Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

FACE BOOK

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Sadece şunu söylemek isterim, tekel olma durumundan ziyade bu her marka yada modifiye forumlarının arasında vardır. Kardeş site mantığı ile hareket edilecekse niye farklı oluşumlara gidilsin? Fikir ayrılıkları var ki Alfistiturkey'den sonra yeni siteler kuruluyor ve bence kurulmalıda. Keşke Türkiye'de 2-3 alfa romeo sitesi değilde 10 tane farklı site olsa ben daha çok memnun olurum... Zamanında aroc vardı, ordan kopup Alfistiturkey'i açan abilerimiz oldu, burdan kopup yada hiç kendini buraya ait hissetmeyenler yeni siteler açaçacaklar ve bu böyle devam edecek. Hatırlayanlar olacaktır bundan 6-7 yıl evvel yine bu siteden kopup You are not allowed to view links. Register or Login adında bir forum açılmış orda bende izmir adına sorumluluk almıştım mesela ama şimdi burdayım.

Kardeş site olmasın derken düşmanlık yada rekabet ortamı olsun demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Farklı sitelerin buluşma konusunun Alfistiturkey'de açılmasını desteklemiyorum o kadar. O buluşmaya gidecek adam zaten o siteye üyedir.

Hiç birimiz bu forum siteleri üzerinden hayatını sürdürmüyor. Bu forumlar bizim hobilerimizin bir parçası ama emek harcanmış bir parçası... Umarım anlaşılmışımdır.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

emin

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben tek bir şey belirtmek istiyorum.
Forumlar ortak paydadır ve bu yüzden forumdur.
Kişilerin katılımı ile oluşur.
Bence forum yöneticilerin (Admin- Moderatör vs.) isteğine göre değilde katılımcıların isteği doğrultusunda şekillenir ve şekillenmelidir de.
Yoksa üye kalmaz ve adminler moderatörler kendi kendilerine yazışmaya başlar.
Ama tekel durumu olmak isteniyorsa üyelerde bunu bilsinler ve gitmek isteyen gitsin.
Çünkü ben kendi özgür irademle 2 kelam edemeyeceksem ulan bu yazdığım şimdi silinir yada **** yapılır gibi bir düşünce oluşmaya başlarsa ki başladı bir nevi üye sayısı git gide azalacak gibi.

imza
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

mahoretti

konuya bi ara başlık olarak gireyim dedim. kusura bakmayın.

Yıllarca süren hasretten sonra alfa'mı alınca, daha önceki motosiklet forum tecrübelerimden, bilgi tecrübe paylaşımları için site aramaya başladım. donanım haberden de isimleri buldum fakat alfistiturkey aşırı derecede ağır (hız anlamında) olduğundan a*fa*urk sitesinde aktif oldum. ama arada sırada buraya bakmayı ihmal etmedim ve sonunda hız anlamında değişiklikler yapılınca da burada da paylaşım ve aktivitelere katılmaya başladım.

Benim sorum şu olacak. Başka bir yere üyelik yasak mı ? Hoş değil mi ? Uygun değil mi ? Olabilir mi ?

Bu sitede de diğer sitede de İzmir'de bir buluşma için çırpındım açıkçası. 1 kere burası ile 1 kere de orasıyla toplaşma yaptık. Ama ANKARA da 2 grup birleşince baya bi sayı çıktı karşımıza... imrendim açıkçası...

Gouki

Hayır tabi ki neden yasak olsun oraya üye olmanız.

ku2

2 tarafada üye olmak yasak değil. Ama oradaki buluşmaya buradan katılımcı çağırmak yasak. Site ismini kullanmak yasak. Onlar ayrı buluşur. Burası ayrı buluşur.. Sanki öbürü başka markaya biniyor..Binse ne olur ayrıca..

g*t yazsanda, alfat**k yazsanda aynı şey :))) Hepsi **** oluyor.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

mahoretti

kendimizden örnek vermek istiyorum affınıza sığınarak....
Motosiklet klübündeydim. Hem forum hemde canlı yaşanan yerlerdir motosiklet klüpleri. her hafta standart buluşmalar, haftasonu geziler.... Çokluk olan yerde ne olursa orda da oluyor tabi... Mitoz bölünme yaşandı grupta. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen koca koca insanlar artık 1 kaşık ve suyu bir araya getirmeye çalışıyorlardı. Ama bu tür olumsuz ilişkilerin yaşanmadığı diğer motosiklet klüpleri ile görüşlebiliyor ve gezilere çıkılıyordu. Yani nasıl ayrıldığın önemli sosyal alanda...

geçmişinizi bilmediğim için sizlerin verdiği kararlara tabi bir yorum yapamıyorum ama benim ALFA hakkında 1-2 şey öğrenme, benimkinden daha güzel bir Alfa'yı yakından inceleyebilme, binebilme, yaşayabileceğim bir sıkıntıda bir dostun tavsiyesine ihtiyaç duyabilme gibi basit isteklerim var. Umarım uzun seneler birlikte oluruz. Ben burada olmaktanda diğer sitede olmaktanda çok mutluyum.

ku2

geçmişinizi bilmediğim için sizlerin verdiği kararlara tabi bir yorum yapamıyorum ama benim ALFA hakkında 1-2 şey öğrenme, benimkinden daha güzel bir Alfa'yı yakından inceleyebilme, binebilme, yaşayabileceğim bir sıkıntıda bir dostun tavsiyesine ihtiyaç duyabilme gibi basit isteklerim var. Umarım uzun seneler birlikte oluruz. Ben burada olmaktanda diğer sitede olmaktanda çok mutluyum.

İşte bunu diyorum.. İstek basit ve içten. İki forumun Ankara'da toplanmasını engellemek istanbul'a düşmez diye düşünüyorum. Neden..? Çünkü bazı kişilerin arasında problemler oldu.. O kisi diğer forumda şu an. Falan filan.. Ama Ankara'da ne sorun var..? Bence yok.

Gerekirse de herkesi tek tek arıcam..Mesaj atıcam gelsin. Buluşma olsun. Haa..buluşmayada Subarumla giderim..Umarım bu da problem olmaz.

Baltalar toprağa gömülsün.
Yetti artık..

--

Gouki

Umarım uzun seneler birlikte oluruz.

Mahmut bey ben de umarım. Keşke herkes sizin gibi olgun ve duyarlı olabilse.

Baskan

Konu nereden nereye geldi çay ile çekirdek eksik: ) Neyse orasıda, burasıda aynıdır benim için önemli olan şeffaf olabilmek ve hiçbirşekilde sansürsüz bir profil oluşturmak. Bu olduğunda zaten bazı şeyler aşılmış ve oturmuştur, kim kiminle ne yaşamış aslında buradaki insanları ilgilendirmemeli. Heleki bu taşımlar forum genelinde yaşandığından dolayı gerçekten hem şaşırdım, hemde üzüldüm. Hani sizin yıkılmaz alfa dostluğunuz derler adama... eski resimlere bakıyorum ve imreniyorum keşke bu oluşumun içinde bende zamanında olsaydım diye.. şu 2 gündür yaşananlar sonrasında soru işaretleri olmadı değil insanların kafasına, marka dostluğu değilde ufacık sürtüşmede tüm kirli çamaşırlar dökülecek algısı yaratıyorsunuz..

Gouki

Merak etmeyin Mustafa bey, buradaki dostluklar "alfa dostluğu" ismiyle sınırlandırılamaz.

Baskan

Temennim odur, inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur bu forum ve yine eskiden olduğu gibi güzellikleri görme şansı yakalarız.

asklepios

vay anam vay serhat neler dönmüş ya ;D ;D ;D (bilenler bilir)

hiçbirşeyden haberim yokmuş,onu öğrendim bu tartışmalar sayesinde...a***turk diye başka bir forum varmış, f***bookta bir grup varmış,hiçbirinden haberim yoktu :-\ :-\

f***booktaki grup işi biraz karışıkmış,yorum yapamıyorum.

ama farklı bir forum olmalı bence de...

mesela burada gazlama-makas atma muhabbetleri yasak...iletiler özensiz bir dille yazılması hoş görülmüyor...bunlar "bence" güzel şeyler,benim hoşuma gidiyor...

ama başka bir arkadaş bundan hoşnut olmayabilir: bunu özgürlüğün kısıtlanması olarak görebilir...özgürce attığı makasları,kapışmalarını paylaşmak isteyebilir...işte o zaman alternatif lazım...gider alternatif forumda takılır...

NOT.yanlış anlaşılmasın,diğer forumun formatı hakkında en ufak bir fikrim yok,yukarıda yazanlar sadece "misal"

Baskan

Gazlama, yanlama, makas atma vs gibi yapılan hareketler teşvik ve özenim oluşturduğu için hiçbir oluşumda hoş karşılanmaz, karşılanmamalıda..
Ayrıca TC sınırları içerisinde yaşayan ve yine bu sınırlar içerisinde iletişimde olan insanların ana dilini en kafiyeli ve özenli biçimde kullanmaya çabalamalı ve yönetim tarafından teşvik edilmelidir. Lakayitlik düzeyi genelde apaçi forumlarında olur..

ku2

Gazlama, yanlama, makas atma vs gibi yapılan hareketler teşvik ve özenim oluşturduğu için hiçbir oluşumda hoş karşılanmaz, karşılanmamalıda..
Ayrıca TC sınırları içerisinde yaşayan ve yine bu sınırlar içerisinde iletişimde olan insanların ana dilini en kafiyeli ve özenli biçimde kullanmaya çabalamalı ve yönetim tarafından teşvik edilmelidir. Lakayitlik düzeyi genelde apaçi forumlarında olur..

Çok doğru.
--

ATA

Başka bir foruma, oluşuma dahil olanları kınayacağız, darılacağız buluşmasına gidenle küseceğiz diye bir durum tabi ki yok. Bu böyle anlaşılsın kesinlikle istemem. Bu durum bizim için çok komik ve aşağılayıcı olur zaten.
Tam aksine tavsiye ederim. Benimde bir sürü farklı alfa romeo forum sitelerine üyeliğim var dilim döndüğünce okuyup bilgilenmeye çalışıyorum. Takım tutar gibi bir durum olmaz, olamaz =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erdem1904

Cemal Bey!!!!  dunyada avukatlığını yapacagım son adam sizsiniz rahat olun... Tercihlerinizde gram umurumda değil istediğiniz kisileri tercih edebilirsiniz.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Jakomo

Yagmurda yagdi, yavasss yerler yas...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Gouki

Can özel mesajlarımızı buraya kopyaladığını yeni gördüm. Siteyi yeni ayağa kaldırdığım zaman facebook entegresini yapmaya çalışırken hali hazırdaki grubu ekleyim demiştim yönetici abilerime sormadan, senden de bunun için yardım istemiştim. Ama Facebook plugin'ine gruplar değil sayfalar entegre olabiliyormuş. Yeni bir sayfa (grup değil) açtık ve onu entegre ettik bitti gitti.

Ben seni tanımam etmem buna rağmen çok ta güzel konuşmuşum, gerektiğinden fazla saygılı. Allah var sen de Emin de bu entegrasyon için bana yardım ettiniz ama açıkcası bu mesajları neden buraya kopyaladığını anlamadım :) Amacın neydi bilmiyorum ama ben üzüldüm. Sana hayatında başarılar kardeşim.

murat

Yok orda bir yanlış anlama oldu. Ben FB a girmediğimden kaç grup var nedir bilmiydum. Hani gruplardan birinin sahibi sana ters yanıt veriyodu ya. Ben onu yazınca Can da kendilerinin yönetici olduğu grup gibi anladı sanırım. Bana da biraz tepki ile koydu galiba. Ama ben onları kastetmediydim. Ya karıştı orda biraz yani. Sen daha iyi açıklarsın o süreci Özgün
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Gouki

Peki Murat abi. Onun açıklaması da şöyle. Yine ben; iyi niyetli Özgün tuttum hazır bir Alfisti Turkey sayfası var diye o sayfanın sahibi bizim üyemizdir diye onu entegre ettim sanki niye yeni sayfa açmıyorsan salak Özgün. İşte hepimiz beğendik falan. Sonra bu arkadaşa kim olduğunu sordum. Cevap vermedi. Alfisti Turkey yönetimi adına tekrar sordum ve cevap vermezse sayfasını şikayet edeceğimi söyledim. O zaman konuştu birşeyler söyledi yok bu sayfaya biz sahip çıktık sahipsizdi falan dedi. Ben de baktım olmayacak bunu yönetici abilerime ilettim. Bu herifle uğraşmadan yeni sayfa açmamız gerektiği kararı alındı. Hikayenin devamını biliyorsunuz.

emin

Özgün o diğer sayfa muhabbeti ile benim alakam yok. alfistiturkey grubunu da alın bağlayın dedim olmadı falan filan eyvallah, zaten o grup bana yük içersi leş, doğru dürüst muhabbet dönmüyor.

Biz alfistiturkeyden alakasız, muhabbetin daha rahat olduğu bir facebook grubu oluşturduk. daha doğrusu ben oluşturdum. Alfisti Turkey'de tanımadığım insanların hızlı ve gereksiz sorularına anlık cevaplar vermekten bıktığım için. site patladı, biz facebook üzerinden event açtık mesajlaştık yine buluştuk. mesele site forum yönetici meselesi değildir. birbirini seven sayan insanlar fizanda olsa buluşurlar.

Adamın biri ankaradan gelir biz kalkar beylikdüzüne gideriz, başka bir delinin teki çerkezköyden kalkar gelir. Yani facebookda olmasa, site de olmasa bir şekilde istendikten sonra iletişim halinde kalınır.

Bu muhabbetler beni yoruyor, kimse kimseye kalkıp Türkçe imla kuralları ile ders vermeye kalkmasın, e-posta yazar gibi pür dikkat buraya mesaj yazamam. İdare ettiğiniz kadar.

Geyiks =) diye bölüm var kalkıp millete Türkçe'nize dikkat edin diyorsunuz. Ben bu forumda farklı bir dil konuşmak istesem ne olacak? Benim anadilim farklı olsa ve Alfa Romeo üzerinden birşey paylaşmak istesem, Türkçe'yi düzgün kullanamasam. Anadilim sebebiyle aforoz edilirim, ya da hikaye sebebi olurum. Bu buluşma ortamının toplumsal yapısına biraz baktığında politik angajman kartelası üç aşağı beş yukarı da ortada, kimse burada özgürlükten demokrasiden, yok fikirlere saygıdan bahsetmesin. ben bugüne kadar dünya görüşümle ilgili bir gram birşey paylaşmadım, paylaşsam da kaldırmaz yeri değil ortamı değil. Geyik yapıyorum ve geyik yapmak için buradayım. Burada kendi karakterine anlam katmaya çalışanlardan değilim. Takılıyoruz. İsmini saymaktan usanacağım kadar insan tanıdım. Benim için de farklı bir inceleme sahası. Yormayın arkadaşlar beni de kendinizi de.

Burada pek çok yorumda dünya görüşleri yansıyor, politik angajmanlarda yer yer ortaya konuyor. Forum aracılığıyla tanıdığım ve çok sevdiğim Cemal abim ve Cüneyt Abimin ikisiyle de dünya görüşüm uyuşmuyor, ama başımın üzerlerinde yerleri vardır. Sercan'ın fevri hareketleri ilk girdiğimde itici gelmişti, ancak tanıdıkça muhabbet gelişti, onunla da pek uymuyor kafalarımız ha ne gerek var abi uymasın zaten güzellik orda. Fatih, Can ve ben yakın yaşlardayız, onları okul arkadaşım iş arkadaşım gibi görüyorum. ATA'yı bir kez bile görmedim, adam dese ki izmir'deyim yardıma ihtiyacım var, kalkar giderim. İsmini saymadığım muhabbetimin olduğu herkes ile bir muhasebemiz var. Neyin kafasını yaşıyor bu diyenler için Ersin Komanovalı ile kafalar biraz örtüşüyor, ayrıca severim kendisini. Soner Demirtaş candır =) Tuğrul abi adamdır (diğer abiler değil demek değil.)

Özgün seni de fatih can ekibinden görüyorum yüzyüze tanımasam da, Can'a takılma bu öz alfisti geyiğine ve mesaj olayına benim de aklım ermedi. İyi insandır adımları iki kez düşünmeden atar, ama içten pazarlıklı değildir.Herkesin birbirine yüklendiği bir ortamda o da tepksini göstermek istemiş bence vaktim olmadı, halini hatrını sormak için bile konuşamadım. Geçen yolda durdurdum e-5'in ortasında sohbet ettik. Ata için söylediğim onun için de geçerlidir. Bilirim ki başma birşey gelse kalkar o da gelir. Selim abi efsane. Murat Sağlam adamın dibi. Kakırman sessiz esprilerle beni benden alıyor.
Okan Abi, kardeşi gibi görür, aklındayızdır. Yılmaz Abi, motor konusunda bazı adımları atmamı sağladı, çok sevdiğim bir abim yeri başka. Utku bussone bey, birkaç kez gördük ama yazılarıyla büyüdük =) Doktor sanatçı(artist) konuşması başka, arabası başka, ne kadar alfadan alfaya geçse de aklım hala 147'sinde =) Kemal abi ilk kaskımı yolladı montunu botunu gönderdi, kim yapar abi tanımadığı bir insana. iyi niyet budur. Paylaşım budur. Alpermusa, adam gazcı aşikar seviyoruz eğleniyoruz aramızda. İsmini saymadığım pek çok insan var. Önder var, Özhan abi var ankaradan.

Serkan abi, ben de bir değişim olduğunu düşünüyor musun? Ben ve Can sizinle Zincirlikuyu'ya geldiğimizde de şikayetlerimizi bildirdik, ben açık ve net bi şekilde yetkili servis kullanmayacağımı sıkıntım olmadığını, etkinlik yapmaları gerektiğini, pist günü yapmalarını önerdim. Peki ne oldu? Ben neyi muhattap alacağım şimdi, göstermelik bir iki hareket, sonra sizi dinledik geçelim bu işleri. Bişey yapılacaksa eller taşın altına konur, kimse birşeyden kaçınmaz.

Biz site için ne gerekiyorsa yapalım dedik, hissesini alalım demedik ki, hiç ordan ses çıkmadı, sanki 3-5 kuruş yardımımız dokunacak diye söz hakkı mı istiyeceğiz anlamadım =) Sana modluk verelim mevzusunu da geçelim. Sokak grafik sanatçısı Banksy'i de İngiliz Kraliyet müzesi, yaptığı provakasyonu koleksiyona kaldırdı. Durumum olsa olsa buna benzer.

Bektaş abi ben sen alfaya bindiğinde belki de dalda vitamindim. Geçtim o kısmı fazla vaktimiz olmadı muhabbet edemedik, tanıyamadım seni sitede fazla faaliyetine de tanık olamadığımdan fikrim yok. Onursal başkanlık nedir? kim kime vermiştir? Neden tecrübelerini veya Sercan'dan aldığım eski fotoğraflardaki aktifliğini sergilemiyorsun bunu sorgulamak da bana düşmez.

Yetişkinlerin arasındaki itişip tepişme, benim 180 derece dönmeme yok efendim, atalara giderlere bağlanacaksa. Benim de sabrımın bir sınırı var. Madem kimse geyik kaldıramıyor bu ortam, geyiğin kralını başka yerde yaparız, ama aynı insanlar enseye tokat moddan, burada bir anda büyük abdestine tüy diken pozisyona geçmemiz biraz zaman alır. Turbo timer misali.

Murat ve Erdem abi üst kısmı üzerinize alınmayın. Murat(doktor değil) abiyi yüzyüze tanıyorum kendisi bana karşı hep güleryüzlü esprili yakın davrandı, ben bir yanlışını görmedim, görsem de dile getirmek haddim değil. Bana göre en keyifli ve en çok katkıda bulunulabilecek mevki üyelikken, yönetim dalgasına çok enerji kaybediliyor ve kasılınıyor. Erdem abi bu özel mesaj olayı beni rahatsız ediyor, illa ulaşılmak isteniyorsa iletişim bilgilerimiz mevcut insanlar birbirine en azından bir telefon ederek ya da buluşabiliyorsa buluşarak sorunları çözmeli. Özel mesaj atma tercih ediliyorsa bence herkesin gözü önünde yazmak daha içime sinen. bir sorunum yok aile babasısın saygısızlık etmemeye gayret gösteriyorum, gaz muhabbetinde karşı karşıya geldik, zagor falan hikayeleri. konu bmwlere kadar geldi, biz de o muhabbetlerden elimizi ayağımızı çektik. Ayağımı birşeyden çektiğim tartışılır.

Yönetim, yönetim diyorsan, alırsın illegal olarak aidatını, tutarsın excelini herkes bir sene görev olarak başkanlık yapar, bir periyot oturtturulur buluşmalarda. Böyle bir oluşumla insanlar alfistiturkey'i kale alır. O sitenin adını yasakla, ben uygun gördüm yaptım ettimle olacak iş değil bunlar. Gezi sorumlusu seçersin, teknik sorumlu seçersin, neyse ne herşeyden önce bir seçim yaparsın kapsamlı buluşmada toplantı kıvamında herkes çıkar fikrini verir. Modluk görevini de seçime bırakabilirsiniz. Bunlar öneridir. Ben hiç bir yönetimin hiç bir pozisyonuna ne adayım ne de talibim.

Bir problemi olan 0535 247 90 33 nolu numaradan sadece Cumartesi günü ulaşabilir. Canı isteyen her zaman ulaşabilir. 

Adres: Yalnız Selvi Cad. No:38/B 56 Soğanlık/Kartal/İstanbul 34880. You are not allowed to view links. Register or Login

Ben eteğimdeki taşları döktüm, iki kez düşünerek yazdım. Yanlışım varsa da af dileyemeyecek kadar lafımın arkasındayım. Herkese sevgi ve saygılar. Hakkaten yordun beni alfistiturkey. iki lafı kaldıramayacak kadar koşullanmışsan, forum kilitlenir ne konusu akar, ne organizasyonu.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

agucba

Sanırım artık yetmiştir. İster mesaj olarak olsun ister özel mesaj olarak olsun, son iki gündür bir çok üyemiz fikirlerini, düşüncelerini birbirlerine iletmiş oldular.

Ama artık yeter diye düşünüyorum. Site ortamının daha da fazla gerilmesine gerek yok. Bazen çok komik oluyor. Koskoca insanlarız, hepimizin evi, ailesi, geçindirmekle yükümlü olduğu insanlar var, sorumluluklarımız, mevkilerimiz var. Artık belli bir olgunluğa erişmisiz. Ama bazı yazılanları görünce insan " :o " oluyor.

Yalnız son olarak belirtmek istiyorum. ******** isimli sitede nasıl ki biz herhangi bir etkinliğimizi duyurmadı isek (ki son zamanlarda bir etkinliğimiz olmadı, ama daha önce de yazdığım gibi, bir buluşma için mutlaka sitenin yönetiminden birisinin ön ayak olmasına gerek olmadığını, buluşulmak istenildiğinde örnek olarak "Caddebostan Buluşmaları"nda olduğu gibi yapılabileceğini belirtmiştim), biz orada bir duyuru yapsak, muhtemelen ve büyük olasılıkla ve öncelikle Turcay Nergis isimli kişi buna engel olacaktır. O kişinin bize karşı bir garezi var (hatırlayanlar bilirler, Tuncay Nergis'in o zamanlar sahip olduğu 156'sı ile ilgili sorununda, haksız olduğu ve sitede bir çok üye üstüne gittiğ ve nerede ise linç edilmek istendiğinde halde ona yardımcı olmaya çalışmıştık) ve bunu her fırsatta donanım haber isimli sitede (donanım haberde "alfistiturkey hakkında" isimli başlıkta biz Alfistiturkey'i kopyacılıkla, onların formatının benzerini almakla suçlamıştı [sanki dünyada SMF kullanan bir tek kendisi varmış gibi, bir de yeni site ile eski sitemiz renklerine kadar nerede ise birbirinin aynı, nasıl kopyacılıktan bahsedilir, anlaşışır gibi değil]) ve alenen dile getirmekte. Gerekli cevabını verince de donanım haber tüm yazılanlar sildi (demek ki sadece bizde yazılanlar, konular silinmiyormuş). İsteyen istediği yere üye olabilir. Bundan daha doğal ne olabilir ki! Ben burası haricinde dört beş farklı foruma daha üyeyim ve hiç kimse de niye üyesin demedi. Ancak hiç bir zaman özellikle marka odaklı bir sitenin başka bir sitede kendi duyurusunu yaptığını görmedim. İki tarafa üye olanlar zaten diğer tarafta bir buluşma olacağını okurlar, görürler. Bir de diğer tarafta duyurmanın mantığı nedir? Her iki tarafa üye olanlar ve buluşmada bir araya gelenler, zaten az çok arkadaş değiller mi? Birbirlerine karşı bir soğukluk olsa bile en azından ilk bir araya gelmede ve daha sonra ayrılırken tokalaşarak birbirlerine merhaba ve hoşçakal demiyorlar mı? E, böyle bir durumda site kardeşliğine, site ortaklığına ne gerek var, gerek var mı? Bizce gerek yok ve bunun için de çok haklı sebeplerimiz var. Zaten devamlı olarak bu siteden burada da bahsediliyor. Merak eden, güncel gündemi oradan takip edebilir. İsteyen istediği yere takılabilir, ancak "O site böyle, bu site şöyle" demeyin lütfen. Biz ne isek o'yuz. Başkası değil.

Sitemizin yaklaşık 1.700 gibi bir üyesi var. Bir kısmı çok aktif, bir kısmı daha az aktif, bir kısmı her yere yazıyor, bir kısmı sadece belli başlı konulara yazıyor, kimisi sadece okuyor. Ara ara üyelerin hareketlerini sitenin teknik özelliklerinin el verdiği ölçüde kontrolünü yapıyorum ve görüyorum ki oldukça faal bir siteyiz. Daha önce sitemize üye olup kendi isteği ile ayrılan, bizim ayırdığımız üyeleri bile zaman zaman görüyorum veya görüyoruz. Ya kendileri başka bir isim ile tekrar üye oluyorlar ya da başkalarının üyelikleri ile giriş yapıyorlar. Neyse, bu sitenin amacı Alfa Romeo markasına sevdalı insanları, ülkemizde hala daha ve Tofaş'a rağmen yelerde sürünen marka imajını layık olduğu yere getirmek, markaya karşı olan ön yargıyı yıkmak. Bunu da özellikle teknik konularda, her üyenin ayrı ayrı kendi tecrübesini paylaşarak başardığını düşünüyorum. Tek amaç Alfa Romeo. Bunun dışında da yeri geldiğinde konu ister Alfa olsun ister olmasın geyiğimizi yapacağız, yeri geldiğinde sınırları aşmadan bir konu hakkında tartışağız. Tabir biraz fazla olabilir ama zaten buna medeniyet demiyor muyuz? Hepimiz medenice burada bulunuyoruz. Ama sonuçta herkes memnun olacak bir durum yok. Herkesi memnun edemezsiniz, edilemez zaten. Bu durumda da bir konudan, bir ortamdan memnun olmayan(lar) ya o konunun dışında kalırlar, çok ileri durumda o ortamdan ayrılmak ister. Gelene gelme demediğimiz gibi, gitmek isteyeni de tutamayız ki. Buna hakkımız da yok. Ama belirlenmiş olan bazı kurallarımız, belli formatımız, belli bir seviyemiz var. Bunlara da uyulmasını gerektiğine inanıyorum, düşünüyorum. Bizi farklı forumlardan ayıran ve medeni olmamızı sağlayan da bu etkenlerin olduğunu düşünüyorum ki bir çok üye böyle olduğumuz için burada bulunuyor ve bunu her fırsatta dile getiriyor (örnek olarak asklepios üye adı ile aramızda olan Ali Bey).

Bu site sayesinde bir çok kişi ile tanıştım. Kimisi ile yüzeysel, sadece merhabalaşma şeklinde görüşmemiz oldu, kimisi ile beraberce yedik içtik, evimize davet ettim, evine gittim. Yeri geldiğinde kalktık konvoy şeklinde düğüne gittik geldik. Yeri geldiğinde hastane ziyareti için günübirlik İzmir'e gittik. Ama neticede bir birliktelik yaşandı ve hepsinden memnun kaldım ve çok keyif aldım. Bunun devam etmesini isterim ve istiyorum. Ancak yeri geldiğinde baba oğul bile birbiri ile ayrı düşebiliyorken, burada birbirini hiç görmemiş ve herhangi bir bağı olmayan, sadece Alfa Romeo sebebi ile burada bulunan insanların ayrı düşmesi kaçınılmaz olabiliyor. Ayrı düşüldüğünde tekrar bir araya gelinebilir, ama artık bir daha görüşülmeye bilinir de. Daha öncesine olan saygı sebebi ile site ve sanal ortamda olmasa da gerçek hayatta buluşulup, bayramda seyranda hal hatır sorulabilir ki ben kendi adıma bunu mümkün olduğu kadar yerine getirmeye çalışıyorum. Umarım bu yaptığımın kıymeti biliniyorduk. Bilinmezse de yapacak bir şey yok. Bu hayat akışının bir parçası. Ama öyle oldu diye karalar bağlayacak değiliz. Nasıl ki birbirimizi tanımadan önce de bir düzenimiz, bir akışımız vardı ise bundan sonra da öyle devam edecektir.

Emin ve Can, sizler ile birlikte Zincirlikuyu'ya gittiğimizde, sizin Tofaş ile olan sıkıntılarınız olduğu için özellikle seçmiştik. Can'ın sıkıntılarını daha sonrasında da bir kaç kez Tofaş Satış Sonrası Müdürü ile de paylaştım. Kendileri Can'ın sorunları halledeceklerini belirtmişlerdi. Eğer bunu Can'ın istediği şekilde yapmadılar ve yapamadılar ise, ne yapabilirim ki? Benim Tofaş ile herhangi bir bağım yok. Daha doğrusu sitemizin Tofaş ile olan bağlantısı uzun zamandır sadece sanal ortamda gerçekleşiyor. Onların bu kafa yapıları ve gelen gideri aratır misali davranışları sebebi ile daha ileri gideceğini sanmıyorum. Ancak şunun bilinmesini istiyorum ki sitemizde herhangi bir üyemiz Tofaş, Birmot kaynaklı mide bulandırıcı bir sorun yaşandığında veya "Ya bu çok iyi bir fikir, bunu onlara mutlaka iletmeyiz" diye düşündüğüm bir konuyu mutlaka iletiyorum. Hem de CEO hariç Alfa Romeo ile ilgili olan veya olmayan bir çok üst düzey yöneticiye. Bazen cevap geliyor, bazen gelmiyor. Cevap geldiğinde de sıkınıtısı olan üyemize bunu özel mesaj ile, genel bir durum ise sitede duyuru veya ilgili konuya yazı yazarak duyuruyorum.

Bir örnek vermek istiyorum. Can, Alfa Romeo Türkiye'nin resmi face,book sitesinde kendi Giulietta ise ilgili bazı resimler paylaşmıştı. Konuyu az çok bir çok kişi biliyor zaten. Beni Tofaş'tan aradılar ve Can Ünal'ın kim olduğunu, bize üye olup olmadığını sordular, ona ulaşmak istediklerini söylediler. Bizim üyemiz olduğunu ve hatta sizlerle yaptığımız toplantıda bizimle beraber olan uzun boylu arkadaşın olduğunu söyledim. Telefonu bende yoktu, Emin'i aradım ve telefon numarasını aldım. Daha sonra Can'ı aradım, Tofaş'ın f acebook'ta onun paylaştığı resimlerden rahatsız olduğunu, kendisi ile görüşmek istediklerini ve izin vermesi durumunda kendi telefon numarasını onlara vereceğimi söyledim. Kabul etti ve verdim. Ancak sanırım aramamışlar bile. Tofaş'ın bazı konulara artık ne kadar ciddiyetle yaklaştıklarını en azından bu örnekten görebilirsiniz.

Mengerler ile tanıştığım zaman (ki bilirsiniz, Mengerler Mercedes haricinde bazı Amerikan markalarının da satıcısı idi ve dünya genelindeki yapılanma gereği Tofaş ile birlikte çalışmaya başladılar Alfa Romeo-Lancia-Jeep olarak) onlara Tofaş ile çok sıkıntılar çekeceklerini, "Allah size kolaylık versin" dediğimi belirtmek isterim. İlk başta şaka yaptığımı ve abarttığımı sandılar ama zaman zaman onlarla görüştüğümde, durumun benim onlara anlattığımdan daha da vahim olduğunu söylüyorlar.  :) Aynı düşüncelerimi Çiftciler ile de paylaşmıştım. Uzun zamandır onlarla görüşmedim ama sanırım onlar da aynı düşüncelere sahipler. Neyse demek istediğim şu. Tofaş için hayati önem taşıyan (veya taşıması gereken) konularda bile bu kadar ağır hareket eden bir oluşumdan, pist organizasyonu, etkinlik, ıvır zıvır beklemek mantıksız. Bizim onlardan bir beklentimiz olmadığı gibi asıl onların bizden beklentileri var (reklam vermek istemeleri mesela), ancak sitemizin tarafsızlığını etkileyeceğini düşündüğümüzden bugüne kadar buna izin vermedik, taraftar olmadık. Reklam almak istememizin amacı budur. Sitemiz çöktüğünde onu önce tekrar ayağa kaldırmamız ve daha sonra şu anki formata geçmemizin yavaş olmasının nedenlerinden biri de budur. Burada Özgün'e tekrar tekrar bütün emekleri için çok teşekkür ederim. Çok iyi bir iş çıkardı. Legal veya illegal olarak para toplanması taraftarı da değiliz, çünkü bu daha sonra mali ve hukuki sorun olarak karşımıza çıkacaktır ki bir de öyle bir şey ile uğraşmanın, kafa patlatmanın anlamı, mantığı yok. Herkesin zaten işi başından aşkın. Daha önceki bir piknikte sitemize çok güzel bir gelir elde etmiş olacaktım ancak hiç hesapta olmayan bir hata, yanlış anlaşılma sebebi ile o gelire kavuşamadan öylece kalmıştık. Çok şükür zarar da etmemiş, tüm heasbı denkleştirmiştik. Neyse...

Emin, Türkçe konusuna da özellikle takılı kalmanı anlamadım. Gececiler ve Gündüzcüler'e zamanında Google'da hoşuma giden bazı görselleri ekledim. Kötü mü yaptım? Türkçemizin hem gramer olarak hem de imla olarak güzel kullanılmasını istemek eğer bir kusur ise özür dilerim. Ancak zaman zaman noktalama işaretlerinin olmaması, kelimelerin yarım veya yanlış olması hem okumayı hem de anlamayı zorlaştırıyor. Ve zaten çok elastik olan Türkemizin bu sebeplerden dolayı zaman zaman yanlış anlaşılmara sebep olduğunu hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Bir de artık bilgisayarlar haricinde artık telefonlar, padler ve farklı şekillerde de internete bağlanılabilindiğinden, imla, gramere uymak mümkün olmayabiliyor. O yüzden bu konuya çok fazla takılma derim. Nasılsa herkes kendi bildiği şekilde devam ediyor.  :)

Sitenin yönetimi konusuna gelince de. Sitenin kurucusu Tolga'dır ama artık aramızda değil. Daha sonra Hüseyin (Bektaş) Abi admin oldu. O da ayrılınca benim admin olmamı istediler. Moderatörler geldi geçti, editörler geldi geçti, adminler de gelip geçecek. Aykut Kocaman'ın dediği gibi "Doğru zamanı geldiğinde...". Biz de gideceğiz eninde sonunda. Buraya kazık çakacak değiliz. Ama kendimi Alfa Romeo konusunda bir filozof olarak görüyorum. Yalnız burada kast ettiğim filozof kelimesini Antik Yunan'daki anlamı ile kullandım. Her şeyi bilmek değil, her şeyi bilmediğini bilmek ve bu sebeple de doğru bilgiye ulaşmak anlamındaki filozof. Ben öğrendikçe ve doğru olduğuna inandığım bilgiyi topladıkça da burada paylaşmaya devam edeceğim. Kendime bunu amaç edindim. Kötü de yapmadığıma inanıyorum.

Sonuç olarak bizim burada bulunmamızın tek nedeni Alfa Romeo. Türkiye'de ve Dünya'da başka markalar ile ilgili bilgiler olsa da, gelişmeler, yenilikler ve daha bir sürü şey olsa da bunları burada dile getirmiyoruz. Niye? Burasının kurulma nedeni Alfa Romeo. Bir ara başka markaların haberlerini, yeniliklerini de duyuruyorduk ama sonra bir baktık, asıl konu Alfa Romeo olması gerekirken ikinci planda kalmış. Elbette Alfa Romeo ile karşılaştırabilmek için MiTo'nun rakibi olan farklı markalardan bahsedeceğiz, Giulietta'nın rakibi olan markalardan bahsedeceğiz. Ama bunu karşılaştırma olarak yapabiliriz. Kel alaka bir bir şeyden bahsetmenin lüzümü yok, gereksiz bence. Burası bir Alfa Romeo forumu. Burasının kıymetini hep beraber bilelim. Burasının Türkiye'deki Alfa Romeo severler için çok büyük kaynak olduğunu düşünüyorum. Yüzlerce, binlerce, onbirlerce yazılımış satır var, nerede ise 8 yılın birikimi var.

Hepiniz sağlıcakla kalın ve tekrardan kavganın, kapışmanın olmadığı duruma geri dönelim. Birbiri ile derdi olan varsa da lütfen bunu artık siteye taşımadan kendi arasında, ister özel mesaj ile, iste e-Posta ile, ister telefon ile isterse de yüzyüze halletsin, ama huzurumuzu bozmasın. Eğer ki yine de huzurumuzu bozmaya niyetli olan varsa veya devam edilecekse, bunun da çaresine bakarız.

Unuttuğum, atladığım konu varsa da boşverin gitsin.

///////////////

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

canunal

Can özel mesajlarımızı buraya kopyaladığını yeni gördüm. Siteyi yeni ayağa kaldırdığım zaman facebook entegresini yapmaya çalışırken hali hazırdaki grubu ekleyim demiştim yönetici abilerime sormadan, senden de bunun için yardım istemiştim. Ama Facebook plugin'ine gruplar değil sayfalar entegre olabiliyormuş. Yeni bir sayfa (grup değil) açtık ve onu entegre ettik bitti gitti.

Ben seni tanımam etmem buna rağmen çok ta güzel konuşmuşum, gerektiğinden fazla saygılı. Allah var sen de Emin de bu entegrasyon için bana yardım ettiniz ama açıkcası bu mesajları neden buraya kopyaladığını anlamadım :) Amacın neydi bilmiyorum ama ben üzüldüm. Sana hayatında başarılar kardeşim.

Özgün seni hedef alan bir ekleme değildi, sanırım yanlış anlaşıldı tarafından yazdığım. Murat'ın yazısına istinaden, konuşuldu herhangi bir ters düşme durumu olmadığını belirtmek açısından ekledim yazışmamızı. Bu durum seni kırdıysa kusura bakma.

erdem1904

Emin'in yönetimle ilgili verimlilik açısından tüm fikirlerine katılıyorum. Bence tartışılmalı ve olabiliresi olanlar yapılmalı. Son dönemdeki tatışmalardan bağımsız olarak 1 kaç ay öncesinden gelen düşüncem özel hayatımın fazlasıyla meşguliyetinden dolayı modlugun alınması ve daha faydalı olabilecek birine verilmesiydi... Bu fikrim hala sabit. Be n seve seve moderatörlukten şu an itibariyle ayrılıyorum. Uye olup sitenin keyfini çıkarıp geyik yapmak istiyorum arık :) Göreve talip olanlar yönetime ulaşsın... Gezi ve organizasyon sorumlularında iyi fikir... Mesela İstanbul için emin.... Ankara için Lbe gibi... Şimdilik benden bu kadar... İmla bozuklukları için kusura bakmayın :) tablet aldım klavyesine yabancıyım:)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2