Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 2005-2011

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

Ha ben birde şöyle söyliyim ben giuliettanın 1.4 lük motoruna niyetliyim. Ama genede 159 kafamı çok karıştırıyor:) bakalım bugün giuliettayı test edicem.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

SertackeS

You are not allowed to view links. Register or Login
O zaman hiç şansımı zorlamaya gelmez yani? Şahsen giulietta daha iyi bi araç ama sıfır 159 değişmem:)

giu 159dan daha iyi bir araç değil kesinlikle. giu alacağınıza ikinci el temiz bir 159 alın bakın görün araba denilen şey ne güzelmiş  :)

alfanın gelmiş geçmiş en güzel tasarımı olan 159, Brera, 2007+ spider heba edildi, yamuk yumuk, ördek tipli alfalar yollarda gezmeye başladı. alfa mühendislerine,tasarımcılarına, planlamacılarına sövdüğüm kadar trafiktekilere bile sövmüyorum. ve bu adamların ayık gezdiğini kesinlikle düşünmüyorum.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

fevkalbeser12

Eveeeeet bugün test ettim geldim giuliettayı fakat bana göre tam bir fiyasko çıktı. İlk olarak konfor yok, süspansiyonları inanılmaz sert tamam spor araba ama insan kullanıcak sonuçta bunu:) Birde hiç beğenmediğim diğer bi özelliği ise içeri inanılmaz bi yol sesi alması o nedir öyle ya belki abartıyor olabilirim ama bana göre 156 daha az yol sesi alıyor içeri. Plastik malzemesi kötü benim için 60.000 liralık bi araba kesinlikle değil. Ama bunun dışında performans iyi maşallah iyi gidiyor ona diyicek laf yok şimdi:) ibre yeniden 159 a döndü. Bakalım hayırlısı şimdi önce bi hayırlısıyla benim aracı bi elden çıkartayım. Sonra temiz bi 159 bakıcaz artık. Niyetim master(önder) in 159 ama zaman ne gösterir bilemeyiz tabi:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ku2

Eveeeeet bugün test ettim geldim giuliettayı fakat bana göre tam bir fiyasko çıktı. İlk olarak konfor yok, süspansiyonları inanılmaz sert tamam spor araba ama insan kullanıcak sonuçta bunu:) Birde hiç beğenmediğim diğer bi özelliği ise içeri inanılmaz bi yol sesi alması o nedir öyle ya belki abartıyor olabilirim ama bana göre 156 daha az yol sesi alıyor içeri. Plastik malzemesi kötü benim için 60.000 liralık bi araba kesinlikle değil. Ama bunun dışında performans iyi maşallah iyi gidiyor ona diyicek laf yok şimdi:) ibre yeniden 159 a döndü. Bakalım hayırlısı şimdi önce bi hayırlısıyla benim aracı bi elden çıkartayım. Sonra temiz bi 159 bakıcaz artık. Niyetim master(önder) in 159 ama zaman ne gösterir bilemeyiz tabi:)

Hangisini test ettiniz..? Test aracı neydi?
Donanım..? Motor..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

fevkalbeser12

1.4 170 beygirlik olanı test ettim hem otomatik hemde manuel oluyordu. Çok suratsız bi adam vardı yanımda ağzından kerpetenle laf aldım. Adamın dediğine göre en donanımsız olan model buymus fiyatı 66.000 tl dedi ama internette 170 beygirliklerin en ucuzu 61.000 tl den başlıyor. Bi gariplik var ortada.
                         jeremy clarkson

naxos

Valla acik soyliyim ben aracimi seviyorum .ama kalkip bu aractan.bir golf konforu bekliyorsaniz orasi hikaye.
159 bana gorede cok iyi bir secim.

Ancak son zamanlarda giulietta hakkinda bu forumda cok olumsuz yazilar cikiyor.cogunluguna (kendimce) katilmiyorum, cok farkli artilari olan birmodel.bu markanin amblemini vw yapin bakin o zaman herkes nasilda kusurlarini gprmezden geliyor.Hatalari olan ama kesinliklede kotu bir arac degil.50 bin tl ye i30  alinip binildigi ulkemizde giu bence normal swviyelerde fiyatlari.Edermi etmez derim o ayri ancak hangi araba fiyatini hakediyori zaten.

159 az km temiz bulmak biraz sikintili son zamanlarda birkactane vardi satildi zaten sabirli olursaniz bulabilirainiz.Bence gayet basarili bir secim hayirlisi olsun sizin icin
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

emin

abi biraz şans biraz beklenti meselesi, dilerim giulietta'da iyileştirmeler yaparlar yolda seyrederken hoşuma gidiyor ancak, iş para verip almaya gelince, insanı düşündürüyor.

Tasarımı bence golften de bmw1'den de güzel ama eleştirilerin bazılarına katılıyorum.

159'u ise hiç kullanmadım çok merak ediyorum. Siyah 159ları çok beğeniyorum. ama fikrim yok. giulietta ve 159 bana kalırsa piyasadaki pek çok modelden daha güzel bir tasarıma sahipler.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Tolga033

abi biraz şans biraz beklenti meselesi, dilerim giulietta'da iyileştirmeler yaparlar yolda seyrederken hoşuma gidiyor ancak, iş para verip almaya gelince, insanı düşündürüyor.

Tasarımı bence golften de bmw1'den de güzel ama eleştirilerin bazılarına katılıyorum.

159'u ise hiç kullanmadım çok merak ediyorum. Siyah 159ları çok beğeniyorum. ama fikrim yok. giulietta ve 159 bana kalırsa piyasadaki pek çok modelden daha güzel bir tasarıma sahipler.

Aynen katılıyorum . :)

may-alfa

1.4 170 beygirlik olanı test ettim hem otomatik hemde manuel oluyordu. Çok suratsız bi adam vardı yanımda ağzından kerpetenle laf aldım. Adamın dediğine göre en donanımsız olan model buymus fiyatı 66.000 tl dedi ama internette 170 beygirliklerin en ucuzu 61.000 tl den başlıyor. Bi gariplik var ortada.
AKOTA ile son görüşmemizde Giu.; 170'lik TCT Dist. ve spor1 paketiyle (kırmızı deri döşeme) birlikte 72000TL dediler. AROC indirimi 1000 TL ( :) ) toplamda 71 000 TL falan dediler. Şu zamana kadar test ettiğim araçlar arasında, parasının hakkını verecek bence otomobil Giu ve Lancia Delta'dır. İşin içinde Alfa sevgisi olabilir ama bence Giu. gerçekten çok iyi. Lancia'yı iş yerinden bir arkadaşa aldık, aşırı memnun. Kendisi yaz ayında Delta'yla (1,6 120 BG Diesel selectronic) Sırbistan - Bosna taraflarında gezdi ve çok memnun kaldı.
Mehmet Arif

Volkan

delta bence biraz değişik bir araç, fiyatları ne kadar bilmiyorum ama gui' nin yanında bence şansı yok

may-alfa

delta bence biraz değişik bir araç, fiyatları ne kadar bilmiyorum ama gui' nin yanında bence şansı yok
Delta biraz toplama bilgisayar gibi olmuş :) . Ama uyumlu bir toplama omuş, biraz alfa, biraz fiat, az da olsa lancia. Ama motor gücü gerçekten çok çok iyi, diesel olarak.
Mehmet Arif

fevkalbeser12

O zaman ben konuya şöyle bi boyut getireyim, 50.000 tlye hangi ikinci el araba alırsınız?
                         jeremy clarkson

ku2

O zaman ben konuya şöyle bi boyut getireyim, 50.000 tlye hangi ikinci el araba alırsınız?

Kriterler neler..?
Benzin, dizel?
Çekiş?
Motor hacmi?
Yıl..?
Km?
--

fevkalbeser12

Genel olarak, işte az yakan çok kaçan, yeni modelli birşeyler olur. Her türlü öneriye açığım:)
                         jeremy clarkson

ku2

2006 üzeri Subaru Legacy 2.0 Elegance AWD olabilir.

2009 modeli

Dizeli de var ancak km yüksek.

Bu da Sportwagon

2005 üzeri Audi A4 2.0 TFSI olabilir..Quattro'su da var., Tdi'da var.

Ayrıca rahat ederim derseniz A3 lerde var.. 1.4 T veya dizel.

2.0 TDi VW Passat veya Jettalar olabilir.

Opel Insignia 1.6 T 180 bg

--

SertackeS

yeni astra dizel. cosmo full paket.

tamam ruh yok ama geri kalan çoğu şey var. çok az yakıyor, alacağınız 159un tam yarısı kadar yakar. sunrooftan zenon farkara kadar en dolusudur. yol sesini çok az alıyor. çirkin de değil gayet başarılı bir iç dış tasarımı var.
ben de ne almancı oldum bu aralar .d
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

ku2

yeni astra dizel. cosmo full paket.

tamam ruh yok ama geri kalan çoğu şey var. çok az yakıyor, alacağınız 159un tam yarısı kadar yakar. sunrooftan zenon farkara kadar en dolusudur. yol sesini çok az alıyor. çirkin de değil gayet başarılı bir iç dış tasarımı var.
ben de ne almancı oldum bu aralar .d

İyi de 65.000 TL :))) 1.3 Dizel 95 bg
1.4 T 140 bg'lik motor Sport donanım ile 50.000 TL..
Arada çok fark var..!!!

--

agucba

50.000 TL'ye bence tek çare Alfa 159 olur. Bence başkası kesmez. Çünkü eğer "Alfa Virüsü" gerçekten eğer bulaşmış ve uçuk virüsü gibi zayıf anımızda ortaya çıkıyorsa, gözünüz devamlı olarak Alfa'ya kayacaktır. Başka bir markaya binilse bile her daim gözünüz Alfa'da olacaktır. İçiniz gidecektir. Kullanacağınız marka ne kadar iyi olursa olsun, keşke Alfa alsaydım diyeceksiniz. Başka marka olsa bile buraya takılacak ve yapılan muhabbetlerde "Keşke Alfam olsa idi" diyeceksiniz. Başka marka olsa bile onu satıp Alfa almak için fırsat kollayacaksınız.

Böyle olmayabilir ama genelde böyle oluyor. Örnekleri mevcut...  :D

Bu arada Delta'nın toplama bir model olduğunu düşünmüyorum. Tasarım olarak hiç bir markaya benzemiyor ve tamamen münhasıran.
Teknik olarak Fiat Bravo ile benzer. Ancak tekerlek mesafesi 2700 mm olduğu için özellikle arka koltuk mesafesi mesafesi gerektiğinde uzayıp kısalabiliyor, ters orantılı olarak bagaj hacmi büyüyüp küçültülebiliyor.

///////////////

fevkalbeser12

Selim abi subaruda aklımı çelimyor değil 4 çekiş olmas büyük avantaj tabi:) o legacy modeline bayılıyorum. Opeli niyeyse pek sevmiyorum ben ama agucbanın dediği gibi tek çare 159 görünüyor. Ne alırsam alayım beni kesmiycek galiba 159 dışında.
                         jeremy clarkson

Foxy

Bende eşimin arabasını sattım üstüne ekledim biraz kredi çektim 60000 lira elde ettim.3 senedir yani 156 mı sattığımdan beri 159 alacağım diye heryerde dolanırken eşimin sıfır araba istemesi ve Giuliettanın küçük olması nedeniyle mecburen gidip Megane Sport Tourer aldım.Ruh yok.Dizel olunca büyüleyici motor sesi yok.Donanım olarak en üst seviyede ama sürüş zevki yok.Yakıt tasarrufu ile kendimizi avutuyoruz.Sportwagon Giulietta beklemekteyim yada Giulia.Çok beklemem umarım.

Volkan

5oooo lira ile bir çok araç alınabilir.
bmw 3 olabilir, alfa 159 olabilir, saab 9-3, volvo ....

fevkalbeser12

Sanırım 159 a doğru emin adımlarla gidiyorum:) madem alfistayız ayıp olur başka araç alırsak:)
                         jeremy clarkson

ku2

Sanırım 159 a doğru emin adımlarla gidiyorum:) madem alfistayız ayıp olur başka araç alırsak:)

Ayıp olmaz..! :)
--

Foxy

Ayip olmaz ama pisman olunabilir:)

ku2

Ayip olmaz ama pisman olunabilir:)

Yok canım. Hiç pişman olmadım. Alfa'yı alırken de olmadım.
--