Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV V6 TB 1997

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

miracozdag

Dün milanodaydım ben de, sizin aracı da gördüm. Çalışan elemanın birine kaç model bu dedim öylesine. 93-94 falan dedi.

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Dün milanodaydım ben de, sizin aracı da gördüm. Çalışan elemanın birine kaç model bu dedim öylesine. 93-94 falan dedi.

bi tanesi de spider sanıyordu. benden öğrendi gtv olduğunu

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

GTV'nin bugünkü sürprizi,

O devasa bagajının derinliklerinde buldum ve paylaşayım dedim.

Benim GTV'nin önceki 2 sahibi de meraklı olduğundan aynı çantadan bende de var,bendeki'nin içinde sizinkilerden fazla olarak, tek sayfa kuşe-karton şeklinde bir belge var, bu belgede aracın fabrika çıkış tarihi,üretildiği bant numarası,boya kodu vs olan bilgiler bulunuyor,şanslıyız ki kaybolmadan elimize ulaştı...Benim ilk işim garanti-servis kaydının sayfalarına bakmak oldu,araç nisan 1998'de satılmış,6-7 ay sonra servise gelmiş,camlardan tıkırtı geliyor diye,serviste cam krikoları değişti yazılmış(bence değişmemiş,sadece tamir olmuş,İzmir'de ki yetkili Alfa servisi o zamanlar şaibeli işler yapıyordu,hala daha elindeki parça stoklarını eritmiş değil).18bin km'de 2 sene sonra tekrar servis kaydı var,bu sefer tekleme var diye,buji kablo seti değişmiş.Daha sonra kayıt yok,amcam öpülmek istememiş herhalde,yetkili servisi bırakmış.

ben de aynı yere baktım  :), aracın ilk sahibi başarı holdingmiş. Samsung türkiye.

şirket aracı olarak kullanmamışlardır umarım  :) :) :) :)
Bende üzerime alırken,vergi dairesinde aracın vergisi ile sorun çıkmıştı,kayıtlarda bulunamadı vs.. sonra hallettik,oradaki memur kayıtlarını inceledi,sahiplerinin isimleri çıktı,İzmir'den satılmış,Hakan diye soyadını hatırlayamadığım birisi almış 34 HAK 40 plakalıymış,2008'de benim aldığım Antalyada ki kuyumcuya satmış, o da 2010'da bana sattı 07 BEU 22 plakaydı.Antalyada ki sahibinde 2 sene kalmış ama adam yurtdışına temelli gidince bunun bir senesini Aydın'da babasının köy evinde garajda geçirmiş.Bende oraya gidip almıştım.Adamın söylediği İstanbul'a gittim,bir villanın kapalı garajından çıkardı sahibi demişti,gazete sahibiymiş İstanbuldaki şahıs. Meraklı birisiymiş,iyi bakmış,spacer,orjinal jantlar takmış,kondisyonunu iyi muhafaza etmiş,Antalyada ki Alfa'dan anlamayan birisiydi megane coupe'si armış satmış bunu almış,merak yok ama cilalamış,bakımını yaptırmış yetkili serviste,zaten serviste 2000TL fatura ittirmiş buna :)Sonuç en son bana düştü garibim..
Seninki de herhalde bu zamana göre 100bin liralık şirket aracı olamaz herhalde ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Anıl bey gtv'yi almadan önceki planlarım için bazı resimler toplamıştım, size de danışmak isterim, çünkü sanırım bi ara sizde egzos dörtlüydü.

bunu düşünüyorum yani difürizör ve 4 egzos.

birde cesaret edebilirsem orta konsolu yeni modele çevirmek istiyorum.

Anıl

Merhaba,benim egzoz çıkışları sağ-sol olmak üzere ikili oval,tabi uçları 2'li seçseydim 4'lü olacaktı ama oval benim daha çok hoşuma gidiyor.Bendeki durum baştan sona farklı,manifoldtan itibaren ayrı iki boru şeklinde,yani üç silindir tek boru,diğer 3'ü diğer boru şeklinde(ortada 2 adet düz geçişli susturucu,en sonda birisi orjinal,diğeri benzeri 2 ayrı susturucu şeklinde bunlarda düz geçişli). Ama siz orta susturucudan itibarende sağ-sol olarak sonu bölebilirsiniz. V6 TB'ler de bir durum var,egzozu ellediğiniz an ses artıyor,zaten orjinalde de biraz egzoz sesi mevcut. Bu seste rölantide yüksek bir bas ses,1500 devirden sonrada aracın orjinal sesi gibi devam ediyor.Rölantide ki bu ses seviyesi bazılarına göre hoş olmayabilir.Mesela,sabah rölanti de sokakta giderken ne kadar alarm varsa öttürüyorum istemeden de olsa.
Orta paneli yeni tip yapmayı unutun derim,kalorifer sistemi yeni versiyonlarda yarı otomatik olduğundan, bu sistemin sadece kumandalarını kendi aracınıza ekleme yapamıyorsunuz,yani klima-kalorifer düğmeleri sizdekiler şeklinde kalacak,paneli kesip,biçeceksiniz,bu da hoş durmuyor. Tabi bunun yanında sis farları-arka cam buğu çözücü,depo kapağı vs vs bütün düğmelerin yerlerinin ve kendisinin değişmesi gerekli,bence orjinal kalması daha iyi derim.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Merhaba,benim egzoz çıkışları sağ-sol olmak üzere ikili oval,tabi uçları 2'li seçseydim 4'lü olacaktı ama oval benim daha çok hoşuma gidiyor.Bendeki durum baştan sona farklı,manifoldtan itibaren ayrı iki boru şeklinde,yani üç silindir tek boru,diğer 3'ü diğer boru şeklinde(ortada 2 adet düz geçişli susturucu,en sonda birisi orjinal,diğeri benzeri 2 ayrı susturucu şeklinde bunlarda düz geçişli). Ama siz orta susturucudan itibarende sağ-sol olarak sonu bölebilirsiniz. V6 TB'ler de bir durum var,egzozu ellediğiniz an ses artıyor,zaten orjinalde de biraz egzoz sesi mevcut. Bu seste rölantide yüksek bir bas ses,1500 devirden sonrada aracın orjinal sesi gibi devam ediyor.Rölantide ki bu ses seviyesi bazılarına göre hoş olmayabilir.Mesela,sabah rölanti de sokakta giderken ne kadar alarm varsa öttürüyorum istemeden de olsa.

Ben o sesi seviyorum  :), birde şu an siz de vites topuzu olarak orjinali mi var, ve bulabileceğim bir yer var mı, geçen servisten aldığım orjinal gtv paspaları koltuk itme-çekme kolunu örtüyor bu normal mi.

Anıl

Seviyorsanız sorun değil,sadece sorun bu sesin rölantide olması,çok fena homurdanıyor,gaz verince orjinal sese geri dönüyor. Bende orjinal vites topuzu var,aldığımda direksiyonla beraber kırmızı dikiş olacak şekilde artcar'da kaplatmıştım. Paspas olayını tam bilmiyorum,ben koçtaştan halı paspas seti almıştım,tabiri caizse cuk diye oturdu.Aldığımda kauçuk paspas vardı, o da orjinal değildi zaten.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Güzel havayı gördük keyfini çıkaralım dedik, ilk benzin tespitimizi yaptık, karma 11 lt civarı  :nazar:

Anıl

Maşallah,nazar değmesin. Bende uzun yolda 8-9 litre arası geziyorum(90-110km/h aralığında)Fabrikasyon olarak verileri şehir dışı 7,2litre,şehiriçi 12litre...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Maşallah,nazar değmesin. Bende uzun yolda 8-9 litre arası geziyorum(90-110km/h aralığında)Fabrikasyon olarak verileri şehir dışı 7,2litre,şehiriçi 12litre...

Anıl bey ben de tam aklımdan sizi geçiriyordum, resim hazırlıyordum fikir almak için tabi diğer arkadaşlarda fikrini söylerse mutlu olurum.

1 ay sonraki keyfi bakımda orta panel boyanacak. ph2 şimdilik zor gibi parça bulursam direk o olucak tabi ama boya olacaksa fikirilerinizi almak isterim. ben 4. nolu resmi beğendim.

agucba

Kesinlikle 1 nolu resim (sol üst).  :yukari-ok:

///////////////

Emre Sezen

Kesinlikle 1 nolu resim (sol üst).  :yukari-ok:

eski severlere yakalandık  :) şaka bi yana tüm yorumlar değerli , çok kararsızım çünkü

Alfadanadam

Yeni severler de mevcut, bence 3 :)

Emre Sezen

Yeni severler de mevcut, bence 3 :)

işte o 3 ü yaptıracak malzemeyi ustayı bi bulsam tüm karın ağrım geçicekte, nerde o parçalar ve kim yapabilecek.

Alfadanadam

ebay'den hepsi gelir parti parti. Montajında birşey yok ki. Sökülen manuel, takılan manuel. Farklılık sadece görsel.

Emre Sezen

ebay'den hepsi gelir parti parti. Montajında birşey yok ki. Sökülen manuel, takılan manuel. Farklılık sadece görsel.

tam öyle olmuyor biraz kırma oluyor ph 1,5 gibi bişey oluyor ama oluyor nihayetinde.
ebay da sadece gri kısım var, ve şuana dek bulduklarım türkiyeye gönderim yapamıyorum birde şu parça lazım ki hiçbir yerde yok.

talan ettim resmen

Emre Sezen

Mesela siteden sanırım tolga bey di yapmış spider'a kendi tamamlamış işçiliği felan. ama parçaları nasıl buldu orası tam muamma. ulabilsek sorarız da çoktandır aktif olmamış sitede.

Anıl

Bence çakma olaylarına bulaşma,kesme-biçme bence hoş olmuyor,orjinali kalsın,zevke göre rengini değiştir derim. İngiltere ebay'den bu parçaları alırsan bir sorunun olur,ortadaki 3'lü gösterge yolcu tarafına bakar :)
Benim orta panel rengi;füme-gri arası bir renk,en son eski paneli bu renge boyayıp piyasaya sürdüler(1998) sonra yeni iç panele geçtiler,96-97'ler düz siyah renktedir. Benim araca ait bu fotoğrafı buldum,renk belirli oluyor sanırım,olmadı sahibinden'de 98 model satılık var,orada yakın çekim görüntü mevcut!Bence boyarsan parlak gri yapma boya olduğu çok belli oluyor!

Birde egzoz bahsi geçmişti,bendeki oval çıkışlar bu şekilde,uçları değiştirip dörtlü'de yapılabilir.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bence çakma olaylarına bulaşma,kesme-biçme bence hoş olmuyor,orjinali kalsın,zevke göre rengini değiştir derim. İngiltere ebay'den bu parçaları alırsan bir sorunun olur,ortadaki 3'lü gösterge yolcu tarafına bakar :)
Benim orta panel rengi;füme-gri arası bir renk,en son eski paneli bu renge boyayıp piyasaya sürdüler(1998) sonra yeni iç panele geçtiler,96-97'ler düz siyah renktedir. Benim araca ait bu fotoğrafı buldum,renk belirli oluyor sanırım,olmadı sahibinden'de 98 model satılık var,orada yakın çekim görüntü mevcut!Bence boyarsan parlak gri yapma boya olduğu çok belli oluyor!

Birde egzoz bahsi geçmişti,bendeki oval çıkışlar bu şekilde,uçları değiştirip dörtlü'de yapılabilir.

sanırım boya değilde şurdaki dizaynı yakalamak adına fırçalanmış görüntüsü olan veya düz renk parlamayan şekilde folyo yapacağım ya da yaptıracağım, olmadı folyonun geri dönüşü kolay en azından

bu arada koltuklar da araç gibi çok güzel maşallah  :nazar:, bende ilerde siyaha felan kaplarsam aracı ya kırmızı ya da tarçın yaptırmak istiyorum, şu an yapacak olsam mecburen siyah koltuğa kırmızı dikiş felan olur. kırmızı araca kırmızı koltuk boğar.

vites topuzunuda görmüş oldum. ben orijinali bulamıyorum bari bu kaplamayı yaparsam gt deki gibi alüminyum bi topuz yapıp uydurmaya çalışacağım.

aklımda şu var;

Emre Sezen

bi konuyu atlamışım , Anıl bey bi ara servis ücreti yazarsınız artık  :) :), şimdi resimlerde farkettim, o halkalardan rastladım ebay de uygulaması nasıl yapıştırma şeklinde mi ?

ATA

Ben alirsam eğer, ayni anil abinin renginde ayni sekilde boyatirim. Aslinda boyanmasada kötü değil ama 2 nolu resimdeki gibi metalik gri bence çok basit gösteriyor.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Ben alirsam eğer, ayni anil abinin renginde ayni sekilde boyatirim. Aslinda boyanmasada kötü değil ama 2 nolu resimdeki gibi metalik gri bence çok basit gösteriyor.
Bence de olacaksa orjinal renk olsun,açık gri vs çok sırıtıyor,birde 1. fotoğrafta sanki plasti-dip uygulaması!

1998 GTV V6 TB

Anıl

bi konuyu atlamışım , Anıl bey bi ara servis ücreti yazarsınız artık  :) :), şimdi resimlerde farkettim, o halkalardan rastladım ebay de uygulaması nasıl yapıştırma şeklinde mi ?
Servis ücretini sonra ayarlarız artık,sen sor Emre ben anlatırım,kitap yazdım bu GTV'ler le ilgili :D Krom(esası parlatılmış alüminyum) gösterge çerçevelerini You are not allowed to view links. Register or Login'den aldım,tek satıcı var zaten! 1,5 sene olmuştur,istersen sırf devir ve hız da alabiliyorsun. Ben komple beşli set aldım,ortalar direkt yerine göre al geçir ama yapıştırmakta fayda var, esas iş devir ve hızda bunlar dairelerin çevresi hesaplanmış olarak geliyor ama hazır değil aynı çevre uzunluğunda daire şeklinde,alüminyum malzeme olduğundan el ile elipslik veya yamultmaları yapıyorsun öyle takıyorsun,1 saatini alır. İngilterede ki eleman o zaman buna yeni üretmeye başlamış,tutturdu fotoğrafları gönder diye,gönderdim 1,5 senedir ilanda benim fotoğraf durdu 50 takım sattı,telif mi alsaydım artık bilmiyorum :) Bu arada ilk bu çerçeveleri 156'ma almıştım 4 sene önce,çok hoş olmuştu,baktım GTV'ye de yapmış kaçırmadım,gerçekten görüntüyü çok değiştiriyor,malzemede çok güzel hazırlanmış.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Servis ücretini sonra ayarlarız artık,sen sor Emre ben anlatırım,kitap yazdım bu GTV'ler le ilgili :D Krom(esası parlatılmış alüminyum) gösterge çerçevelerini You are not allowed to view links. Register or Login'den aldım,tek satıcı var zaten! 1,5 sene olmuştur,istersen sırf devir ve hız da alabiliyorsun. Ben komple beşli set aldım,ortalar direkt yerine göre al geçir ama yapıştırmakta fayda var, esas iş devir ve hızda bunlar dairelerin çevresi hesaplanmış olarak geliyor ama hazır değil aynı çevre uzunluğunda daire şeklinde,alüminyum malzeme olduğundan el ile elipslik veya yamultmaları yapıyorsun öyle takıyorsun,1 saatini alır. İngilterede ki eleman o zaman buna yeni üretmeye başlamış,tutturdu fotoğrafları gönder diye,gönderdim 1,5 senedir ilanda benim fotoğraf durdu 50 takım sattı,telif mi alsaydım artık bilmiyorum :) Bu arada ilk bu çerçeveleri 156'ma almıştım 4 sene önce,çok hoş olmuştu,baktım GTV'ye de yapmış kaçırmadım,gerçekten görüntüyü çok değiştiriyor,malzemede çok güzel hazırlanmış.

eyv. hocam, böyle bir ortamda buluşma fırsatını yakaladığım için çok sanslıyım. açıkcası hiç dert etmiyorum bişey olursa naparım diye , Anıl'a sorarım o biliyordur kesin diyorum. :)

Emre Sezen

sanırım hala sizin fotoğraf :) :) :) :)