Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2005 156 1.6 TS Triger yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sifyan

Arkadaşlar engin tecrübe ve bilginize ihtiyaç duyuyorum. aracımın eski sahibi sağ olsun hiç bir bakım bilgisine ulaşamıyorum. Trigeri değiştirmeye karar verdim. Ancak piyasada 166 ve 163 şeklinde iki çeşit var. Hangisini önerirsiniz. Malum Bartın da kimse Alfaya bulaşmak istemiyor. Çaycuma'da bosch serviste taktıracağım. Başka ne gibi acil ve ivedi bakımları yapılması gerekli olur. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Kibitzer

Triger değişimi çok hassas bir iş. Ben geçen hafta Carium'da yaptırdım. Çok ince bir ayar var ve onun yapılmasını sağlayan bir alet var. Bu alet olmadan yapılırsa problem çıkabiliyor. Bence özel/yetkili bir şekilde Alfa Romeo servisi bulun en yakın nerede varsa.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Alfadanadam

Vakit sıkıntısı yoksa çıkana göre sipariş vermeniz iyi olur.

Tapatalk 2

delimai

bende bosch car servis te değiştirdimm.onlar eper den bakıp orjinal parçayı sipariş ediyorlar...şöyle bir baktım eper de parça no su 60662991 olarak geçiyor...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

zephry

1.6 TS 163 diş hocam.mk2 için Parça no 71719649....166 diş olan 1.8TS motor için.

sifyan

İşim dolayısıyla vakit sadece hafta sonları oluyor. cumartesi götürüp parça gelince diğer cumartesi değiştirmem gerekecek. 50 şer km den 200 km yol yapmam gerekecek tabi bu arada triger dayanıp dayanmayacağını bilmiyorum.  bir diğer yolda parçayı alıp randevumu alıp bir günde halletmek. Keşke yakınlarda Alfa servisi olsada götürsem ancak malesef yok. bosch servislerin yeterli donanıma ve bilgiye sahip oldukları duyumunu aldım ne kadar doğru bilmiyorum.

Söyle bir şey buldum işimi görürmü? (İnşallah reklam olmaz)
You are not allowed to view links. Register or Login

zephry

Kirazcıoğlunda setin markası verilmemiş sipariş vermeden önce sorun mutlaka.Kayış markası olarak  dayco olabilir ama kayış gerdiricileri ina veya ruville marka almaya çalışın.Ayrıca devirdaimi ve alternatör setinide(V kayış seti) değiştirin.Alfa yedek parça alabileceğiniz sitelerden birisi olan Korekomda ina triger set+devirdaim 300 tl fiyatı vardı.Alternatör setide 95 tl di yanılmıyorsam.Ayrıca serviste bujilerinizide kontrol etsinler duruma göre onlarıda değiştirebilirsiniz.Orjinal buji seçin mutlaka.

Edit: Telefonla sipariş verirken gerçi sorarlar ama mutlaka şasi nosunu verin aracınızın.

zephry

Epere aracımın şasi nosunu girdiğimde karışık bir durumla karşılaştım.

Tek kayış olarak 163 diş yazıyor

Komple set ise 168 diş yazıyor

Ben 1.6 TS ye 163 dişli kayış takılıyor biliyorum.Yakın zamanda triger setini değiştiren arkadaşların bilgisi varmı acaba bu konuda?

Kibitzer

Ben bu kadar detayına girmedim. Aradım Carium'u, şu gün geliyorum triger değişecek, yağ, filtreler, arka balatalar değişecek dedim. Gittim yaptırdım. Zaten onların elinde bu setler vardır diye hiç belirtmedim parça no vs.

Bence arayın İstanbul'daki bir özel servisi, durumu anlatın. Malzeme seçiminde yardımcı olurlar, hatta malzemeleri size gönderebilirler bile. Eski aracımda kasnaklardan biri değişmediği için altı ay sonra ses yapmaya başlamıştı ve tekrar v kayışı değiştirip ekstradan 500TL harcamak zorunda kalmıştım. Triger ile ilgili değişecek tüm malzemeleri size söylesinler, hatta göndersinler. Çok fiyat farkı olacağını zannetmiyorum.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

may-alfa

Ben bu kadar detayına girmedim. Aradım Carium'u, şu gün geliyorum triger değişecek, yağ, filtreler, arka balatalar değişecek dedim. Gittim yaptırdım. Zaten onların elinde bu setler vardır diye hiç belirtmedim parça no vs.

Bence arayın İstanbul'daki bir özel servisi, durumu anlatın. Malzeme seçiminde yardımcı olurlar, hatta malzemeleri size gönderebilirler bile. Eski aracımda kasnaklardan biri değişmediği için altı ay sonra ses yapmaya başlamıştı ve tekrar v kayışı değiştirip ekstradan 500TL harcamak zorunda kalmıştım. Triger ile ilgili değişecek tüm malzemeleri size söylesinler, hatta göndersinler. Çok fiyat farkı olacağını zannetmiyorum.
Alfa'yı bilmeyen birisine kesinlikle dokundurmayın. Bence de özel bir servise gidip değiştirin. Sanırım İzmir yakınındasınız. İzmir'de yaşayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Mehmet Arif

zephry

Benim triger değişimine var daha.Sifyan nickli arkadaş değiştirecek onun için bakmıştım.İzmir'de sıkıntı yaşamıyoruz bu konuda zaten.Ama değiştirecek arkadaş bosch servisinde yaptıracağı için sipariş verip taktıracak triger kayışını.

sifyan

Bu gün bosch servisle irtibata geçtim az önce aradılar. triger seti (gergi bilyaları dahil) alternatör kayışları, devirdaim pompası, antifrizi, 10.000 bakımı (yağ ve filtreler bana ait) buji (280tl) değişimi işçilik dahil 1050tl fiyat çıkarttılar. Her biri orjinal parçası olduğunu söylediler. bilgisayar bağlantısı ile check yapacaklarını alt takım kontrolü varsa diğer arızalarıda bildireceklerinin bilgisini verdiler. Asıl soru fiyat nasıl? Ya parçaları tedarik edip onlara gidecem veya parça+işçilik 1050 kabul edecem. her yol bosch'a çıkıyor.

may-alfa

@zephry: Kusura bakma yanlışlıkla sizin şehre bakmışım.  :-[
Bosch servisler, özel servis gibi çalışmaktadır. Ben Kdz. Ereğli'de bujileri, buji kablolarını ve lambda sensörlerini değiştirmiştim, işçilikleri falan çok iyiydi tavsiye edebilirim.
Mehmet Arif

sifyan

Bügün bakım ve triger setim komple değişti bujilerekadar.

Gouki

Tolga033

sifyan

teşekkür ederim. Unutmadan 163 diş triger kayışı uyumlu.