Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ön Kapı Tahdit Yayları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dragut

Merhaba arkadaşlar,

Hem benim 147 ti'nin, hem de abimdeki mk1 147'nin ön kapılarındaki tahdit yaylarından açılıp kapanma esnasında "tak-tak" sesler geliyor. Ankara'dayken Şükrü Usta'ya uğradığımda o parçanın kolay bulunmadığını, hatta o parçayı bekleyen birkaç kişi bile olduğunu söyledi. (Yayın tamiri mümkün olmadığı için değişmesi gerekiyormuş.) Acaba bu parçaya nasıl ulaşabiliriz? Yedek parça olarak nerelerde bulunabilir?
"Alfa sevgisi"

alfistahakan

Hakan
Forever Alfa

ercan zengin

You are not allowed to view links. Register or Login
tahtıt yayı olarak bılmyorum ama bu geldı aklıma bakın belkı bu dur

Alfadanadam

o sesin sebebi iç aksamı sebebiyle olabildiği gibi şasi tarafındaki pimin yuvasının aşınması sebebiyle d olabiliyor. Bence arızayı tam tespit edin öncelikle. Şasi tarafındaki pimi tornavida gibi birşeyle şıkıştırarak kapıyı ileri geri oynatın. Taklama kesilirse sıkıntı pimdendir.

alfistahakan

Madem iç piyasa burayada bakabilirsiniz.
Hakan
Forever Alfa

sp4rc0

o sesin sebebi iç aksamı sebebiyle olabildiği gibi şasi tarafındaki pimin yuvasının aşınması sebebiyle d olabiliyor. Bence arızayı tam tespit edin öncelikle. Şasi tarafındaki pimi tornavida gibi birşeyle şıkıştırarak kapıyı ileri geri oynatın. Taklama kesilirse sıkıntı pimdendir.
genelde pimden yapıyor, hareket edince ses geldiğinde pim de yuvasında oynuyor.. acaba pim tornada yaptırılıp takılabiliyor mu? yoksa komple gergiyi mi değiştirmek gerekir?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

dragut

genelde pimden yapıyor, hareket edince ses geldiğinde pim de yuvasında oynuyor.. acaba pim tornada yaptırılıp takılabiliyor mu? yoksa komple gergiyi mi değiştirmek gerekir?

Pim dediğiniz parça yayın ortasındaki burç şeklinde olan parça mı? Eğer oysa ses zaten direkt oradan geliyor. Kapı belli açılara gelince parça sabitliğini kaybediyor ve sanırım bir yerlere sıkışınca da bu sesi çıkartıyor. Kaportacı arkadaşım bu parçanın, yani burçların tamirinin mümkün olmadığını, o yüzden değişmesi gerektiğini söylemişti. Ama yağlama veya tamirle olabilir mi, bilemiyorum.
"Alfa sevgisi"

agucba

Bahsedilen pim yanlış hatırlamıyorsam geçmeli tarzda bir pul gibi. Kapı menteşenin olduğu yerdeki delikten kalın ve sağlam bir tornavida yardımı ile tekrardan sabitlemek mümkün. En azından benim 145'te oradan bir ses geliyordu ve sonra da kırıldı. Serviste kilitçi geldi, menteşeyi söktü, ufak bir kaynak (puntalama deniyor sanırım) ile eski haline geldi.

///////////////

dragut

Öncelikle yanıtlar için herkese teşekkürler. Tornavida ile denenen yöntemi deneyeceğiz öncelikle. Olmazsa sanırım tornacıdan yardım alacağız. İnşallah hallederiz.
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

Ama bahsettiğiniz yere sokmayacaksınız tornavidayı. Bahsedilen parçanın aracın şasisi tarafındaki çivi gibi olan parça. O parça aslında düz sacın katlanarak yuvarlak hale getirilmiş hali. Eğer problem ondanda o parçayı yerinden çıkarıp araba parçacılarına bakabilirsiniz bir benzerini almak için. Eğer parçanın kapı içindeki kısımlarında sorun varsa çözümü sanırım değişim.

mahoretti

benim sol kapıdan da geliyor aynı ses... çözüm buluruz umarım.

sp4rc0

geçenlerde gerginin yük altında kalıp sürtünen kısımlarının özel bir yöntem ile kaplamnarak ömürlerinin arttırıldığını forum içerisinde bir konuda okumuştum, ama hangi arkadaş yazdı bilemiyorum.

bende de bu problem var, kapılar 3 kademede açılıyor ve her kademe de tak tak tak diye ses geliyor, sinir bozucu bir durum. Zaman ayırıp ilgilenemedim, mutlaka bir şekilde tamiri yapılır ama aşınan parçayı görmek gerekiyor. Tamircilik artık geçmişte kaldı maalesef, şimdiki servislerin çoğu uğraşmadan doğrudan parça değişimine gidiyor. Gerçek anlamda usta tamircisi olan arkadaş varsa kendini şanslı hissetmeli bence..

sp4rc0

... O parça aslında düz sacın katlanarak yuvarlak hale getirilmiş hali. ...

pim gibi değil de boru şeklinde mi bu parça?

Alfadanadam

... O parça aslında düz sacın katlanarak yuvarlak hale getirilmiş hali. ...

pim gibi değil de boru şeklinde mi bu parça?

Evet. Aşağıya örnek foto ekliyorum

sp4rc0

yarıklı pim olarak geçiyor sanırım.
aşağıdaki adreste benzerleri var:

murat1oglu

İstanbul Bostanci sanayiinde bulunuyor 40 50 tl gibi bir rakam tek fiyatı kapının icine giren tarafta kapının sacına basan karşılıklı iki ayak var bunlar zamanla her araçta olduğu gibi dibinden catlama yapabiliyor ve yayda bir sapma oluyor yani Dogru açılıp kapanamiyor sonrasindada kirilabiliyor ve yay bosa çıkıyor muhtemelen sizdede bir catlama başladı bilemiyorum ama değişmesi gerek kapi döşemesi sokulerek değişmesi gerek başka türlü çıkmıyor bir alternatif ayak eyer kirilmamissa kasnak yerinden sokulup bir egzostcuda gaz alti kaynagi (argon) elektrot kaynak tutmaz o malzemeyi ayaklar catlaksa olur.

murat1oglu

Yalnız bir düzeltme benim bu bahsettigim iki mentesenin ortasındaki kasnak benim bildigim bu ses kasnaktan gelir menteseden değil.