Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147Black'ten 156Red'e. :-)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

147BLACK

Arkadaşlar selam...
Biliyorsunuz 147'mi sattıktan sonra uzun süre uygun bir 156 aradım. Uzun süre uygun km'li modeli çok eski olmayan 2.0 baktım ama bulmak konusunda şansım yaver gitmeyince 1.6 bakmaya başladım. Haftalardır ototest'e veya ustaya kaç araç götürdüysem hepsinde bir dolu kaza,boya, masraf vs çıktı. En sonunda geçen cuma günü istediğime yakın bir araç buldum ve 28 Ağustos günü satın aldım.
30 Ağustos günü de sanayide Tartarini marka lpg taktırdım. :-)
Lpg montajı ve markasından gayet memnunum. 147'deki Lovato'dan daha iyi bir performansı var. Çekişte düşüş hissetmedim.

Araç 2003 model, ara kasa. Distinctive paket olduğu için donanımı ve bayandan temiz kullanıldığı için de temizliği ilgimi çekti.Benden önceki iki sahibi de bayanmış ve çok nazik kullanmışlar. Dışı kırmızı olduğu için boyada bazı kararsızlıklar var ama kaportada darbe vs yok.Tavandaki güneş yanıklarına, Selim abinin yaptığı gibi saiyah kaplama düşünüyorum.
Sunroof, neredeyse hiç yıpranmamış ayarda siyah deri döşeme, cruise kontrol, çift bölge dijital klima, fonksiyonel direksiyon gibi güzel donanımlar var.

Tabi araçta bazı yapılacak bakımlar da yok değil. Lastiklerin dişleri iyi gözükse de model yılları çok eski. Yeni lastik gerekiyor...
Anahtarın uzaktan kumandası çalışmıyor. İçindeki elektronik devre düşmüş. Yedek anahtar da veremedi sahibi. Kaybetmiş sanırım. Bir ara yetkili servisten orijinal anahtar getirtsem iyi olur. 2005'te 200 tl'ye getirtmiştim. Şimdi kimbilir ne kadardır.
Teybin cd okuyucusu ve dijital yol bilgisayarı ekranı da gidik. Bunlara da sıra gelecek.Ekranı acaba çıkma vs bulabilir miyim?
Çoğu 156'da oluyormuş.

Bu arada araç 131bin km'de. 19bin gibi uygun sayılabilecek bir fiyata aldım. Zaman içerisinde her 2. el araç gibi bu tarz masrafları olacak fakat aracın oturaklılığından ve genel temizliğinden memnunum. Varyatör ve ön takım sesi de yok. :-)
Belki 1-1,5 sene kullanıp yeni kasaya geçebilirim. Ama şimdilik keyifliyim.
Bunlar da resimler. :-)

You are not allowed to view links. Register or Login

please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Gouki

Arda hayırlı olsun çok sevindim güle güle kullan.

Onur ÖZTÜRK

Rosso 156'nız hayırlı olsun. Harika görünüyor....

Bir ara benim 156'yı size satmışlar sandım :)
                                                                                                                           Stile Italiano

ATA

Yooook yaaa =)) Arda çok güzel 156 almışsın maşallah. Koltukların ortaları 147ler gibi delikli deri, çok güzel. Kazasız belasız kullanman dileğiyle. Sen orjinalcisindir ama buna 16" selespeed jantı + orjinal marşpiyel fazlasıyla iyi olur.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

shadycome

hayırlı olsun.kazasız belasız sürüşler.

cem meric

Arda abi hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan

Alfadanadam

Oooo süper haber, gönlüne göre bir araba bulmana çok sevindim. Kazasız belasız kullanmanı dilerim :)

murat

Arda hayırlı olsun, güle güle kullan, o konsoldeki ekran çıkma olarak bulunabiliyor, benim de 3 satır silik iyice gebersin diye bekliyorum. İlla alacam dersen şurda mevcut, bir görüş

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

alfistahakan

Hayırlı olsun.Temiz ve dri bir Alfa.İyi günlerde kullanın.
Hakan
Forever Alfa

tugrul

Arda bey hayırlı olsun, rengi kırmızı, içi siyah deri, birde sunroof var süpermiş bu ya:))  
Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

alfin

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler

cario

Güzelmiş, iyi günlerde kullan Arda. Çok düzgün duruyor. Maşallah.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

fevkalbeser12

Çok temiz bi araca benziyor olur öyle ufak tefek kusurlar zaten olmazsa alfadan tad alınmaz. Hayırlı uğurlu olsun, rengiyle donanımıyla muhteşem bi araç.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Hayırlı olsun Arda Bey, güle güle kullanın.

NOT: Resimlerin boyutunu alışık olduğumuz 800x600 formatına göre ayarlayabilirseniz çok güzel olur.

///////////////

antihero

Tekrardan hayırlı olsun:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

FB10ur

harika görünüyor gerçekten hayırlı olsun...kazasız belasız keyifli sürüşler

Alfadanadam

Arda birşey dikkatimi çekti. LPG sonrası benzin boş depo dolaşmıyorsun değil mi? Uzun süre o şekilde kullanırsan masraflara bir de benzin pompası eklemen gerekecek :)

Bu arada bir bilgi: Özgün'ün sitemize uyarladığı bir kod sayesinde sitedeki fotolar kullandığınız çözünürlüğe göre kendini otomatik ayarlıyor.
Özgün süpersin diyesim geldi :)

dragut

hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız.
"Alfa sevgisi"

Sportivo

hayırlı olsun Arda, renk olarak en çok yakışanlardan biri, kazasız belasız sürmen dilekleriyle
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

AnilAlkan

İçi mk2 dışı mk1 benim de çok istediğim bir kombinasyon. Güle güle kullanın..
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

ku2

Arda yeni gördüm.. Valla sevindim. Kazsız belasız kullanman dilegiyle. Hayırlı olsun.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Dentist

Güle güle,mutlu günlerde kullanın.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

147BLACK

Arkadaşlar selamlar.
Bir haftadır şifre durumlarından dolayı siteye giremiyorum. Mesaj atanlara teşekkür ederim.
Geçen hafta İzmir'e gidip geldim. Sağolsun annem İzmir yolculuğundan önce arabaya lastik ısmarladı. Bridgestone Turanza er300 takıldı araca. Lastiklerin parasını annem verdiği için modeline pek karışamadım. Onun tanıdığı bir yerden aldık ama lastiklerden memnunum. 205'den sonra gerçek değer olan 195'e düşünce de iyi oldu. Sol arka amotisörde bozukluk olmasına rağmen uzun yolda aracın oturaklılığı memnun edici. Şehir içinden çok şehir dışı kullanımını sevdim. Lpg markası ve montajı iyi olsa da 1.6 motor ile lpg yine de çok tat vermiyor. Şehir içinde vitesle bol bol oynamak gerekiyor aracın yığılmaması için. Malum, düşük devirleri sevmiyor bizim motorlar.
Bu arada iki gün önce babam aracın plakasını internete girmiş ve aracın icradan alındığı bilgisine ulaşmış. Araçta bir problem yok, olanları da ilk etapta çok gerekli olanlardan değil fakat triger kayışı konusunda endişe ettik. Çünkü herşeyi kontrol edebilirler ama triger olayının gözle kontrolü biraz zor. Ustaya gösterdim %50-%50 dedi göz kararı. Bize trigerin 110binde değiştiği söylenmişti.

Sonra dün adamı aradık... aracın icradan alınmadığını sadece şirket üzerine kayıtlı olduğu için şirkete haciz gelince araca icra konduğunu ama sonra kaldırıldığını söyledi. Gerçekten 110binde bakıma soktuk ve triger değişti deyince şimdilik erteledik triger işini.
Fakat bir kaç ay sonra ne olur ne olmaz diye değiştireceğim.

@Bülent bey... hatırlatmanız iyi oldu. Dün epey bir benzin aldım ve depoda benzin olunca devamlı lpg'de değil ikisi karşık kullanıyorum. Aracın zorlanacağını düşündüğüm yerlerde benzine alıyorum şehir içi. Sanırım pompaya zarar gelmesini engeller bu durum???

Senelerdir Alfa'ya karşı çıkan babam benim MighTY'e talip oldu. Bu sene tüm bakımlarını, eksiklerini gidericem ve seneye babama devredicem aracı. Hep memur zihniyeti ile davranan senelerin "garanticisi" babamı bile cezbetti Alfa. :-) Ben de yine motoru büyük bir Alfa bakmaya devam ederim. Belki Bülent bey seneye bana devreden 2.0'ı.

Bu arada dün anneme yenmi MAZDA 3 dizel aldık... onda bile Alfa'nın sürüş zevki yok. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Alfadanadam

Hayırlı olsun tekrardan. Yakıt pompasının çalışma mantığı "dalgıç pompa" gibidir. Bu tür pompalarda ek soğutma sistemi olmaz. Devir daim ettirdiği yani bastığı sıvı ile soğurlar. Bu sebeple hep bir miktar sıvının içinde dalmış halde olmalıdırlar. LPG kullanıcılara bir miktar benzinin depoda olması tavsiyesinin sebebi de budur. Ayrıca dönem dönem depodaki benzini de kullanmak gerekir. Onun sebebini şöyle açıklamaya çalışayım. Bir tencereye koyduğunuz sütü yeterince uzun süre sıcak altında tutar ve sürekli karıştırırsanız kıvamını artırabilirsiniz bildiğiniz gibi. Benzinin de kıvamı bir süre sonra artar hiç kullanılmazsa. Bu artan kıvam yani jelleşme sonrası benzin pompasının benzini basması zorlaşır. LPG'li araçların sabahları bazen zor çalışmasının hatta bazen hiç çalışmamasının sebebi de budur.
Fırsattan istifade bilgilendirme yapayım dedim :)

Bu arada benim bildiğim 156'larda 195 diye kullanılan orjinal ölçü yok.
Eski 1.6'larda 185-65-15 idi. 2.0 olanların ölçüsü ise 205-60-15'tir.
16" jantlarla kullanılan tek ölçü de 205-55-16'dır.
195-60-15 çok kaçık bir ölçü değil ama orjinal ölçü olmadığını bilin diye yazdım.

2.0 satış durumu belirsiz. Her an otomatik vitesli bir araç ihtiyacı olabilir. Bu durumda gücümüz 159'a yetmezse bir süre başka bir markaya binmek durumunda kalabilirim. Ama dediğim gibi henüz belirsiz.

erdem1904

Arda hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2