Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV V6 TB 1997

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
anıl bey bu arada sanırım arka buğu çözücüde arızalı ya da film var diye çalışmıyor , tam anlayamdım, direksiyonun hemen sağında km tuşunun orda yer alan buğu tuşuna basıyorum ama nafile , zaten basıldı mı basılmadı belli de olmuyor, ekran da bir uyarı felan yanması gerekmiyor mu?
Bende de buğu çözücü takıntıdır,hiç çalıştırmam :) bunda da hiç kullanmadım,çok akım çekiyor rahatsız oluyorum :D Herneyse bu zamana kadar zaten birkaç tel kopmuştur olabilir ama hepsi çalışmıyorsa bir terslik var demektir,sigortasına vs bakımalı derim,düğmeye bastığınıza göstergelerin ortasındaki daki yuvarlak ışıklardan birisinin yanması gerekir ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

cario

Hayırlı olsun, GTV de zor makinedir ama aşk zorluk dinlemez.  :serefe:
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Emre Sezen

anıl bey bu arada sanırım arka buğu çözücüde arızalı ya da film var diye çalışmıyor , tam anlayamdım, direksiyonun hemen sağında km tuşunun orda yer alan buğu tuşuna basıyorum ama nafile , zaten basıldı mı basılmadı belli de olmuyor, ekran da bir uyarı felan yanması gerekmiyor mu?
Bende de buğu çözücü takıntıdır,hiç çalıştırmam :) bunda da hiç kullanmadım,çok akım çekiyor rahatsız oluyorum :D Herneyse bu zamana kadar zaten birkaç tel kopmuştur olabilir ama hepsi çalışmıyorsa bir terslik var demektir,sigortasına vs bakımalı derim,düğmeye bastığınıza göstergelerin ortasındaki daki yuvarlak ışıklardan birisinin yanması gerekir ;)

Peki anıl bey görüşü nasıl sağlıyorsunuz misal dün çok zorlandım görüş hiç yoktu arka camda

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

obasar

hayırlı olsun, gerçekten GTV 'leri çok severim :)
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Emre Sezen

Teşekkürler arkadaşlar, en kısa zamanda bi organizasyonda buluşalım fikirlerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var

ATA

Hayirlisi olsun kazasiz belasiz. Bende niyetliyim bu aralar ya gtv ya spider almak istiyorum. Sitede gtvler artsin :))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

miracozdag

Hayırlı olsun. Jantları bence de değiştirmeyin. GTV'ye çok yakışıyorlar.

Emre Sezen

Arkadaşlar eski sahibi çok da alfa meraklısı değilmiş, havalar malum buz, daha önce bir arkadaş motor bloğu çatlatmıştı siteden sanırım,  :nazar: tırsmıyorum değil napsam nası kontrol etsem, şu an kullanmıyorum havadan dolayı ama, durduğu yerde de sorun olur mu ya da ben anlayabilirmiyim antifiriz durumunu ???

Anıl

Peki anıl bey görüşü nasıl sağlıyorsunuz misal dün çok zorlandım görüş hiç yoktu arka camda
Zaten arka camdan pek birşey görünmüyor, bu araçlarda camlarda buhar sorunu var,anında tüm camlar buhar oluyor,ben sadece yan ve ön camı temizliyorum arkaya yan dikiz aynalarından bakıyorum,zaten pek kullanmıyorum,özellikle kötü havalarda...
Antifiriz için oranı ölçtürmek lazım,birde suyun rengine bakın düz su olmasın...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Ayrılmak zor da olsa bugün arabayı bakım ve eksikleri için milano yılmaz ustaya bıraktım.

Tespit edilen bir kaç sorun (Ki çoğunu bilerek ve görerek almıştım)

Gösterge ışıklarının bir kısmı arızalı
Silecekler arızalı
Bagaj kapağı
Rezistans (Buğu çözücü)
Ön sağ aks kafası
Kapı ve sunroof fitilleri
Sunroof kapağı

Olarak görünmekte,

Hava şartları sebebiyle motoru tam tecrübe edemedik, yarın sabah tekrar kontrol edilecek, ilk izlenimleri aracı çok beğendiler, kondüsyonunu başarlı buldular.

Yarın sabahta turbo basıncı vs ölçülecek ve lifte alınacak. şimdilik bu kadar  :) :)

Gelişmelere burdan devam

Anıl

Diğer sorunların nedeni aşağı yukarı belli ancak bagaj kapağında ne sorun var,kilit mi açmıyor,kilidin butonu torpido gözünde,olmadı anahtala da açılıyor. Ben uzaktan kumandaya dahil etmiştim,vw tipi sustalı anahtarım var,uzaktan kumanda da ekstra bagaj açma düğmesi vardı,bunda da elektrikli açma olduğundan bu tuşuda aktive ettirdim,herzaman kumanda ile açıyorum.
Eğer bagaj amortisörleri bozuksa kendinizde değiştirirsiniz,bir tanesini sökün aynı boyda-strokta ve basınçta piyasada amortisör mevcut tanesi 10TL civarıydı, alın takın ;)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Diğer sorunların nedeni aşağı yukarı belli ancak bagaj kapağında ne sorun var,kilit mi açmıyor,kilidin butonu torpido gözünde,olmadı anahtala da açılıyor. Ben uzaktan kumandaya dahil etmiştim,vw tipi sustalı anahtarım var,uzaktan kumanda da ekstra bagaj açma düğmesi vardı,bunda da elektrikli açma olduğundan bu tuşuda aktive ettirdim,herzaman kumanda ile açıyorum.
Eğer bagaj amortisörleri bozuksa kendinizde değiştirirsiniz,bir tanesini sökün aynı boyda-strokta ve basınçta piyasada amortisör mevcut tanesi 10TL civarıydı, alın takın ;)

yok hem içeriden açma kısmı arızalı hem de açınca havada durmuyor. kafama düştü iki kere sabah.  :) :)

Anıl

İçerideki düğmede sorun olabilir,benimde birsüre sonra bagaj amortisörleri bozulmuştu,değiştirdim,söktüm birisini,aynısından kamyon parçacısında bulup aldım,sonra taktım.Sökmesi kolayda,takması biraz güç istiyor :) Dediğim gibi çifti 20Tl birşeydi.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

İçerideki düğmede sorun olabilir,benimde birsüre sonra bagaj amortisörleri bozulmuştu,değiştirdim,söktüm birisini,aynısından kamyon parçacısında bulup aldım,sonra taktım.Sökmesi kolayda,takması biraz güç istiyor :) Dediğim gibi çifti 20Tl birşeydi.

hocam siz tam profesyonel olmuşsunuz, bravo, :) bizde kendimizi güya bu işlere meraklı sanırız.  :)

Anıl

hocam siz tam profesyonel olmuşsunuz, bravo, :) bizde kendimizi güya bu işlere meraklı sanırız.  :)
Merak işte,birşey arızalı ise rahat duramam,sökmeyi-takmayı severim ;) Birde,internetin gözünü seveyim,araştırıyorum buluyorum,mesela bagaj amortisörü takma vs yazıyorum,olmadı yurtdışı forumları kurcalıyorum,her soruna mutlaka bir çözüm çıkar,yeterki motorun içinde olmasın o beni aşar :)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Merak işte,birşey arızalı ise rahat duramam,sökmeyi-takmayı severim ;) Birde,internetin gözünü seveyim,araştırıyorum buluyorum,mesela bagaj amortisörü takma vs yazıyorum,olmadı yurtdışı forumları kurcalıyorum,her soruna mutlaka bir çözüm çıkar,yeterki motorun içinde olmasın o beni aşar :)

motoru çok bakamasa da beğendiler, ama gün içinde bi ara ısı 90 dereceyi geçti 95 leri buldu, ki hava -1 . evet trafik dur kalk oldu ama tırsmadım değil. tabi bunu da ilettim ustaya.

Anıl

Şunu belirteyim, bu araçlarda normal kullanımda sıcaklık 80-85 derece arasıdır,yani 156 vs gibi 90'da sabit durmaz,ibre 90 altında olmalı,90'a geldiğinde ibre fan açar,95 gibi bir derece bu havada bana pek normal gelmedi. Yazın hava kavrulsada sıcaklık 90'ı ancak 1mm geçiyor,yazın sıkışık trafiğe düşerseniz sıksık fan açar.Sıcak çalışan bir motor,ayrıca ön tarafta motoru soğutacak pek bir giriş yok,bu yüzden sıkışık trafiğe pek gelmiyor. 1.5 sene önce benim conta eskimiş,yolda giderken anlık 100 dereceyi gördüm,hemen kenara çektim,soğuttum vs. servisr vardım,mevsimde soğuktu şansıma...malesef conta eskiyince kendini bırakmıştı,bu araçta conta sökülmesi için motor komple çıkıyor,bu yüzden işçiliği fazla!İşin özü iyi bakılsın sonra baş ağrıtmasın.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Şunu belirteyim, bu araçlarda normal kullanımda sıcaklık 80-85 derece arasıdır,yani 156 vs gibi 90'da sabit durmaz,ibre 90 altında olmalı,90'a geldiğinde ibre fan açar,95 gibi bir derece bu havada bana pek normal gelmedi. Yazın hava kavrulsada sıcaklık 90'ı ancak 1mm geçiyor,yazın sıkışık trafiğe düşerseniz sıksık fan açar.Sıcak çalışan bir motor,ayrıca ön tarafta motoru soğutacak pek bir giriş yok,bu yüzden sıkışık trafiğe pek gelmiyor. 1.5 sene önce benim conta eskimiş,yolda giderken anlık 100 dereceyi gördüm,hemen kenara çektim,soğuttum vs. servisr vardım,mevsimde soğuktu şansıma...malesef conta eskiyince kendini bırakmıştı,bu araçta conta sökülmesi için motor komple çıkıyor,bu yüzden işçiliği fazla!İşin özü iyi bakılsın sonra baş ağrıtmasın.

bir anlığına gördüm zaten 90 üstünü sonra park edip, haftasonuna bıraktığım bakım işi için ustayı arayıp getiriyorum dedim, mesafem uzundu e-5 te ortalama 100 km/h ile gittim 70-80 dolaylarında gezdi hep, gittiğim mesafede 30 km civarı

Emre Sezen

ve gtv'im ilk öpücüğünü verdi.  :p

servise bıraktığım aracımın sonuçları için bugün maslak oto sanayi milano servisteydim.

Şu an yapılan ve yapılacak işlem listemiz aşağı yukarı şu şekilde;

Acil yapılacaklar;

ngk buji takımı
silecek motoru
motor yağı değişimi
yağ filtresi
hava filtresi
klima filtresi
benzin filtresi
sağ iç aks körüğü değişimi
sağ dış aks kafası değişimi
ön viraj askı lastikleri
sol alt salıncak
v kayışı
a/c kayışı
direksiyon kayışı
egzoz boğaz çatalı tamiri
marş motoru tamiri

şeklinde çıkarıldı ve işlemlere başlandı. maliyet olarak da 1650 liracık bişey tuttu.  :-X

daha sonra yapılacaklar ise
sağ alt salıncak
arka amörtisör alt burçları
sağ ve sol küçük davlumbaz

sevindiren şeyler de olmadı değil

mesela fren balata ve aynalarım sağlam ve brembo marka cıktı
lifte kaldırınca şaselerin fabrikadan çıktığı gibi olduğunu farkettik
hiçbir yerde çürüğe rastlanmadı
hatta motorda bir çok parçanın orijinal fabrika etiketleri duruyormuş onu farkettik.

yarın akşama doğru bitecek gibi gözüküyor.

bir kaç tane de resim ekledim.

Gouki

Bujiler, filtreler artık Gtv kışa hazır :clover:

fevkalbeser12

Savulun!!! GTV geliyor:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Emre Sezen

Bu arada belki merak eden gtv sahipleri olabilir,

yeni ön görünüm için de parça fiyatlarını aldım.

3429 tl kaput
1260 tl tampon
236 tl scudetta

Anıl

Bence yeni ön görünüme gerek yok,tekrar güle güle kullanın. Bende aldığım gibi servise sokmuştum,triger'i değiştirmiştik ne olur ne olmaz diye,birde rutin bakım yapılmıştı. Sonuçta aldığın kişinin ne yapıp,yapmadığını bilmiyorsun işi sağlama almak lazım ;)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bence yeni ön görünüme gerek yok,tekrar güle güle kullanın. Bende aldığım gibi servise sokmuştum,triger'i değiştirmiştik ne olur ne olmaz diye,birde rutin bakım yapılmıştı. Sonuçta aldığın kişinin ne yapıp,yapmadığını bilmiyorsun işi sağlama almak lazım ;)

peki rakamlar nasıl sizce, sonuçta gtv tecrübeniz çok fazla illaki bu parçaları tanırsınız az çok

Anıl

Genel toplam için net birşey diyemem,buji takımı bunların ucuz 6 tanesi 50TL civarı,benzin filtresi 40TL,yağ 20TL,yağ miktarı biraz fazla 6.5Litre alıyor,alt salıncak 110-120 arası bir rakam(otostart),aks körüğü 10TL,aks kafasını bilmiyorum,kayışları da bilmiyorum,ben tek triger değiştirdim,diğerleri yeniydi...Marş motoru tamiri de genelde 100 Tl civarı oluyor,egzoz manifoldu tamiri 20-30TL birşey,rot-balans yapılacak vs.burada önemli olan işçilik fiyatı. Ben genel bakımda 250TL ödemiştim,yağ-filtreler,rot-balans,genel kontrol vs...Bakım ve mekanik parçaları pahalı değil,hele ön takım bu değişenlerle sizi çok uzun süre götürür,ön takım sesi,salıncak bozulması GTV'lerde yok..

1998 GTV V6 TB