Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yakıt Tüketimi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

sercancım onları iddia ettiği daha az yakmaktan dolayı değil, geçici bir süre daha uygun fiyata satmalarından :)

n/a

bülent abi 277o 95 / 278o 97 denemekte fayda var :D

Alfadanadam

senin araba 2.0 sen kullan ama düşük hacimli motorlar için gereksiz...

tesadüf müdür değil midir bilmem ama 98 oktan opet ilk satmaya başladığından itibaren kullanmaya başlamıştım, hatta başka almıyım diye opet görünce fullüyodum depoyu, senelerdir gık demeyen lambda sensörü sizlere ömür oldu..ben de o zamandan sonra elimi sürmedim 98 oktana....

Sadece bir tesadüf olabilir ama gene de bi daha almam...

n/a

Hemen rapor vereyim:

Evet, 156 1.6ts ile +1000 km yaptım. Gerçekten, yaptım arkadaşlar. koşullar? yazları, tek başıma 3 -4 aylığına Alanya'ya gidiyordum eskiden.. bagaj full dolu (elektrik süpürgesinden bilgisayara, hafif bir taşınma modunda), ve bir de ben 58kg). Opet'ten 98 oktan benzin.... KM sayacı sıfırlanır. Tem'de bile 90 geçilmez. Varan, Ulusoy, beni çatır çatır solluyorlardı. Klima tabii ki kullanılmaz. Farlar hep yanar. CD player çalışır. ve Alanya.... :)

Alanya'da da şehir içinde biraz dolaştıktan sonra, 1000km'yi geçip, Alanya Opet'ten benzin almıştım sonunda.

Bu arada, 307 1.6 ile de, istanbul'dan izmir /seferihisar yolunda 5.1 tutturdum kardeşim ile. (yol bilgisayarı verisidir). sanırım 9 saatte mi ne gitmiştik. :D

şehir içinde ise, 600km'yi ancak geçebiliyorum biraz.

işyerim levent'te, evden (Suadiye) işe, 1.den gidip 2den dönüyorum. öğlen saat 12 gibi gittiğim için , 1.köprü açık oluyor. akşam 2de tıkanıklığa kalıyorum. toplam mesafe 45 km. 12ytl yakıyorum. yani? 9.5lt/100km. ehhhhh... ekonomik değil, savurgan denebilir mi? yorum meselesi...

İyi yolculuklar :)

Kerem.

n/a

kerem senin arabada kokluyormuş bee

Tufan

kerem bu 9,5 lt, toplam gidiş/dönüş ortalaması mı?

n/a

evet, evet. gidiş dönüş ortalaması.

valla, benim kadar sabırlı kullansanız, sizinki de az yakar. sorun sizin otomobillerde değil, bende. ben çok sakin, az gaza basarak kullanıyorum.

normal ya, daha fazla yakmaması lazım. sonuçta, nedir ki. evden çıkıp e5'e giriyorum, ve yol köprü girişine kadar açık oluyor. bir levent'te azıcık trafik oluyor. onun dışında normal 70-90 arası süratlerden rahatça gidebiliyorsunuz.

sadece, akşam trafik yoğun oluyor tabi..

beni, tüketimden daha fazla rahatsız eden bir mesele var. o da arabanın, bilhassa düşük devrilerde, gazdan ayağımı çektiğimde çaaaaaaaat diye kapaklanması. inanın, küfrediyorum. bu sorun beni arabadan soğuttu. konforlu bir şekilde gaz kesemeyecek miyim, 3000d/dak'nın altında???

Tufan

son yol çalışmaları sayesinde sakin de kullansam artık 10lt. nin altını göremiyorum ben. tabi benim araba kullanış saatlerim de sabah 08,00-09,00 ve akşam 18,00-19,00 arası.

n/a

ama, unutmayın ki ben 1. köprüde neredeyse hiç trafiğe girmiyorum, arkadaşlar. o çamlıca yokuşunu dur kalk almak var. 90'la 4. viteste bitirmek var. sadece, levent girişinde, ve köprüye yaklaşırken (yolun yokuş aşağı olduğu yerde) biraz trafik oluyor. onda da nadiren duruyoruz, genelde 20 ile gidiliyor.

ama 2.köprüden dönüşte, tabii bildiğiniz gibi oluyo trafik :)

n/a

arkadaslar bende gecen gun ankaraya gıttım 160 altına hıc ınmedım 400 km de 100 mılyonluk benzın yaktı gıderken bıu ara 15 20 dkıka  saat 180 200 cıvarı gıttım

n/a

araba 2.0 bu arada 1.6 degıl

n/a

km başına 0,25 ytl gibi bir rakam çıkar.yaptığın sürate göre normal.aynı şartlarda 1,6 araba ile gelsen sonuç gene değişmezdi.

n/a

evet kesınlıkle dogru soyluyorsun degısmıyo onuda denedık aynı benzın aynı km

master

Oldukça az yakmış bence. Benim alette mi bi sorun var :) 130'u geçince baya yakıyo çünkü..

Ama şu aralar kendimi aştım , şehiriçinde 9 lt ortalama yakaladım , iç huzura kavuştum :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

11-12 lt arası yakıyorum.. Alfa çok yakar diye bir özdeyiş mevcut.. ki eskileri yakıyor gerçekten.. Ama 2.5 V6 bir motor karmada 11,5 lt yakıyor.. Bu diğer marka benzer hacimlerdeki motorlara göre az değilmidir arkadaşlar.. ??

alfa156TS

değerler birbirinden ne kadar farklı. ben bir depo benzinle 650 km den aşağı yaptığımı hatırlamıyorum, ama 700 ü de hiç görmedim. şehirlerarası ise 700 km civarı filan yapıyor.

tabi bu arada bursada yaşıyorum ve işim şehrin dışında sayılır.

n/a

Register or Login" alt=""/>Daha  önceki yazımda da bahsetmiştim benzin alınan firmanın etkisi olabilir diye. Bunu son aldığım ve bitmek üzere olan depomun etkisiyle tekrarlıyorum. Belki deneyen olursa başka etkisini görebiliriz.

Son 3 depomu Shell'den aldım. 95 oktan. Şehir içinde 100km arttı menzilim. Eskiden full depoyla 500km oldumu ışık yanar bi 50 daha gider 550km'de benzin alırdım (Opet veya PO ikisi de aynıydı). Şimdi km 500 oldu(Shell). Işık yanan çizginin 1 çizgi üstünde. Tahminime göre 580 civarlarında ışık yanıcak ve ben 630km falan yol yapıcam ki bu da çok iyi bir değer gibime geliyor. Register or Login" alt=""/>

Bu farkı benden başka hisseden var mı? Yoksa benmi çok sakin gidiyorum son bir iki aydır Register or Login" alt=""/>

alfisti

alper eskiden benzin aldığın yerler seni kazıklayıp eksik benzin vermiyorlardıysa eğer bu kadar fark etmesi zor gibi... bence kullanımının da bunda önemli ölçüde etkisi var... bu arada gittiğin yollardaki metro çalışmaları falan bitip yol akıcılığı da artmış olabilir mi?
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

Ne azı abi. Değerler şaka gibi. Mükemmel demeyeyim, nazar değmesin :)

quote:

Tolga wrote:

11-12 lt arası yakıyorum.. Alfa çok yakar diye bir özdeyiş mevcut.. ki eskileri yakıyor gerçekten.. Ama 2.5 V6 bir motor karmada 11,5 lt yakıyor.. Bu diğer marka benzer hacimlerdeki motorlara göre az değilmidir arkadaşlar.. ??

n/a

Keremcim senelerdir ölçtüğüm değerler bunlar ve gerçekten bu hacimde başka bir arabanın yakacağını zanetmiyorum... Alfa çok yakar diyenleri düşünmeye davet ediyorum : ) 

quote:

dantelk wrote:

Ne azı abi. Değerler şaka gibi. Mükemmel demeyeyim, nazar değmesin :)

quote:

Tolga wrote:

Onur

156 2.5 V6 nın bence digerlerinden az yakıyor olabilmesinin nedeni yaklaşık 50-100 kg arası daha hafif olması ve şanzımanı...

n/a

Beyler valla bende 156 1.6 ts var 2005 model...otto racing in son susturucusundan taktım. Aracım üstünde standard egzosu varken kasarak 630 km gidiordum fakat şimdi ne kadar kassamda ancak 470km gidiorum.bana yardım ederseniz sevinirim bu gidişle egzosumu sökecem..Sesi ne kadar ii olsada sonunda atacam egzosu çöpe bu gidişle..Egzosun kalitesiz olmasından dolayımıdır sizce..Her son susturucu bu kadar farkettirir mi daha önceden remusum vardı..çok fazla kafa paralıyor die söktüm onuda.Remusta  hiç farkettirmiordu km konusunda ancak bu otto moralimi bozmaya başladı..Daha önce marea 2.0 hlx sahibi idim.bu alfa standar halde bile 1.6 olmasına rağmen 2.0 155 beygirlik eski aracımla aynı benzini yakıyor..Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...!

Onur

sesi duyacam diye fazla basmaktan olmasın bu tüketim?

n/a

yok onur yaaa abi basmiorum yaa 3000 devirde deiştirdim hep vitesi sen ne dersin abi sökeyimmi sence yaa arada nerdeyse 170km fark var öğrenci adamız sonuçta?  abi birde bişi sorucam sana benim bu foruma katıldıgım cevap yazdıgım konuları takip edeceim bişi var mı yeniyim daha forumda ondan yardım edersen cok sevinirim

Onur

ozman bir baktır bir egsoz 170 km farkettirmez gibi geliyor bana..

sitede konu takibi için site monitoru var ana sayfada sol tarafta onu kullanabilirsin,

siteyi tanımak için şu linke bir göz at derim fazlasıyla isteklerine cevap verir

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login