Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

boya koruma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Pazarlama taktiği bunlar, boya koruma yaptıran çok arkadaşım oldu ve hiçbirininki vaadettikleri gibi 1 sene parlaklığını koruyamadı. Bir de üstüne üstlük garanti bozulmasın diye bu adamlara yıkattı arabayı.
Ben arabayı özel bir ilaçla yıkatıyorum, fırçasız süngersiz. Ve hem inanılmaz temiz hem de parlak oluyor. Ne reçine ne başka birşey kalmıyor. Kurumuş kuş pisliği bile şakır şakır akıyor üzerinden. Bir de el emeği göz nuru cila yapıyorum, aslanlar gibi oluyor. Hele yeriniz müsaitse kendiniz yapın cilayı.

bugra

Ziebart ta uygulama yaptirtacak olanlar icin Bostancı istasyonunda azami indirimi yaptırtabilirim..gitmeden once bana haber vermeniz yeterli olur..

n/a

Dostlar benim ön kaportayada bir taş gelip boyayı biraz kabarttı daha sonra yıkattığımdada basınçlı su nedeniyle 10 cm çapında bir soyulma oldu vernikte. Bu açılan verniğin tamiratı varmı yoksa ön kaputu yaniden boyatmak mı gerekir

Sercan Keklik

Taylan bey yeniden boyatmanız gerekiyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

bugra

autoking te gosterseniz belki bir cozum onerebilirler boyatmak haricinde

n/a

Valla bende autoking in kapısının önünden bu gün geçerken şöyle bir baktım vitrininde kısmi boyama, boya zedelemeden hafif darbe düzeltme, boya tamiratı gibi birşeyler yazıyordu yağrın bir bakmayı düşünüyorum olmazsa komple boyatacağımda ençok üzüldüğüm daha birmota ayni kaportayı geçensene boyattım taş geldiği için garantide kapsam dışı. Şu taşların bir çaresi olsa.

n/a

quote:

Valla bende autoking in kapısının önünden bu gün geçerken şöyle bir baktım vitrininde kısmi boyama, boya zedelemeden hafif darbe düzeltme, boya tamiratı gibi birşeyler yazıyordu yağrın bir bakmayı düşünüyorum olmazsa komple boyatacağımda ençok üzüldüğüm daha birmota ayni kaportayı geçensene boyattım taş geldiği için garantide kapsam dışı. Şu taşların bir çaresi olsa.

çaresi var...ziebartta ya da bunun gibi yerlerde arabanin istenilen bölgesine şeffaf bir film kaplaniyor ve bu dert bitiyor..eskiden würth wardi...würth de baya kaliteli yapiliyordu ama kapandi...bir araştirin derim

romeo37

bende autoking e parça boya yaptırmıştım  komple boyanmadan güzel bir iş çıkardılar tavsiye ederim...lokal boya yapıyorlar çok da belli olmuyor......

Sercan Keklik

quote:

bende autoking e parça boya yaptırmıştım  komple boyanmadan güzel bir iş çıkardılar tavsiye ederim...lokal boya yapıyorlar çok da belli olmuyor......

Dikkat.. Bu konu hakkında Auto Kingin istediginiz Şubesine gidin her Renkte bu olay garanti degil. Özellikle Metalik Renklerde Lokal boya Güneşin altında acayip sırıtıyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

krm

quote:

birçok kasko sigortasında bu dediğiniz otoking uygulamaları belirli bir dereceye kadar ücretsiz ve kaskoyu delmeyecek şekilde tamir ediliyor. sadece randevu alıyorsunuz. bilhassa kaporta göçükleri için tavsiye edilir.

burcintun

Bülent Bey bahsettiğiniz özel şampuan nedir bizle paylaşmak ister misiniz? ben de sizin gibi kendimizin yapmasını öneririm. Çünkü makina ile ister istemez boya yüzeyinden her defasında fazlaca partikül kopuyor.

Alfadanadam

Burçin bey özel şampuan, arabamı yıkattığım yerde uygulanan fırçasz-süngersiz oto yıkama ilacı kısaca. Benim yıkattığım yer MAFRA'nın ürününü kullanıyor. Buradaki en önemli husus bu tür temizleyiciler kullanılan suyun kireci ve PH'ı gibi hususlardan çok etkilenebiliyorlar.

Uygulama şekli ise, basınçlı bir kaba konan temizleyici bir hortum ve ucunda bir nozul vasıtasıyla -araç kuru iken- araca püskürtlüyor. Sonra da basınçlı su ile "bol su ile" durulanıyor.

Cila olarak geçtiğimiz aylarda Auri Gol denedim, ortalama. Geçen hafta Turtle Wax Precision Cila aldım, bir kere denedim ama pek beğenmedim ilk denememde. Tekrar bakacağım, gene beğenmezsem MS cilaya döneceğim.

Sercan Keklik

bülent abi kullandıgın ürünün içinde asit var. Boyaya asit baya zararlı bişey. Bu Tür Fırçasız süngersiz olayları kullanmanızı tavsiye etmiyorum
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Bugün autoking e uğradım ve komple boyanması gerekiyormuş ama 400 YTL istediler bu biraz fazla değilmi bir tek ön kaporta için doğrultma yok, değişme yok?

n/a

küçük bir yer için kaput boyatmaya gerek yok.ayrıca satarkende sorun olur.rötuş yaptırabiliyorsan oda olur.ayrıca fiyatta pahalı

n/a

en güzeli sanayide işçiliği güzel olan birine boyatmak.bende küçük bi çizik için gitmiştim autoking'e annemin yaris için,adamlar 250 ytl istediler.Garanti dedikleri şey 1-2 cm lik çizikler içinmişmi neymiş öle bir şeyler demişti.Ben sanayide 100 ytl ye gördüm işimi çok ta güzel yaptı.

n/a

Bende sanayide yada birmotta falan yaptırmayı düşünüyorum çünki bundan birbuçuk iki sene önce birmota boya yaptırdığımda arabanın kaporta parçalarını parça başına 60 küsüra boyuyorlardı şimdi hadi zam falan olsun 150, 200.  400 bariz fazla diye düşünüyorum.

krm

birmot ta parça boya yaptıranlar hiç memnun değil zannedersem. sanayide tanıdık usta varsa hem iyi yapar hem de ucuza. ben 1 yıl önce megane ın tamponunu 100 e yaptırmıştım.

bugra

parca başına 100ytl yi gecmez zaten sanayi de en iyi diyebileceginiz işçilik,autoking te boyatmaya kesinlikle gerek yok,en güzeli sanayi de iyi işçiliği olan birisini bulun ama cok rahatsiz edici degilse boyatmakta satarken problem yaratabilir.

n/a

büyük marketlerde rötuş boyaları satılıyo.aynı renk kodundan boya bulursan sende rötuşlayabilirsin.

Alfadanadam

Sizin başınıza gelen benim 145'te de olmuştu. Kaputa taş gelmişti, oto yıkamalardaki basınçlı su da sağolsun verniğin soyulmasına yardımcı olmuştu. Sonuçta nerdeyse avuç içi kadar garip renkli bir yer. Mecburen boyattım,zira kabul edilebilir bir görüntü değildi.
Boya masrafı normalde 100 YTL'yi geçmemesi lazım.

bugra

taşların verdiği zararları  önlemek için teflon kaplatmak yada aracı komple şeffaf film ile kaplatmak mantıklı olabilir...bildigim kadarıyla teflon ile kaplama neticesinde UV ışınlarına karşıda boyanın canlılığı korunuyor..aracın yoğun ilgi!! karşısında çizilmesini engellemek için bu yöntemlere başvuranlar epey var..

Alfadanadam

Benim arabanın kaputunda da bir sürü küçük küçük taş izleri oluştu. Böyle giderse kış sonuna doğru kaputu boyatacağım. Sonra da kaputu komple şeffaf film ile kaplatıcam.

n/a

Benim maalesef izmir'de tanıdığıi iyi bir boyacı yok şayet tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.

BARLAS

boya koruma konusunda son dönemde Autostop'u tavsiye ediyorlar. Bir bilginiz ya da buraya boya koruma yaptıran var mı?