Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kasan arka fren

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A.S.GÜMÜŞ

Havanın soğuması ile birlikte sol arka frenim sıkışıyor, Turgay usta fren hortumlarındandır diyor tabii ki doğrudur amma velakin usta dolu, sıra var, bana gelene kadar zaman geçecek, arka fren aşırı ısınıyor ve ötüyor, resmen hasta oluyorum, bildiğiniz geçici çözüm var mı arkadaşlar açılıp değişene kadar ?

07 DH 800

agucba

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
İşinin ehli bir Fren Servisi'ne gitmeniz de size yardımcı olacaktır.

///////////////

Alfadanadam

Bence el freni teli ile ilgili bir durum. Büyük ihtimalle el freni telleri değişecek.

Gouki

Ben de hortumla olan ilişkisini pek anlayamadığımdan oyumu el freni teline veriyorum :)

tugrul

Geçmiş olsun
Ben Turgay ustaya gidip sök dediği herşeyi sökmeye çalışıp ona yardımcı olarak olaya el atmasını sağlamaya çalışırdım elimden geldiğince. Ustanın yoğunluğunu az buçuk tahmin edebiliyorum:)
Ve ben kendisini hala aramadım ayıp oldu yarın ararım kesin :)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

agucba

El freni teli olabileceği gibi fren hortumu ihtimalini pas geçmemek gerek. Bende sol arka frenin yaklaşık 5-6 cm'lik hortumu tıkanmıştı ve o yüzden seneye, ön fren balataları ile beraber değiştirmeyi düşündüğüm arka balataları değiştirmek zorunda kalmıştım.

///////////////

dnr1

Arka tekere gelen fren teli hortumunu, tekerin yanindan elinle tutup bu hortumu assagi yukari ,ileri geri sallayip boslugunu alirsan. Balatar bosa cikar ustaya gitmenegerek kalmaz ben hep boyle yapiyorum..el frenini cekip unutsamda sikinti olmuyor
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

A.S.GÜMÜŞ

Tamamdır bu yöntemi deneyeceğim, en azından yapılana kadar, el fren teli olduğunu düşünmüyorum çünkü tele wd 40 sıkıp biraz üzerinde uğraştık ve park ederken hiç el frenini çekmiyorum dolayısıyla sıkıştırma ihtimali düşük bu yüzden fren hortumu daha aklıma yatıyor, ayrıca o hortumlar hiç değişmedi, ömürlerini doldurmuş olabilirler

07 DH 800