Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yaralamalı kaza yardım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selimt

çözüldü silinebilir.

Fatihob

Geçmiş olsun. Bu tür motor kazalarına hep şahit oluyorum. Gerçekten hızlı gelen motor gözükmüyor. Türkiyede işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama ben polis olsam kamera kayıtlarına bakar kara verirdim. Sanırsam bizim polislerimiz öyle birşey yapmaz anca iş mahkemeye giderse o zaman bakarlar. Sitede bir kaç avukat var belki gördüklerinde bişi yazarlar benim şimdi bişi yazıp ortalığı bulandırmayayım.

Benim burdan gördüğüm hasar sis farları, tampon ve tampon ızgaraları. Sis çift tahmini 100TL, tampon 200-250, ızgaralarda 50Tl falan tutar heralde en iyi. 100 boya,100de işçilik 600TL civarında masfar olur gibi geliyor. Tabi motorcuyu kusurlu bulurlarsa trafik sigortanız halleder hepsini.

Ehliyeti 52 promilde almamalarında çok garip o bilgi direk merkeze gidiyor almak zorunda kalıyor sanıyordum ama çok durmamış zaten :)

Tekrar geçmiş olsun.

..

selimt

Çok tşk ederim çok kötü bir polise denk geldim diye düşünüyorum.

Şimdi şöyle bir durum var, Polis tutanağıyla hasar dosyası açtırmam gerek mecburen. Karşı taraf yeni tutanak tutmaya yanaşmaz sanırım.

Raporda da polis arkadaş, f kusur belirtmiş bana. Ben genede servise bırakıpta foto video eklesem dosyaya. Bilirkişi polisin yazdığı rapor bir tarafa atılıptamı eksper yapılır yoksa direk polisin belirttiği rapormu geçerli olur benim asıl öğrenmek istediğim olay bundan ibaret daha önce kaza yaşamadığım için pek bilmiyorum prosedür nasıldır.

Yani bir özel servise bırakıpta şansımı deneyim mi dersiniz yoksa kendim başımın çaresinemi bakmalıyım direk?

Edit: Alttakiler Sinyal lambasıdır ve 2 side çalışıyor  :)

ihsany

Öncelikle geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız. Motor kullanan kişiye birşey olmaması büyük şans.

Bende geçen sene tampon ile ilgili bir sorun yaşamıştım, yetkili serviste yeni tampon fiyatı 1250 civarı bir rakam vermişti (147 mk2)
Ancak maslak sanayide autoking tamponu tamir etti (küçük bir yırtık vardı tamponda), yetkili servis boyasını yaptı 450 tl civarında tuttu.

Tekrar geçmiş olsun..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

mahoretti

Çok geçmiş olsun.... Okudugumdan anladigim kadarı ile  olayı size yikmislar. Trafik sigortasi karsi tarafin hasarini oder . Büyük oranda kusurlu olmaniz durumunda sigorta size odeme yaparmi bilmiyorum. Ölüm olmamasibuyuk şans bu tutanak ile. Tahminimce size uzun bir mahkeme olayi gozukuyor itiraz etmeniz ile birlikte.

zephry

Geçmiş olsun...Servise bıraktığınızda polisin tutanağına göre, kusur oranın ölçüsünde masrafınızı karşılar karşı tarafın sigortası.Tutanağa göre size yıkılmış bütün kusur sizde imzalayarak kabul etmişsiniz.Bence bu prosedür işleriyle hiç uğraşmayın, sanayide tampon tamir edilebilecek mi öğrenin, tamirle olacaksa 500-600 TL ye hallolur.Şükredin ki motorun sürücüsüne bişey olmamış tekrar geçmiş olsun...

Tolga033

Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun ..

sifyan

Allah beterinden korusun geçmiş olsun.

brkcnn

Musty

Herşey yerine gelir yeterki can sağlığı olsun, böyle bi durum arkadaşımın başına geldi 70 yaşındaki vatandaşa 100 bin TL kan parası ödendi günlerce göz altında kalması cabası..Şükredin halinize.çok geçmiş olsun..

misket

Geçmiş olsun, benzeri 2 ay önce başıma geldi, apartmanın otoparkına tam girer iken kaldırımdan gelen motor geldi arka kapıma vurdu Allahtan kimseye birşey olmadı zira küçük kızımın olduğu taraftı vuranda aynı sizinki gibi kurye.
Beni sağa parkedecek sanmış o yüzden kaldırımdan geçmek için hızda kesmemiş. Bizde yaralanma yoktu Allah'tan. Bol bol fotoğraf çektim tutanağı tutup imzaladık %100 karşıya vermiş eksper masrafsız hallettim avuçiçi kadar hasarı 450TL.

Sizinkindede Allah'tan birşey olmamış karşı tarafa, bence karşı taraf ne yaptı onu öğrenseniz iyi olur sigortaya kayıt açtırmışlarmı size yönelik herhangi bir arıza yoksa arkadaşların dediği gibi kendiniz yaptırın zira sigorta size karşının kusuru kadar ödeme yapar elbet ama burda olayı size yıkmışlar dolayısıyla kayıt açtırsanızda zararı gene size, zira iki aracında sigorta hasar kayıtları tramere işleneceği için sigortanızı yenileme zamanı geldiğinde tramerden görüp acısını prim ödemenizden çıkartırlar.

+Trafik tutanağı ile kayda alınmış ama iki tarafta sigortaya hasar kaydı açtırmamış ise tramere işlenmediği için bu birdaha ki sigorta dönemini etkilemez diye biliyorum yanlışım olabilir.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

selimt

Herkese cevaplarından dolayı tşk ederim tekrar. Anladığım kadarıyla kaza dosyası açtırsam bile, eksperin yapacak birşeyi yok sanırım sonuç olumsuz olacak.

Motor sürücüsüde ifade gelmeye geldi karakola akşama doğru ve birşeyi yoktu, pizza şirketi olduğu için tramere açarlar dosya diye düşünüyorum.

Çıkma tampon buldum, 250 lira diyor. Boya hariç

Birde Masla'ta ithal tampon satanlar var 300 lira civarı boya hariç.

Hangisini almam ve takmam mantıklı

cem_dogan

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese cevaplarından dolayı tşk ederim tekrar. Anladığım kadarıyla kaza dosyası açtırsam bile, eksperin yapacak birşeyi yok sanırım sonuç olumsuz olacak.

Motor sürücüsüde ifade gelmeye geldi karakola akşama doğru ve birşeyi yoktu, pizza şirketi olduğu için tramere açarlar dosya diye düşünüyorum.

Çıkma tampon buldum, 250 lira diyor. Boya hariç

Birde Masla'ta ithal tampon satanlar var 300 lira civarı boya hariç.

Hangisini almam ve takmam mantıklı
gecmiş olsun.yan sanayi tampon alma cıkma tampon temiz ise onu al.
alfa sevgisi

Kibitzer

Hemen şimdi görüntüleri kanıt gösterip dava açarsan kazanacağın meşhul. Görüntüler sonucu yine suçlu bulunma ihtimalin var. Dava da iki gün sürmeyecek, bu durum da var. Yıllarca mahkemelere gidip gelip yapacağın avukat ve mahkeme masrafları, bilirkişi vs. masrafları sana çok daha pahalıya malolacaktır.

Eğer sana yasal bir problem çıkarmayacaksa şu anki durum, maalesef haklı da olsan sırf uğraşmamak için vazgeç derim ben. Şu anki durumda bir problem yok gördüğüm kadarıyla. Tamponu tamir ettireceksen ve konu kapanacaksa, temiz bulursan çıkma tamponu al, yan sanayi belki o kalitede olmayabilir.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

selimt

çıkma tampon budur alınırmı?

zephry

İlandaki 147 mkII ön tamponu, sizin aracınız 147mkI. Başka bir tampon araştırın...

Alfista35

Geşmiş olsun. Artık kaza yapmış motor sürücülerini görünce hiç üzülmüyorum. Dansöz gibi kıvrıla kıvrıla trafiği tehlikeye atıp kullanıyorlar.
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

erol1903

Çok geçmiş olsun. Motorculara değil onları o duruma sokan işverene ve devlete yazıklar olsun.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

selimt

Polise diyorum ki; adam tshirtle motor kullanıyor böyle birşey olabilir mi ekipmansız motor kullanıyor hemde haklı oluyor. Kask takması yeterli diyor. Mevzuatta önemli derecede eksik var. Sırf ekmek parası peşinde diye kayırıyorlar bence. Polislerinde kanunlardan haberi yok 20-21 yaşında 1 yıl eğitim gördürüp polis yaptıranlarda da suç var.

Tek avuntumuz cana gelmesin oluyor, giden cebimizden çıkan paramız oluyor, bu hayat şartlarında zor geçinirken.

Bugun 1 mayıs olaylarını televizyonda izledikden sonra bu ülkede yaşanır mı? diye de düşünmedim değil.

Alfadanadam

Geçmiş olsun.
Öncelikle emin olun karşı tarafta ciddi bir problem olmadığına yatın kalkın dua edin, zira kanunlar o kadar kötü işliyor ki.

Herşeyden önce yaralamalı kaza olduğu için usulen de olsa 1 mahkemeye çıkacaksınız. O mahkemede karşı tarafın sizden şikayetçi olmaması gerekiyor, yoksa sıkıntı büyüyor.
Olay mevcut haliyle kapanması durumunda herhangi bir sigorta size ödeme yapmaz. Bu durumlarda tek kurtarıcı kaskodur ki o da sizde yok.
Polisin tuttuğu rapor sizin tutanağınızdır zaten, ayrıca bir rapor tutulmaz, işler öyle yürümez.
Siz haklı olduğunu düşünüyor, bu konuda ısrarcı ve sonucu ne olursa olsun hakkımı arayacağım diyorsanız olay anında kazaya şahit olanları bulacaksınız, site güvenlik kayıtlarını alacaksınız ve tutanağı tutan memurdan şikayetçi olacaksınız uygunsuz rapor tuttuğu için. Bu işin çok fazla uzayabileceğini ayrıca yazmama gerek yok sanırım.
Ayrıca tekrar belirteyim, olay mevcut haliyle hiçbir sigorta firması ödeme yapmayacağı için herhangi bir yerde bir kayıt açtırmanız gerekmiyor. Eksperle de işiniz olmayacak doğal olarak.

Ancak herhangi bir tamirat yaptırmaya başlamadan önce kendi sigorta acentenize başvurup yardım talep edin. Elinizdeki belgeler ışığında hasarınızın karşı tarafın trafik sigortası tarafından karşılanıp karşılanamayacağını öğrenmelerini rica edin. Neticede duruma razı gelmeden önce "emin" olmak gerek.

Tekrardan geçmiş olsun.

Alfadanadam

Polise diyorum ki; adam tshirtle motor kullanıyor böyle birşey olabilir mi ekipmansız motor kullanıyor hemde haklı oluyor. Kask takması yeterli diyor. Mevzuatta önemli derecede eksik var. Sırf ekmek parası peşinde diye kayırıyorlar bence. Polislerinde kanunlardan haberi yok 20-21 yaşında 1 yıl eğitim gördürüp polis yaptıranlarda da suç var.

Tek avuntumuz cana gelmesin oluyor, giden cebimizden çıkan paramız oluyor, bu hayat şartlarında zor geçinirken.

Bugun 1 mayıs olaylarını televizyonda izledikden sonra bu ülkede yaşanır mı? diye de düşünmedim değil.

Ayrıca motosiklet sürücüsünün kasklı-kasksız, tişörtlü ya da ful koruma ile kullanıyor olması neyi değiştirir ? Siz emniyet kemeriniz bağlı olmadan kullanıyor olsaydınız suçlu ya da daha suçlu mu olurdunuz örneğin?

sp4rc0

Çok geçmiş olsun, kimsenin canına birşey olmaması sevindirici. ilk olarak buna sevinmelisiniz.  :yukari-ok:
Maalesef motor kazalarında durum bundan ibaret, genelde yaralanma oluyor. Forumdaki avukatlar daha doğru cevap verirler ama bildiğim kadarı ile motor sürücüsü %100 şuçlu bile olsa, yaralanma olduğundan dolayı kamu davası açılacak. Motor sürücüsü davacı olmazsa sıkıntı yok.

"Bu kazanın oluşumunda 34 K** **** plakalı aracın sürücüsü Selim **** 2918 sayılı K.T.K. nun 84. mddesinde belirtilen asli kusurlardan f (doğrultu değiştirme manevraları yanlış yapmak) kusurunu işlediği diğer sürücünün atfakabil kusurunun olmadığı sürücü beyanları ve kaza yeri incelemesi neticesi anlaşılmıştır. "

Sanırım bu tutanak karakolda tutuldu ve imzaladınız.. Eğer imzaladıysanız hatanızı kabul etmişsiniz. Buda demek oluyor ki büyük ihtimalle kaza raporunda tüm kusuru size verecekler. Bu durumda karşı tarafın trafik sigortasından hiçbir şey alamazsınız. Kendi trafik sigortanız karşı tarafın hasarı varsa onu karşılayacak.

Adamın ehliyeti, kaskı, plakası ve trafik sigortası varsa isterse çıplak biner motora.. ona maalesef karışamazsınız. Kask olması yeterli oluyor.

Hatanın trafik kurallarına göre %100 adamda olduğuna eminseniz ve bekleyecek zamanınız varsa uğraşın. Ama adam belki de %100 suçlu değildir %80 suçludur, ben de çok içeriden döndüm bu sebeple belki %20 bana hata verilir diyorsan hiç uğraşma.. Sadece bariz kural hatası olup elinde sağlam kanıt varsa uğraş, yoksa hiçbir şey elde edemezsin...
2001 yılında 1nci viteste henüz 20km hızla giderken, aracımın sağ arka kapısına, tali yoldan çıkan ve arkasında damacana su taşıyan bir motor çarptı. Kask, ehliyet, sigorta, plaka yok... Adam yere serildi, ambulansı ve polisi aradım. Önce ambulans geldi ve adamı hastaneye götürdü. Sonra asayiş polisi geldi. Yanımıza gelerek kollar iki yana açık vaziyette (sanırsın ki kovboy) "sen mi çarptın bu adama?" diye sorunca sinirden elim ayağım titredi. Görmüyormusun kimin çarptığını, arabaya baksaydın onun bize yandan çarptığını görürdün, benim çarpmış olmam için arabanın yan gitmesi gerek. ne o iki kolun da yana açık silahını çekip vuracakmısın diyerek kalkıp üzerine yürüdüm. Araya diğer polisler girerek sakinleştirdiler. O polisi de çekip araca bindirdiler. Ama sonrasında hastaneden iyi haberi gelene kadar karakolda baya bir korkuttular. Sonuç olarak kendi hasarımı kendim karşıladım. %100 Haklı olduğum halde adama birşey olsa az daha içeri alacaklardı. O gün bu gündür hiçbir polisi sevmem.

Çevirmelerde de cinsleri hep beni bulur ve uğraştırırlar. Anlamsız bir ceza yememek için de torpido gözüne trafik kanununu koydum. Suçum neymiş cezası neymiş yazılan maddeye göre bakarım anında. Eğer öyle bir suçum yoksa da baştan itiraz ederim, imzalamam. Bu yüzden de polisle çok tartışıyorum..

Karakolların içindeki videolu olayları televizyonlarda görüyoruz, sonuçlarını da.. o yüzden en fazla 500 liraya halledeceğiniz iş için sinirlerinizi bozmaya ve uğraşmaya hiç değmez.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

evrenalpar

Öncelikle geçmiş olsun, daha kötü olmaması sevindirici, iyi yönden bakmak gerek.

İşin hukuki boyutu şöyle; basit müdahaleyle giderilebilecek yaralamalar şikayete bağlı, dolayısıyla motorlu şikayetçi olmadığı müddetçe (ki olmaz diye düşünüyorum) olayın savcılığa intikal etmemesi gerekir, etse de dava açıldığı takdirde bir kez usulen ifadeye gitmeniz ve hakime ifade vermeniz gerekir ki, bu süreçte de karşı taraf şikayetten vazgeçtiği an (her zaman olabilir) dava düşer.

Sigorta konusunda ise, kusur artık ya %100 ya da %50 %50 veriliyor diye biliyorum, trafik sigortasını yapan acente ile bence de bir görüşün, polislerin tuttuğu tutanağa bağlı olarak eksper tüm kusuru size yüklerlerse ki öyle olacak gibi, buna itiraz hakkınız mevcut. Ben ettim %50'den %100 karşı tarafa yüklendi kusur. Bu konuyu bence bir konuşun sigortacınızla. Forumdaki sigortacı arkadaşlar (Ör:obasar) da daha iyi yardımcı olabilirler.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Qadesh

Bununla geçmiş olsun Allah korumuş motorcuya bişey olsaydı uğraş dur sonra.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

mahoretti

aslında tek YIRTMA durumunuz, motosikletin trafik sigortası olmama durumu. Sigortası olup olmadığını sorguladınız mı ? Eğer sigortası yoksa (pek çoğunun yok...) otomatikman siz kusursuz olursunuz....