Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Istanbul-Antalya alfa ile yolculuk..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teflontawa

Herkese Iyi aksamlar.
Konu basligindan da anlasilacagi uzere tatilimizi Antalya da gecirmek istiyoruz. Bu uzun yolda alfam la ilgili yol oncesi yapmam gerekenler nedir,Antalya ile ilgili tavsiyeleriniz nedir?
  Tavsiyelerinizi Bekliyorum  :haydi:
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

Fatihob

Afyon kavşağında kalmassa araba sıkıntı çıkmaz :) Biara herkes Afyon kavşağında kalıyordu çekiciyle geri dönüyordu.

Klima gazınızı yenileyin :D
..

emin

Bu yaz denizli üzerinden bodrum datça fethiye korkuteli antalya şeklinde bu yolu yaptım. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Antalya memleketim :) sıcaklar başlamadan gidin derim sadece ya da eylülde, yazın çekilmez oluyor. Bilecik bozüyük taraflarında çok temiz asfalt ve tatlı virajlar var diye hatırlıyorum, yoldaki radar durumunu hatırlamıyorum ama düşmeden gidip düşmeden gelmiştim. Yolun  bir kısmını gece yaptım.

Sandıklı Burdur üzerinden gidiliyordu galiba oralarda asfalt kötü.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

kemalbay

Minibüs kullandığım dönemde istanbul - antalya yolunu yoğun bir şekilde kullanmıştım. Şu an durumundan emin değilim ama gece gideceksen eğer yer yer olan çalışmalara ve otobandan çıkınca pamukova yönünde sıklaşan kamyon trafiğine dikkat etmeni öneririm.

Hiç radara girmedim ama gündüz özellikle sabahın erken saatlerinde kontrollü gitmeni öneririm. afyon civarında bir de antalyaya 110-120 km kala yer yer uygulamaya denk geldim geçmişte.

2 sene boyunca 170-180'e ile gittiğim zamanlar oldu, hiç ceza almadım. Benden sonra aracı kullanan arkadaş antalya dönüşü 99 ile giderken radara girmiş.

en iyisi yavaş git, güzel git, mümkünse gündüz git manzaranın tadını çıkartırsın. :)

cengogo

Bu yolu defalarca gidip gelmiş bir Antalyalı olarak. Bilecik bozüyük civarlarında, kütahya ve burdur civarlarında radarlara dikkat hemde gece gündüz. Bunun dışında da sıkıntısı olmuyan bir yol neredeyse tamamı duble yoldur.
Bu arada Antalya nın neresine gidiyorsunuz ?

teflontawa

zaten  şu radar işini bir çözsem  :D 99 la radara girenler  ve 180 le girmeyenler :o
ilk durağımız kemer olacak görünüşe göre.Görünüşe göre diyorum çünkü 5 yıldır hiç bir tatilde plan ve program yapmadık. Yola çıktık kafamıza göre gezip dolaştık.

Her türlü tavsiyeye de açığız, Antalya ya ilk gidişimiz olacak :serefe:

Calibra

You are not allowed to view links. Register or Login
zaten  şu radar işini bir çözsem  :D 99 la radara girenler  ve 180 le girmeyenler :o
ilk durağımız kemer olacak görünüşe göre.Görünüşe göre diyorum çünkü 5 yıldır hiç bir tatilde plan ve program yapmadık. Yola çıktık kafamıza göre gezip dolaştık.

Her türlü tavsiyeye de açığız, Antalya ya ilk gidişimiz olacak :serefe:

2011 yılında 147'miz ile 3 haftalık tatile çıkmıştık eşimle.

Cuma akşamı Bursa feribotu ile Bursa'ya, oradan Afyon'a geçtik, bir gece orada kaldık.
Termal havuz keyfi falan derken oradan çıktık, Burdur-Tefenni üzerinden direk Kalkan'a geçtik. Antalya'ya yaklaşmaktayken sürekli yol çalışmaları yüzünden sıkıntı yaşadığımı hatırlıyorum :)

Kalkan'da kaldığımız 1 hafta boyunca etraftaki her yeri gezdik, Patara, Kaputaş, Kaş, Kekova, Saklıkent ilk aklıma gelenler. Bol bol denize girdik, Lykia şehirlerini gezdik :) Gördüğümüz, beğendiğimiz her koyda durduk. Kalkan o bölgede konum olarak bu saydığım yerlere ulaşmak için ideal bir üs bölgesi :)

Antalya'dan çıktıktan sonra Ölüdeniz, Alaçatı, İzmir ve Ayvalık'ta yazlıkta sonlandırmıştık.

Hala tadı damağımdadır.

Bu arada Afyon'dan Kalkan'a giderken kaç saat araba kullandım birşey olmadı, Kalkan'a 15 dk. kala 101 ile radara girmiştim :)

Uzun yola çıkmadan 10 gün önce aracım triger kayışı değişimi için serviste olduğundan, her zamanki kontrollere ek olarak tatile çıkmadan 1-2 gün önce yağ-su-klima gazı ve rot-balans yaptırmıştım, lastiklerin durumunu kontrol ettirmiştim.

Şimdiden iyi gezmeler :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

emin

Ölüdeniz benim için tam bir hayal kırıklığıydı yıllar sonra geçen sene olimposo gittim aynı şekilde hem çok kalabalık hem de çok pisti iki yerde.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

mahoretti

pek önemsenmez ama yedek lastiği bir gösterin lastikçiye. yedek saf su, ve yedek 1kg.YAĞ alın. Çeki halatınız vardır zaten ama yoksa edinin. Birde akü durumunuz nedir siz daha iyi bilirsiniz ama en azından çalıştırma için kablo edinebilirsiniz. Yangın tüpü olmalı. Birde lastik tamir eden köpüklerden alın bence yanınıza...

egeozal1

yedek lastik çok önemli. Geçen sene yılbaşında yolda kaldık Zekeriyaköy de  ayın 1 resmi tatil hiç bir yer açık değil. Yedek lastik tam taktım bir baktım havası yok.  :o Deniz yatağı şişirme pompasıyla tam 50 dakika sürdü ki lastiği takmam o kadar sürmemişti. :-[

Calibra

Ölüdeniz benim için tam bir hayal kırıklığıydı yıllar sonra geçen sene olimposo gittim aynı şekilde hem çok kalabalık hem de çok pisti iki yerde.

Ölüdeniz bizi de hayalkırıklığına uğratmıştı valla.

Kemer'e gidilecekse oradan Çıralı'ya geçilebilir.
Olympos ile aynı büyük koyun diğer uçlarında kalsalar da, Çıralı daha sakin ve pansiyonlar denize daha yakındır, denizi de daha güzeldir kalabalık olmamadan dolayı.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

sp4rc0

Ölüdeniz bizi de hayalkırıklığına uğratmıştı valla.

Kemer'e gidilecekse oradan Çıralı'ya geçilebilir.
Olympos ile aynı büyük koyun diğer uçlarında kalsalar da, Çıralı daha sakin ve pansiyonlar denize daha yakındır, denizi de daha güzeldir kalabalık olmamadan dolayı.

Ölüdeniz ve Olympos'ta kalınmaz!!
Ayrıca son zamanlarda ünü artan Kabak koyu'na gitmenizi de tavsiye etmiyorum..

Çıralı çok güzel, kesinlikle görülmeli.. Ayrıca Hotel Nerissa'yı tavsiye ederim. yemek için ise Oleander Hotel'in restoranı harika  :yukari-ok:

Çıralı'ya çıkıp kayalar arasından çıkan ateşi görmek isteyenler de akşam gün batımını tavsiye ederim. Yanınıza da mutlaka bir el feneri alın, dönüş yolu bir hayli karanlık oluyor..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

teflontawa

ilginize çok teşekkür ederim.

Evet fethiye ve ölüdeniz bizide hayal kırıklığına uğrattı.Marmaris her zaman favorimdi ama 4. sefere gitmeye gerek yok herhalde.Gezi tavsiyelerinizide araştırdım gerçekten çok güzel yerlere benziyorlar. :yukari-ok:

Bakıma gelirsek 600 km önce triger bilyaları ,alternatör kayışı,bujiler,salıncak ve yağ vs. bakımını yaptırdım.Öyle zannediyorumki bunlar yeterli olur.
+halat alıyorum 8)
:rock:

sp4rc0

Sıkıntı olacak mesafe değil ama içiniz rahat olması için aracınız lpg'li ise ara ara benzin ile gidin.. 3 mola verecekseniz 4 mola ile gidin, yolunuz biraz uzun motor biraz dinlensin :yukari-ok:
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

teflontawa

Sıkıntı olacak mesafe değil ama içiniz rahat olması için aracınız lpg'li ise ara ara benzin ile gidin.. 3 mola verecekseniz 4 mola ile gidin, yolunuz biraz uzun motor biraz dinlensin :yukari-ok:

Evet aracim lpg li,tek eksigim lpg filtresinin degistirilmesi..Bu arada geri donuste izmir i de ádám akilli gezmeyi kafaya koyduk  :yukari-ok:

misket

Herkese Iyi aksamlar.
Konu basligindan da anlasilacagi uzere tatilimizi Antalya da gecirmek istiyoruz. Bu uzun yolda alfam la ilgili yol oncesi yapmam gerekenler nedir,Antalya ile ilgili tavsiyeleriniz nedir?
  Tavsiyelerinizi Bekliyorum  :haydi:

Önceki hafta başı ve sonu Antalya?dan İstanbula gittim geldim Romeom ile ? Yola çıkmadan önce gelen yağ değişimleri, filtrelerin değişimi, fren sistemi kontrolü, klima bakım/kontrolü vs. gibi bakımları 300 tl ye halledip çeyrek-yarım arası benzini depoda tutarak toplamda 2 geliş 2 gidiş olmak üzere 4 depo lpg ile gittim geldim. Yol genel olarak güzel, Kütahya-Eskişehir hattında zaman zaman bozuk alanlar, yol çalışmaları var dolayısıyla geçerken dikkat edin alt takımlara zarar vermeyin. Radar Bilecik girişinde, Kütahya geçişinde, Burdur-Bucak hattında rastladıklarım (tepe kameralılar hariç onlar genelde kavşaklara yakın ve otoban-tünel kısımları giriş çıkışlarında oluyor) kemer kontrolü de mevcut hem hayatınız hem de cebiniz için dikkat edin.

Antalya?ya geliş yönünde Eskişehir il sınırı civarında Alfa Evi var adını duymuştum uğramak bugüne nasip oldu yol üzerinde kocaman Alfa Romeo tabelası halen duruyor mekan bir süre kapalı kaldığından biraz tenha kalmış ama özenerek yapılmış olduğu belli zira arkasındaki bahçe görülmeye değer mekanın teması logolar eksik olsa da hala Alfa, oradaki ilgili ile biraz muhabbet ettik eskiden zeytinoğlu grubuna aitmiş tmsf el koyunca bir süre kapalı kalmış şimdi yeniden canlandırmaya çalışıyorlarmış Alfa forumlarından bahsettim bayağı bir heyecanlandı fotoğraf filan çektirdik yarım saatlik molamız güzeldi.     

+geçen hafta İstanbulda 07 plaka kırmızı 156 gördü iseniz o bendim  8)
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

cengogo

Olympos'da kalmışmıydınız? Olympos'da çalışan birisi olarak; Eskisi gibi olmadığını kabul ediyorum. Ama hala inanılmaz bir doğa var burda.

A.S.GÜMÜŞ

Eğer sahilden gelecekseniz Marmaris Selimiye köyüne mutlaka uğrayın

LG-P880 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

07 DH 800

teflontawa

Eğer sahilden gelecekseniz Marmaris Selimiye köyüne mutlaka uğrayın

LG-P880 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Serhat bey 2009 ve sonrası her yaz marmarise gittim, selimiye köyü gerçekten güzel ve kalabalık değil. Bu yaz gitmicemize dair kendimize söz verdik ama marmaris bu içimden bir ses kesin uğrayacağız diyor  :haydi: Diğer alfistilere de tavsiye olsun  :yukari-ok:

teflontawa

Marmarise inerken

Yaklaşık 2000 km olan yolculuğumuzu tamamladık.Kazasız belasız olarak..
bunlar ilk resimler kendime gelince bir kaç birşey daha ekleyeceğim  :rock:

alfist_3548

Marmarise inerken

Yaklaşık 2000 km olan yolculuğumuzu tamamladık.Kazasız belasız olarak..
bunlar ilk resimler kendime gelince bir kaç birşey daha ekleyeceğim  :rock:

Sakar geçiti benim memleket sayılır eğer antalyadan boduruma gececeksende milas benım memleket selamımı soyleyiver hos ben ızmırde olacagım ıyı tatıller :D
alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

[url="http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg"]http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg[/url]