Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ankara'da Özel Servis Tavsiyeleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Harun'um tekrar hoşgeldin ben Özgün. MiTo'nun frenleri mükemmel oldu ellerinize sağlık. Ne zaman mangalı yakıyoruz :)

HARUN DEVECİ

Hoşbulduk özgün abi  :) Mangal içinde şöyle yapalım istersen bu hafta sonu değilde  26.01.2013'de yapalım  hemde mustafa ustanın doğum gününü kutlamış oluruz gerçi 29'unda onun ki ama olsun hafta sonu yaparız bizde süpriz olur kendisine.Tabi gelicek olanlar sölemezler ise :)

Gouki

Olur tabi ki Harun 26 Ocak için bir organizasyon düzenleyelim.

nurettin dolma

METİN KOLA VE NUSRETTİN  ALFILINE GİDİN BEN DE 147 VAR  ÇÖZEMEDİLERİ  PROBLEM OLMADI HİÇ ÖZELLİKLE METİN KOLA ALFA KONUSUNDA ÇOK TECRÜBELİ TAVSİYE EDERİM.

nurettin dolma

METİN KOLA ALFILINE  ALFADA ÇOK TECRÜBESİ VAR. ALFANIZI GÖTÜRÜN ÇÖZEMİYECEĞİ PROBLEM YOK.

Gouki

Nurettin bey aramıza hoşgeldiniz. Sizden ricam internet aleminde büyük harf kullanmak "bağırmak" anlamında olduğu için lütfen büyük harflerle yazmayın mesajlarınızı.

agucba

Nurettin Bey'in galiba Alfaline'dan Metin Kola ile bir akrabalığı var. Dört mesaj göndermiş, dördü de Alfaline ile ilgili.  :asagi-ok:

///////////////

Alfadanadam

İzmirde oturan biri için ayrıca ilginç di mi?
:)

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

nurettin dolma

ben ankaralıyım asılında ama izmirde çalışıyorum .aracımın bakımlarınıda ankarada yaptırıyorum.izmirde daha hiç arıza yapmadı .arabayı  ankaradan aldım aldığım kişi bana metin ustayı önerdi. şimdiye kadar hiç sıkıntım olmadı. insanlırın hakkını vermek lazım.metin kola ile hiç bir akrabalığım yok.kendisini 4-5 yıldır tanıyorum.

Gouki

Nurettin bey keşke Alfaline memnuniyetinizden önce kendinizi ve Alfa'nızı tanıtsaydınız önce size bir merhaba demiş olurduk, zaten tecrübelerinizi zamanla anlatırdınız :)

Malesef Ankara'da az usta var Metin ustayı tanımamamız mümkün değil. Kimi Alfa sahibi memnun, kimisi tercih etmez bu her usta için böyledir. Ben mesela eskiden giderdim. Sonra işi kendisi değil de çırağı yapmaya başlayınca başka yerlere de şans verdim.

nurettin dolma

alfa 147 3 kapı dıstınsıve  inci mavisi fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum bilseyim fotoğrafları yüklerdim rengi ici mavisi

Hakan Tosun

Evet,
A-R Servise birkaç kez gittikten sonra, babama her konuda orayı tavsiye ederek oraya götürdüm.
Başta Harun Abi ve babası Mustafa Amca kesinlikle çok iyi insanlar. Servisten de genel olarak gayet memnunduk. aracımızla ilgili herhangi birşeyde başka yere sorma gereği bile duymuyor, direk A-R Servis'e götürüyorduk.
akümüz bitti, takviyeyle çalıştırıp değiştirmek için A-R Servis'e götürdük. uzaktaydı ama ben ısrar ettim açıkçası. babam en az 4-5 kez arabanın elektrikten kesilmemesini sağlayan aparatın kullanılmasını söyledi, Mustafa Amca da elemanlara birkaç kez söyledi. buna rağmen beceremediler, resmen kasap gibi bi aküyü çıkarıp diğerini bagladılar. peki ne oldu ?
araba herşeyi sıfırladı, koltuk hafızalarından tutun da radyo kanallarına, yol bilgisayarından vdc sistemi ön verilerine kadar. onlar neyse, ücretli yüklettiğimiz blue&me için türkçe yazılım da silindi, ve en kötüsü USB sistemi bozuldu elektrik şokundan dolayı.
başka bir sefer arabayı akşam gmg garage'da yıkattık, cilalattık, neredeyse sıfır olan jantlarını lastiklerini kendi elleriyle parlattı gmg'nin sahibi. sabah jilet gibi bıraktık arabayı A-R Servise, akşam almaya geldiğimizde jant lastik sanki 10 senelik olmuş. jantların üstüne tiner mi döküldü, ne oldu bilmiyoruz boyada çatlamalar, atmalar. kenarlarında sürtme izleri. daha 2 bin km yapmamış arka lastiklerin yanaklarında soyulmalar.
A-R Servise 1.000 tl civarı bi bakım için bırakmıştık arabayı, günün sonunda elimizde ekstradan 120 tl blue&me yazılımı, aylar geçti hala yapılamayan usb sistemi için 700 tl fiyat, jantların boyanması 450 tl, yani toplamda 1270 TL civarı bi maliyet. tam babamı arabanın en ince detayına kadar kusursuz güzelliğe yaklaşması icin ikna etmiştim çoğu konuda, resmen işi gücü bırakmış arabanın işlerine koşarken bu olaylar tamamen moralinin bozulmasına ve benim bile hevesimin kaçmasına neden oldu.
yazdıklarım yapıcı eleştiri niteliğinde algılanırsa sevinirim.

2008'den beri Alfacıyız malum, üstün oto (şimdiki bms) dan almıştık, hala en güvenilir yer orası. alfayı bırakmış da olsa, oradaki Semih Bey Alfa'nın ilacı diyebilirim. bütün servis olarak şu an nissan olsalar da Alfa'yı çok iyi biliyorlar, ve çoğu özel servisten iyiler.
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

ismet

Doğa Bey,

Kötü deneyimler yaşamanıza üzüldüm. Kendileriyle görüşüp zararınızı karşılamalarını istediniz mi? Böyle bir şeye hakkınız olduğunu düşünüyorum.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Hakan Tosun

sağ olun, hayır istemedik. maddiyat işin başka bir boyutu, ondan ziyade, Harun Abi ve Mustafa Deveci'nin hiçbirşey olmamış gibi olayı kapatmaları falan kendilerine yakışmayan bi davranış. e onlar böyle yaptıktan sonra biz mi diyelim zararı karşılayın diye.. o zaman iş sen yaptın öde hayır ben yapmadım sen yapmışsın bananeye gider, o da çok saçma bişey. kendileri de herşeyin farkındalar görme ve düşünme yetileri olduğuna göre.
Lastik ve jantlarda Mustafa Deveci bi aradı, o da işçiler gibi orada olmamıştır falana getirdi de babam önemli değil falan deyip kapattı, kalbini kırmamak için, zıtlaşıp arayı bozmamak için, bi jant bi lastik için ayıp etmemek için sadece. yoksa o da biliyordu tabiiki. USB bozuldu, Harun Abi orda bi elektrikçiye götürdü. Elektrikçi USB'yi taktı, "çalışmıyor" dedi (bakar mısınız nasıl zeki) o kadar. sonra ne lafını ettiler ne bişey, sanki biz o hale getirdik arabayı. lastik-jant için, "nasıl oldu ki bu?" cümlesinden başka tek laf yok. hayır zaten bi anda moral sıfır oldu, daha yeni jant lastık o hale gelmiş bide işçiler saçma sapan şeyler uyduruyo mümkün degilmiş de bu nasıl olacakmış nerde olacakmış da, terbiyesiz sesini yükseltiyor bide. tövbe tövbe, biz sabah 9'da jilet gibi bırakmadık mı arabayı ? evet. Eeee ? yemin ederim o aldırmak için neler yaptığım jantı lastiği o halde görünce sinirden ağlayacaktım babam olmasa o işçinin kafasını jantlara sürterdim kusura bakmayın. benim Romi'yi nasıl sevdiğimi üzerine titrediğimi Harun Abi bilir.
daha akünün aparatını kullanmayı beceremeyen işçi, jantta da güvenimiz tam ya sana (!) belli işte kaç tane jantçıya gitti hepsi anca tiner bunu bu hale getirir diyor. ayrıca hiçbiri de boya işini almak istemiyor. "ben uğraşamam abi mahvolmuş bu" diyorlar o kadar. Mustafa Baranlı (gmg garage'ın sahibi) onun çevresi bile, onun ricası ve +800TL'ye yine yapmadı adam. bu düzelmez sonra ben yapamamış olurum bana kalır diyor. bahsini ettiğim jantlar 18" , alfa romeo store'dan getirtilmiş orjinal jantlar, ve fiyatı 4.500 TL'nin çok az üstünde.
usb desen geçen yıl ağustos ayında oldu bunlar, üstünden 8 ay geçti hala yapılmadı.
yani maddiyatın dışında, en son o ağustos ayında gördük yüzlerini. 3-4 ay önce USB yapılamadığı için komple müzik sisteminin değişmesini düşündük, yine ben orayı aradım Mustafa Deveci çıktı. "abi dedim böyle böyle, ekranlı orjinal multimedia sistemi gerekiyor fiyatı ne var mı sizde?"; "ben bi bakiyim ararım" dedi, arayan falan yok haliyle.
kendilerince arabaya bunları bunları yaptık da sıyırdık diye düşünüyorlar heralde. yanlış da değil, sıyırdılar. neden? hani insanlıktan, hoşgörüden. tamamen babamın "Mustafa Bey'e Harun'a şey olmasın boşver" diye bırakması. yoksa ben bırakmazdım asla. belki 1270 liradan kurtuldular da, müşteri kaybettiler. dost kaybettiler. arabayla ilgili kişisel zevke bakan işlemlere bile Mustafa Amca kendisi karar veriyordu ya "şu daha iyi" deyip onu yapıyordu, tek kelime etmiyorduk, itimadımız o boyuttaydı yani. babam daha yakın yerlere, BMS'ye falan götürelim demişti, tamamen benim ısrarım A-R. suçlusu da benim haliyle. arabaya yapılacak daha çok hoş detaylar vardı, hepsi kaldı. açıkçası bende de ne heves kaldı ne A-R. ben her seferinde ısrarla oraya götürttüm, şimdi önünden bile geçmeyi hiç istemem.
arabamızın ilanını You are not allowed to view links. Register or Login'da görmüşsünüzdür, en büyük sebebi bu. yani insan bu kadar sevdiği önem verdiği aracına böyle yapılmasına hiç tahammül edemiyor ya. sonucta 3-5 milyarlık bi araba da değil. bu kadar duygusal sevebileceğiniz başka araba markası yok. ama servisleri bu kadar kasap olan bir başka araba markası da yok.
hala satma fikrimiz gündemde, insanı arabanın kendisinden bile soğutuyorlar. hepsine ayrı ayrı teşekkür.

ismet

yaşadıklarınız üzücü.. Harun bu forumda var, pek aktif değil ama yazılanları okuyor olabilir.. belki bu vesileyle size bir açıklama yapabilir.. ayrıca bu durum sadece A-R servise özel değil, diğer servislerde de benzer durumlar yaşayanlar var ki onlar da zaten siz gibi tecrübelerini aktardılar. yine de ne olursa olsun dikkatli olmakta, kimseyi kırmamakta fayda var.

dilerim bir daha bu tür sıkıntılar yaşamazsınız..

Gouki

Hepimiz çok titiziz, servislerden de aynı muameleyi yapmalarını bekliyoruz ancak çoğu zaman olmuyor malesef.

Yıl 2008'di galiba Alfa t-shirt'leri dağıtılıyordu üzerinde virüs olan. Üstün'deki Semih bana XS beden vermişti daha büyüğü yok diyerek. Ancak benden 1 gün sonra gidip XL alanlar vardı. Bu çok basit bir olay ama o zaman bana göstermediği saygı onlara en az 5 yıllık bakım olarak geri dönmüştür :D

Hakan Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
yaşadıklarınız üzücü.. Harun bu forumda var, pek aktif değil ama yazılanları okuyor olabilir.. belki bu vesileyle size bir açıklama yapabilir.. ayrıca bu durum sadece A-R servise özel değil, diğer servislerde de benzer durumlar yaşayanlar var ki onlar da zaten siz gibi tecrübelerini aktardılar. yine de ne olursa olsun dikkatli olmakta, kimseyi kırmamakta fayda var.
dilerim bir daha bu tür sıkıntılar yaşamazsınız..
evet kesinlikle.
Teşekkür ederiz, biz de diliyoruz böyle sıkıntılar yaşanmaz inşallah. servisler de bunlardan hareketle daha dikkatli ve ilgili, daha titiz olma yolunda adımlar atarlar. böylelikle hepimizin başına gelmiş, gelebilecek bu tarz olaylar en aza iner..

Hepimiz çok titiziz, servislerden de aynı muameleyi yapmalarını bekliyoruz ancak çoğu zaman olmuyor malesef.
Yıl 2008'di galiba Alfa t-shirt'leri dağıtılıyordu üzerinde virüs olan. Üstün'deki Semih bana XS beden vermişti daha büyüğü yok diyerek. Ancak benden 1 gün sonra gidip XL alanlar vardı. Bu çok basit bir olay ama o zaman bana göstermediği saygı onlara en az 5 yıllık bakım olarak geri dönmüştür :D
evet malesef..
:D hehheh
Aynı tshirtlerde o sıkıntıyı biz de çektik, ben 190'ım M giymek zorunda kaldım. ama birkaç gün sonra Semih Bey aradı ve XL'Lerin geldiğini söyledi gittik aldık :)

147BLACK

Alfa'yla 2004'deki tanışmamdan beri sırasıyla Yenimahalle Birmot, Kartaş, Üstün, Alfin,AlperOto,Alfin ve Alfaline ile servis olayını halletmeye çalıştım. Bir iki münferit olayda da babamın sanayide tanıdığı yerlerden hizmet aldık. En son 147'ye 88 Oto'da baskı balata, bir elektirikçide marş motoru yaptırtmıştık.
Kırmızı 156'ya ise yedek parçaçıdan aldığımız termostatı tanıdık bir ustaya siftah parasına taktırttık.

Yenimahalle Birmot ve Kartaş'a garanti kapsamı süresinde aracımı götürdüm. Garanti bittikten sonra 1 sene kadar Üstün'e götürdüm.
Yetkili servisler sök-değiştir mantığını uyguladıkları için genelde sorunsuz gibiler ama pahalılar da.
Dolayısıyla ben de bir süre sonra özel servisleri çevredeki Alfista'lardan duydum ve oralara yönlendim.
Bir de Üstün'de ben gittiğimde ilk başta servis şefi olarak Mustafa bey vardı. Çok güleryüzlü bir insandı ve ilgiliydi.
Semih bey geçince kendisinden elektirik alamammız da orayla ilgili bir antipati oluşturdu.
Alfa toplantılarında kendisiyle sıkca dalga geçiliyordu.
Servise gidince bizler Alfa sahibi değiliz de kendisi Alfa sahibi ve bizler servis görevlisiymişiz  gibi davranan adamlar elbetteki iyi izlenim bırakmıyor!
AKOTA'daki ikinci elci Tolga bey de bu örneğe çok iyi uyuyor.
Elinde viskisi ve purosu, üstünde de röbdöşambırı eksik kendisinin.  :asagi-ok:
Yine yetkili servise gidecek olsam, şu an Alfa'ya bakmasa bile samimiyetine güvendiğim servis şefi Suat beyin olduğu Kartaş'a gidebilirim mesela. Onlar bazen redetmiyor diye biliyorum.

Sanayideki Alfa esnafı ise yine diğer sanayicilerden çok farklı değil. Bizler nispeten entellektüel bir camiayız. Ustaların da Alfa yapıyorlar diye bizler kadar entellektüel olmasını beklememeliyiz sanırım.
Gayet iletişim sıkıntısı var kendilerinde... iletişimsizlik ise bir çok şeyi doğuruyor sıkıntı olarak. Yukarıdaki arkadaşımız yazmış iletişim sıkıntısına bir örnek.
Bu konuda bir tek Metin ustayı bir nebze hariç tutuyorum. Kültür seviyesi olarak kendisini daha yetiştirmiş bir görüntü veriyor. En azından diyalog konusunda diğerleri kadar sıkıntı yaşamıyorsunuz.
İşleri nispeten Nusret'e devretmiş olmasını da sorun etmiyorum.
Kuantum fiziği konusunda prof çıkmayacak bu çocuk değil mi? Yaptığı şey 147-156-159. Her gün içinde bu araçların ve teknik açıdan çokca da eksiği yok.
Önemli olan zaten servislerde fazlasıyla "niyet" durumu. Niyet bozuk olduktan sonra en iyi usta da zarar veriyor araçlara. Niyet iyi olduktan sonra ise yakınındaki Metin ustaya bir telefon ile  danışması gayet olası.

Alfaline kesin çok iyidir demiyorum... sanayi esnafının ne yapacağı, sağı solu belli olmaz. Hiç birisinin kesin garantisi yok. Fakat Metin usta, müşteri ile diyalog konusunda diğerlerinden bir nebze önde gibi.

please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Hakan Tosun

Semih Bey biraz sakin konuşan sakin davranan bi adam.
bişey istediğimizde kendisi para dahi kazanacak olsa memnun kalmayacaksak tavsiye etmez. öyle ben takar geçerim gerisine karışmam bi adam değildir.
herşeyden önce Alfa'yı çok iyi tanıyan biri. keşke AKOTA'ya geçseydi.

147BLACK

Semih Bey biraz sakin konuşan sakin davranan bi adam.
bişey istediğimizde kendisi para dahi kazanacak olsa memnun kalmayacaksak tavsiye etmez. öyle ben takar geçerim gerisine karışmam bi adam değildir.
herşeyden önce Alfa'yı çok iyi tanıyan biri. keşke AKOTA'ya geçseydi.
Semih bey zaten kurumsal bir yerde çalışıyor. Üstünden kendisi para kazanmamaz. Öyle bir şansı yok.
Maaşlı personel, kendi yeri değil.
Ödemeler de muhasebeye yapılıyor. :kahve:
Ben elektrik alıp alamamaktan bahsediyorum. İnsan Alfa Romeo gibi bir markayı servise götürdüğünde biraz güler yüz bekliyor değil mi?
Biz gittiğimizde ise kasılan, somurtan birilerini gördük orada. Kurumsal yapısı olan bir serviste, kapıdan içeri Alfa Romeo ile girdiğinizde size zoraki olsa bile gülümsemeleri gerek. Kasılan, somurtan, tepeden bakan servis görevlileri ile müşteri ilişkisini nasıl yürütecekler?
Mesela ben iş icabı tüm gün eşofmanla geziyorum. Benim yarım kadar para kazanmayan adam takım elbise ile geziyor kasıla kasıla.Yaş 34 ama üniversite öğrencisi model saçlar da uzun. Servise gidince üstümdeki eşofmana ve saça göre göre bana muamele yapan adamı görünce ben oradan kaçarım. :alfisti:
Tipine göre, kodamanlığına göre muamele yapan servis elemanı iyi değil.

Bir yandan da yetkili servislerin Alfa kullanıcısını "yolunacak kaz" görem eğilimi de hoş değil.
Eylül ayında Mazda alırken Opan'daydım. Hemen yanında AKOTA var. 1.6 156 için triger seti fiyatı alayım dedim servisinden. 1600 mü 1800 mü öyle bir şey dediler.
Demek ki  yetkili servisler pahalılıklarını biliyorlar ve adamın tipine göre "bu adam istediğimiz parayı verir, hadi buna iyi davranalım... bu ise kılıksız bu istediğimiz parayı veremez" biliçaltı ile bakıyorlar.
>:D
Sanırım en iyi yol; her araca standart yapılabilecek bakımları tanıdık bir ustaya hallettirmek veya kendimiz yapmak, Alfa'ya has bakımları ise uygun fiyatlı ve uygun diyaloglu bir özel servise yaptırmak.

ismet

Alıntı YapMesela ben iş icabı tüm gün eşofmanla geziyorum.

hayalimdeki meslek  :rock:  :haydi:

147BLACK

Alıntı YapMesela ben iş icabı tüm gün eşofmanla geziyorum.

hayalimdeki meslek  :rock:  :haydi:
Dışı seni içi beni yakar!!!!!
Günde 3-4 saat 3-6 yaş gruplarıyla hareket ve müzik eğitimi yapmak iyi performans ve psikoloji
gerektirir. Hem fizik hem zihin çalıştırıyoruz. ;-)

ALFAŞK

ankara daki herkesin yaşadığı gibi bende servis sıkıntısı çektim alfamı ilk aldığımda
önden gelen gıcırtılar başımın belasıydı bir zamanlar
aracı götürdüğüm servisler ön takım sıkıntımdan önce maliyeti artırmak için mi bilemem
120000 km de değiştiğini söylediğim triger kayışına taktılar kafayı oysa aracım 138000 deydi
artı şikayetçi olmadığım arka takım direksiyon kutusu ve şanzuman ön takımla birlikte 2,400 tl fiyat verdiler
en sonunda bunlara güven olmaz diye tanıdığım bi ford servisine götürdüm aracımı  :(
birkaç gün geçti gıcırtılar ama yerini takırtıya bıraktı
sonra işyerimin yakınlarında gördüğüm bir alfa 156 da alfin in plakalığını farkettim
telefon açıp anlattım durumu viraj demirinden olduğunu söylediler gittim 120 tl ye hallettiler
arabaya genel olarak baktılar ve diğer servislerin söylediği direksiyon kutusu arka salıncaklar şanzuman gibi şeylerden bahsetmediler bile şuan aracımda sadece t.s. motorun tatlı hırıltısı var
aracıma da alfin plakalığı takmalarını kendim söyledim belki bir alfistaya yardımcı olurum diye  :D
şükrü ustaya ve alfin çalışanlarına teşekkür ediyorum. :alfisti:
''Aslında Herkes Alfa' sını arar, şanslı olanlar bulur.''

ARSERVİSANKARA

Merhaba  sayın Alfacılar.
Ben A-R Servisin ustası ve sahibi M.DEVECİ.

Müşterimiz olan aynı zaman da çok sevdiğimiz Doğa kardeşimiz hakkımızda baya ithamda bulunmuş en önemlisi anlıyorum ki çok üzülmüş.Kendisinin bu denli rahatsızlığını bu sayfadan gördüğüm an aradım ve sizlerlede paylaşmak istedim.
   Araç servisimize 11.07.2012'de gelmiştir.Müşteri şikayetleri alınarak işlemler yapılmış ve araç teslim edilmiştir.

1.Hatamız :
     Normalde inanın uğraşmayız.Fakat Doğa ve babası Sn. Hakan bey alfasını çok sevdiği için kaliper ve disklerin güzel gözükmesi ve hoşlarına gideceğini düşünerek würth'ten sipariş ettiğim özel ısıya dayanıklı boya ile belki de 3 saat araç üzerinde uğraştık ve bu iş için sadece boya parası olarak 20 tl aldık. Boyama işlemini yapan ustam disk ve kaliperleri silerken kullandığı tinerli bez parçasını jantın üzerine bırakmış  , jantlar daha önce boyanmış olacak ki boyası hafif kabarmış  , daha önce boyanmamış olsa idi bu kabarmalar olmazdı onu da belirtmek isterim.Neyse ben bu durum için Doğa'nın babası Sn. Hakan beyden defalarca özür diledim ve jantları boyatmak istediğimi bildirdim.Kendisi o an bu durumdan çok rahatsız olduğunu gerek olmadığını söylemesine rağmen defalarca rica ettim , hatamızı telafi edelim.Jantları boyatalım dedim bütün bu ricalarıma rağmen gerek yok dedi.

2.Hatamız :
     Aracın akü değişim sırasında enerji tutucu aparatımızı bağlamamıza rağmen USB sistem arızaya geçmiş bu bizim hatamız yada akü bozulduğunda bize gelmeden takviye edilerek çalıştırıldığındada olabilir.Bu sorunu da inanın yeni öğrendim.
Jantlardan haberim vardı ama bundan yeni haberim oldu ve derhal Sn Hakan Bey'i arayarak tekrar özür diledim ve yenisini gerekirse italya'dan sipariş edip hatamızı telafi etmek istediğimi bildirdim.Kendisi de son derece beyefendi yaklaşım göstererk jantlarda olduğu gibi hala çok üzüldüğünü ve maddi bir yardım istemediğini söyledi.Bu durumda bizimde ne kadar üzüldüğümüzü tahmin etmenizi rica ediyorum.çünkü bizde en az sizler kadar bu markaya gönül veren kişileriz.
Bende bu duruma seyirci kalmayacığımı jantları madem kendi imkanlarınız ile boyatıyorsunuz izin versenizde vermesinizde USB sistemini sipariş ediyorum dedim.
     Yukarı da belirttiğim gibi 2 hatamız var.
Doğa kardeşimiz yazmış , lastikler aşınmış ,jantlarda sürtme var gibi şeyler bunları kabul etmemiz mümkün değil.Zira araç geldi lifte kaldırdık , liftten indi yapılan işlemler itibari ile teste gerek duyulmadığı için araç servisten dışarı dahi çıkmamıştır.Doğa kardeşimizn yazmış olduğu bu ithamları onun gençliğine ve çok üzgün olduğuna veriyoruz.
     Böyle bir durumun söz konusu olamayacığını Ankara'da kısa sürede oluşturduğumuz müşterilerimiz bilirler.     
Sn. Alfacılar ne kadar iyi hizmet vermek isteseniz bile maalesef her iş ile kendim ilgelenemiyorum.Elemanlarımızda  ne kadar eğitimli olursa olsunlar sık olmamakla, tüm iyi niyetlerimizle çalışmamıza rağmen hatalar yapabiliyoruz ama kesinlikle hatalarımızdan kaçmıyor ve sizler gibi her konuda şeffaflık gösteriyoruz.Telafi etmek için defalarca üzgün olduğumuzu ve maddi olarak yardımcı olabileceğimizi söylüyor ve en önemlisi bugibi konulardan kendimize ders çıkarıyoruz.
     Son olarak Alfasını bu kadar seven kişiye bu sorunları yaşatıp üzdüğümüz için Sn Hakan bey ve Doğa kardeşimizden tüm alfacı dostlarımın önünde tekrar özür diliyorum.Hatalarımızı telafi etmek için kendilerini servisimize davet ediyorum.
    Tüm Alfacı dostlarımıza keyifli sürüşler diliyoruz. 

A-R SERVİS

MUSTAFA DEVECİ

Hakan Tosun

Merhaba Mustafa Amca, Doğa ben.
Öncelikle buna itham olarak değerlendirmemeniz gerekiyor. Çünkü bunlar yaşanmamış şeyler değil.
Aracımızın jantları 10 Haziran Buluşmasından hemen önce değişmiş, ve benim rengini biraz fazla parlak bulmam sebebiyle matlaştırma işlemi uygulanmıştı. Yada sizin söylediğiniz gibi "boyanmış" diyelim. "Daha önce boyanmamış olsa bu kabarmalar olmazdı" demişsiniz. Yani bu sonucu değiştiriyor mu? Jantın boyanmış olması ona verilmiş zararı değiştirmiyor malesef. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki o mesajın oraya yazılmış olmasının sebebi de maddiyat değil, olamaz. Her servisle, her ustayla olur, ama Siz ve Harun Abi'yle olmaz. Ayrıca, hatırlarsanız biz bijonları değiştirmemiştik. Bu yüzden bijonlarımız paslanmış haldeydi. Onların boyanmasını istedik, siz de halledileceğini söylediniz. Biz de boyayan elemena 20 TL bıraktık zaten. Kaliperler ve disk göbeğinin boyanma fikrini veren zaten Harun Abi. Ve hatta rengini seçen de bizzat sizsiniz. Buraya sadece boyanın parasını aldığınızı yazacaktıysanız keşke gereken ücret neyse onu alsaydınız, yada dediğiniz gibi madem uğraşmıyorsunuz, hiç önermeseydiniz..

Jantlardaki sürtme ve lastiklerdeki soyulmaların sizinle ilgisi olmadığını söylemişsiniz.
Arabanın sadece lifte kaldırıldıgını, teste gerek duyulmadığını söylemişsiniz. Siz o gün serviste değildiniz, yeğenimiz Erbey doğmuştu. Haliyle onunla ilgileniyordunuz, tekrar Allah uzun ömürler versin.

Sizin bilmediğinizi düşünerek, öğrenmenizi isterim. O gün bizim aracımız 2 kez çıktı servisinizden. Hatta birinde biz gördük, ben babama "aa bizim araba!" dedim. Babam da içindekini Harun Abi sanıp diğer aracımızı şaka maksatlı üstüne sürdü, fakan eleman ters ters baktı, ve gitti. Servise de bizden 15-20 dakika sonra geldi. Geldiğinde aracı görmüş olduk jantı ve lastiği. Ayrıca araç teste de çıktı.

USB sistemiyle ilgili söylediklerinize istinaden, arabanın daha önce de aküsü bitti 2 kez, ve takviyeyle çalıştırdık. Daha önce 1 kere de akü değiştirdik benim USB kullanarak araba çalışmadan 5 saat müzik dinlemem sebebiyle. Yani akü değişiminde, takviyeyle çalıştırıldığında ne olduğunu, nasıl olduğunu biliyoruz. Ki, USB'si olan 159 sahipleri bilirler, takılı usb varsa, siz anahtarı taktığınızda, çalıştırdığınızda, kapatırken radyoda da kapatsanız direk usb çalmaya başlar. GMG'de aracı çalıştırdıktan sonra benim ısrarımla A-R Servise gelene kadar yolda USB dinlediğimizi de belirteyim. Bunun dışında, biz sizinle sohbet ederken arabanın aküsünü değiştiren 2 elemanın aralarında birşey tartıştıklarını, size soru soracak gibi olup çekindiklerini de farketmemişsiniz belli ki.

Hiçbir takviye işlemi yada akü değişiminde aracın herşeyi sıfırlanmamıştı. İstanbul'la görüşmelerimizde USB sorunun, kaynağı akü olan elektrik arızalarının ve yanlış akü değişimlerinin sebep olacağı bilgisini aldık. Onlar da usb'nin beynini inceledikten sonra akü değişimde yaşanan şokun sebep olduğu bilgisini verdiler bize.

Anlaşılıyor ki, o dönem fazla serviste olamamanız nedeniyle verdiğiniz bilgilerde bazı eksiklikler olmuş. Savunma niteliğinde mesaj yazmanıza da gerçekten gerek yoktu. Herhangi bir maddi destek falan beklentimiz de yok, Babamla da konuşmuşsunuz zaten, teşekkür ederiz. Olan şeyleri yazdım, umarım sizi de aydınlatmışımdır. Uzak kaldığınız dönemlere denk gelmesinden kaynaklıdır muhtemelen, kötü bir niyetim yok. Haliyle, gençliğime vermenize de gerek yok. Tekrar teşekkürler.