Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motordan gelen koku ve duman!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Arkadaşlar dün Yozgat'tan Kayseri'ye yola çıktım. Yaklaşık 160KM sonra Kayseri'ye girince araçtan bir koku gelmeye başladı. Ardından ilk ışıkta durunca aracın altından duman geldiğini gördüm. Hemen kenara çektim. Aracı çalışır vaziyette bıraktım. Alttan gelen duman kaybolmuştu. Motor kaputunu açtım. Tam motor ve direksiyon yağı kutusunun arasından azıcık duman geliyordu. Oda kesildi. Hararet göstergesine baktım. 90 derecedeydi. Yani sorun yoktu. Ardından tekrar binip hemen oradaki sanayiye girdim. Bir tane özel tofaş-fiat servisinin açık olduğunu görüp yanaştım. Adam kaputu açıp baktı. Sorun görünmüyor dedi. Yalnız ben aldığımdan beri direksiyon yağı kutusunun üzeri ıslaktı. Burdan egsoza yağ damlamış olabilir. Oda koku ve duman yapar dedi.

Bu olayın üzerine sıkıntısız 200KM daha yaptım. Fakat o koku ve duman aklımdan hiç çıkmadı. Sonra aklıma DPF geldi. Acaba DPF rejenerasyona girmiş olabilir mi diye? Yalnız bana herhangi bir uyarı falan vermedi.

Sizce bu durum ne olabilir? Tedirgin olmalı mıyım?

agucba

Anlatılanlara bakılırsa servisin dediği ihtimal kuvvetli gibi geldi bana. Uygun olduğunuz bir zaman ıslaklığın olduğu yere bir baktırmanızda fayda var yine de.

///////////////

Ferhat_27

Aracın motor bölümünü serviste yıkatıp biraz gözlemleminizi tavsiye ederim  :)

hi_cazz

En yakız zamanda bakıtacağım.

yadiges

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Aynı sorun bende de var. bugün üst kapak külbürtör conta değiştirdik ve motor yıkattık. yağ kaçağı olmuş ve yağ egzozun üzerine damladığında yanma ve biraz duman oluşmuş... yarın tekrar kontrol yapacağız. umarım silindir kapak contasından kaçırmıyordur yağ. yoksa motor sökülüp contaların değişmesi gerekiyormuş...

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Aynı sorun bende de var. bugün üst kapak külbürtör conta değiştirdik ve motor yıkattık. yağ kaçağı olmuş ve yağ egzozun üzerine damladığında yanma ve biraz duman oluşmuş... yarın tekrar kontrol yapacağız. umarım silindir kapak contasından kaçırmıyordur yağ. yoksa motor sökülüp contaların değişmesi gerekiyormuş...

Umarım dediğiniz gibi değildir. Dün aracı lifte kaldırıp baktık. Araçta herhangi bir yağ sızıntısı vs. yok. Buradaki ustam da %90 DPF kaynaklı olduğunu söyledi. DPF rejenerasyon durumundayken koku ve duman gelebilir  dedi.

yadiges

2-3 günlük kontrol sonrasında benim araçta halen yağ kaçağı var. Maalesef silindir kapak contasının değişimi gerekiyor... Azda olsa yağ kaçağı var. Araç çalıştıktan sonra ilk 10-15 dakikadan sonra kaçak başlıyor. yağ egzoza damlıyor ve buda konu yapıyor. Motor conta seti alınacak ve değişecek... Kayseri'de sadece işcilik için 750 TL gibi bir tutar söylendi bana. Parçaları ben alacağım. Sizde bu fiyat nasıl? Kaçak çok az ve Haziran ayında İstanbul'da olacağım. Kayseri'de Alfa servisi yok ve aracımı Alfayı tanıyan bir ustaya teslim etmek istiyorum. Hazirana kadar yağ kontrollerini yaparak binsem bir sıkıntı çıkartır mı??

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
2-3 günlük kontrol sonrasında benim araçta halen yağ kaçağı var. Maalesef silindir kapak contasının değişimi gerekiyor... Azda olsa yağ kaçağı var. Araç çalıştıktan sonra ilk 10-15 dakikadan sonra kaçak başlıyor. yağ egzoza damlıyor ve buda konu yapıyor. Motor conta seti alınacak ve değişecek... Kayseri'de sadece işcilik için 750 TL gibi bir tutar söylendi bana. Parçaları ben alacağım. Sizde bu fiyat nasıl? Kaçak çok az ve Haziran ayında İstanbul'da olacağım. Kayseri'de Alfa servisi yok ve aracımı Alfayı tanıyan bir ustaya teslim etmek istiyorum. Hazirana kadar yağ kontrollerini yaparak binsem bir sıkıntı çıkartır mı??

Fiat servisi varsa onlarda yapabilir bu işlemleri zannediyorum. Tabiki en iyisini siz bilirsiniz. Bende şu an bir sıkıntı yok. Sadece 1 kez geldi başıma. Renault servisinde %90 DPF rejenerasyonu sırasında oluştuğu yönünde bir kanı var. Zaten tanda oradan gelmişti duman.

Alfadanadam

Conta için işçilik bence 750 lira çok fazla, üstelik yapacak kişi aracınızın ehli değil. Haziran'a birşey kalmadı, sık yağ kontrolleri ile İstanbul'du beklerdim şahsen eğer başkaca bir problem yoksa.

yadiges

motor sesini filan dinledim herhangi bir avans vurma yada motorun sesinde başka bir değişiklik yok... Ayrıca hafta içi ELM327 siparişim geldi, onu bağladım ve deneme fırsatım oldu. herhangi bir hata okumadı. lambda sensörü okudu sildim düzeldi. Fiyatlar hakkında fazla bilgim yok ama banada biraz fazla geldi. malum Kayseride sökerim diyen 1 usta var. onunda fiyatı biraz yüksek tekellikten dolayı galiba. Yarın telefonla fiyat almak istiyorum. İstanbul için bilen arkadaşlar hangi servisleri önerebilirler?