Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Chip - Remapping?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

quote:

Serkan'cım anlattıkların harika. Chip'in markası nedir biliyor musun?

bir rüya sanki

2.0 için durum böle olması muhtemel zaten çip sonrası :)

omeroguz

1,6 artık kesmiyor. Gerçekten insan rahata çok çabuk alışıyor ve hemen daha fazlasını istemeye başlıyor.

Chip lenenlerden bilgi alıp ilerleyen tarihlerde girmek lazım chip olayına.

Performans konusunda diğer forumda yazdım şikayetlerimi ama Tek pişmanlığım neden 2.0 TS almadığım. Aracımı seviyorum

agucba

quote:

Serkan'cım anlattıkların harika. Chip'in markası nedir biliyor musun?

Modifiyeyi yapan çocuk ile tanıştığımda bana Powerchips gibi bir şey demişti. Sağ yolcu ayak dayama yerinde bildiğim kadarı ile işletim sistemi ama bakmadım.

Bu arada belirtmeyi unuttum. Arabada sportif son susturucu da var. Ve son susturucudan bir önceki, yani aksın önündeki susturucu da iptal edilmiş durumda.

İleride arabamı değiştirirsem ama sanırım alacağım araba GT 3.2 V6 olacak

///////////////

master

Serkan Bey peki kaç oktan benzin kullanıyorsunuz ? 95 aldığınızda herhangi bir sorun oluyor mu ? Bir de araç kaç km'de ve bu ilk motoru mu ? Chip herhangi bir sorun yarattı mı ? Genel olarak memnun musunuz ?

Bildiğim kadarıyla chip'ten sonra benzine oldukça duyarlı hale geliyor araç , benim de kafamı en çok kurcalayan kısım bu.

Bir de 156 2.0 TS ile 145 QV'nin hemen hemen benzer gittiğinden yola çıkarsak chip'in önemli bir değişiklik yaptığı ortada. 1000 dd'lerde 156'yı yürütmek pek kolay değil :) Bir de 156 220 gibi "tamam fazla zorlama" demeye başlayıp 230'dan sonra iyice ıkınıyor :) 230'larda hala gidiyor olmak gayet iyi. Türkiye'de bir tane 146 Ti kullanıcısı da Squadra chip'den çok memnun olduğunu söylemişti.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Alfadanadam

En güzeli Colombo/Barianni egzantrik ile birlikte chip. ve devamında başınız şişmiyorsa komple egzos.
Ama egzantriği dışardan getirtiyim deseniz 1.5 milyardan fazla tutuyor. Değer mi bilmem :)

n/a

valla 156 1.6 ya bunları yapçak olsam hiç uğraşmam gider 2.0 ts alırım tabi beyaz ve kırmızı koltuklu 156 bulursam

agucba

quote:

Serkan Bey peki kaç oktan benzin kullanıyorsunuz ? 95 aldığınızda herhangi bir sorun oluyor mu ? Bir de araç kaç km'de ve bu ilk motoru mu ? Chip herhangi bir sorun yarattı mı ? Genel olarak memnun musunuz ?

Bildiğim kadarıyla chip'ten sonra benzine oldukça duyarlı hale geliyor araç , benim de kafamı en çok kurcalayan kısım bu.

Bir de 156 2.0 TS ile 145 QV'nin hemen hemen benzer gittiğinden yola çıkarsak chip'in önemli bir değişiklik yaptığı ortada. 1000 dd'lerde 156'yı yürütmek pek kolay değil :) Bir de 156 220 gibi "tamam fazla zorlama" demeye başlayıp 230'dan sonra iyice ıkınıyor :) 230'larda hala gidiyor olmak gayet iyi. Türkiye'de bir tane 146 Ti kullanıcısı da Squadra chip'den çok memnun olduğunu söylemişti.

95 Oktan kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım. 98 Oktan hiç kullanmadım, yani fark olur mu bilmiyorum. O yüzden yanıltmak istemiyorum.
Araç şu anda 185000'de ama motor 155000'de motor yenilenmiş. Ama yenilenmesinin sebebi motorun bitmesi değil, sahibinin bir kaç yağ damlaması görmesi sebebi ile motoru komple baştan yaptırması (bunu emin kaynaklardan öğendim ve daha sonra motoru yenileyen sahibi ile de uzun uzun konuşma fırsatım olduğunda birinci ağızdan teyidini almış oldum).

///////////////

master

Rölanti sorunu yaratacak olmasa dereceli düşünülebilir Bülent Abi , bir de Shell'den 100 oktan alıp da ciddi motor sorunu (hatırlayamıyorum ne olduğunu:) ) yaşayan dereceli egzantrik sahibi bir 156 1.6 vardı İzmir'de. Dereceli egzantriğin araca uygulanması aşaması da özel bir işçilik istiyor , yanlış ayar yüzünden beklenen verimin altında kalan bir çok araba var. İşin özü dertli iş bence :) Ama atmosferik olarak o kadar güç veren bir modifiye olması da işin güzel yanı.

Serkan Bey çok teşekkürler bilgi için. Aracın bu kadar uzun süre chipli , 95 oktanla ve sorunsuz kullanılması güzel bir şey. Benim de kafama bir geliyor bir gidiyor şu chip meselesi :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

quote:

Rölanti sorunu yaratacak olmasa dereceli düşünülebilir Bülent Abi , bir de Shell'den 100 oktan alıp da ciddi motor sorunu (hatırlayamıyorum ne olduğunu:) ) yaşayan dereceli egzantrik sahibi bir 156 1.6 vardı İzmir'de. Dereceli egzantriğin araca uygulanması aşaması da özel bir işçilik istiyor , yanlış ayar yüzünden beklenen verimin altında kalan bir çok araba var. İşin özü dertli iş bence :) Ama atmosferik olarak o kadar güç veren bir modifiye olması da işin güzel yanı.

Serkan Bey çok teşekkürler bilgi için. Aracın bu kadar uzun süre chipli , 95 oktanla ve sorunsuz kullanılması güzel bir şey. Benim de kafama bir geliyor bir gidiyor şu chip meselesi :)

Dediğim gibi, chipsiz halini bilmiyorum ve 98 oktan da kullanmadığım için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.
Ama şunu da ekleyeyim. Arabayı okşar gibi kullanırım, motor yağı ısınmadan (ki kullandığım bölge ve gittiğim istikamete göre kendime belirlediğim mesafeler var) 2500-3000 d/d aralığını geçmemeye çalışırım. Genelde 4. ve 5. viteslerde yüksek devir çeviririm ve ilk üç vitesi zorlamamaya çalışırım.

///////////////

master

Çok teşekkürler tekrar bilgiler için :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

burcintun

Arkadaşlar en tatmin edici açıklamayı Serkan Bey yaptı gibi. Siz de bana katılır mısınız bilmem. Aracı benim gibi güzel kullanıyorsun. Ha bu arada aracın önceki sahibi Chip yüzünden motorun devrini yüksek tutup contaları patlatmış ve bu yüzden yağ kaçırmış motor yapılmış olabilir. Demek ki chip iyi birşey değil :) Şaka bir yana düzenli kullandıktan sonra birşey olacağına inanmıyorum. Mantıken aracı zorlamadan ne zararı olabilirki. Yakıt ve hava ayarını elektronik olarak ayarlıyor. Sadece biraz fazla yakabilir. Hem güçlü aracın rejime gelmesi daha erken olur. Kasaya göre motor güçlü olmuş oluyor ve aracın motoruna çok güç binmiş olmuyor. Powerchip markasını araştıracağım. Sağol Serkan

Alfadanadam

Kdz.Ereğli'de yaşadığım için risk alamayacağım. Yaptırıp memnun kalanları gördükten sonra anca cesaret edebilirim sanırım. Zira başına bir hal gelse naparım buralarda :)

n/a

You are not allowed to view links. Register or Login

belki ilginizi çeker.

n/a

yarın powersystem hakkında bilgi alıcam.

unichip içinde paşaoğlu yla konuşabilirsem konuşcam.

selim

fiyatı fena değil power sistem denilen modülün ,ancak ben internette power system diye ne bir site nede bir yorum yada değerlendirme bulabildim.Sanırım tamamen made in güzel Türkiyem.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

burcintun

Halil Bey güzel bir ürüne benziyor ama fiyatları yanlış görmediysem 380 euro squadra lar bu kadar tutmuyor. Can Bey siz görüşecekmişsiniz görüşmenizin ayrıntısını bizle paylaşırsanız sevinirim.
Ben de şöyle yeni bir ürün buldum belki bilenleriniz vardır. incelemenizi istiyorum. Ve acil yorumlarınızı bekliyorum. ebay de var daha ucuz. Bu alttaki linkte 70$ çıktı. You are not allowed to view links. Register or Login

burcintun

Üstteki Linkte hata var gibi kontrol ettim bunu deneyin.

n/a

quote:

fiyatı fena değil power sistem denilen modülün ,ancak ben internette power system diye ne bir site nede bir yorum yada değerlendirme bulabildim.Sanırım tamamen made in güzel Türkiyem.

power system  made in france (fabrique en france diğer şekliyle :P )

kotchero

Alıntı Yap
Recep Bey 147 1.6'nın sadece chip ile 156 2.0'ı geçmesi imkansız. Arkadaşınızın aracında mutlaka ki en azından dereceli egzantrik , komple egsoz sistemi ve cold air intake sistemi vardır. Bütün bunlar uygulandığında bile geçmesini beklemem ben açıkçası. Sadece chip 1.6 Alfa motorunda 7 hp verse şanslısınız.

Aracında Yay+egzos +katalitik iptali+ çip var bunun dışında araçta uygulanmış bir performans fazlası yok videodan da çok belli oluyor zaten arayı nasıl açtığı. kullanıcıların performansı dikkate alınırsa her iki araç sürücüsüde bu işi bilen kişiler. belki alfistilerden biridir, sahibi aramızda bile olabilir.

MArkasının ve ne tip uygulama yaptığını ve kaça mal olduğunu arkadaşım yurtdışından döner dönmez öğrenip sizinle paylaşıcam.

n/a

powersystem ı sordum.
nette gösterilen 14 hp / 23nm tork un olabilcek max. değerler olduğunu ama alabilceğim gücü aşağı yukarı 10hp olarak göz önünde bulundurmam gerektiğini söylediler.
fiyat 380 Euro.

isterseniz deneyip memnun kalmazsanız geri verebiliyorsunuz.
bunun için ödeyeceğiniz ücret 50euro gibi bir MONTAJ ücreti. isterseniz dyno ya çıkarıp bakabilirsiniz istediğiniz gibi deneyebilirsiniz ,beğenmezseniz geri veriyorsunuz.
chip değil ARA MODÜL bu sistem.
satıcı arkadaşta en iyisi ve kesin çözümü olan chip dedi ama bizim arabalara çip bulmak nekdr zor bi bilse :P

Unichip yse konuşamadım.

bugra

quote:

belki ilginizi çeker.

bunları biliyorum..ilk basladıklarında konusmustu bir arkadasim..sistemimiz universal dedikleri icin daha sonra uzerinde durmadık ancak

master

Squadra şu anda sanırım en ucuz chip-tuning'i yapıyor ve yurtdışı forumlarda herkes çok memnun Squadra'dan. Atmosferik Alfa'lar için 200 küsür euro istiyordu , V6 Turbo için 360 euro olması lazım ki Wimmer-RST 49 hp ve 72nm tork vereceğini iddia edip (ki imkansız gibi) 1200 euro istiyordu :) Fark ortada.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

bugra

bencede squadra en mantıklı seçenek gibi geliyor..belki tek handikap daima 98oktan benzin ile kullanım gerekliligi olabilir..ECU gonderme işini falan bi konuşmak lazım..

n/a

buradada ilginç ürünler mevcut.

HALİL İBRAHİM

merhaba arkadaşlar..
jtd araca yazılım yaptıran varsa performans da ne kadar değişiklik olduğu hakkında bana yardımcı olabilir mi? 105 hp kaç hp ye çıkıyor.. ve gerçekten değer bişey mi? illa ki değişiklik olacaktır ama ne kadar ne fark ediyor :)