Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 2005-2011

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfa33

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa 159 çıktığından beri hayalimde olan bir arabaydı. Yaklaşık 1 ay önce hayalim gerçek oldu :D Her kullandığımda, çevremdeki insanların arabama her bakışında ne kadar doğru bir seçim yapmışım diyorum. Bu arabayı alırken benim için bazı kriterler vardı, bunları sizinle paylaşmak isterim.
1- Hacim. Önceki arabam hb idi. Özellikle oğlum olduktan sonra arabaya zor sığar olduk. Bu yüzden hem daha çok beğendiğim araba stili olması sebebiyle hem daha geniş bagaj hacmi için sedan araba istiyordum.
2- Performans. Özellikle yakıt fiyatları bu kadar artmışken süratli, agresif kullanım günümüz koşullarında maalesef pek mümkün değil. Ancak Yolda her türlü sürprize hazırlıklı olmak, makasa girildiğinde patlama yapabilecek araç günü gelir hayat kurtarır. Aracımda chip uygulaması yok ama 150 bg ve 320 nm tork ile gücü hissetmemek elde değil.
3- Tasarım. Bu konuda fazla söze gerek yok. Yolda giderken insanların arabanıza bakışı herşeyi anlatıyor.
4- Fiyat. 2. el almış olduğum aracımı aldığım fiyata aradığım kriterler ve ve donanımlarda başka hiç bir araç beni tatmin etmedi.(Dizel motor, sunroof, dijital klima, 8 hava yastığı, VDC, ESP, tiptronic şanzıman, vs............)
5- Yakıt sarfiyatı. Ben şahsen, Alfa159'u alırken daha yüksek yakıt tüketimini göze almıştım. Ancak güçlü arabanın avantajı, yakıt konusunda da beklentilerin üzerinde memnuniyet veriyor. Büyük hacimli motor her zaman çok yakmıyor. Ayrıca güç, motorun yorulmamasını da sağlıyor. (160km/h sabit hızda devir 2250 rpm)
Üstat hayırlı olsun güle güle kullanın bir de aracın yaşını kaça aldığınız gibi detayları paylaşırsanız belki ben de hayallerime dokunmak için çabalarımı arttırırım :)
2000-2002 Siyah          1990 model 1.5 33
2002-2004 Kırmızı         1994 model 1.5 33
2004-2012 Kırmızı         1994 model 1.7 33
2012-  ?     Gümüş Gri   2006 model 156

gunyil

Hayırlı uğurlu olsun son derece doğru bi seçim yapmışsınız. Kazasız belasız kullanın :alfisti:
Çok teşekkür ederim. Cümlemize kazasız belasız yolculuklar. :alfisti:

gunyil

Güle güle kullanın.
Çok teşekkür ederim. :alfisti:

gunyil

Alfa 159 çıktığından beri hayalimde olan bir arabaydı. Yaklaşık 1 ay önce hayalim gerçek oldu :D Her kullandığımda, çevremdeki insanların arabama her bakışında ne kadar doğru bir seçim yapmışım diyorum. Bu arabayı alırken benim için bazı kriterler vardı, bunları sizinle paylaşmak isterim.
1- Hacim. Önceki arabam hb idi. Özellikle oğlum olduktan sonra arabaya zor sığar olduk. Bu yüzden hem daha çok beğendiğim araba stili olması sebebiyle hem daha geniş bagaj hacmi için sedan araba istiyordum.
2- Performans. Özellikle yakıt fiyatları bu kadar artmışken süratli, agresif kullanım günümüz koşullarında maalesef pek mümkün değil. Ancak Yolda her türlü sürprize hazırlıklı olmak, makasa girildiğinde patlama yapabilecek araç günü gelir hayat kurtarır. Aracımda chip uygulaması yok ama 150 bg ve 320 nm tork ile gücü hissetmemek elde değil.
3- Tasarım. Bu konuda fazla söze gerek yok. Yolda giderken insanların arabanıza bakışı herşeyi anlatıyor.
4- Fiyat. 2. el almış olduğum aracımı aldığım fiyata aradığım kriterler ve ve donanımlarda başka hiç bir araç beni tatmin etmedi.(Dizel motor, sunroof, dijital klima, 8 hava yastığı, VDC, ESP, tiptronic şanzıman, vs............)
5- Yakıt sarfiyatı. Ben şahsen, Alfa159'u alırken daha yüksek yakıt tüketimini göze almıştım. Ancak güçlü arabanın avantajı, yakıt konusunda da beklentilerin üzerinde memnuniyet veriyor. Büyük hacimli motor her zaman çok yakmıyor. Ayrıca güç, motorun yorulmamasını da sağlıyor. (160km/h sabit hızda devir 2250 rpm)

Hayırlı olsun ,doğru karar . :)
Çok teşekkür ederim. Her arabayı kullandığımda da söylüyorum: Bence de doğru karar ;)  :alfisti:

wolkanku

hayırlı olsun :)
ben de bir 159 sahibi olarak 2 gün kullanmasam özlüyorum kendisini..
zamanla size de bu olacak dikkat edin :)  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

gunyil

Üstat hayırlı olsun güle güle kullanın bir de aracın yaşını kaça aldığınız gibi detayları paylaşırsanız belki ben de hayallerime dokunmak için çabalarımı arttırırım :)
Çok teşekkür ederim. Aldığım araç 2007 model, 190.000km'de buldum. Alfa 159 alırken araçta baktığım bazı özellikler vardı. Sunroof olması, ön göğüslük renginin krem olması, tiptronic vites olması oldu ancak koltuklar deri değil, hafızalı değil. Rengi okyanus siyah, tüm bakımları İzmir Enrico Aliberti'de düzenli ve zamanında yapılmış, hiç bir parçasında boya yoktu, sadece ön ve arka tampon yine Enrico Aliberti'de değişmiş. Ayrıca özel Alfa Servisine gösterdim arabayı, motorunda ve yürüründe hiç bir sorununun olmadığını söylediler. Aracı 38.500 TL-ye aldım. Bence hayallerinize dokunmak için çabalarınızı arttırın. Gerçekten çok keyifli kullanımı olan bir araba. Chip tunning olmamasına rağmen (şu an standart 150 bg) geçen hafta Aydın-İzmir otobanında biraz test etme şansım oldu arabayı. 210km/s hıza zorlanmadan çıktı. 2. el aldığım ve lastiklerin geçmişini tam bilemediğim için daha fazla hızlanamadım. Ama daha hızlanacak gibi gidiyordu. Ve en önemlisi araçta hızı anlamanız neredeyse mümkün değildi. Umarım en kısa zamanda hayallerinizdeki gibi bir 159'unuz olur. :)  :alfisti:

gunyil

hayırlı olsun :)
ben de bir 159 sahibi olarak 2 gün kullanmasam özlüyorum kendisini..
zamanla size de bu olacak dikkat edin :)  :serefe:
Çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi özletiyor kendini ;) Bazen düşünüyorum, sadece uzun yol gidilen, zamanımın çoğunun araba içerisinde geçtiği bir işim olsa.....   :alfisti:

emrek1

Herkese selam, forumdaki ilk mesajım.

Bende şu an vectra var, çok yüksek fiyatlara çıkmadan performanslı ve sürüş zevki olan bir araç arıyordum. Baya kurcaladıktan sonra isteklerime en uygun aracın 159 olduğuna kanaat getirdim. Parayı denkleştirmem 1-2 ay sürecek gibi ama şimdilik önden araştırmaya başladım işte.

Malum benzin fiyatlarından dolayı dizel diye geçiyordu aklımdan. Ayrıca 159'un dizeli, benzinlisinden daha güçlü gibi birşey okumuştum bir yerde ama dün bir arkadaşla olan muhabbet kafamı biraz karıştırdı. Ben agresif ve spor şekilde kullanıyorum arabayı, arkadaş "senin bu sürüşe dizel motor dayanmaz ayrıca benzinliye alıştığın için dizelden beklediğin tadı alamazsın" dedi. Ayrıca nette alfa'nın benzinlisinin daha keyifli olduğunu söyleyenlere de rastladım, motorun sesi de daha tatlıymış :)

Şimdi, benzinin fiyatı gerçekten fazla ama 5-6 bin ucuza güzel bir jts'ye denk gelirsem alıştaki fiyat farkıyla tolere etmiş olurum diyorum kendi kendime.

jts ve jtd arasındaki farkları paylaşabilir misiniz, (güç mevzusu öncelikli)

Teşekkürler.

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emrek1

Bende şu an vectra var, çok yüksek fiyatlara çıkmadan performanslı ve sürüş zevki olan bir araç arıyordum. Baya kurcaladıktan sonra isteklerime en uygun aracın 159 olduğuna kanaat getirdim. Parayı denkleştirmem 1-2 ay sürecek gibi ama şimdilik önden araştırmaya başladım işte.

Malum benzin fiyatlarından dolayı dizel diye geçiyordu aklımdan. Ayrıca 159'un dizeli, benzinlisinden daha güçlü gibi birşey okumuştum bir yerde ama dün bir arkadaşla olan muhabbet kafamı biraz karıştırdı. Ben agresif ve spor şekilde kullanıyorum arabayı, arkadaş "senin bu sürüşe dizel motor dayanmaz ayrıca benzinliye alıştığın için dizelden beklediğin tadı alamazsın" dedi. Ayrıca nette alfa'nın benzinlisinin daha keyifli olduğunu söyleyenlere de rastladım, motorun sesi de daha tatlıymış :)

Şimdi, benzinin fiyatı gerçekten fazla ama 5-6 bin ucuza güzel bir jts'ye denk gelirsem alıştaki fiyat farkıyla tolere etmiş olurum diyorum kendi kendime.

Teşekkürler.

Normalde bu mesajı teknik bölümüne açmıştım ama sanırım moderatör arkadaşlardan biri buraya taşımış. Neyse o zaman buradan devam edelim. Fiyat olarak çok yükseğe çıkmam zor olduğu için düşük fiyatlı bir jts'ye denk gelirsem onu alma durumu da söz konusu olabilir, jts ve jtd arasındaki farkı merak ediyorum o yüzden. Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler.

Gouki

Emre bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz. İkisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Performans konusunda aşağı yukarı aynı oldukları söylenebilir. Bu seçimde belirleyici olan sizin yaptığınız kilometre olmalıdır şahsi fikrim.

master

Emre Bey,

Alfa Romeo'ların benzinli motorları her zaman daha keyiflidir.

Burada önceliğinizi belirlerken "keyif mi, ekonomi mi?" sorusunu kendinize sormanız lazım.

159 1.9 JTS ile JTDm arasında pek bir performans farkı yok. Devri tutturduğunuzda JTS bir miktar daha iyi giderken ara hızlanmalarda torkun avantajıyla JTDm daha hızlı olacaktır.

Ancak JTDm ile JTS arasında ciddi bir yakıt farkı olacaktır. JTDm ile oldukça daha az tüketirsiniz.

Arkadaşlarınızın söylediğine JTDm'i düzgün kullandıkça çok takılmanıza gerek yok. Evet turbo dizel araçlar düzgün kullanılmaz ve düzgün bakılmazsa atmosferik benzinliden daha masraflı olur. Ancak iyi bir kullanımla ek masrafların önüne geçmek de zor değil. Gayet de sportif kullanabilirsiniz aracı yormadıkça.

Tekrar söylüyorum, benzinli tabii ki daha güzel bir motor sesine sahip olacaktır. Yeni JTS motor eski Twin Spark kadar keyifli bir motor sesine sahip olmasa bile hala diğer üreticilerden daha güzel, ve dizelden tabii ki çok daha güzel bir keyfe sahip.

Dediğim gibi, her şey tercih meselesi.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Hakan Tosun

Teşekkürler.

bizim aracımız JTDm. 150 hp ve 320 nm tork değerlerini yazılımla 200 hp - 420 nm civarına çıkarttık .Dizel partikül filtresi(DPF) yi de iptal ettik. (toplamda 900 tl maliyet ile). dolayısıyla sağ egzozda susturucu yada filtre gibi birşey yok diyebiliriz. 40-50 bin km'dir de bu şekilde kullanıyoruz. vbox ile yapılmış bi ölçümde 7,6 sn'ye kadar düşürdüğümüzü gördük 0-100 kmh deparını. öncelikle jts yani benzinli 159'da 900 tl'ye bu kadar performans alma şansınız yok. babam gayet seri kullanıyor, hatta fazla seri kullanıyor. ne yazılımdan önce, ne yazılımdan sonra hiçbir sorun olmadı bununla ilgili ki aracımız otomatik şanzıman. ben zaten gerçekten yüklenirim arabaya bazen, yani aşırı yormadığınız abartmadığınız sürece hiçbir sıkıntı olmuyor. (Alacagınız aracın geçmişi de önemli) ses olarak, tabiiki JTS'nin sesi sonuçta benzinli ve devirli, daha hoş gelecektir ama dediğim gibi bizim sağ egzozda susturucu yok. genelde araba solu kullanıyo, boğduğunuz zaman, yokuşta falan bastığınız zaman sağdan atmaya başlıyor. o an öyle muhteşem bi ses çıkıyor ki, anlatamam :)
bir de yakıt tüketimi var, jts'yle şehir içi zaten hızlı kullanan biri olduğunuzu varsayarsak 13'ün altına inmeniz pek mümkün gelmedi bana. 159 ağır bir araba ve özellikle jts için etkili devirlere çıkmak ve o yüksek devri korumak yakıt sarfiyatı demek. bizimkinin seri kullanımda ortalaması 9 civarı. sakin kullanımda babam 7,2'ye, bense 6,7'ye kadar çekebiliyorum şehir içi ortalamasını.
yani dizelin stock hali bile torkun etkisiyle hem çok keyifli, hem daha cimri. bir de yazılım vb. birşeyler yaparsanız, çok etkili bi makina olur, jts'yi kaale almaz, gözünü TBI'ya diker, söyleyim :)
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

emrek1

@master @alfista159 teşekkürler. Tahminlerim dediğiniz doğrultudaydı ama teyit edince şimdi içim rahat etti.

34'e bir dizel vardı, bir süredir duruyordu geçen baktım kalkmış ilandan. O fiyatlara dizel denk gelirse bir daha belki değerlendirebiliriz ama yoksa jts'ye yöneleceğim sanırım.

jts'nin yakıt durumuyla ilgili biraz bilgi verebilecek var mı? sahibinden ilanlarında 35 kuruş diyenler vardı yanlış hatırlamıyorsam ama doğru olmadığının farkındayım. 50 kuruşa kadar gözden çıkardım(11-12lt ediyor), daha fazla yakarsa artık ayağımızı pedaldan çekeceğiz. Yalnız benim ev ankarada eskişehir yolunun ucunda, yaptığım mesafenin çoğu şehirlerarası yol gibi, o yüzden belki oradan yırtarım biraz diyorum  :)

wolkanku

@master @alfista159 teşekkürler. Tahminlerim dediğiniz doğrultudaydı ama teyit edince şimdi içim rahat etti.

34'e bir dizel vardı, bir süredir duruyordu geçen baktım kalkmış ilandan. O fiyatlara dizel denk gelirse bir daha belki değerlendirebiliriz ama yoksa jts'ye yöneleceğim sanırım.

jts'nin yakıt durumuyla ilgili biraz bilgi verebilecek var mı? sahibinden ilanlarında 35 kuruş diyenler vardı yanlış hatırlamıyorsam ama doğru olmadığının farkındayım. 50 kuruşa kadar gözden çıkardım(11-12lt ediyor), daha fazla yakarsa artık ayağımızı pedaldan çekeceğiz. Yalnız benim ev ankarada eskişehir yolunun ucunda, yaptığım mesafenin çoğu şehirlerarası yol gibi, o yüzden belki oradan yırtarım biraz diyorum  :)

30 kuruş yakan JTS varsa hemen JTD aracımı takaslayalım. sürekli dur kalk trafiği olan bağdat caddesi trafiğinde bile JTD aracım 41 kuruş yakıyor. şehirlerarasında 25 kuruşlara iniyor. kimse kaba etiyle uydurmasın.

You are not allowed to view links. Register or Login abi bununla bir ilgilen..lpg takıntın yoksa, bunu alıp + lpg takarsın. cebine de para kalır. 2 sene bakımlarını yaptırırken düşünmezsin bile.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Volkan, verdiğin ilandaki model hangisi. 159 mu?

///////////////

wolkanku

Volkan, verdiğin ilandaki model hangisi. 159 mu?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Hakan Tosun

Bana 50 kurus bile bi miktar iyimser geldi, bizim yazılımlı dizel 40-45 civarıyken
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

emrek1

You are not allowed to view links. Register or Login abi bununla bir ilgilen..lpg takıntın yoksa, bunu alıp + lpg takarsın. cebine de para kalır. 2 sene bakımlarını yaptırırken düşünmezsin bile.

Benim şu anki vectra 0-100 10.5sn. mpi'ın 10.2sn. Arabayı değiştirmişken performans açısından da değiştirdiğine değsin istiyorum. jts mpi'dan ciddi derecede iyi diye biliyorum. 5-6bin fazla olsun jts olsun. Yakıt konusunda önceliği olan biri için dediğin gibi mpi dizelden daha makul gibi bu fiyat farkını göz önünde bulundurunca.

Alfa33

Benim şu anki vectra 0-100 10.5sn. mpi'ın 10.2sn. Arabayı değiştirmişken performans açısından da değiştirdiğine değsin istiyorum. jts mpi'dan ciddi derecede iyi diye biliyorum. 5-6bin fazla olsun jts olsun. Yakıt konusunda önceliği olan biri için dediğin gibi mpi dizelden daha makul gibi bu fiyat farkını göz önünde bulundurunca.
Arkadaşlar, yukarıda linki verilen araçın fiyatı gerçekten bu civarda mı? bana fiyatı çok düşük geldi.
2000-2002 Siyah          1990 model 1.5 33
2002-2004 Kırmızı         1994 model 1.5 33
2004-2012 Kırmızı         1994 model 1.7 33
2012-  ?     Gümüş Gri   2006 model 156

emrek1

Arkadaşlar, yukarıda linki verilen araçın fiyatı gerçekten bu civarda mı? bana fiyatı çok düşük geldi.

Uzun süredir 159 ilanlarını takip eden biri olarak konuşayım, ilanlardaki rakamlar daha yüksek ama o ilanlar 3-4 ay duruyor. İş pratiğe gelince ilanlardaki standartların 7-8 bin altına gidebiliyor benim anladığım (159 için konuşuyorum).

emrek1

Uzun süredir 159 ilanlarını takip eden biri olarak konuşayım, ilanlardaki rakamlar daha yüksek ama o ilanlar 3-4 ay duruyor. İş pratiğe gelince ilanlardaki standartların 7-8 bin altına gidebiliyor benim anladığım (159 için konuşuyorum).

Gerçekten adamın dediği gibiyse çok durmaz bu ilan diyecektim, ahkam kesmiş gibi olmayım dedim yazmadım. Şimdi baktım ilan yok, muhtemelen kapmışlar aracı :)

ArinFırat

o aracın 40bin tl lik ağır hasar kaydı var..ve satıldı..