Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

11 Mayıs 2013 Reyhanlı Patlaması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kubilay

You are not allowed to view links. Register or Login
hepimizin düşüncelerinin aynı olmadıgına eminim..oyüzden hafif geçicem..böyle birşeyin ülkede iz brakmıyacagı tek yer türkiyedir..bunda tamamen hükümeti suclamak cok mantıklı değil bence..bizim oy verdiğimiz insanlarında ne yaptıklarına bakmamız gerekiyor..mecliste herşeye muhalif olan chp konu milletvekili zamlarına gelince tam yetki veriyor..madem sosyalistsin bunu yapmıcan..mhp gibi milliyetçi bi parti bile anca oturdugu yerden bagarıp cagırıyo..ciddi bi catlak hiç bi zaman olmuyor..düzeltilcek cok sey var..bunun farkındayım ama biyerden baslamazsak düzeltilcek birşey kalmıcak :D herkesin once bunu farketmesi lazm :D düşüncelerimden rahatsız olan varsa şimdiden özür dilerim..bunlar kişisel düşüncelerim..

Niyetim tartışmak değil ama bazı nesnel bilgi yanlışlatını düzeltmek isterim.Öncelikle CHP sosyalist bir parti değildir.

Bunun dışında elbette kimi suçlayacağımız açıktır.Bir ABD plan, projesi olan Arap Baharı'na destek veren kimse, ortadoğu ülkelerine emperyalist müdahaleyi kim savunuyorsa, Suudi, Katar, İsrail, ABD destekli ÖSO'yu bu topraklarda kim eğitiyorsa, iki gün önce kanka olduğu insanı "big brother" dan emir gelince katil ve diktatör ilan ediyorsa, Obama'ya senin kırmızı çizgileri aşıldı hadi Suriye'ye girelim diyorsa, birileri Hatay'da 73 mobesenin aynı anda bozulduğu iddia ediyorsa, bugün çıkıp bir tane yalaka aslında patlamada az insan öldü Reyhanlı'lat onları kafadına vurarak öldürdü, Akp bu ülkeye iki gömlek büyük diyorsa kimi suçlayacağımızı gayet iyi biliyoruz demektir.

Suçlu bölgede emperyalizmin taşeronluğunu yapan, bu uğurda gencecik evlatlarımızı Suriye'ye savaşa sokmak için kırk takla atan AKP iktidarıdır.

Saygılar.

Yiğit Doğukan

Bir kargaşanın içindeyiz ve daha karmaşıklaşıyoruz. Artık kalabalık yerlerde bulunurken tedirginiz, vatan bütünlüğünün devamından endişeliyiz, artık daha karamsarız bu vatan bölünmez derken...

Belkide istedikleri umutsuzluğa kapılmamız...

Ayrıca şuna da değinmek istiyorum. Reyhanlı'da yaşanan bu olayda neden Suriyeli kimse ölmedi? Patlamanın olduğu alanda hergün işportacılık yapan Suriyeliler neredeydi?  Mobeselerin hepsi neden arızalıydı? Sorulacak onlarca soru ve susturulacak 75 milyon...

Belki derin işler, belki kötü bir dış politika, belki yasakçı zihniyet ve dikta rejimi... Sonuç olarak iktidarından muhalefetine çok çok kötü yönetiliyoruz ve gidişatımız hiç iyi değil.

Daha önce memleketim Gaziantep'te yaşanan patlama, verdiğimiz onlarca şehit, düşürülen uçaklarımız, sınırda yaşanan patlamalar gibi örtbas edilen bir çok olaylar gibi Reyhanlı patlamasının çözüme kavuşturulmadan üstünün kapatılmaması dileğiyle. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet geri kalan yaralılara acil şifa ve yakınlarına sabır diliyorum.

A.S.GÜMÜŞ

Bence bu topic kilitlenmeli,çünkü bu tür konular tartışıldıkça baş sağlığı dilemekten çok siyasete girip anlamsız tartışmalara yol açabilir diye düşünüyorum,neticede alfa formu burası ,binlerce sitede zaten siyaset konuşulup herkes birbirine çakıyor ,burada olmamasını dilerim  :) kimsenin dediğine karşılık olsun diye yazmadım,sadece hassasiyetimi belirtmek istedim  :)

Hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum ama bence bu topik kilitlenmemeli, bu saldırı Türk topraklarında şimdiye kadar yapılmış en kanlı terör saldırısı, ölen insanımızın sayısını bilmiyoruz, yakınını kaybetmek ne demek iyi bilirim, orada bebekler öldü benimde 3,5 yaşında oğlum var yaşam sebebim, düşünemiyorum bile , dün konuşmadık, şimdi konuşmayacağız, gelecekte konuşmayacağız peki ne zaman konuşacağız ? Biz konuşacağız ki haberi olmayanlar uyansın, duysun, bilsin

07 DH 800

Ferhat_27

Bence bu topic kilitlenmeli,çünkü bu tür konular tartışıldıkça baş sağlığı dilemekten çok siyasete girip anlamsız tartışmalara yol açabilir diye düşünüyorum,neticede alfa formu burası ,binlerce sitede zaten siyaset konuşulup herkes birbirine çakıyor ,burada olmamasını dilerim  :) kimsenin dediğine karşılık olsun diye yazmadım,sadece hassasiyetimi belirtmek istedim  :)

Bence bu topik kilitlenmemeli, bu saldırı Türk topraklarında şimdiye kadar yapılmış en kanlı terör saldırısı, dün konuşmadık, şimdi konuşmayacağız, gelecekte konuşmayacağız peki ne zaman konuşacağız ?
Siyasetin olduğu yerde devamlı kavga vardır  :asagi-ok: bu elem verici olay tartışılır konuşulur ama iş partilere çakma işine gelince forum zıvanadan çıkar,terör olayları ve diğer meseleler konuşulacaksa bu bir araba forumunda olmamalı   :( demek istediğim anlaşıldı sanırım   :)

teflontawa

Tüm ülkemize gecmis olsun

Bizi Suriye bataklığına çekmeye çalışan dış güçlere Atatürk'ün yıllar önce söylediği gibi toplum bilinciyle ve insaniyet vazifesiyle sağlam bir tokat gibi cevap vereceğimizi ümit ediyorum.

Hemşerilerimin, ülkemin ve insanlığın başı sağ olsun.

Çok isabetli olmuş.
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

Qadesh

hepimizin düşüncelerinin aynı olmadıgına eminim..oyüzden hafif geçicem..böyle birşeyin ülkede iz brakmıyacagı tek yer türkiyedir..bunda tamamen hükümeti suclamak cok mantıklı değil bence..bizim oy verdiğimiz insanlarında ne yaptıklarına bakmamız gerekiyor..mecliste herşeye muhalif olan chp konu milletvekili zamlarına gelince tam yetki veriyor..madem sosyalistsin bunu yapmıcan..mhp gibi milliyetçi bi parti bile anca oturdugu yerden bagarıp cagırıyo..ciddi bi catlak hiç bi zaman olmuyor..düzeltilcek cok sey var..bunun farkındayım ama biyerden baslamazsak düzeltilcek birşey kalmıcak :D herkesin once bunu farketmesi lazm :D düşüncelerimden rahatsız olan varsa şimdiden özür dilerim..bunlar kişisel düşüncelerim..

Niyetim tartışmak değil ama bazı nesnel bilgi yanlışlatını düzeltmek isterim.Öncelikle CHP sosyalist bir parti değildir.

Bunun dışında elbette kimi suçlayacağımız açıktır.Bir ABD plan, projesi olan Arap Baharı'na destek veren kimse, ortadoğu ülkelerine emperyalist müdahaleyi kim savunuyorsa, Suudi, Katar, İsrail, ABD destekli ÖSO'yu bu topraklarda kim eğitiyorsa, iki gün önce kanka olduğu insanı "big brother" dan emir gelince katil ve diktatör ilan ediyorsa, Obama'ya senin kırmızı çizgileri aşıldı hadi Suriye'ye girelim diyorsa, birileri Hatay'da 73 mobesenin aynı anda bozulduğu iddia ediyorsa, bugün çıkıp bir tane yalaka aslında patlamada az insan öldü Reyhanlı'lat onları kafadına vurarak öldürdü, Akp bu ülkeye iki gömlek büyük diyorsa kimi suçlayacağımızı gayet iyi biliyoruz demektir.

Suçlu bölgede emperyalizmin taşeronluğunu yapan, bu uğurda gencecik evlatlarımızı Suriye'ye savaşa sokmak için kırk takla atan AKP iktidarıdır.

Saygılar.

+1
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

EskiTüfek

Alıntı YapNiyetim tartışmak değil ama bazı nesnel bilgi yanlışlatını düzeltmek isterim.Öncelikle CHP sosyalist bir parti değildir.

Bende tartışmak istemem. Bu sebeple bu sözü şöyle değiştirmek gerek.
CHP ne kadar sosyalist bir partiyse, AKP'de o kadar inançlı ve dindar bir partidir. Ya da insanların dini inançlarına o kadar saygı duyan bir partidir.

asklepios

ben pes ettim....ne olacaksa olsun artık, yeter ki insanlar ölmesin...hiçbirşey insan hayatından daha değerli değil...

alın,bölün,parçalayın, münasip bir yerinize sokun memleketi...ama yeter artık...

başımızdakilerin  ******-aşağılık-haysiyetsiz hesaplarından ötürü artık "günahsız" insanlar ölmesin...

Kurtuluş Savaşı'nda şehit olanlar,güneydoğu'da şehit olanlar, demek ki boş yere girmiş kara toprağa...

VATAN SAĞOLMASIN...

belli ki anlaşmalar yapılmış,pazarlıklar bitmiş...geriye bir tek senaryonun oynanması kalmış...

"Allah rızası için" bir an önce bitsin bu işkence

celalAR

Saygılar.

Duzeltmeleriniz icin tesekkur ederm..bnm asil derdim beni temsil eden kismin birsey yapmamasi..ben kime oy veriyorsam ondan bnm dusuncelerime paralel davranislar bekliyorum..ve akp yi tartismak bnce artk sacma cnku adamlar kamp kurdu meclise daha da gitmezler...

EskiTüfek

Sokak Röportajları - Reyhanlı deyince aklınıza ne geliyor?

ozGur

Sokak Röportajları - Reyhanlı deyince aklınıza ne geliyor?

yazık gerçekten...bilinçsiz bir toplum haline geldik

blackgear

Bu devran böyle gider :( Adana Hatay, aynı yer sonuçta, "sıcak" bir yer. Yoruma bak!...

Bu yorumu yapan seçmenin vekilinden ne hayır bekliyoruz ki? Bu yalnızca AKP için söylenen bir laf değil. AKP bu gün bu şekilde heryerde at oynatabiliyorsa, bunun en büyük mes'ullerinden biri de muhalefet yapmayı beceremeyen partilerdir. Her şeye muhalefet olunmaz. Her muhalefette de başarısız olunmaz. Ayıptır ya, Kılıçdaroğlu AP toplantısından kovuluyor, diğer yanda Erdoğan, başkan edası ile karşılanıyor... Çark dönüyor mu, döndürülüyor mu bilmem ama, bu halk, böyle olduğu sürece, bu çarkı döndüren de, çomak sokan da çok olur. ABD olur, İsrail olur, Fransa olur, yarın Gambiya bile olur, ama olur!... >:( :asagi-ok:

A.S.GÜMÜŞ

Video ne kadar kadar acı bir tabloyu göstermiş, konuşmaz, paylaşmaz tartışmazsak sonuç böyle oluyor, hiçbirşeyden haberi olmayan bir insan güruhuna sahip oluyoruz tamda iktidarın, siyasilerin istediği gibi

07 DH 800

EskiTüfek

Soruyu cevaplayan kişilerin hangi partili oldukları önemli değil, hatta zengin fakir, tuzu kuru-ıslak olması da önemli değil.
Benim kişisel olarak bu olaydan çıkardığım; insanların bu tip gerçekleri görmezden gelmelerini sağlamak için kim daha uzağa işer, kim daha çok aç kalır ya da en çok kupayı ben aldım, golü ben attım gibi direkt uyuşturucu etkisi bırakan medya organlarıyla beyin yıkamak ve insanlarında bu yıkamaya izin vermeleri. Hele hele benim siyasi görüşüm budur, baştaki adamın her dediği de doğrudur mantığını güdüp diğer yazılanları görmezden gelmeleride bu olaylara bonusdur ki şöyle genele bir baktığımızda birkaç küçük, ayakta zor duran tv-gazete harici medyanın kimin elinde olduğuda kabak gibi ortadadır.

Kadir, Kılıçdaroğlu içinde bence başkalarının saçmalamalarını değil direkt adamın sözlerini ve bu konuda yapılan provakasyonlara cevabını tekrardan bir okuyun. Adam iyidir kötüdür ayrı, önemli olan şu anda en doğru saptamaları yapanın o olması, tabanının güçlü olması vs... gibi sebeplerle kamuya böyle saçma sapan şeylerle saptırılıp komik duruma düşürülüp gözden düşmesini sağlamak için yapılan şeylerdir bunlar. Nitekim malum kanalların tartışma programlarına şöyle bir göz attığınızda, ortadaki konunun evrilip çevrilip gene kılıçdaroğlu ve chpye getirilip dalga geçilmeye çalışılmasını çok bariz görürsünüz.

Heee bu arada chpli falan değilim yanlış anlaşılmasın, ben birez daha uç noktalardayım.

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Yiğit Doğukan

Bu ülkede İsmet İnönü'ün kim olduğunu bilmeyen üniversite öğrencileri var. O yüzden bu röportajda çıkan elim sonuç beni şaşırtmadı.

Aslında bu insanlar ne kadar suçlu? Tek suçları okumayıp, araştırmayıp bir koyun sürüsü gibi yaşamayı tercih etmeleridir. Bundan sonra iş medyaya düşüyor. Bu insanları yönetmek o kadar kolay ki, onlara sadece inanmak istedikleri şeyleri söyleyin, onlar inanırlar zaten. Haberlere bakarsak ülkede herşey yolunda, güllük gülistanlık. Doğal olarak halkın büyük bir bölümü de buna inanıyor. Çünkü görmek, duymak istedikleri bu.

Bu ülkenin genç bir bireyi olarak ileriye dönük düşüncelerim giderek kararıyor.

Sportivo

Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin , yakınlarına başsağlığı dilerim. Maalesef yaşananlar çok acı , acı olduğu kadar da daha da acıyı arrttıran olayların örtbas edilmeye çalışılması. Maalesef çok enteresan hesaplar, pazarlıklar , yapılmış anlaşmalar üzerinden ülkemiz acı çekiyor. Bunları neden yazıyorum bu saatte, çünkü 1 haftadır Türkiye'de değildim, Türk televizyonlarını izleyemediğim için, fırsat buldukça bu konuyla ilgili haberleri internet sitelerinden takip etmeye çalıştım ama ne mümkün, örtbas kampanyasını bizzat hissettim yaşadım. Olayın ertesi günü ülkemizin başlıca gazetelerinin internet sitelerinde bilgi bulabilmek çok zordu. Abidik gubidik bir sürü ipe sapa gelmez sapıkça haberler manşetleri doldurmuştu ,buna çok üzüldüm. Ortada açık ve net bir şekilde bilinçli bir dezenformasyon ve hedef şaşırtma olduğu belli. Maalesef hükümet bir anlaşma yapmış ve onu oynuyor fakat bu anlaşmanın ne olduğunu bu ülkede yaşayan bu ülkenin sahipleri olan bizler bilmiyoruz ve bu ülkenin oylarıyla ülkeyi yönetenler kendi halkından gizli saklı işler çeviriyor. Hani ne oldu F16 pilotlarımızın durumu? Uçak neden düştü,nasıl düştü bilen var mı? Hani araştırılıyordu, örtbas edildi gitti, olan şehit pilotlarımıza ve ailelerine oldu, var mı konuşan şu an?

Bunları konuşmak, tartışmak, incelemek , analiz etmek lazım. Bunu bu site için söylemiyorum, A'dan Z'ye her platformda. Onu konuşmayalım bunu konuşmayalımla bir yere varılmıyor ancak sürünün daha kolay yönetilmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor. Aha işte Reyhanlı'da ne oldu sokak röportajı videosu. İnsanların haberi bile yok. Bizim ülke olarak düşünsel devrimimizi yapmamız lazım ama insanlar tartıştırılmayarak bunun önüne geçiliyor. Tartışacak insanın da bilgi sahibi olması lazım ama işte bilinçli olarak toplum bilgilendirilmiyor, bilgiye ulaşmasının önü kesiliyor. Ee bunu da tartışmayacaksak neyi çözeceğiz ülke olarak??

Medyada bir sansür, bir sus pus, bir baskı, onu yazma bunu yazma, bunu gösterme. Daha yeni (kendisini hiç sevmem ama fikir adamıdır neticede) Hasan Cemal şutlanmadı mı Milliyet'ten hükümet korkusu yüzünden? Hasan Cemal'in şutlandığını gören diğer yazarlar nasıl yazsın bildiğini inandığını gördüğünü hür bir şekilde.

Daha bu sabah Türkiye'ye geri dönüyorum uçağa binmeden önce havalimanında haber sitelerine göz atayım demiştim, uçağa binince 19 Mayıs anonsu yapıldı, o zaman farkettim bugünün 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızın olduğunu. İnsan bi manşete koymaz mı, ufak da olsa haber yapmaz mı arkadaş gençlik ve spor bayramın senin ayıp ayıp yazıklar olsun, o haber editörlerine de onları bu hale getirenlere de. Biz kendimiz ülkenin temel değerlerine sahip çıkmıyorsak, yeni nesillere aktarmıyorsak bittiğimizin resmidir. Ekonomi,borsa,not arttımı falan filan sözde iyi olsa ne yazar arkadaş, ülke fikren zihnen bitmiş tükenmiş tüketiliyor, 10 sene sonra görürüm ben bu ekonomiyi bu toplum temeliyle. Rüzgar bir ters dönsün yarın bir gün dımdızlak kalırız kimse de acımaz halimize, en başta da o not arttırımını yapanlar vurur tekmeyi kıçına, kendi değerlerine, temel taşlarına, özüne sahip çıkmayan bizlere,

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

EskiTüfek

Bugün de 20 mayıs ve gazete başlıkları... Dünden farkı var mı?

alf15

demokrasi, adalet, haksızlık, eşitlik ... bi sürü kavramı unuttuk
ülkem adıma gelişen olaylardan, çok üzülüyorum ve bu beni psikolojik olarak çok etkiliyo, inşallah en kötü böyle oluruz, bunlar iyi günlerimiz olur  :'(