Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

En iyi Giulietta Videosu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Sercanim konu acik kalsin, artik inceldigi yerden kopsun.

Sercan Keklik

Özgünüm ben kitliyorum diyip, kitleyip üzerine açılıp üzerine hala bi noldugu belirsiz tartışma dönüyosa zaten bu forumda benim sevgim saygım kalmamış demektir. Bu yüzden kimsenin yazmıyacagını düşünüyorum ama açık kalsın bakalım
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

murat

Şunu söyleyebilirim : Benim veya buradan başka arkadaşların birbirleriyle geçmişte olan anlaşmazlıkları dargınlıkları sadece onları ilgilendirir. Konun dışındaki kimseler lütfen onlar adına durumdan vazife çıkarmasın veya önyargılara sahip olmasın . Alfa Romeo sevgisi nedeniyle burdayız. Şu an dargınlık yaşadığım arkadaşların da en az benim kadar Alfista olduğunu biliyorum.

Tek diyeceğim bu , kimseyi kırmadan dökmeden.  Bazı arkadaşların yakın zamanda gerek tarafıma gerek başka arkadaşlara karşı tavırlarının 180 derece değişime uğradığını (kendileri ile ilgili hiçbir olumsuz davranış olmamasına rağmen) görmek için çok dikkatli olmaya gerek yok. Bunu tek farkeden ben olsam gıkımı çıkarmam. Lütfen yapmayın. Yeni üyeler var, forum canavar gibi aktif oldu yine (Özgün'ün büyük emeğiyle), hiç olmuyorsa 10 üye aktif oluyor ve aralarında 3-4 tanesini kesin tanımıyorum ve çok hoşuma gidiyor.

Makara yaparken karşındaki insanın sizi her zaman anlayamayacak derecede bir düşünce tarzına sahip olmayabileceğini de göz ardı etmeyin. Sercan'la da görüştük biz özelden.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

murat

You are not allowed to view links. Register or Login
Murat:
Fanatiksin Alfa konusunda. Bu yüzden biraz sert çıkıyorsun gibi.
Maksat eğlenmek eğlendirmek diyor zaten Sercan..
Ben de aynısını yazdım.. +1 gibi birşey yazmamak için.
Samet diye bana hitap etmedi yani.
Orada, "Doğru değilmi Samet" derken.. "Doğru değilmi kardeş, Murat, arkadaşım, vs.." gibi bir ifade var arkasında.

Çok fazla takılmamak lazım.
Sevgilerle.

Tabi ki fanatiğim, ama ilk mesajımda makara yapmıştım. Tabi fanatik olduğumuz bilindiğinden öyle algılanmadı buna da eyvallah , sorun yok. Ha bu reklam Golf reklamıyla veya Opel reklamıyla yapılsa daha çok eğlenirdim ne yalan söyliyim yani.  Guiletta'yı almış başına bi türlü bela açılmış biri tarafından yapılmadığının da garantisini kim verebilir ki? Firma buna dava açsa kazanır arkadaş
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

ku2

Murat:
Fanatiksin Alfa konusunda. Bu yüzden biraz sert çıkıyorsun gibi.
Maksat eğlenmek eğlendirmek diyor zaten Sercan..
Ben de aynısını yazdım.. +1 gibi birşey yazmamak için.
Samet diye bana hitap etmedi yani.
Orada, "Doğru değilmi Samet" derken.. "Doğru değilmi kardeş, Murat, arkadaşım, vs.." gibi bir ifade var arkasında.

Çok fazla takılmamak lazım.
Sevgilerle.

Tabi ki fanatiğim, ama ilk mesajımda makara yapmıştım. Tabi fanatik olduğumuz bilindiğinden öyle algılanmadı buna da eyvallah , sorun yok. Ha bu reklam Golf reklamıyla veya Opel reklamıyla yapılsa daha çok eğlenirdim ne yalan söyliyim yani.  Guiletta'yı almış başına bi türlü bela açılmış biri tarafından yapılmadığının da garantisini kim verebilir ki? Firma buna dava açsa kazanır arkadaş

Yani ne desem..
Giu almış, problem yaşamış biri tarafından değildir..Bu kadar da kuşkucu olma yahu.
Reklamın kendi çok güzel. Adam bu konuşmaların üzerine kartalı koymuş..Kartalda bu adama Alfa'nın bize yaşattıklarını yaşatıyor anlamında..
Alfa'ya *** atılmıyorki..?
Herif reklamı sevmiş..almış kendi aracına yorumlamış..Angaralıdır kesin :))

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Baskan

Amaç eğlenmek aslında..

murat

Tam bunu yazacaktım Başkan benden çok yaşayacaksın
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Gouki

Özgünüm ben kitliyorum diyip, kitleyip üzerine açılıp üzerine hala bi noldugu belirsiz tartışma dönüyosa zaten bu forumda benim sevgim saygım kalmamış demektir. Bu yüzden kimsenin yazmıyacagını düşünüyorum ama açık kalsın bakalım

Sercan sana, bilgine, deneyimine ve en önemlisi karakterine olan saygım artı sonsuz. Lütfen böyle düşünme. Kilitlenip düşünceler bastırılacağına varsın konu açık kalsın, su akıp yolunu bulur.

ku2

Tam bunu yazacaktım Başkan benden çok yaşayacaksın

Ben de farklı bişey demiyorum Murat :)
"Amaç eğlenmek eğlendirmek."
--

Jakomo

Farkındaysanız son1 haftada açılan 2 başlıkta ortam gerildi, ve konu başlık kapanmaya kadar gidiyor.. Neler oluyor yahu ??? Bu ne gerginlik ?? Neler oluyor sanki herkes patlamaya hazır bomba gibi ?? Herkeslerde bir gider, bir laf kaldıramama, espiri anlamama modunda ?!?
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

erdem1904

Ortamı geren durumlar özellikle genç arkadaşlarımızın kendi tabirleriyle atarlı giderli !!! mesajları... Bu aralar sitemizde en moda mevzu bu.. Bunların temelinde ki nedenler nelerdir? İşte o kısmı çok karışık..
Burası altı üstü bir forum ve hepimizin özel hayatından zaman ayırıp paylaşımlar yaptığımız sanal bir ortam. Diğerlerinden farkımız bu sanal ortam sayesinden çok iyi arkadaşlıklar ve dostluklarda kazanabilmemiz. Bölünmelere, ince hesaplar peşinde koşmaya, sürekli muhalefet olmaya bence hiç gerek yok.
Buradan kimsenin çıkarının olmadığı da aşikar.  Gerilimlerden kimse memnun değil. Ama özellikle bu aralar gerilmeye ve polemiğe çok açık mesajlar yazılıyor. Fanatiğim mesajının ardından gelen SS de geriye nasıl atılıyor sorusu bu mesajlardan sadece biri...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

emin

Bir sıkıntı mı var?

Derdi olan açık konuşsun ne bu genç arkadaşlar, 180 derecelik dönüşler. Şahsım kastediliyorsa, şu sorunlar ortaya dökülsün, kimsenin kulağı dolmasın.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Gouki

Emin çok giderlisin bu aralar :) Neden kardeşim? Rahatsızlıklarından bir tanesinin forumda gaz muhabbetinin pek hoş karşılanmaması olduğunu düşünüyorum. Peki başka neler senin klavyeni bu hale getiren?

emin

işten akşam 12 de çıkıyorum yemekten sonra foruma bakıyorum. genç alfacılara yükleniyorlar. bıktım bu imalardan. açık ve net olmakta fayda var.

shadycome

son 3 mesajı okuyarak olayı ben yine tam olarak kavrayamadım :)) (bugün ikinci kez olay kavrayamamam)
Neyse ortada bir gerginlik varsa eğer sallayın gitsin gerek yok böyle şeylere Alfa 156 mk1 kasalar yeniden üretilse nasıl olur onu tartışalım :D

erdem1904

Emin yazdıklarım gayet açık ve net değil mi? Yazdıklarımın sonunda senin yazdığın mesajı da yazdım... Ben seni foruma hep faydalı ve de kazanç olarak gördüm. Hatta sana modlukta teklif ettik. Ancak son dönemlerde Özgün'ünde söylediği gibi sizin deyimle çok atarlı giderli yazıyorsun. Var bir sıkıntı ama bunu sen açıkça paylaşmalısın. Bizlerle sıkıntın varsa özelden de bizlerle paylaşabilirsin. Bu her başlıkta yönetime ya da yakın kişilere kinayeli mesajlarla olmaz.
Ancak forumun belirli kuralları var her forumda olduğu gibi ve bunlara hepimiz uyuyoruz. Bunlara uymakla ilgili sıkıntımız varsa da bu ortamda olmayız.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

156 mk1 harika bir kasa. Hatta favorim. Ancak yeniden üretilirse malzeme ve işçilik kalitesi yükseltilmeli ve de yeni nesil multiair 1.4 turbo 170 bglik motor kullanılmalı.
--

agucba

Çok uzun zamandır "KİLİTLENEN" bir tek konu oldu. Onu kilitlememin sebebi de Sertaç Bey'in talebi ile oldu. Sertaç Bey tarafından bana gönderilen özel mesajındaki "MANTIKLI" açıklamasını haklı bulduğumdan, ilgili konuyu kilitledim. Selim'in uyarısı üzerine de daha sonra açıklamasını yaptım.

Tekrar tekrar konu kilitleniyor, konu kilitlendi, kitleyin diye bu konuyu gündeme getirmenin anlamı yok. Artık sıkıntı vermeye başladı. Sitede de SIKINTI YAŞANMASINA İZİN VERMEM VE VERMEYECEĞİM. Eğer sitede içinde gerginlik devam edecek olursa, bunun önlemini almak da bana düşer. Bu hakkı kendimde görüyorum, çünkü bu hakkı bana bu siteyi kuran arkadaşlar verdi. Sorunu, sıkıntısı olan arkadaşlar varsa da bana Özel Mesaj gönderebilirler.

Konuya kaldığı yerden devam ediyorum.

Evet, 156 güzel bir araba model idi, ancak o da dünyadaki tüm eskiyen modeller gibi tarihe yenik düştü. Yapacak bir şey yok. Şartlar gereği onun yerine, 156'yı ezecek derecede iyi olan 159 geldi. Tek kusuru, modelin kendi olmayan bir sebep bu, erken veda etmesi ve aşağı doğru motor seçeneklerinin az olması.

///////////////

Jakomo

Bu imalarda sadece GENÇ arkadaşlar ve kardeşlerim kast edilmiyor kanımca !! Eminin dediğine katılıyorum: ortalıkta bir sıkıntı, bir problemi varsa açıkça konuşuolsun. Topu genç arkadaşlara atarak uzaklasmakla olmaz, sıkıntı açıkça dile.getirilsin!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

asklepios

eveeeeet..ne diyorduk...156..

156 "aynı tasarım"la,daha iyi şasi-motor-malzeme ve işçilikle iş yapar bence...ama C-sedan olarak...D olmaz bugün,küçük kalır...(hoş,o zaman da küçüktü ya, neyse  ;)  )

emin

bas multiar'ı 156'ya içe bi makyaj bitti gitti. Gençler de 156'ya binsin.

ATA

Ben almam, gider ikinciel 155 alırım =)) Bu tartışmaların bir sonu olmalı artık...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Arkadaşlar,

Ortadaki gerginliğe anlam veremedim. Bu "gençler" "eskiler" muhabbetinde her iki tarafta olduğumu da varsayarak bir iki kelam etmek isterim.

Ben hem sitenin "genç"lerindenim, daha 16 yaşındayken başka bir forumda Alfa Romeo ile ilgili muhabbetlerin içine girip o forumda Alfa Romeo düşmanlığının başlamasıyla kurulan Alfistiturkey'in de içindeki ilk 5-10 kişiden biri olarak yer aldım. İşte bu bakımdan da "eskiler" arasında da yer alıyorum. 10 senedir tanıdığım insanlar var burada. Bugün forumda olmayan, kurucumuz Tolga abim, daha benimle yüzyüze görüşmemişken kaza yaptığımı duyup telefonda "bir ihtiyacın varsa geleyim İzmir'e" diyen Tufan abim gibi insanlarla o yıllarda tanıştım ben.

Bugün bu insanlar forumda değil, ama bir telefon açıp "Önder kardeşim gel bir çay içelim" deseler, mutlu ola ola kalkar hemen giderim yanlarına.

Birçok değer verdiğim başka insan da var bu forumda, ama özellikle yukarıdaki iki örneği verdim, çünkü onlar forumda değil artık. Neden bu iki örneği verdim? Çünkü bu forum olmasa bu iki insanla tanışamayacaktım, birer abi olarak benimseyemeyecektim.

Dostlar, "ruhu var", "kalbi var", "metal parçası değil o" diye idealize ettiğimiz Alfa Romeo'lar, aslında birer metal parçası. Öncelikle bunu unutmayalım. Bizim bu araçların üstüne yapıştırdığımız bu etikletler sadece bizim otomobillere standart bir insandan daha meraklı olmamız neticesinde bir araya gelmemizi hızlandıran şeyler. Ama, konuştuğumuz, üstüne tartıştığımız şey bir "araba". Konuları bu çerçevede ele alırsak, kimse kırılmayacaktır.

Ben cidden anlayamıyorum, "gençler çok gider yapıyor" veya "eskiler gruplaşıyor" gibi yaklaşımları. Burası forum arkadaşlar. Belki aramızda gününün %50'sini burada geçiren, burasını hayatının merkezi haline getiren bir kesim vardır. Ancak genel olarak burası herkesin özel hayatından veya işinden bir miktar vakit ayırıp, fedakarlık yaparak, hem bilgi edinme hem de benzer kafa yapısındaki dostlarla kaynaşma amacıyla geldiği bir yer. Bu kadar ciddiye almayın. Ciddiye alıyorsanız da karşıdaki insanı kırmadan ondan uzak durun. Son yıllarda ben eskisi kadar vakit geçiremiyorum burada, 1-2 mesaj yazıyorum, konuların da elimden geldiği kadarını takip ediyorum. Ama inanın kavga gerektirecek hiçbir şey yok ortada. Sudan sebeplerden insanlar kavga ediyor. Bazı "kavgalı" konuları bile takip edemedim. Çünkü buradaki birkaç yazıyı okuyarak sinirleniyor, bunu kafanıza takıyorsanız, foruma gereğinden fazla değer veriyorsunuz demektir. Burası hayatımızın merkezi değil, ama hayatımıza değer katan, yeni dostluklar oluşturmamıza vesile olan çok güzel bir oluşum. Ek olarak, burada mesajları okuyarak kavga ettiğimiz insanlarla yüzyüze gelip iki muhabbet etsek eminim can ciğer dost oluruz. Mesajlar her zaman gerçek duyguları birebir yansıtmayıp yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebiliyor. Bu konuda da tavsiyem alınacağınız bir mesaj gördüyseniz önce özelden sakince karşıdakiyle iletişime geçin, olmuyor mu? Açın telefon "Abi böyle böyle bir şey demişsin, bir sıkıntın mı var bana karşı?" diye konuşun. Sorunlar çok daha kolay çözülür.

Ben Alfistiturkey'i hiçbir zaman kimseye gider yapmak için kullanmadım. Aksine, yine 8-10 senedir tanıdığım telefonda bolca konuştuğum Bülent Abi ve Serkan Abi'yi (diğer dostlarla birlikte) daha birkaç hafta önce ilk defa yüzyüze gördüm, ve en ufak bir yabancılık hissetmedim. Yine en son İzmir'de bir "eskiler" toplantısında gördüğüm Hüseyin Abi'yi görme fırsatı yakaladım. Bu forum insanlara bunu veriyorsa, misyonunu yerine getirmiştir. Bunun dışına çıkmaya gerek yok.

Tekrar söylüyorum, cidden anlamıyorum bu ortada dönen gergin muhabbetleri. Birbirini sevmeyenler ya birbiriyle konuşmaz, ya da tam aksine, oturur konuşur sorunları çözer. Olayı genel hale getirip "yeniler şöyle yaptı" "ama eskiler de böyle" diye herkesi bu huzursuzluğun içine çekmek doğru bir yol değil. Neticede bu huzursuzluğa dahil olan herkesin morali bozulacak. Ne gerek var?

Konuştuğumuz şey 156, 159, Giulietta, Mito vsvs. Bunlar kavga sebebi değil arkadaşlar. Gelirim ben senin arkandan iş çeviririm, odur kavga sebebi. "Mito çok dandik bir alet, üstüne tükürmem", "Alfa Romeo ne ki, Trabant varken yüzüne bakmam" gibi cümleler annemize küfredilmiş gibi algılanmamalı. Böyle sudan şeylerden kavga çıkarmak artık en küçüğümüzün bile 20 yaşının üstüne olduğu "yetişkin" insanlara yakışmıyor dostlar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS