Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

turbo takmak

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfa146

99 model 146TS 1.6 arabam var. turbo takmak istiyorum. bi kısım bilgim var fakat sizlerinde bilgilerinden faydalanmak istiyorum. takan varmı veya takılırken nelere dikkat etmek gerekiyor? şimdiden teşekkür.

Sercan Keklik

Takıcagınız mazemeleri yazmamışsınız?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alfadanadam

Taner Bey öncelikle elinizdeki malzeme ve ekipmanın tam bir listesini verirseniz, bu konuda tecrübeli kişiler malzeme seçiminden başlamak üzere size doğru ve yanlışları anlatmaya çalışacaktır.

Aşağıda yazılanlar atmosferik bir motora turbo uygulamada genel prensipler ve muhtemelen siz de biliyorsunuz ama madem konusu açılmış yazma ihtiyacı duydum.

İlk aşama, doğru ekipman temini ve iyi bir ekip,
İkinci aşama, turbo montajı sonrası artan yakıt ihtiyacını karşılamaya yönelik ek tedbirler.
Üçüncü aşama, turbonun takılı va faal olduğu varsayılırsa artan güce paralel olarak krank mili, piston kolları, forged piston kafası, forged segman, forged sübaplar, hatta volant, spor debriyaj seti, şanzımanınıza güvenmiyorsanız belki başka şanzıman, aracın yol tutuşunu arttırmak için spor helezon ve amortisörler gibi ek tedbirler ve bence en önemlisi çok iyi olmayan frenlerin güçlendirilmesi.

Ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login 'te 1.6 T.S 156 için uygulamalar bulabilir hatta orada da sorular sorabilirsiniz.

n/a

itinayla turbo takılır :)

Edit.. SerCy

Edited by - SerCy on 10/11/2006  21:48:44

n/a

olm SerCy niye editliyosun adam merk ediyo nerde yaptırıcam diye :) şöyle kısaca  yazım wiseco piston custum egsoz manifoltu enjektörler benzin pompası comatec kapak contası SAFC al sana turbo 146

Sercan Keklik

cem reklama giriyo :)
Nerde taktırcam dememiş :)
bilgi demiş cemcim :) alınmaa
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

alfa146

arkadaşlar hazır kit almıyorum çünkü çok pahalı. ben motor ustasıyım gerçi yaklaşık 10 yıldır yapmıyorum. bulunduğum şehir itibariyle burada turbo takabilecek usta yok.
elimdeki malzemeye gelince; 1 adet turbo türbün (alfadan çıkma) geliyor yolda ek 1-2 ekipmanı daha var (basınç ayarlayıcı vs.) intercoolera gelince burada bir radyatorcüye yaptıracağım.
benim amacım gücü arttırmak olduğu için nikelajlı filan parçalara gerek duymuyorum. ayrıca turbo basıncını fazla yükseltipte illaki tam güç elde edeceğim diye motoru yakmayıda istemem ve bu arada yağı soğutmak içinde ayrı bir radyatör kullanacağım. eğer ısıyı kesemezsem o zaman motor müdahalesi gerekecek ve yanma odasını genişlettiğimde sanırım o sorunda çözülebilir. tabi bu düşündüklerim şimdilik varsayım yapmaya başlayınca ve bitince ne gibi sorunlar çıkacak bilmiyorum. teşekkürler

n/a

valla bence uygun yapım diyosan hiç yapma çok uğraşırsın illa standrt pistonla kullanırsan kırılır.yağ soğutucu Q4 kullanabilirsin veya piyasada bi ton var intercoolarda yaptırmana gerek yokbence en azından git doblonunkini al sıfırı 150 milyonmu ne yanma odası çok ısınmsın diyosan mutrlaka zengin olucak arba wideband lazım hatta zart ama sana klamış tabi kolay gelsinn