Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156-147 Orjinal teybe Aux. Sizde yapın :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur ÖZTÜRK

Merhaba herkese. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım Orjinal teybe aux girişini bugün tamamlayarak mükemmel ses kalitesinde müzik dinleyebiliyorum.
Aracım 2002 model içi makyajlı 156. Orjinal cd çalarlı teybi var. Aynı teyp sanırım 147 ve 156'larda kullanılmış. Cd'nin bozuk yollarda atlama yapmasından sıkıldığım için araştırmalarımı yapmaya başladım, tamamladım ve şimdi sizinle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler ve ayrıntılara gelirsek;
Malzemeler;
1- 1 adet RCA kablo( içinde sarı beyaz ve yeşil 3 ince kablo olanından)
2-Lehim malzemeleri.(lehim tabancası, Pasta ve Lehim teli)
Not: Çok ince bir işçilik gerekmektedir. Eğer kendinize güvenmiyorsanız bir elektronikçide 2-3 lira karşılığında lehimletebilirsiniz, ben elektronikçiye lehimlettim, biraz sohbet ve 4 çay eşliğinde 3 liraya maloldu bana :)
Toplam Masraf:
Rca kablo: 3 TL
Lehimlettirmek: 3 TL

Önce teybimizi yerinden çıkarıyoruz ve üst kapağı söküyoruz. Sonra karşımıza çıkan cd katını köşelerinden tutan 4 vidayı söktükten sonra altındaki film kabloyu yuvasından çıkararak ayırıyoruz. Karşımızda duran board üzerinde ST marka TDA7348D (TDA7348 yazsada aynıdır) Numaralı elektronik kontrollü ses işlemcisinin sırasıyla Sarı kablo 3. bacak yada Şase alabileceği herhangi bir yere 7 numaralı bacağa(beyaz kablo) ve 17 numaralı bacağa(kırmızı kablo) kabloları lehimliyoruz.(1. bacağı bulmak için yanındaki çentik yada oyuğa bakın, onun solundaki 1. bacaktır 14. bacaktan sonra 15. bacak tam sağındaki-karşısındaki bacak, en alttan 3. bacak ise 17. bacaktır. Yerini sabitleyip müsait olan bir yerden mp3 çalarınıza doğru kablo ucunu istediğiniz yerden geçiriyorsunuz. Ben küllüğün arkasından geçirerek alttaki boşluğa verdim kabloyu. (bunun için küllüğü sökmek gerekiyor) geri takarken küllüğü dengeli takmalısınız. Dengeli takmazsanız takılıyor ve açılıp kapanmakta zorlanıyor.
Kolay gelsin :)

Not-1:Kullanmak istediğinizde Cd yada Radio modundayken Mp3 player'a kabloyu takın, radyo yada Cd çaların sesi kesilecek ve sadece Mp3 player'dan ses gelecektir. Radio yada Cd çalara geçmek istediğinizde Mp3 player'ın üzerindeki kabloyu sökmeniz yeterli olacaktır.

Not-2: Samsung 3353 ve Sony Xperia U telefonlarımda denedim ses geliyor fakat çok zayıf hatta neredeyse duyulmayacak kadar az ama Philips go gear Mp3 player ile çok net ve sorunsuz dinleyebiliyorum. Zaten Mp3 player boşta olduğu için telefonla değilde sadece mp3 çalarla kullanmak benimde işime geliyor.

Ayrıntılı Foto çekmeye gerek yok çünkü hepi topu 3 kablo lehimleniyor. işte çalışmanın fotoğrafı;

Stile Italiano

Alfadanadam

Ellerinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Ben 120 lira verip aux kutusu aldım ama kendi yapmanın keyfi bambaşka.

Onur ÖZTÜRK

You are not allowed to view links. Register or Login
Ellerinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Ben 120 lira verip aux kutusu aldım ama kendi yapmanın keyfi bambaşka.

Kesinlikle. Fakat kutu daha iyidir tabiki. Sonuçta Teybin düğmeleriyle değil Mp3 player'dan değiştiriliyor. Ama olsun. Aradaki farkı düşünürsek bunu gözardı edebilirim :D
                                                                                                                           Stile Italiano

Robbie

hocam çalışman süper cok begendim..
peki şöyle yapsak olabilme ihtimali varmı teybi söküp içersinde track cd okuyan kafayi çıkartıp yerine başka bir teypten sökme mp3 okuma kafasi yada ne ile yapıyorsa onu takıp teybi kandıramazmıyız. bunuda direksiyondaki fonksiyon tuşlarından mp3 değiştirmek için söylüyorum :)
147 1.6 TS Distinctive 2006

Gouki

Elinize sağlık, 100'lerce lira olan birşeyi 5 liraya maletmişsiniz.

sp4rc0

Çok güzel olmuş, elinize sağlık. aynı yöntem ile ve philips go gear ile bende birkaç yıldır mp3 dinliyorum.

Farklı mp3 çalarlar ile yada iphone ile ses alamamanızın sebebi kullandığınız kablo ucunun cihaza uyumlu olmamasından kaynaklanabilir. RCA dediğiniz kablo ucunun fotoğrafını gönderebilirmisiniz? RCA amfi çıkışında kullanılan kablo. Size gerekli olan 3,5mm stereo jack. onunda farlı uçları var. Aşağıda fotoğrafını verdiğim ucu kullanırsanız daha farklı cihazlardan, özellikle de iphone'dan ses alabilirsiniz.

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

sp4rc0

Bir de şase aldığınız elektronik parça nedir bilemiyorum ama teybin gövdesinden şase almak daha doğru olabilir. Bu parça üzerinden geçen akım, voltaj vs. olması gerektiğinden fazla olacağından parçaya zarar verebilirsiniz. Bu sadece bir tahmin, elektronik konusunda bilgili arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi? aynı durum benim de başıma geldiğinden merak ediyorum.

delimai

aux kutu nasıl bir şeydir?resim mümkün mü?ve nerden bulunabilir..olmadı ben de acacam teybi,çok canımı sıkııyor 2006 model bir araçta aux girişi olmaması... >:(
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Alfadanadam

Ben aşağıda linkini verdiğim satıcıdan aldım. Kısa sürede çok güzel paketlenmiş halde geldi. Sanalpazar'da oldukça fazla taksit alternatifi de var ihtiyacı olana.

Onur ÖZTÜRK

hocam çalışman süper cok begendim..
peki şöyle yapsak olabilme ihtimali varmı teybi söküp içersinde track cd okuyan kafayi çıkartıp yerine başka bir teypten sökme mp3 okuma kafasi yada ne ile yapıyorsa onu takıp teybi kandıramazmıyız. bunuda direksiyondaki fonksiyon tuşlarından mp3 değiştirmek için söylüyorum :)
Tesekkür ederim. Bunu elektronikci arkadaşlar cevaplayabilir. Ben pek anlamam pek:-)

Elinize sağlık, 100'lerce lira olan birşeyi 5 liraya maletmişsiniz.
Tesekkür ederim.
Çok güzel olmuş, elinize sağlık. aynı yöntem ile ve philips go gear ile bende birkaç yıldır mp3 dinliyorum.

Farklı mp3 çalarlar ile yada iphone ile ses alamamanızın sebebi kullandığınız kablo ucunun cihaza uyumlu olmamasından kaynaklanabilir. RCA dediğiniz kablo ucunun fotoğrafını gönderebilirmisiniz? RCA amfi çıkışında kullanılan kablo. Size gerekli olan 3,5mm stereo jack. onunda farlı uçları var. Aşağıda fotoğrafını verdiğim ucu kullanırsanız daha farklı cihazlardan, özellikle de iphone'dan ses alabilirsiniz.

Kablonun fotoğrafını çekerim kısa zamanda... Zaten fikir sizin bir konuya yazdığınız mesajla başladı ve sonunda oldu.
Bir de şase aldığınız elektronik parça nedir bilemiyorum ama teybin gövdesinden şase almak daha doğru olabilir. Bu parça üzerinden geçen akım, voltaj vs. olması gerektiğinden fazla olacağından parçaya zarar verebilirsiniz. Bu sadece bir tahmin, elektronik konusunda bilgili arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir mi? aynı durum benim de başıma geldiğinden merak ediyorum.
Aslında düşündük bunu ama teypte elektrik varken yapılan ölçümde herhangi bir sıkıntı olmadığını gördük.:-)
                                                                                                                           Stile Italiano

A.S.GÜMÜŞ

Bu işlere az çok kafam çalışır ama bu yöntemi hiç düşünmemiştim tebrik ederim:) Şimdi elektronikten anlayan arkadaşlarım için soru şu, orjinal olmayan benimkisi gibi cd çalarlarda bu iş mümkün mü ? cd çalar Sony cdx r3300, mp3 okuyor ama cd seçiyor namussuz, yenisini almaktansa var olanı değerlendirmekte daha mantıklı. Mp3 oynatıcıda var. İş bir jaka bakıyor.

07 DH 800

Alfadanadam

Benim fikrim, mp3 çalabilen bir teybin kullanışlılığında olmuyor bu yöntem. Çalan şarkının ismi yazmadığı için teyp ekranında sıkıcı biraz. mp3 player ekranı da her zaman gözönünde değil neticede. Açıkçası aux çözümü yerine mp3 çalabilen bir teyim olmasını isterdim. Orjinalinde tabi :)

murat

Yeni kasa 156 'nın orjinal kaset çalarlı ve GSM kullanımlı teybini almış bulunuyorum şans eseri, ve hiç kullanılmamış :)) Eski kafamıyım neyim :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

sp4rc0

Bu işlere az çok kafam çalışır ama bu yöntemi hiç düşünmemiştim tebrik ederim:) Şimdi elektronikten anlayan arkadaşlarım için soru şu, orjinal olmayan benimkisi gibi cd çalarlarda bu iş mümkün mü ? cd çalar Sony cdx r3300, mp3 okuyor ama cd seçiyor namussuz, yenisini almaktansa var olanı değerlendirmekte daha mantıklı. Mp3 oynatıcıda var. İş bir jaka bakıyor.

Ben de elektronikten pek anlamam ama bu işi kendim yaptığım için yanıtlayayım; ses entegresinin üzerinde yazan koda göre o entegrenin bacaklarının ne işe yaradığını bulabildiğiniz her cd çalar veya teybe yapabilirsiniz. yalnız bazı cihazlarda entegre kodları özellikle yazılmıyor. sony'nin de böyle olabilir..

Onur ÖZTÜRK

Ben de elektronikten pek anlamam ama bu işi kendim yaptığım için yanıtlayayım; ses entegresinin üzerinde yazan koda göre o entegrenin bacaklarının ne işe yaradığını bulabildiğiniz her cd çalar veya teybe yapabilirsiniz. yalnız bazı cihazlarda entegre kodları özellikle yazılmıyor. sony'nin de böyle olabilir..
Rca kablo fotoğrafını istemiştiniz. Uzun sürdü biraz fakat yeni işe başlamak için bir sürü belge toplamam gerekiyordu uzun sürdü biraz :)

Buyrun Rca kablo;

Stile Italiano

sp4rc0

bu RCA değil 3,5mm stereo jack. tamamdır doğru ucu kullanmışsınız. fotoğrafını paylaştığım kabloyu kullanırsanız iphone'dan da temiz ses alırsınız.

Dentist

Yeni başlık açmayayım dedim;
Bugün taktırdığım ve üyelerimiz bölümünde fotoğrafını da eklediğim usb-sd kart modülünü kullanan var mı acaba?
Klasörlerin adını  CD1-2-3 vs gibi değiştirip,toplam 99 taneye kadar destekler diyor kullanım kılavuzunda,ama bende sadece 9 klasörü okuyor,sonrakileri görmüyor.
Neden acaba?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Alfadanadam

Abi bende de bir benzeri var ve dediğini söylüyor. Bende orjinalinde cd changer vardı ve 10 cd alıyordu, bu cihaz da en fazla 10 klasör görebiliyor. Kutusuna bir ara bakacaktım acaba birşeyler mi atlıyoruz diye ama.