Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm / 34 UZ 6998 / Alfisti'nin Geri Dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

Jantları satarsan yerlerine ne alacaksın? Plan nedir kafandaki? ;)

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Jantları satarsan yerlerine ne alacaksın? Plan nedir kafandaki? ;)

aslında jantlarımdan memnunum çok satasım da yok ama volkandaki 8c füme jantları seviyorum onlardan alabilirim belki :) epey tok satıcı olduğum için fiyatı yüksek :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

eveet, bu ay arabaya yıkama ve cila atma dışında hiç bir şey yapamadım.
sebebi; bu yavrucak  :rock: , gözleri tamamen enfeksiyonlu şekilde çıktı karşıma, 1 aydır veterinerde tedavisini yaptırıyorum. %30 civarında görüyor , 6-7 özenli bakımla %60lara çıkacak görüşü, 6 aylık olduğunda da bir operasyonla görür hale gelecek. kurtarmasaydım enfeksiyon önce gözleri tamamen akıtıp, ardından vücuda yayılıp öldürecekti  :'( biraz masraflı oldu ama olsun yaşayacak en azından :) şimdi ona ev arıyoruz :)

ilk bulduğumda gözler tamamen kapalıydı.

şimdi böyle :)

neyse gelelim esas konumuza;
önümüzdeki ay öncelikle fren hidroliğimi değiştirmeyi düşünüyorum. (7 yaşındaki arabamın daha önce fren hidroliği değişmediğine eminim :) ) .
fren hidroliği olarak TUTELA DOT 4 diyor kullanım kılavuzunda.

sentetik bazlı diyor. sentetik demiyor ??

mesela motul'un rbf 660 dot4 ürünü var. sentetik ve kaynama noktası çok yüksek. olası bir pist günü için yüksek bir kaynama noktası olması güzel ancak sentetik bazlı ve sentetik arasındaki farkı anlayamadım.

farklı bir alternatif olarak çok az daha performanslı bir fren hidroliği önerebilecek olan olursa, tavsiyelere açığım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Shell deydi sanırım bir hidrolik yağı vardı. Enteresan bir şekilde hem dot3 hem dot4 için uygun yazııyordu =) Ultra felan gibi açıklamalar vardı üzerinde. Ben aldım kullanıyorum. Ama ekstra birşey oldu mu dersen, ben anlamadım farkı =)

Kaliperin yuvası yalama olmuştuda frencide yay attırmıştım. O sırada azalan hidroliği bununla tamamla dediğimde, frenci bu ne yahu demişti kutuyu görünce. Sen boşver doldur gitsin dedim =) Adam şüpheli gözler ile bana bakıyordu  :o

wolkanku

Shell deydi sanırım bir hidrolik yağı vardı. Enteresan bir şekilde hem dot3 hem dot4 için uygun yazııyordu =) Ultra felan gibi açıklamalar vardı üzerinde. Ben aldım kullanıyorum. Ama ekstra birşey oldu mu dersen, ben anlamadım farkı =)

Kaliperin yuvası yalama olmuştuda frencide yay attırmıştım. O sırada azalan hidroliği bununla tamamla dediğimde, frenci bu ne yahu demişti kutuyu görünce. Sen boşver doldur gitsin dedim =) Adam şüpheli gözler ile bana bakıyordu  :o
abi liqui moly'nin dot4'ü 500 ml 14 TL, bosch'un dot4'ü 7 TL civarlarında iken, gidip shell'den hem ona hem buna olur yazan bir şey almaya çok gerek yok. çok pahalı olmayan bir işte, ucuza kaçmayayım. en mantıklısını alayım diyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sariertan

Volkan shell deki ucuz değildi zaten =) O an pahalıysa iyidir mantığı oluştu birden  :D Ve akşamın 8inde alt debriyaj merkesini değiştirdiğimden yağa ihtiyacım vardı :yukari-ok:

wolkanku

akü bitti :) , marş bastırmak için taksi çevirdim, 10 dakika uğraştık ama nafile akü mefta.

carium'dan onur abi sağolsun yeni akü ile kalktı geliyo yolda şu anda :) otoparkta akü değiştireceğiz.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

akü bitti :) , marş bastırmak için taksi çevirdim, 10 dakika uğraştık ama nafile akü mefta.

carium'dan onur abi sağolsun yeni akü ile kalktı geliyo yolda şu anda :) otoparkta akü değiştireceğiz.

durup dururken mi bitti akü?

wolkanku

pek durup duruken değil. son bir haftadır sinyallerini veriyordu. ilk basışta çalışmama vs. gibi. gittiği yere kadar dedim :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

pek durup duruken değil. son bir haftadır sinyallerini veriyordu. ilk basışta çalışmama vs. gibi. gittiği yere kadar dedim :)

Anladım. Bende benimkinin faturasını buldum. 15k önce değişmiş. İyi oldu.

wolkanku

pazar akşamı 18:00 gibi evde sıkıldım ne yapsam ne yapsam dedim, baktım motor pisti.

ATAS EST ile motoru temizledim.
Daha önce meguiars'ın all purpose cleaneri ile temizlemiştim ama EST' ile uzaktan yakından alakası yok.
EST alkali bir ürün ve metalin üzerine işlemiş kiri anında çözüyor, inanılmaz beğendim performansını.
sadece plastiklerdeki kiri çok iyi akıtamadığını düşünüyorum, 2 kere üst üste fıslamak gerekiyor.

MEG APC ile temizlediğimde , kuruladığımda, hışır hışır bir yüzey kalmıştı her yerde. EST ile tamamen pürüzsüz ve ilk günkü gibi oldu.

hazır motor kapağını sökmüşken altındaki keçeyi de temizleyeyim dedim, baktım keçenin kendine hayrı yok, söktüm attım ve altına komple bitüself çektim.
parça parça olmasının sebebi kesip biçtiğim yerlerden arta kalanları da sağa sola ekledim :) tasarruf ;)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Eline sağlık çok güzel olmuş. Bende temizlicem ama vakit yok bir türlü. Düşün ki arabayı yıkatamıyorum. :D

Bu arada debimetrenin üstündeki kutu nedir?

wolkanku

Eline sağlık çok güzel olmuş. Bende temizlicem ama vakit yok bir türlü. Düşün ki arabayı yıkatamıyorum. :D

xenon balastı, sağa sola vurup ses yapmasın diye oraya cırtladım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Ferhat_27

hi_cazz

xenon balastı, sağa sola vurup ses yapmasın diye oraya cırtladım :)

tamamdır. bende racechip falan zanettmiştim.

agucba

Volkan, süper olmuş.
ATAS EST'i nereden ve kaça aldın?

///////////////

wolkanku

Volkan, süper olmuş.
ATAS EST'i nereden ve kaça aldın?

erdem boyadan, 1 KG aldım. 15 TL idi. 6 tl kargo parası 21 TL ediyor toplam
ürünü sulandırarak kullanıyoruz.
sürekli motor için kullanacağımızı düşünsek 1/3 sulandırma oranı var , yani 1 kg'ye toplam 4 kg motor temizleyici 21 TL :)
jant için 1/5 kullanıyorum, jant temizleyici olarak düşünsek 6 KG 21 TL :) ve çok başarılı rakipsiz bir ürün.

meguiars'ın bordo jant temizleyicisine hayrandım, ancak çok asidikti. EST alkali ürün. ellerimi vs. mahvetmiyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erol1903

Cok kullanisliymis, ben de perpadayim su anda hazir gelmisken alayim. Volkan abi 8c kirmizisina hangi cilayi onerirsin elle uygulamalik?
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

wolkanku

Cok kullanisliymis, ben de perpadayim su anda hazir gelmisken alayim. Volkan abi 8c kirmizisina hangi cilayi onerirsin elle uygulamalik?

atas'ın hydroprep diye bir ürünü var, mutlaka hızlı cila olarak onu kullan yıkamadan sonra.. çok memnun kaldığım bir üründü, yanlız kokusu biraz rahatsız edici.

bir de erdem boya autoglym'ın super resin polish'ini bölerek satıyor 250 ya da 500 ml olarak..
yıkama sonrası oluşan kılcal çizikleri inanılmaz doldurup kapatır boya sıfır gibi olur onu alabilrisin. ama sanırım stokta yok.
onun alternatifi;You are not allowed to view links. Register or Login

ya da çok az paraya kıyayım dersen, FK1000P diye bir ürün var. 8C kırmızısını son noktaya getirir :) ama kılcal çizik kapatır mı bilmiyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erol1903

Fk1000p 25 TL diyor benim aklimda daha pahali kalmis nedense, tesekkur edeyim direk bunu alayim o zaman. Gecen haftasonu meg quik wax ve carrefour mf bez ile gectim uzerinden yikamadan sonra arabayi daha cok sever oldum:) etkisi de hala gecmedi araba baya pislenmis olmasina ragmen
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Alfadanadam

wolkanku

Volkan'cım ellerine sağlık.  :nazar:

eller valla full dizel pisliği oldu :) zar zor çıktı :) teşekkür ederim Bülent abi :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

zephry

Tertemiz olmuş Volkan.Bu hafta bende Erdem boyadan birkaç parça sipariş geçeceğim.Cilam bitti atas polishat alıcam.Sanalpazardan üzerinden mi alıyorsun yoksa direk site üzerinden mi?

wolkanku

Tertemiz olmuş Volkan.Bu hafta bende Erdem boyadan birkaç parça sipariş geçeceğim.Cilam bitti atas polishat alıcam.Sanalpazardan üzerinden mi alıyorsun yoksa direk site üzerinden mi?

ben hesap nolarını aldım.
havale çıkarıyorum. dekontu mail atıyorum adresi veriyorum. öyle daha rahat geliyor bana.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia