Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kendimizi tanıtalım !!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FB10ur

Evet arkadaşlar forum içinde üyelerimiz ve alfalarımız diye bir başlık var fakat o başlıktan farklı olmasının sebebi alfalarımız haricinde kendimizi tanıtalım düşüncesidir.

Çoğu zaman forum üzerinden sohbet ettiğimiz veya bilgi paylaşımı yaptığımız zaman merak ediyoruzdur karşımızda nasıl biri var diye işte tüm bu meraklara son vermek amacıyla forumda olan arkadaşlar resimlerini paylaşsın en azından birbirini görmeyen tanımayan arkadaşlar sohbet ettiği kişinin kim olduğunu tanısın görsün diye düşündüm...

Forumda aktif olma adına iyi olacağını düşündüm..
Benle başlayalım o zaman :) saçlarımı kestikten sonra'ki halim...

caglar35

selam onur
foto koymayı bilmiyorum, ama kendimi tanıtayım dedim
ismim caglar, izmirde yaşyorum, bankacıyım, 2 aşkım var galatasaray ve alfa147..

işle ilgili yardımım dokunabilecegi konularda ben burdayım
tüm alfisti ailesine saygılar

mahoretti

Merhabalar. Bende İZMİR'de Bilgisayar programcısı olarak çalışıyorum. 1970 doğumluyum. 2 çocuk babasıyım.

Spiritchaser

Merhabalar,

Adım Onur.  Aracımı alalı 3 hafta oluyor.   :)  İlk kez Alfa kullanıyorum.  Ankarada yaşıyor kamu'da çalışıyorum.  35 yaşındayım.  Fenerbahçeliyim.   ;D

ATA

Konu devam etsin =)

İsmim Ata Can Aytaç. 1987 İzmir doğumluyum. Barmenim. Ege Elektronik Yüksekokul Mezunuyum. Aöf İşetme 3. sınıftan 4 yıllığa tamamlamaya çalışıyorum.
Otomobiller ve motor sporları kendimi bildim bileli en çok ilgi duyduğum alan olmuştur. Otomobil ve yarış tarihi denince akla ilk gelen, sayılı markalardan Alfa Romeo'ya ilgim ortaokul çağlarımda başlamıştı. Bu sayede macera ilk 146 1.4TS ile başladı, 156 1.6TS ile devam ediyor. Ne demişler Alfa Romeo satın aldığınızda otomobil tarihide satın alırsınız =) Nasip olursa ve Alfa Romeo markası ayakta kalmasa bile ben ölene kadar hayatımda hep olacak. Sebebi:

Buda artizz foto =)))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Inan

Müzik öğretmeni ISPARTA da yaşıyor .1980 doğumlu..

emin

Emin Kurtoğlu, 1987 Antalya doğumluyum. İstanbuldayım. Saint Benoit Lisesi'nde okudum. Yıldız Teknik Üniversitesi, iktisat bölümü mezunuyum. Galatasaray Üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansım devam ediyor. KPMG şirketinde mali denetim asistanı olarak çalışıyorum. İngilizce ve Fransızca dillerini iyi bir şekilde iş hayatında kullanabiliyorum.

Mito'yu kullandık beğendik aldık, alfa muhabbeti de sürüyor, forum sayesinde keyifli insanlarla tanıştım. Motosiklete tutkunum.

You are not allowed to view links. Register or Login
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

agucba

Saçlarımın biraz daha gür zamanlardan kalma bir resim. Yanda kolu gözüken de Wolkanku.

1976 Almanya doğumluyum. İlk dört yıllık eğitimden sonra 1986 yılında Türkiye 5. sınıftan okula devam ettim. Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı mezunuyum, Almancam fena değildir. İş hayatımda İngilizce'yi de bolca kullanırım. Dillere az da olsa yatkınlığım sebebi ile gerektiğinde farklı dilleri de az çok anlayabildiğimi düşünüyorum. Aklımda devamlı olarak yüksek lisans var olsa da ya karşıma çıkan fırsatı iyi değerlendiremedim ya da başka bir engel çıktı.

Üniversite yıllarımda rehberlik yaptım ve bana hem maddi hem de manevi anlamda çok yararı oldu. Yaklaşık on yıldır lojistik sektöründeyim ve fena olmayan bir tecrübeye sahibim ama iş hayatında şanssız dönemlerim oldu. Şu anda Çoban Tur/Boltas'ta İhracat Uzmanı olarak çalışıyorum.

Üniversiteyi kazandığımdan beri İstanbul'dayım ama kalıcı olarak yaklaşık bir senedir Ataşehir'deyim. Evliyim.

Alfa Romeo ile tanışıklığım 1980 yılı civarına dayansa da ilk Alfamız'ı 1986 yılında Türkiye'de iken aldık. İşte o zaman bulaşan virüs, gün geçtikçe daha çok içime işliyor. İster yazılı olsun ister görsel, Alfa hakkında mümkün olduğu kadar çok bilgiyi toplamaya çalışıyorum. Alfisti Turkey'e Sercan Keklik sayesinde üye oldum ve şu anda da hayatımın vazgeçilmezlerinden biri.

///////////////

fevkalbeser12

Serkan Bey,
Acayip derecede Quentin Tarantinoya benziyorsunuz:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

FB10ur

ata foto harbiden artiz tarzı yanlız saçlar ıslak falan :):)

asklepios

anam!!! Tarantino da alfistaymış ;D

ATA

Valla klasörde uzun saçlı olarak ilk o resim çıktı karşıma, neredeyse diğer bütün resimler kısa saçlı halim. Biraz fotograf çekilmem lazım onu anladım =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

147BLACK

İsmim Arda... ;) 1979 Eskişehir doğumluyum ve 84 yılından beri Ankara'da yaşıyorum.
Müzik eğitimciliği yaparak hayatımı geçiriyorum. Bir de Heavy Metal düşkünlüğüm ile tanınırım. 8)
Ahhh... bir de koyu bir GENÇLERBİRLİĞİ taraftarıyım. Her maçına giderim. :D
İlk aracım 92 model serçe ikinci aracım ise 96 Corolla GLI'dı. 2003 yılında kızına piyano dersi verdiğimiz (annemin öğrencisiydi) Yenimahalle Birmot'un genel müdürü Alfa almamı teklif etmişti. O zamana kadar uzaktan hayranlıkla baktığım araçlar 1-2 showroom ziyareti sonrasında tutku haline geldi. İlk Alfa'm çoğunuzun bildiği üzere 2004 147'ydi. Şu an ise 2003 156 kullanıyorum. Yılbaşından sonraki zaman diliminde ise belki de 3. Alfa'm ile tanıştıracağım sizleri.
Bunlar da resimler.
2004 yazından bir resim... Fethiye-Hisarönü.

2012 yazı, Ankara-Çayyolu
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

sariertan

Ertan SARI 1977 Berlin doğumluyum. Mekanik konstrüktör ressamım. İşim gereği proje ve montaj demontaja yatkınlığım çok fazla. Bundan dolayı ustaya gitmek yerine kendimi ustalık yönünde ilerletiyorum. Arabalara olan aşırı ilgisizliğimden dolayı mecbur kalmam sonucu  31 yaşında ehliyetimi ve ilk aracımı aldım. Ardından 2. aracım derken şimdi Alfa sahibiyim. O kadar hızlı giriş yaptım ki araba olayına, ailemdeki herkes beni araba kullanırken düşünemezken neredeyse arabanın motorunu indirmeme şok olmuş gözler ile bakıyorlar. Ve benim bu kadar araba ile haşır neşir olmama inanamıyorlar. En başda dediğim gibi işim ve genlerimde olan özellikten dolayı çok fazla tamir işine elim yatkın ve boş duramıyorum. Bir de araba almadan önce model otomobil virüsü dolaşıyordu kanımda. Ordan şanzımandı, aksdı, kavramaydı, karbüratördü................... derken baya bir katkısı oldu 1/1 araba olayında =)

Sizlerin yaptığı buluşmalara gelmek tanışmak nasip olmadı hiç. Kısmetse bir gün yüzyüze de tanışırız.

Alfadanadam

Bülent CENGİZ.
01.04.1975 Sakarya doğumluyum. YTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum, ERDEMİR'de yaklaşık 10 yıldır mühendis olarak çalışıyorum. Üniversite'deyken İstanbul içi rehberlik yaptım, İngilizcem fena değildir. Evliyim, 19 aylık Kuzey isminde bir oğlum var.

14 yaşımdan beri bilfiil araba kullanıyorum. Babamın zoruyla 18 yaşımda ehliyet aldım, benim pek derdim yoktu aslında ama :) Kaba bir hesapla hayatımda yaklaşık 400.000 kilometre civarında araba kullanmışlığım var :)
Kendimi bildim bileli otomobil delisiyimdir. İlk arabam 91 model Broadway, sonrasında 91 model Suzuki swift 1.6, 97 145 1.4 TS, 98 156 2.0 TS, 94 164 V6 TB, 2001 156 1.6 TS. Şimdiki arabam 2004 156 2.0. Arada hanım sebebiyle aldığım arabalar 97 106 XS, 99 Daihatsu Charade, 2005 Mitsubishi Colt.
Ailedeki ve çevremdeki herkes tarafından çaresiz otomobil hastası olarak biliniyorum. Otomobiller ile ilgili hatta daha doğrusu motorlu ve tekerlekli herşeyle ilgiliyim. Mekanik, elektrik dahil.
Ayrıca teknoloji tutkunuyum, her türlü elektronik zerzevat müthiş ilgimi çekiyor.
Zonguldak/Ereğli'de yaşamak hobilerimi törpülese de idare etmeye çalışıyorum.

Pek görmediğiniz bir halimi koyayım bu sefer :)

ibrahim_020805

merhaba ismim ibrahim kktc de askeri personelim çocukluktan beri hayranlık duyduğum alfama geçen yıl mk1 156 ile kavuştum daha sonra mk2 ye geçiş yaptım

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
1998 Marea hlx 2.0 v5
1999 Alfa 156 2.0 Excutive
2001 Volvo S 40 1.9 T4
2007 Alfa 147 1.6
2005 Alfa 156 1.6 Distincive
1999 Mercedes C 200  CDI
1997 Opel Omega CD 2.5 V6
1999 Honda Accord 2.0 Ex (Amerikan)
2013 Chevrolet Aveo 1.3 D
2006 Mercedes A150 Avantgarde

dragut

Adım Turgut Bahadır. 1982 Antakya Hatay doğumluyum. 2005 yılında Maltepe Üniversitesi psikoloji bölümünü burslu olarak bitirdim. Yaklaşık 8 yıldır özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde psikolog, eğitimci olarak çalışıyorum. Ayrıca normal gelişim gösteren çocuklarla ilgili uyum ve davranış bozuklukları da çalışma alanım.

Arabayı 11 yaşımdan beri kullanırım; fakat ilk arabama 2011 ağustos ayında sahip oldum. İlk Alfa'mı da geçen sene aldım. Alfa virüsünü abimden kaptım ve bu ortama onun aracılığıyla katılmış oldum.  :)

Müzik ciddi bir ilgi alanımdır. Piyano ve mızıka çalıyorum. İyi düzeye yakın İngilizce biliyorum.

Fotodaki abim (l3v1@th@n) ve ben (dragut)

Bu da Pierre Loti'de çekildiğim bir resim;

"Alfa sevgisi"

KAKIRMAN

KAKIRMAN... İlhan KAKIRMAN  ;)
74 Görele Doğumluyum. En son Yeditepe Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında master yaptım. Öğretmen olarak mesleğe atıldım. 2008 den bu yana çeşitli eğitim kademelerinde yöneticilik yaptım. Şimdi haftanın yarısı MEB'e bağlı bir kurumda müdür yardımcılığı, diğer yarısında ise İstanbul İL MEM'de Strateji Araştırma Planlama Bölümü'nde istatistik işlerini yürütmeye çalışıyorum. 12 yıllık evliyim 9 yaşında araba sapığı oğlum var (daha bu sabahın 6 buçuğunda okula gitmek için kalkmış ama halıların üstünde arabalarını istifliyordu oha dedim).
İlgi alanlarım etrafımdakileri deli eder. Hatta bana Kakırmantronic lakabı takıp ta yıllığıma kadar yazanlar oldu. Eskiden elektroniğin tadı tuzu vardı. Şimdi kaçtı ya da ben yaşlanıyorum. İlk makinamız (aile arabası) 84 model hacı murattı. 4 vitesli güzel bir makinaydı zamanında. Sonra Daihatsu Applause alındı. Uzun yıllar bu araç hizmet etti aileye. Akabinde elimize para geçmeye başlayınca 94 te vurulduğum 145'i almak nasip oldu. Gerisi malumunuz.
Ahanda resmim  :D
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

master

Önder Filiz.

1986 İstanbul doğumluyum, ama hayatımın %90'ı İzmir'de geçti, baba tarafından ise Gaziantepliyim. Dolayısıyla yemek yapar ve yerken Gaziantepli, kalan zamanlarda İzmirli olarak algılanabilirim :)

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde çift anadal yaptım, İşletme ve Psikoloji mezunuyum. Daha sonra London School of Economics'te Uluslararası Yöneticilik üstüne master yaptım, bu esnada CEMS programı dahilinde Erasmus Universiteit Rotterdam'da 1 dönem geçirdim.

İş yaşantısında ise San Francisco'da bir hedge fund'da araştırmacı olarak görev aldım, Hollanda'da Eastman Chemical Company'de danışman olarak çalıştım, öğrencilik esnasında 3 ay kadar part-time gönüllü barmenlik de yaptım. Londra'da 2 işte kısa süreli Pazarlama Uzmanı olarak çalıştım, ardından memleket özlemi ağır basınca döndüm, askerliği tamamladım ve şimdi İzmir'de Türk Tuborg & Carlsberg'de POP Uzmanı olarak çalışıyorum. Bir aralar İspanyolca bilirdim ama 4 senedir konuşmayınca onu unuttum gibi, İngilizcem eskiden anadilimden farksızdı, son 2 senedir Türkiye'de pek konuşmadığım için bir tık altına indi diyebiliriz.

Kendimi bildim bileli otomobil meraklısıyım, 5 yaşında otomobil dergileri biriktirmeye başlamıştım bile. 9 yaşında trafiğe kapalı alanlarda babamın kucağında direksiyon öğrenmeye başladım, 18 yaşını doldurur doldurmaz da ehliyetimi aldım. Kaç farklı otomobil kullandım bilmiyorum, önüme gelen her aracı kullanmak istedim. Her otomobil farklı bir dünyaydı çünkü benim için. Alfa Romeo 156'yı ilk gördüğümde ise aşık oldum, hep ona sahip olma hayaliyle yaşadım. Çok şükür ki bir gün 156'nın direksiyonuna oturabildim. Ardından GTV, daha sonra da 159 ile serüven devam etti. Birçok farklı araba kullanmış olsam da, kendim sahip olduğum araçların hepsi Alfa Romeo idi, ve Allah nasip ederse, gücüm de yeterse bundan sonra da öyle olmasını istiyorum.

Kurumsal iş hayatına geçtikten sonraki fotoğraf (şirkette kirli sakal hoş karşılanmıyor ve ben yüzümde kıl olmazsa 18 yaşında duruyorum, o yüzden yaklaşık 1 senedir bıyıklıyım :) ):

Bu da gençlik zamanları :) :

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

wolkanku

Volkan Karaosmanoğlu
86 İstanbul doğumluyum.
2004-2009 Yılları arası Sakarya Üni iktisat bölümünde okudum.
İlk Alfa Romeo'ma 2006 yılında , 1400 km 'de bir 156 mk2 alarak kavuştum. 4 ay sonra kaza yaptım ve alfa romeo orada sona erdi,hevesim kursağımda kaldı.
Okul bittikten sonra hemen Aralık 2009 'da askere gittim. Mayıs 2010'da geldim ve iş başvurularına başladım.
Mercedes Benz Koluman'da Satış Danışmanı olarak ilk işime başladım, keyifli ve yorucuydu ancak mercedes'in sistemi bana uymadı. İçimde hep gizli bir BMW aşkı da vardı. Mercedes'te yapılan sınavda 1. oldum,Mercedes'teki eğitmenim vasıtasıyla Borusan'a CV'mi yolladım ve Borusan 'a geçtim. 10 ay süreyle kolumanda görev yapmış oldum.
11 Ay süreyle Borusan Oto Dolmabahçe'de BMW satış danışmanı olarak görev yaptım.
Ancak otomotiv sektörünün yorucu, stresli , bayramsız seyransız çalışma temposunda,müşterilerin gevrekliklerine ve kurnazlıklarına daha fazla dayanamadım.
Şu anda Çolakoğlu Metalurji firmasında Pazarlama Uzmanı olarak devam ediyorum.
22 Ekim itibariyle de 2006'dan beri hayalini kurduğum 159'uma kavuştum ve yarım kalan Alfa Romeo tutkuma devam ediyorum. Uzun yıllar da devam etmesini istiyorum :)

bu da gizli aşkın görüntüleri :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Spiritchaser

İsmim Arda... ;) 1979 Eskişehir doğumluyum ve 84 yılından beri Ankara'da yaşıyorum.
Müzik eğitimciliği yaparak hayatımı geçiriyorum. Bir de Heavy Metal düşkünlüğüm ile tanınırım. 8)
Ahhh... bir de koyu bir GENÇLERBİRLİĞİ taraftarıyım. Her maçına giderim. :D
İlk aracım 92 model serçe ikinci aracım ise 96 Corolla GLI'dı. 2003 yılında kızına piyano dersi verdiğimiz (annemin öğrencisiydi) Yenimahalle Birmot'un genel müdürü Alfa almamı teklif etmişti. O zamana kadar uzaktan hayranlıkla baktığım araçlar 1-2 showroom ziyareti sonrasında tutku haline geldi. İlk Alfa'm çoğunuzun bildiği üzere 2004 147'ydi. Şu an ise 2003 156 kullanıyorum. Yılbaşından sonraki zaman diliminde ise belki de 3. Alfa'm ile tanıştıracağım sizleri.
Bunlar da resimler.
2004 yazından bir resim... Fethiye-Hisarönü.

2012 yazı, Ankara-Çayyolu

Hocam ben de Çayyolu'nda oturuyorum.  Daha çok Doom ve Black sevmekle beraber Metal durumları bizdede mevcut  ;D  Görüşebiliriz.

asklepios

Selamlar.adım ALİ DEMİR.

1982 milas/muğla doğumluyum.2005 sonu ege üni. diş hek. fakültesini bitirdim.2006'da askerliği yaptım  bursa'da yedek subay olarak.2007'de ise halen çalışmakta olduğum muayenehanemi açtım.evliyim ve Allah nasip ederse 3 ay sonra "Defne" adında bir kızım olacak :)

arabalara,motorlara,uçaklara,makinelere yani "oyuncak"lara hep merakım vardı ve öyle de olacak...Alfa Romeo bende MK1 156'yı gazete reklamında görünce başladı...çamaşır makinesinin üzerinde duran o eski gazeteye gözüne far tutulmuş tavşan gibi kilitlendiğimi hatırlıyorum...üniversitede hedefimi belirledim: "ilk arabam kırmızı bir 147 olacak"...çok şükür oldu da...yaklaşık 3 senelik birlikteliğimiz benim 2 yıllığına ehliyeti vermemle son buldu...eşim kullanacağı için yerine 1.2 tsi-dsg ibiza aldım. şimdi ailemiz büyüyeceği için yeni bir araba arayışındayım ama maalesef bu alfa olmayacak(bu benim değil alfanın suçu)

fotoğraftaki sıpa ise yeğenim Kerem :)

Alfadanadam

Volkan'cım sen bizim sektöre girmişsin ya, gün gelir Erdemir'de de görürüz seni bir gün kimbilir :)

wolkanku

Volkan'cım sen bizim sektöre girmişsin ya, gün gelir Erdemir'de de görürüz seni bir gün kimbilir :)

valla biraz şans eseri bu sektöre girdim ama memnunum. erdemir'de olmak isterim tabi ki ama biraz uzak tabi :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+