Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 147 1.6 t-spark vs peugeot 407 1.6 hdi(turbolu) vs e36 318is

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihmehmet

You are not allowed to view links. Register or Login
LPG yi ben taktirdim ama ya ben benim 147 den cok sey bekliyorum ya da arac gercekten gitmiyor.

Henüz az önce araçta 4 kisiyiz LPG de gidiyoruz baktım önümde bir 206 hdi gidiyor arkadan gördüğüme göre 3 kişi oturuyordu arka koltukta.

Dedim geceyim sunu adam bastı ben bastım baktım ben ayak dipte gidiyorum adam farkı açıyor. Arabada ilk defa binen arkadaşlarda var. Dedim LPG den kapatırsam geçerim. Az ilerde durdum aldım benzine.
Yine geldik yan yana o bastı ben bastım. Baktım yine açıyor arayı. Allah Allah dedim moralim bozuldu.
Gercekten moralim cok bozuldu niye bilmiyorum ama cok daha yüksek çekiş gücü ve hızlanma bekliyordum olmadı.

Yarın Ankara'ya gideceğim kısmetse. Tüpü göstersem mi? ( Kayseri'de taktirdim emin olamıyorum)

Motor gücünü nasıl olcturebilirim? Aracı alali 1 ay oldu daha ve arabamı cok cok seviyorum gercekten.
Valla bende buna benzer bir olay yaşadım fakat 206 hdi tozumu yuttu. Belki vites geçişlerinizi ve gaz-debriyaj ayarını doğru yapmamış olabilirsiniz.

Ben de cok rahat bakıyordum şok oldum açıkcası.
Bunun bujilerle enjektorlerle ilgisi olabilir mi?

Evet hemde çok ilgisi var.Çekiş düşüklüğünün sebebi sadece buji değil baskı balata, triger kayışı, filtrelerin tıkanması ve yağın yağ özelliğini kaybetmesi, su kaçırma ve yağ yakma.... v.s gibi bir çok sebep sıralanabilir.

On frenler değişti, triger seti, radyatör , debriyaj komple değişti.
Yalnız tüp taktirdigim icin muayene yaptırdım sanzimanda yağ kaçağı var diye hafif kusur yazmışlar ama baktirmamistim

Benim muayenede de yağ kaçağı var yazdılar. 3 aydır takip ediyorum yağda eksilme yok. Bizim arabalarda sağlıklı motorda çok çok az bir terleme yapması normal. Siz yinede yağ seviyesini sık sık düz yerde kontrol edin. Ya da yağ yakıp yakmadığını öğrenmek için gaza basınca egzozdan mavi duman çıkıp çıkmadığına bakın.

Mavi duman mı bilmiyorum ama ışıkta beklerken aynadan çıkan dumanı görüyordum ve cok fazla gelmişti bana.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

chao

araba genelde soğukken ışıklarda falan arkanızda gördüğünüz duman beyaz ise duman değil buhardır.bizim arabalarda egsozdan çıkar baya buhar..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

45volkan45

Fatih kardeşim bence aracı önce dyno ya çıkar gör bakalım kaç beygir alıyorsun.Ondan sonra ya araçta değişmesi gerekenleri değiştirirsin yada sürüş şeklini değiştirirsin.Sürüş şekli dedim çünkü bizim arabalar baygın kullanmayı ve alt devirleri hiç sevmez.Sağlıcakla kal.

fatihmehmet

Fatih kardeşim bence aracı önce dyno ya çıkar gör bakalım kaç beygir alıyorsun.Ondan sonra ya araçta değişmesi gerekenleri değiştirirsin yada sürüş şeklini değiştirirsin.Sürüş şekli dedim çünkü bizim arabalar baygın kullanmayı ve alt devirleri hiç sevmez.Sağlıcakla kal.

Aklımdaki fikir bu aslında abi. Bugün yaptırmayı düşünüyorum.

fatihmehmet

araba genelde soğukken ışıklarda falan arkanızda gördüğünüz duman beyaz ise duman değil buhardır.bizim arabalarda egsozdan çıkar baya buhar..

O zaman buhardır :) aracı yeni alınca insan her şeye kafayı takıyor , bir de alfa kullanmanın titizliği var :)

chao

O zaman buhardır :) aracı yeni alınca insan her şeye kafayı takıyor , bir de alfa kullanmanın titizliği var :)

Aman hocam kafaya takma, arabaya ne para harcadıysam ne masraf yaptıysam hep sorun olmayan şeyleri kafama takmamdan ve titizliğimden geldi..

Haftasonu cam açma düğmesindeki çiziklerden dolayı temizleyip piano black yapayım dedim, aferdersin içine ettim kumandanın:) ne boyası güzel oldu ne de düğmeler çalışıyor.... kim bilir kaç para şimdi komple kumandayı yeniden alıcam..

Bardaklığın olduğu yerde bir de kartlık var, o bozuktu, 1 ay önce 120 TL verdim yenisini aldım şimdi geçen birşey sıkıştı içine biraz zorladım kapatırken yine kırıldı şimdi yine alıcam..böyle gidiyor bu iş.. Arabasında hiçbir şeyi kafasına takmayan adamların arabalarına hiçbirşey olmuyor..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

fatihmehmet

Aman hocam kafaya takma, arabaya ne para harcadıysam ne masraf yaptıysam hep sorun olmayan şeyleri kafama takmamdan ve titizliğimden geldi..

Haftasonu cam açma düğmesindeki çiziklerden dolayı temizleyip piano black yapayım dedim, aferdersin içine ettim kumandanın:) ne boyası güzel oldu ne de düğmeler çalışıyor.... kim bilir kaç para şimdi komple kumandayı yeniden alıcam..

Bardaklığın olduğu yerde bir de kartlık var, o bozuktu, 1 ay önce 120 TL verdim yenisini aldım şimdi geçen birşey sıkıştı içine biraz zorladım kapatırken yine kırıldı şimdi yine alıcam..böyle gidiyor bu iş.. Arabasında hiçbir şeyi kafasına takmayan adamların arabalarına hiçbirşey olmuyor..

Sakınılan göze çöp batar :) bende o kısmı boyayayım dıyordum uzak durayım bari :)

Bugün dinamo testi yaptiracaktim ama vakit bulamadım. Artık Kayseri'ye gidince yaptırırım en azından aklımda soru kalmaz.

Dinamo testinde arac kaç hp çıkarsa normaldir?
Benzin ve LPG de ayrı ayrı denetecegim. 120 hp çıkmaz zaten de kaç çıkarsa normaldir acaba?