Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'da Özel Servis Tavsiyeleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

147BLACK

EDIT=Servisin ricası üzerine ilgili eleştirel mesajı silmiş bulunmaktayım!

Edited by - 147BLACK on 25/04/2012  20:52:06
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

ismet

servislere elimden geldiğince gitmemeye özen gösteriyorum zira hepsinin bir artısı olduğu gibi eksisi de var ve o eksi kısmı bana denk gelir diye çekiniyorum. dolayısıyla yine ankara şaşmazda dükkanı bulunan yakın bir arkadaşıma gidiyorum. hem takılan malzemeden emin oluyorum, hem de nedir ne değildir biliyorum.

yine de bazı minik tecrübelerimi aktarmak isterim:

fiyat olarak akota > alfaline > alfin. arada 2 kata varan farklar olabiliyor. mesela bir arkadaşım en son porya bilyesi sordurmuştu, akotanın verdiği fiyatın yarısında kendimiz temin etmiştik. alfin ve alfaline daha düşük fiyatlar veriyor ama alfin biraz daha düşük. yukarda okuduğum şeyler üstüne kıllanmadım değil. acaba çıkma parça takıldığından mı daha ucuz fiyat veriliyor? en iyisi montaj sırasında orada bulunmak veya kendi parçamızı kendimiz temin etmek.

alfin'e gidip de şükrü usta'dan bir lpg önermesini rica ettiğimde düşünmeden lovato dedi. neden lovato, niye atiker değil mesela dedim. uyumsuz dedi. Allah Allah dedim, niye uyumsuz olsun ki. her parçası bire bir aynı olan iki ürün ve aralarında 300 lira fark var. uyumsuz işte dedi, şu adama git yaptır dedi. insan kıllanıyor elbette. günahını almayayım ama aralarında komisyon gibi bir iş olabilir. aslında komisyon olması sorun değil, ben cebimden çıkana bakarım. ama doğru düzgün bilgi alabilmek önemli. ben gittim atiker taktırdım ve uyum sorunu yaşamadım. şükrü usta veya ekibi okuyorsa bu söylediklerimi dikkate alsınlar.

aracımı almadan önce bir arkadaşım şükrü ustayı arayıp temiz 147 aradığımızı söyledi. şükrü usta da bizi aradı daha sonra, bir araç var gelin bakın dedi. gittik baktık arabaya. daha görmemizle zaten suratımızın düşmesi 1 oldu. arkadaşa dedim, bu mu güvendiğin usta? temiz araba dediği buysa, az sorunlu araba desek hurda önerirdi heralde bize.

tabii iyi yanları da var ama iyi yanlar zaten olmak zorunda. yani kötü şeyler varken, "iyi şeyler de var hiç onlardan bahsetmiyorsunuz" demek saçma, zira ticaret yapıyorsanız iyi şeyler sunmak zorundasınız zaten. dediğim gibi bu tür sıkıntılar insanı soğutan şeyler. çok daha fazla dikkatli olmakta fayda var.

biraz alakasız olacak ama mesela ben delta 1.4t 150 hp modele lpg uyuyor mu diye merakımdan, prins'e mail atmıştım. kesin bir şey söylemediler ama dediler ki garantili olarak takarız. ya arkadaş, takarsın, garanti de verirsin. hatta sorun olursa yaparsın da, ya ben kaza yaparsam sırf bu yüzden? ya atıyorum süboplarda sorun olursa? ya arabam 1 ay serviste yatarsa? ya kaybettiği değer? bunlara bir cevap elbette yok.. getir takarız, tek dertleri para.. el insaf diyorum..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

147BLACK

quote:

servislere elimden geldiğince gitmemeye özen gösteriyorum zira hepsinin bir artısı olduğu gibi eksisi de var ve o eksi kısmı bana denk gelir diye çekiniyorum. dolayısıyla yine ankara şaşmazda dükkanı bulunan yakın bir arkadaşıma gidiyorum. hem takılan malzemeden emin oluyorum, hem de nedir ne değildir biliyorum.

fiyat olarak akota > alfaline > alfin. arada 2 kata varan farklar olabiliyor. mesela bir arkadaşım en son porya bilyesi sordurmuştu, akotanın verdiği fiyatın yarısında kendimiz temin etmiştik. alfin ve alfaline daha düşük fiyatlar veriyor ama alfin biraz daha düşük. yukarda okuduğum şeyler üstüne kıllanmadım değil. acaba çıkma parça takıldığından mı daha ucuz fiyat veriliyor? en iyisi montaj sırasında orada bulunmak veya kendi parçamızı kendimiz temin etmek.

alfin'e gidip de şükrü usta'dan bir lpg önermesini rica ettiğimde düşünmeden lovato dedi. neden lovato, niye atiker değil mesela dedim. uyumsuz dedi. Allah Allah dedim, niye uyumsuz olsun ki. her parçası bire bir aynı olan iki ürün ve aralarında 300 lira fark var. uyumsuz işte dedi, şu adama git yaptır dedi. insan kıllanıyor elbette. günahını almayayım ama aralarında komisyon gibi bir iş olabilir. aslında komisyon olması sorun değil, ben cebimden çıkana bakarım. ama doğru düzgün bilgi alabilmek önemli. ben gittim atiker taktırdım ve uyum sorunu yaşamadım. şükrü usta veya ekibi okuyorsa bu söylediklerimi dikkate alsınlar.

aracımı almadan önce bir arkadaşım şükrü ustayı arayıp temiz 147 aradığımızı söyledi. şükrü usta da bizi aradı daha sonra, bir araç var gelin bakın dedi. gittik baktık arabaya. daha görmemizle zaten suratımızın düşmesi 1 oldu. arkadaşa dedim, bu mu güvendiğin usta? temiz araba dediği buysa, az sorunlu araba desek hurda önerirdi heralde bize.

tabii iyi yanları da var ama iyi yanlar zaten olmak zorunda. yani kötü şeyler varken, "iyi şeyler de var hiç onlardan bahsetmiyorsunuz" demek saçma, zira ticaret yapıyorsanız iyi şeyler sunmak zorundasınız zaten. dediğim gibi bu tür sıkıntılar insanı soğutan şeyler. çok daha fazla dikkatli olmakta fayda var.

biraz alakasız olacak ama mesela ben delta 1.4t 150 hp modele lpg uyuyor mu diye merakımdan, prins'e mail atmıştım. kesin bir şey söylemediler ama dediler ki garantili olarak takarız. ya arkadaş, takarsın, garanti de verirsin. hatta sorun olursa yaparsın da, ya ben kaza yaparsam sırf bu yüzden? ya atıyorum süboplarda sorun olursa? ya arabam 1 ay serviste yatarsa? ya kaybettiği değer? bunlara bir cevap elbette yok.. getir takarız, tek dertleri para.. el insaf diyorum..

Çok güzel bir değerlendirme olmuş.
Her servisin iyi ve kötü yanları var.
Bir de sanayici esnafının %100 iyi ve mükemmel olmasını hiç birimiz tam olarak beklemiyoruz zaten. İllaki bir takım handikaplarla karşılaşıyoruz, karşılaşacağız.

Fakat şeffalık ve karşılıklı iyi diyalog önemli.
Müşteriyi cepte görüp buna göre davranmak, yapılacak işin içeriğini iyi anlatmamak, yanında çalıştırdığın ustayı iyi denetlememek vs bunlar servislerin müşteri ile ilişkilerini gerçekten etkiliyor.

Rica üzerine  yukarıdaki eleştirel mesajlarımı sildim.
Fakat iş işten geçtikten sonra daha net bir diyalog kurmaya çalışmanın bir faydası yok.
Eninde sonunda hepimiz Alfa kullancısıyız ve aracımızı tanıyoruz.
Örneğin ön takımlarda çok fazla parça olduğunu biliyoruz ve bunlardan bir çoğu ses yapabilir.
Alt tabla değişecek dendiğinde sesi kesmeye yetmeyeceği gün gibi aşikarken servisin "sesi keser" diye cevap vermesi, ses kesilmeyip de "daha değişecek parça varsa değiştirin" denmesine rağmen umursanmaması, cevap verilmemesi veya "yağlarız geçer" gibi geçiştiren yaklaşımlar iyi olmayan diyalog örnekleri.

Bu arada o Lovato örneğini ben de yaşadım. Şu an memnunum, sorunsuz çalışıyor.
Lovato'yu Atiker'e tercih ederim.
Şu an araçta Alfin'in yönlendirdiği Lovato servisinin montajı var.
İşlerini iyi yapan adamlar. Babam bile gayet memnun kalmıştı.
İşin şans yanı Alfaline, Metin usta da Atiker öneriyor.
Atiker'i sevmiyorum ama Metin ustaya sorduğumda bu durumu en azından oturup açıklama zahmetine girişti. Direkt yönlendirme yapmadı.

Müşteri olarak sanırım iyi açıklamaları ve biraz şeffaflığı hak ediyoruz.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

alfin

quote:

1.Hic bir servis gerekce solemeden su kotudur denmez gunde 10 kisinin arayp hangi lpg taktıralım sorusunu alıyoruz her servısın arda beyın dedıgı gıbı herhalde kendınce onerısı oluyor bızde lovatoyu ogrenıyoruzkı herkesın bıldıgı gıbı atıkerın eskı sıstemlerı sorunluydu sımdı kendı aracımda ıse yenı sıstem atıker var.Lovatonun solenmesının nedenı daha az yakması suan kendı aracımdakı atıker fazla yakıyor orn yazın degıstırcem neyse gecelım su komısyon ısıne aslında okuyunca en guldugum olay olmustur arkadasın dedıgı yer volkan otodur volkan oto ankara en az 100 tane alfaya lpg takmıs a-dan z-ye aracın lpg ayarını bılen(bazı lpgcıler alfalara gaz ayarı ıcın fazla gaz verıp yatak sartıyor 2 musterımın basına geldı)babamın sızı oraya yonlendırmesının sebebıde sızın ıyılıgınız ıcındır alfın babamın gondrdıgı soylersenız 100-150 Tl ındırım yapar cunku zaten ne bızım ne volkan otonun komık komısyonlara tenezul edıcenıde sanmıyorum.
2.Gelelım su fıyat konusuna ankarada en cok anlayamadm olay sudur cunku ıst okadar soz konusu deıldır aynı parcalara fazla para verınce mutlu olmak ıstıosanız benım dıcek bırseyım yok cunku ankaradakı servıslerın tum toptancıları aynıdır aynı mallar verır bunu servıslerınıze sorarsınız babam bu ısın yetkılı servısıgı ve ozelıne devam ederık ankaraya hızmet vermekde cıkma parcaya kım 1 yıl garantıye verır tabıkı aklından sorun yoksa kı 3-5 kurusa tenezzul edılmez musterının kendı ıstegı dısında cıkma takılmaz onermıyoruz fıyat ıstedıyorlar cıkmaların daha ucuz oldugu ıcın tercıh edıyorlar garantı vermıyoruz.Suan ankaranın nerdeyse dıger servıslern verdıgı fıyatlarn yarısı kadar fıyatlar verıyoruz aynı parcaları takarak dıger servıslere en kucuk sozum yok cunku sızın tercıhınızdır tıcaretde fazla abartmak gerekmemek gerek bız bazı parcalara hıc yuzde koymayız bazılarınada cok az dıger servıslerın fazla yuzde koymasıda sızım bılıcenız ıstır cunku para sızden cıkmaktadır.Bız bu polıtıkayı 5 yıldır devam ettıyorz bazıları aceba parca takmıolar dıye dusunup dıger servıslerı bıle tercıh edıyor herhalde ucuza aynı ısı yapmak bazen ıse  yaramıyor :)
3.Araba meselesıne gelırsek haftada en az 1-2 arac teste gelır ve getıren kısıler ustam etrafda satılık varsa haber et tarzı babama derler babamda eger guvendıgı arac varsa soyler orn hakan beyın aracı arıza yapmayan temız sslerdendır 2000 model olup 22 bın Tl satıldı sahıbı cok memnun gecen dukkana gelıp tesekur bıle etmıstı aracı babamla konusdum bende hatırlayamadm dedı eger aracın plakasını paylasırsanız aracın neyı olup olmadıgı paylasırım sızlerle

Not:Yanlıs anlamayın karsılık vermem forumun ıyılıgını gosterıyor barı karsılıklı ıletısımde oluyoruz tabıkı yuzde 100 ıyı olan bı servıs olmayabılır ıyı ve kotu yanları olabılır cunku bızde ınsanız ancak bızde sızlerın goruslerınız sayesınde en aza ındırmeye calısıyoruz sorunları verınler cevaplarıda yanlıs anlamanızı ıstemem.Iyı forumlar

Edited by - alfin on 25/04/2012  22:51:02

ismet

quote:
1.Hic bir servis gerekce solemeden su kotudur denmez gunde 10 kisinin arayp hangi lpg taktıralım sorusunu alıyoruz her servısın arda beyın dedıgı gıbı herhalde kendınce onerısı oluyor bızde lovatoyu ogrenıyoruzkı herkesın bıldıgı gıbı atıkerın eskı sıstemlerı sorunluydu sımdı kendı aracımda ıse yenı sıstem atıker var.Lovatonun solenmesının nedenı daha az yakması suan kendı aracımdakı atıker fazla yakıyor orn yazın degıstırcem neyse gecelım su komısyon ısıne aslında okuyunca en guldugum olay olmustur arkadasın dedıgı yer volkan otodur volkan oto ankara en az 100 tane alfaya lpg takmıs a-dan z-ye aracın lpg ayarını bılen(bazı lpgcıler alfalara gaz ayarı ıcın fazla gaz verıp yatak sartıyor 2 musterımın basına geldı)babamın sızı oraya yonlendırmesının sebebıde sızın ıyılıgınız ıcındır alfın babamın gondrdıgı soylersenız 100-150 Tl ındırım yapar cunku zaten ne bızım ne volkan otonun komık komısyonlara tenezul edıcenıde sanmıyorum. 2.Gelelım su fıyat konusuna ankarada en cok anlayamadm olay sudur cunku ıst okadar soz konusu deıldır aynı parcalara fazla para verınce mutlu olmak ıstıosanız benım dıcek bırseyım yok cunku ankaradakı servıslerın tum toptancıları aynıdır aynı mallar verır bunu servıslerınıze sorarsınız babam bu ısın yetkılı servısıgı ve ozelıne devam ederık ankaraya hızmet vermekde cıkma parcaya kım 1 yıl garantıye verır tabıkı aklından sorun yoksa kı 3-5 kurusa tenezzul edılmez musterının kendı ıstegı dısında cıkma takılmaz onermıyoruz fıyat ıstedıyorlar cıkmaların daha ucuz oldugu ıcın tercıh edıyorlar garantı vermıyoruz.Suan ankaranın nerdeyse dıger servıslern verdıgı fıyatlarn yarısı kadar fıyatlar verıyoruz aynı parcaları takarak dıger servıslere en kucuk sozum yok cunku sızın tercıhınızdır tıcaretde fazla abartmak gerekmemek gerek bız bazı parcalara hıc yuzde koymayız bazılarınada cok az dıger servıslerın fazla yuzde koymasıda sızım bılıcenız ıstır cunku para sızden cıkmaktadır.Bız bu polıtıkayı 5 yıldır devam ettıyorz bazıları aceba parca takmıolar dıye dusunup dıger servıslerı bıle tercıh edıyor herhalde ucuza aynı ısı yapmak bazen ıse yaramıyor :) 3.Araba meselesıne gelırsek haftada en az 1-2 arac teste gelır ve getıren kısıler ustam etrafda satılık varsa haber et tarzı babama derler babamda eger guvendıgı arac varsa soyler orn hakan beyın aracı arıza yapmayan temız sslerdendır 2000 model olup 22 bın Tl satıldı sahıbı cok memnun gecen dukkana gelıp tesekur bıle etmıstı aracı babamla konusdum bende hatırlayamadm dedı eger aracın plakasını paylasırsanız aracın neyı olup olmadıgı paylasırım sızlerle  Not:Yanlıs anlamayın karsılık vermem forumun ıyılıgını gosterıyor barı karsılıklı ıletısımde oluyoruz tabıkı yuzde 100 ıyı olan bı servıs olmayabılır ıyı ve kotu yanları olabılır cunku bızde ınsanız ancak bızde sızlerın goruslerınız sayesınde en aza ındırmeye calısıyoruz sorunları verınler cevaplarıda yanlıs anlamanızı ıstemem.Iyı forumlar

en alttaki paragrafı okuyana kadar gayet seviyesiz bir karşılık olduğunu düşünmüştüm. cevap bile vermeyecektim (karşılıklı mesajlara dönüşmesin diye) ama son paragraftan sonra vazgeçtim. dijital ortamda malesef duygular karşıya istendiği gibi aktarılamıyor, karşıdaki nasıl almak istiyorsa öyle alıyor. ben de iyi şekilde almayı tercih ediyorum.

tekrar belirtmek isterim, siz de lütfen tekrar okuyun yazdığımı. komisyon alsanız bile benim için sorun değil. bu sizin diğer firmayla aranızdaki iştir. kaldı ki oradan memnun olanlar da var. söylemeye çalıştığım şey, lütfen bir zahmet, adam gibi açıklayın önerilerinizin dayanaklarını. neden brc uyumsuz diye sorulduğunda eğer siz "uyumsuz işte" derseniz, müşteri de kıllanır tabi.

fiyat konusuna girmeyeceğim, alışverişim olmadı. sadece bir kez telefonla fiyat aldım ve ona dayanarak yazdım. zaten yorumu yazarken yukarda okuduklarıma dayanarak diye de belirttim.

babanızın o bahsettiğim aracı hatırlamaması normal. 1 sene kadar geçti üstünden. ne plakasını ne başka bir şeyini ben bile hatırlamıyorum. zaten sorun hatırlamak değil, sorun güven meselesi. kendinizi benim yerime koyun ve düşünün. bana diyorsunuz ki temiz araba çıakrsa haber ver, bir arkadaşıma bakıyorum. yani birisine referans oluyorsunuz. sonra ben sizi arıyorum, temiz araba geldi diye. siz işten izin alıp bir ton yol tepip geliyorsunuz. daha 2. dakkada anlıyorsunuz ki o araba temizlikten eser yok. ve arkadaşınız da size diyor ki, senin güvendiğin ustanın temiz dediği araba bu mu? şimdi böyle bir durumda sizin güveniniz sarsılır mıydı sarsılmaz mıydı?

bir şeyi belirtmekte fayda var, konu alfin üzerine yoğunlaşmış ve hep negatif şeyler var gibi görünüyor ama böyle bir durum tabii ki yok, yani alfin'de hep negatif şeyler oluyor gibi bir durum yok. elbette güzel şeyler de var. ama eleştiri olacak ki karşı taraf kendini geliştirebilisin. ama amaç her yazılana bir karşılık vereyim, ismim tertemiz kalsın ise, o taktik maalesef işe yaramaz. hem dükkan kendini geliştirme şansından olur, hem de müşteri bunu yemez..

kimseyi rahatsız etmeme adına konuya bir daha mesaj yazmayacağımı belirtir, saygılar sunarım

yöneticiler için not: konusu geçti mi bilmiyorum ama önizleme sanırım çalışmıyor. diğer arkadaşlar da teyit ederse sevinirim

Edited by - L3v1@th@n on 26/04/2012  09:01:03
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

may-alfa

Alfin demişken birşeyler de ben söylemek isterdim fakat konu suçlama tarzına döneceğinden fazla polemik yaratmak istemiyorum.
Arkadaşlara (Alfin) tavsiye olarak işlerinde biraz daha dikkatli olurlarsa eleştirileri daha aza indirebilirler.
Şuan zaten Ankara'da bütün servisler aşırı derece de eleştiriliyor, yapılan işler beğenilmiyor. Ama gittiğim ustaya da (AR Servis)  burdaki eleştirileri mutlaka iletiyorum.
Benim amacım eğer hizmet almaksa; Ustanın da amacı istediğim hizmeti vermek zorunda olduğudur.

NOT: Önizleme çalışıyor.

Edited by - may-alfa on 26/04/2012  10:46:25
Mehmet Arif

Qadesh

Arkadaşlar kırmızı MK2 den vazgeçtim bulamıyorum malesef  :'( bende bu araca yöneldim

You are not allowed to view links. Register or Login

fiyatta %90 oranında anlaştık bana geri dönecek ancak alırken detaylı bir kontrolden geçirmek istiyorum. Bu bağlamda bana Ankara'da işin ustası arabanın varsa herkesin anlamayacağı sorunlarını da anlayacak bir servis (usta) tavsiye edermisiniz????
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Gouki

AR Servis Mustafa ustaya gidebilirsiniz ekspertiz için, hem iyi hem ücret almıyor. Bu 156'nın direksiyon tuşları soyulmuş ve arkadaki 1.6 yazısı yok. 12 airbag ve yokuş kalkış sistemi zaten rüyalarda.

Alfadanadam

AR Servis Mustafa ustaya gidebilirsiniz ekspertiz için, hem iyi hem ücret almıyor. Bu 156'nın direksiyon tuşları soyulmuş ve arkadaki 1.6 yazısı yok. 12 airbag ve yokuş kalkış sistemi zaten rüyalarda.

Soğutmalı torpido da denk gelmedi bana daha :)

Qadesh

soğutmalı torpido olduğuna bende inanmadım zaten :) eğer arabanın motoru, şasi si ve kaportasında dediği gibi sorun yoksa direksiyon tuşları ve 1,6 yazısı telafi edilebilir sanırım :) A-R servise götüreyim ben o zaman.

erdem1904

Kişisel tavsiyem... Yazdığı fiyat bu dönem için özellikle çok fazla... Ankara'daki servislere gelince hemen hemen hepsinden farklı şikayetler duyduk. Bunları sayacak olursak başlıkta polemik patlaması yaşarız :)

Öncelikle araçda Alfin plakalığı var ve kendilerinin sitemize üyeliği var. Arayın yapılan bakımları öğrenin. Sitemizin adını verdiğinizde yardımcı olacaklarına eminim. Ekspertiz konusuna gelinecekse de buda karışık konu ustanın o günkü keyfine bağlı ne kadar detaya ineceği...

kendi yapacağınız kontroller ile ilgili nacizane tavsiyem ki asıl önemli kalemler bunlar..

* Satın alacağınız araca yerinde bakın. motor soğuk olsun ve ilk siz çalıştırın.
motordan dizel sesi geliyormu dinleyin  geliyorsa varyatör bozuktur (masraf)

* motor çalıştıktan 1-2 dakika sonra çok abartmadan boştayken gaza basıp çekin beyaz yoğun olmayan duman harici mavi-gri arası yoğun duman veya yoğun beyaz duman atıyormu kontrol edin.. duman varsa masraf...

* motor ısındıktan sonra yağ çubuğunu çekin tütme yapıyormu yapıyorsa ( ağır masraf )

* Aracın debriyajının kontrol edin çok yukardan kavrıyorsa yakın zamanda masraf baskı balata değişecek.

* araçla yola çıkın ön takımdan ses geliyorsa ön takım masraf

* Seyir halindeyken araba kayık gibi salınıyorsa alt takım arka taraf masraf

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bunların hiçbirini aldığım hiçbir Alfa'da heyecandan kendim yapmadım oda ayrı konu :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Qadesh

Erdem Bey tavsiyeleriniz için teşekkürler :) anlattığınız kadarıyla bu masraflar sonradan sizde çıktı izlenimi doğdu bende  :)
Dediklerinizi yapmayı isterim ancak araç sahibiyle kızılayda buluşup A-R servise gideceğimiz için ilk çalıştırma, yağ ve duman kontrolünü yapabileceğimi sanmıyorum. Ayrıca ilk defa tanıştığı birisine de aracı kullandırmaya izin verir mi bunu da bilmiyorum  :o... Bu yüzden alfadan iyi anlayan bir servis aramak istedim ve forumları takip ettiğim kadarıyla A-R servisten herkes memnun. O yüzden bu dediğiniz kontrollerin orada yapılabileceğini umuyorum..

Haa unutmadan fiyatı da burada söylememin bir sakıncası olmayacağını düşünüyorum. Araç için 24.000 tl ye anlaştık sayılır. 2013 ilk vergisi konusunda araç sahibi benim ödememi istedi bende karşılayamayacağımı söyledim. Alım-satım, ufakta olsa bir bakım, computest gibi masraflar olacağı için paramın yetmeyeceğini söyledim. Düşünüp arayacak. Ama %90 arar sanırım :)

Alfadanadam

2013 vergisi satıcıya aittir. Zaten vergiyi ödemezse satış yapamaz. Ben benimkini ödedim mesela bugün :)

Qadesh

benim karşılamamı istedi işte :) fiyatın üstüne koymak istedi bakalım yarın haber verecek.

agucba

Varyatörün bozuk veya "eli kulağında" olduğunu motor sıcak iken de anlayabilirsiniz. Motor rölantide çalışırken ve kaput açık iken hafif gaza basıp ayağınızı gazdan çekmeniz durumunda da varyatörün meşhur "şıkırtı" sesi gelecektir.

///////////////

Qadesh

Varyatörün bozuk veya "eli kulağında" olduğunu motor sıcak iken de anlayabilirsiniz. Motor rölantide çalışırken ve kaput açık iken hafif gaza basıp ayağınızı gazdan çekmeniz durumunda da varyatörün meşhur "şıkırtı" sesi gelecektir.

dikkate alıcam teşekkür ederim.

ozdenozgur

Herkese Selam,

Ben de şunu söyleyeyim. 45000 km de 2005 model 1,6 kırmızı bir 147 aldım. 25.500 Tl istiyorlardı. Görünce aklım başımdan gitti tabi. Hemen alıverdim :D bilmem ben de pahalı mı aldım ama buna göre kıyaslama yapabilirsin. Aracı alınca bir alfa sahibi dostumdan aldığım referansla A-R servise gittim. Çok düzgün insanlar fiyat olarak değerlendirme yapamam belki ama çok ilgilendiler ve sayelerinde epey birşey öğrendim Alfa hakkında. Bana bu km de bir Alfa pek fazla göremezsin dediler ve epeyce olumlu şeyler söylediler araça hakkında :)) Aracımda Lpg olmadığını da ekleyeyim. Ve her zaman Lpg siz araçlardan yanayım. Alırsanız hayırlı olsun.

erdem1904

Erdem Bey tavsiyeleriniz için teşekkürler :) anlattığınız kadarıyla bu masraflar sonradan sizde çıktı izlenimi doğdu bende  :)
Dediklerinizi yapmayı isterim ancak araç sahibiyle kızılayda buluşup A-R servise gideceğimiz için ilk çalıştırma, yağ ve duman kontrolünü yapabileceğimi sanmıyorum. Ayrıca ilk defa tanıştığı birisine de aracı kullandırmaya izin verir mi bunu da bilmiyorum  :o... Bu yüzden alfadan iyi anlayan bir servis aramak istedim ve forumları takip ettiğim kadarıyla A-R servisten herkes memnun. O yüzden bu dediğiniz kontrollerin orada yapılabileceğini umuyorum..

Haa unutmadan fiyatı da burada söylememin bir sakıncası olmayacağını düşünüyorum. Araç için 24.000 tl ye anlaştık sayılır. 2013 ilk vergisi konusunda araç sahibi benim ödememi istedi bende karşılayamayacağımı söyledim. Alım-satım, ufakta olsa bir bakım, computest gibi masraflar olacağı için paramın yetmeyeceğini söyledim. Düşünüp arayacak. Ama %90 arar sanırım :)

O dediğim masrafların hepsi bende çıktı.. Zamanında sattığım ve şu anda üyelerimizden Anıl'da olan 2.0 ts 156 ya 8000 küsür harcamıştım... :)

Test sürüşü konusuna gelincede ben dahil birçok kişi abartılmadığı takdirde buna izin veriyor. Hatta bundan sonra alacağım hiçbir Alfayı sürmeden ve bu yazdıklarımı yapmadan almam ;) Kırıkkalede çok güzel kırmızı mk2 156 vardı bu arada ona baktınız mı?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Qadesh

kırıkkalede bir tane kırmızı vardı sanırım linkinide paylaşmıştım ama bülent bey arac dist değil prog demişti bende vazgeçtim aynı araçmı acaba. Linki koyabilirmisiniz.

benim dediğim bu ancak ilan tarihi çok eski araç duruyomudur acaba?

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alfadanadam

Araba Progression. Kötülemek için yazmıyorum, bilgilendirme için yazıyorum. Herkes geri kalan değerlendirmesini kendine göre yapabilir.

Sanırım  eski sahibi bir zamanlar üyemizdi. TBK gibi bir plakaydı yanlış aklımda kalmadıysa.
Hatta otobanda yüksek süratte gitmekle ilgili yazışmalar olmuştu. Çok eski zaman hatırlaması zor :)

Qadesh

Bülent beyin tanılarına güvendiğim için araçtan vazgeçmiştim :) mk2 dist aradığım için takip etmeyi bıraktım o aracı. Bu arada üyelerimizden birisi dün almayı düşündüğümü söylediğim araç için bana msj atmış saolsun aracı tanıyormuş. Eski sahibi Liva pastanesinin müdürüymüş ama ondan alan şimdiki sahibinde kaza yaparak 5000 tl lik bir masraf yapılmış. Sağ çamurluk, far, karter filan değişmiş. Bu yüzden bende o araçtan vazgeçiyorum. Dediği gibi temiz değil demek ki arabası. İnsanlara yalan söyleyince herkesin inanacağını sanıyolar sanırım. Sanki computest e sokunca çıkmayacak boyası, değişeni... Neyse Allah böyle insanlardan korusun bizi.

Alfadanadam

Ben araba kötü demedim yanlış anlaşılmasın. Sadece ilanda Distinctive diyor ama Progression. Alacak kişi ne aldığını bilerek alsın diye yazıyorum. Ama bence almışken Distinctive almak lazım ikinci el alırken. ESP tek başına sebeptir bir kere.

Almayı düşündüğünüz ilan da çok iddialıydı oysa ki. Farına kadar orjinal diyip böyle bilgi gelmesi manidar olmuş.

Qadesh

Bülent bey ben anladım sizi merak etmeyin :) aracı kötülemediğinizi biliyorum bizde tecrübenizden yararlanıyoruz çok şükür :) bence de almışken dist almak lazım :) Dediğiniz gibi farına kadar orjinal diye idda etmesi ve sonuç çok manidar.

HARUN DEVECİ

Öncelikle tüm alfaromeo tutkunlarına selamlar.
Alfaromeo tutkunları için yapılan böyle forumlar hem kullanıcılar , hemde servisler adına olumlu bir girişim içerisinde olduğunu görmekteyiz.Yapılan tüm yorumları okuduğum da eminim herkesin bir ders aldığı noktalar vardır.Okumuş olduğum yorumlar arasında hataların Sadece forumlar üzerinden değil , servis'e giderek şeffaf bir yaklaşımda konular dile getirilmeli diye düşünüyorum.Eminim her iki taraf içinde olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum.

Aracınızı bir yere park ettikten sonra , dönüp tekrar bakıyorsanız bilin ki siz GERÇEK bir ALFA'cısınız.                                                                                                                                           Keyifli sürüşler ve iyi forumlar.SAYGILARIMLA.                          HARUN DEVECİ (A-R SERVİS MUSTAFA USTA'NIN OĞLU )