gelmez yanlış bilmiyorsam otomatik dolum yaptıkları için eski şirketimde bende  otobilim olarak anlaşma yapmıştım araç sayısına göre hatrı sayılır bir iskonto uygularlar zaten ucuza alırsınız(hani benzin istasyonlarında kullandığınız kartlar vardır ya o şekilde düşünün) . Bir başka konu ise tabi her firma yapıyormu yapmıyormu bilmem fakat benim çalıştığım yerlerde hep öyleydi. Aylık sarfiyat limit vardır. 1 ayda ne kadar yakıt kullandığın belirlenir eğer limiti ay bitmeden doldurursan cebinden ödersin genelde özel şirketler bu şekilde çalışır. tabi benim gördüğüm yaşadığım şekilde yorumladım.

bu olay oluncada onlar aylık yakıt masrafı ödediklerinden böyle bir protestoya girmeleri mantıksız olur zaten toplu ödeme yapıyorlar.
Bu protesto konusunuda çok sevdiğim bir abimden duydum şehirler arası otobus kaptanı büyük bir firmada çalışıyor. Nekadarı yugulanır ne kadar destek alır bilmem ama düşüncem bir şekilde dur demek amerikada bizim aldığımız çeyrek depo ile insanlar nerdese full depo yakıt alıyorlar.

Sportivo

Arkadaşlar siz neden bahsediyorsunuz? Hangi kurum protestosundan????

Gelir ve kurumlar vergisi verenler, kendileri ve aileleri için satın aldıkları araçlar için araç bedelini ve bu araçlar için ödedikleri vergi ile benzin masraflarını vergilerinden düşebiliyor.

Araba şirkete ait olmasa, kiralama şirketinden bu araçları kiralasalar kira bedelini ve benzin parasını düşebiliyor.

Forumda durumu bilen ve uygulayan arkadaşlar  da vardır.

Hal böyleyken hangi kurum benzin-mazot fiyatlarının artışına protesto göstersin ki? Bütün olan biten artışlar sade vatandaştan yolunuyor doğal olarak. Sade vatandaş da uyumaya devam ettiği sürece sıkıntı yok. Yıllardır böyle.

İran-Suriye'yi kaşımaya devam ediyorlar. İran'a ambargo başladı, bu iş burda kalmaz, görün bakın vergi indirimi gelmez ise benzin 5TL'yi bulacak bu yaz. 5 TL bile olsa protesto falan olmayacak.

Ben kendi adıma artık mümkün mertebe aracımı az kullanıyorum. Aracımı çok sevsem de senede 10.000 km'nin üstüne çıkmıyorum. Evim şirkete 10 km ama buna rağmen hafta içi şirkete %80 servis ile gidip geliyorum. Tüm benzin harcamalarım kayıtlı 2009 yılında toplam 2.900 TL'lik benzin almışken benzin 2010 ve 2011 yıllarında litre fiyatındaki artışa rağmen 2.500 TL'ye düşmüş.

Dünyada bilinen petrol rezervi 170 milyar ton. Yıllık tüketim 4.3 milyar ton. Yani yeni rezerv bulunmazsa bu tüketim hızı ile 40 sene sonra petrol metrol kalmayacak. Türkiye'de de yıllık tüketim 30 milyon ton, üretim 1 milyon ton. "Bilinen" bir rezervimiz de yok.

Hal böyleyken devlet halkı bu konuda tokatlamaya devam edecek. Çözüm var mı peki? Bu enerji açığını belki 1-2 nükleer santral kurarsak kapatırız, o zaman vergi düşer. Ama nükleere de karşı çıkan çok. Yolunmaya devam yani.

Edited by - Sportivo on 31/03/2012  12:22:42
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ihsanakdas

konunun açıldığı başlık (geyiks) çok manidar :) burdan da sizinde inanmadığınız sonucuna ulaştım :) şaka bi yana bizim milletimizin bu tür durumlara karşı hiç bir tepki veremeyeceğini hep kayıtsız kalacağını çok defalar gördük, kendimi de soyutlamıyorum tabii. bir sonuç çıkacağını sanmıyorum ama ev ve işyerimin yakın olması avantajını kullanarak böyle bir şey olursa katılcam. kararlıyım

naxos

Hiçbir sebeb bana

Dünyanın en pahalı benzını neden bizim ödediğimizi acıklayamaz.

Ne petrol sıkıntısı ne rezerv nede başka bişi
Ben dünyanın en pahalı benzinie biniyorsam
Salak olan benım toplumumdur
kendımıze kızmamız gerek

1 hafta adam gibi protesto yapılsın,ama kişisel şahsı cıkarlar gözetmeden butun herkes
bakın bakalım o vergıler düşermi düşmezmi

Bizden bi cacık olmaz anacım
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

KAKIRMAN

Hah hah hah haaaa. Yanlış anlaşılmasın sizlere gülmüyorum. Ben sadece susuyorum. Yine yanlış anlaşılmasın ben bu ülkeden soğudum arkadaşlar. Bir insanı bu kadar bıktırırlar yaşadığı ülkeden...
İmzam şimdi yerine oturmaya başladı gibi...

Edited by - KAKIRMAN on 31/03/2012  15:12:51

Edited by - KAKIRMAN on 31/03/2012  15:13:34
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

AnilAlkan

Akaryakıt fiyatlarının skandal denebilecek durumu siyasi iktidarın zeytinyağı gibi üste çıkma çabası göstermediği tek konu sanırım..Bu mevzuya da şöyle açıklık getirebilirlerdi mesela: Yahu XXX parti iktidardayken ekmek karneyle benzin şişeyle veriliyordu. Pahalı mahalı ama bizim iktidarımızda görüyorsunuz her köşebaşında bir istasyon var.."  Dün enerji bakanının ağzından "fiyatlardan ben de memnun değilim" gibi lütuf cümlesi döküldü..Gerci bugün elektriğe %8 zam gelmiş ondan da memnun değildir mutlaka. Biliyorum burası bu konuların yeri değil ama bazen ben de Kakırman gibi yaşadığım ülkenin standartlarına isyan edemeden duramıyorum..
06YA2467 156 2.0 TS - 1998